-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Ρε, Τίμο, εσύ ήσουν με το S2000; Μιλάμε στην καρακοσμάρα μου, ούτε που το σκέφτηκα για να σε αναζητήσω στα pits!! Τώρα εξηγείται γιατί το S γυρνούσε τόσο καλάΟχι, με το Rallye ημουν !!! Σου αναψα τα φωτα στη φαση που ειχες κατσει αριστερα μετα την Κ6 και σε χαιρετησα αλλα δεν ηξερα τι εγινε...
Νομιζα οτι με καταλαβες. -
Κι εγω, ενω μου είπες για βόλτα, το ξέχασα!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κι εγω, ενω μου είπες για βόλτα, το ξέχασα!!!Next time, δεν θα την γλυτωσεις.....
-
-
Χάρηκα που τα είπαμε με αρκετούς παλιούς γνωστούς στα pits.
Ιδιάιτερα πολλά ευχαριστώ στο φίλο Ευριπίδη που με άφησε με όλη του την καρδιά να πάω μια βόλτα την ΑΕ του και μου θύμισε πολλά.
Επίσης να ευχαριστήσω θερμά τον Mytho ο οποίος δείχνοντας για άλλη μια φορά αλλυλεγύη σε άλλον petrolhead μου επέτρεψε 'δυνατούς' γύρους στο miata του και με έβαλε σε σκέψεις για το άμεσο μέλλον....
-
την εστειλα
...δεν παει..
-
Πολύ καλό το TD, εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένος! Είδα πολύ κόσμο, γνώρισα κάποιους ακόμα, συνοδήγησα σε κάποιους άκρως ενδιαφέροντες συνδυασμούς οδηγού/αυτοκινήτου (thanks!) και βελτίωσα τον προσωπικό μου χρόνο!
Δυστυχώς ή ευτυχώς, δειλιάζω αρκετά να μπω στις φυστικιές όπως θα ήθελα, γιατί μια έξοδος εκεί με πολλά θα είναι πολύ άσχημη. Χωρίς να πηγαίνω 10/10 στις φυστικιές, τη μία φορά που βγήκα τέλεια πέτυχα 10-15km ψηλότερη τελική στο τέλος της ευθείας, βάζοντας και 4η! Βέβαια μια φορά (που δεν βγήκα καθόλου τέλεια...) μου γύρισε πολύ απότομα και με τρόμαξε, αλλά παρά το γύρισμα παρέμεινα εντός οδοστρώματος.
Πάντως συμφωνώ με κάποιους που ανέφεραν νωρίτερα ότι είχε πολλή κίνηση μέσα στην πίστα. Ενώ εκείνη την ώρα όλοι θέλουμε να μπούμε, είναι μάλλον λογικότερο να μπαίνουμε λίγοι λίγοι και να μη φτάνουμε τα 10+ αυτοκίνητα ταυτοχρόνως μέσα.
Edit: Αν ενδιαφέρεται κανείς, μπορώ να ανεβάσω in-car video από το αυτοκίνητό μου και από άλλα κάποιων φίλων. Θα το κάνω mpeg4 και θα το ανεβάσω κάπου. Επίσης έχω διάφορες φωτό από το Track Day.
-
Η προσπάθεια μας είναι να έχουμε 7-8 αυτοκίνητα ταυτόχρονα ή μέχρι 10 αν είναι όλα σχετικά μικρά.
Μερικές φορές δεν το καταφέρνουμε αφου κάποιος που δείχνει οτι θα βγει, δεν βγαίνει, και έχουμε αφήσει ακόμα έναν να μπει!
Πάντως, γενικά, πρόβλημα αναμονής δεν νομίζω να υπήρξε. Ο Σπύρος (sp0+) κι εγω νομίζω οτι καλά τα πήγαμε!
Το πρόβλημα των αναμονών ξεκινάει απο αυτούς που παραμένουν για πολύ ώρα μέσα στην πίστα. Υπήρξαν αυτοκίνητα που έκαναν μέχρι και 12 συνεχόμενους γύρους...
-
Νικο ακομα και 14 αυτοκινητα μεσα, μετρησα καποια στιγμη. Δεν πειραζει ομως, νομιζω οτι αν ολοι εχουν το νου τους και στους αλλους, εκτος απο τον εαυτο τους, ολα κυλουν ομαλα....
Α και κανεις δεν προκειται να σας κατηγορησει ή να κρινει αν πηγατε καλα ή οχι. Δεν φτανει που κανατε τον τροχονομο... -
Αν και ειχε πολλα αυτοκινητα ολα νομιζω πηγαν πολυ καλα και το μεγαλυτερο ποσοστο εδειξε οτι ξερει να κινηται σωστα μεσα στην πιστα.
-
Τελικα το προβλημα με την 2.24v ηταν οτι ο στροφαλος πηδηξε 3 δοντια!!!! σε καποιο κατεβασμα απο 3 σε δευτερα. Ευτυχώς με αυτο το ξερυθμισμα δεν βρηκαν οι βαλβιδες τα πιστονια και ετσι με αλλαγη του ιμαντα χρονισμου των υπολοιπων χαλαρών και των σωληνων υδραυλικου τιμονιού και του ενος τουρμπο θα το περαλαβω το απογευμα ετοιμοπολεμο παλι!!!!! Μαλλον τυχερος σταθηκα γιατι με αλλο ενα δοντι ακομα πιο περα θα σπαγανε οι βαλβιδες πανω στα πιστονια. Και παλι θελω να ευχαριστησω τα παιδια που βοηθησαν σε ολη τη φαση της ' αγορας οικοπεδου' απο την Αρτεμη και την επανατοποθετηση των ιμαντων στη σωστη θεση.
-
Θρασύβουλε ... μεγάλη τύχη !
Ευτυχώς όλα καλά -
Εντυπώσεις από την πίστα, πρώτη μου φορά με αυτοκίνητο (πλην συνοδήγησης επίδειξης σε εκδήλωση πριν από χρόνια).
- μου άρεσε πάρα πολύ. Το ίδιο είπε και φίλος μου που ήρθε σχετικά αργά. Η κοπέλα μου (την οποία δεν έσυρα με το ζόρι αλλά η ίδια ζήτησε να έρθει) το βρήκε ενδιαφέρον και μάλλον ευχάριστο...
- χάρηκα που είδα από κοντά πολλούς. Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να τους θυμάσαι μετά.... Εγώ φορούσα ταμπελάκι με το όνομά μου στην αρχή και νομίζω θα ήταν καλή συνήθεια ειδικά για τους νεοφερμένους. Επίσης δεν ξέρω αν ήταν όλοι οι forumικοί στο ίδιο σημείο ή ήταν διάσπαρτοι. πάντως παράπονο δεν έχω, πήγα εγκαίρως και βρήκα θέση με σκίαστρο για την αυτοκινητάρα μου! Μαζεύτηκαν συνολικά πάρα πολλά αυτοκίνητα αλλά ευτυχώς υπήρχε σχετική τάξη.
- επιτέλους ξεκαθάρισα και το εξαιρετικό για μένα χρώμα της προεδρικής BMW. (δεν το λέω όμως....)
- επίσης εξαιρετικό για τα γούστα μου το γλυκό από το colt club!
- Θεωρώ ότι η είσοδός μου στην πίστα πρέπει να προβληθεί κατάλληλα ώστε να λειτουργήσει σαν ράπισμα στα μούτρα όλων αυτών που λένε δεν έχω αυτοκίνητο, δεν έχω λάστιχα, δεν έχω αμορτισέρ κλπ. Πρέπει να είχα το πιο απροετοίμαστο για πίστα και μακράν το πιο αδύναμο αυτοκίνητο της ημέρας.... Μπήκα με Lada Samara 1300 του 1990 (φαίνεται σε φωτό προηγούμενης σελίδας) που καίει ορατά λάδια (γκρι-γαλάζιοι καπνοί στις αλλαγές), με κακά φρένα, κακά αν και όχι φθαρμένα λάστιχα 165/70-13 κλπ. Χωρίς καν να αυξήσω την πίεση στα λάστιχα (την έχω πάντα λίγο ψηλά) δεν είχα προβλήματα απλά μαύρισαν λίγο οι γωνίες, καθόλου τα πλαινά. Είχε μεγάλη σημασία βέβαια να μπαίνεις ομαλά με οριακό γλύστρημα (και σφύριγμα ελαστικών) και να εκμεταλλεύεσαι όλο το πλάτος του δρόμου (η μικρή εμπειρία με καρτ βοήθησε) ανοίγοντας πορεία όχι μόνο με το γκάζι αλλά και το τιμόνι. Γενικά το αυτοκινητάκι μου ήταν λιγότερο υποστροφικό από όσο φοβόμουνα (ίσως λόγω εγκράτειας και σύνεσης ή απλά λόγω έλλειψης δύναμης...). Την επόμενη φορά θέλω να έχω καλά φρένα ώστε να φρενάρω πιο κοντά στην στροφή και όχι απλά να κόβω από νωρίς ταχύτητα. Θα παίξω και λίγο με την πίεση ώστε να έχω πιο ευκίνητο πίσω μέρος, για να θυμηθώ παλιές καλές εποχές με πισωκίνητα... Τιμονιές και φρένο με αριστερό έπονται. Καλό θα ήταν να είχα και πιο κοντές σχέσεις (η 4η έμπαινε μόνο στο τέλος της μεγάλης ευθείας) αλλά για αυτό δεν γίνεται τίποτα.... Πάντως ήρθα σε επαφή και έμαθα κάπως την πίστα και αυτό είναι ένα βασικό πρώτο βήμα.
- η Κ1-2 μου άρεσε και είχε χώρο για άνοιγμα και μάλιστα με πάτα άσε γκαζιού με 2α άλλαζε ωραία το ζύγισμα υπο-υπερστροφή.
- Η Κ3 έπρεπε να είναι προετοιμασία για την Κ4 η οποία τελικά κατάλαβα ότι έχει χώρο να ανοιχτείς αν την πάρεις σωστά (και την Κ4 με 2α).
- Κ5 και Κ6 τις εκμεταλλεύτηκα μόνο στην έξοδο και όχι στην είσοδο για να μην ζορίσω τα φρένα (που δεν υπάρχουν). Στο τέλος της μεγάλης ευθείας η άσφαλτος έχει φθαρεί και θέλει προσοχή καθώς δεν υπάρχει και αρκετός χώρος διαφυγής (γνωστό).
- η Κ9 ήταν η στροφή που με προβλημάτισε περισσότερο. 1-2 φορές βρέθηκα λίγα εκατοστά από την άμμο χωρίς να καταλάβω γιατί ενώ άλλες δεν ανησύχησα καθόλου. Όπως τελικά κατάλαβα/μου είπαν ότι θέλει μεγάλη συγκράτηση στην Κ8 και κλείσιμο πολύ αργά στην Κ9 ώστε να ακολουθήσει μετά άνοιγμα από νωρίς με το γκάζι προς την Κ10 που όλο ανοίγει. Το κακό είναι ότι το όχημα δεν έχει γκάζι και πρέπει να προσπαθώ να κρατάω τη φόρα στις στροφές.
- προβληματικό το γεγονός εκτός από την γλυστερή σε κάποια σημεία άσφαλτο είναι ότι πριν και μετά τα κέρμπ καθώς και κατά μήκος του χείλους του δρόμου υπάρχει χαντάκι.... Κατάλαβα ακριβώς τι εννούσατε τόσον καιρό. Δεν μου χρειάστηκαν αλλά το 70άρι προφίλ και η απόσταση από το έδαφος αντίστοιχη με SUV με έκανε να είμαι άνετος και να μην το πολυσκέφτομαι.
- ευχαριστώ πολύ όλους για συμβουλές, οδηγίες κλπ
- συγνώμη σε όσους καθυστέρησα ή ενόχλησα. Είχα το νου μου στον καθρέφτη αλλά μερικές φορές έβγαζα φλας και πήγαινα στην αγωνιστική γραμμή και όχι από την άλλη. Από την άλλη ευχαριστώ ένα ΜΧ5 και ένα Leon νομίζω, που μου έδωσαν την δυνατότητα να προσπεράσω αυτοκίνητο!!
- ξέχασα να ζητήσω να με πάει κανένας βόλτα (και κάποιος μου είχε τάξει, δε θυμάμαι ποιος) είμαι και ντροπαλός... την επόμενη φορά θα γίνω λίγο πιεστικός. Από την άλλη μπορώ να δικαιολογήσω το γεγονός ότι κανένας δεν ήρθε να μου ζητήσει να τον πάω βόλτα! Ευτυχώς ήρθε ένας φίλος μου επίσης πρωτάρης και με πήγε βόλτα με μια 325 όπου τουλάχιστον τα πράματα κινούνταν πολύ πιο γρήγορα ανάμεσα στις στροφές!
- με εξέπληξε ευχάριστα η οργάνωση μερικών: επιπλέον ζαντολάστιχα, ηλεκτρικά μπουλονόκλειδα, μεγάλοι γρύλλοι, πιεσόμετρα κλπ
- θεωρώ την διαχείριση της 'πόρτας' στην πίστα πολύ καλή (για Ελλάδα), ελάχιστες φορές είχε ουρά πολύ λίγων λεπτών. Ευτυχώς άκουσα τη συμβουλή του προέδρου που μου είπε να μπω νωρίς που όντως είχε λιγότερη κίνηση κι έτσι εξοικειώθηκα ανώδυνα. Ελάχιστοι ήταν ενοχλητικοί στην πίστα και γενικά αποκόμισα καλή εντύπωση για την συμπεριφορά των άλλων. Ίσως μετράει ότι έμπαινα όταν είχε άνεση χώρου και προσπαθούσα να κάνω στην άκρη όσο πιο γρήγορα μπορούσα.
- Δεν ενημερώθηκα για φαγοποτική συνέχεια.... δηλαδή κάποιοι έφευγαν αλλά δεν είπαν τίποτα... και εγώ δεν ρώταγα αν προβλέπεται μάσα... πρέπει να ντρέπομαι λιγότερο.
- και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ!
Προς τους υπεύθυνους της πίστας ή όποιον ενδιαφερόμενο: - ο υπάλληλος της πίστας από ένα σημείο και μετά μάλλον δεν έκοβε αποδείξεις και έβαζε τα λεφτά στην τσέπη του ή απλά ήταν μαύρα....
- επίσης δεν ενδιαφέρθηκε να τσεκάρει όταν του επέστρεφα το κράνος ποιος είμαι για να μου το ξεχρεώσει...
-
Μόνη αντίρρηση αυτά για τον Κώστα! Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση! Είναι απο τα καλύτερα παιδιά...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
- ο υπάλληλος της πίστας από ένα σημείο και μετά μάλλον δεν έκοβε αποδείξεις και έβαζε τα λεφτά στην τσέπη του ή απλά ήταν μαύρα....
- επίσης δεν ενδιαφέρθηκε να τσεκάρει όταν του επέστρεφα το κράνος ποιος είμαι για να μου το ξεχρεώσει...
αυτα εγω γιατι καπου τα εχω ξανακουσει??????????????????
των φωτων να ηταν αραγε?????????
-
onyx!, δε μιλήσαμε, αλλά κάποια στιγμή ήμασταν μαζί στην πίστα, και οφείλω να αναφέρω πως κινήθηκες πολύ σωστά - όχι μόνο για πρώτη φορά, γενικώς - μέσα σε αυτή. Μακάρι να πήγαιναν όλοι έτσι...
-
Ημουν κ εγω παρων χθες, με τις δυο μου αγαπες!
Θεμη που ησουν ρε αθεοφοβε??
Εφτασα γυρω 13.30.. Πολυ κινηση μεσα στη πιστα,
αλλα λεω 'δε βαριεσαι' χαβαλες να γινεται!Λογω κινησης δεν υπηρχε λογος για χρονομετρα, οποτε ευχαριστηθηκα γυρους!
Δυστυχως για αλλη μια φορα δεν βρηκα την ευκαιρια να σας γνωρισω μιας και ειχα κολλησει με του 106ακιδες!
Τα απροοπτα δεν ελειψαν χθες αλλα αυτα συμβαινουν!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
.... Μπήκα με Lada Samara 1300 του 1990 ...Εσύ ήσουν λοιπόν; Μίλα, ρε Καραβάγγοοοο. Α, ρε γμτ, δεν προλάβαμε να συστηθούμε...
Πάντως συμφωνώ - μια χαρά το πήγαινες το αυτοκίνητο! -
Ο χρήστης Rallyeman έγραψε:
Θεμη που ησουν ρε αθεοφοβε??
(...)
Δυστυχως για αλλη μια φορα δεν βρηκα την ευκαιρια να σας γνωρισω μιας και ειχα κολλησει με του 106ακιδες!Εσύ με τα 106 (nobody's perfect ), εγώ με τα miata
-
Προς Euripides: φυσικά και την ευχαριστήθηκα τη βόλτα! Αισθάνομαι μάλιστα τυχερός που ήμουν μέσα όταν πήρες την Κ9 με τις πόρτες (ναι μιλάω για τη φωτό που υπάρχει λίγο πιο πάνω). Άλλα κόλπα η πίσω κίνηση!
Η κίνηση του onyx! να βάλει μέσα το Σαμάρα, πέραν του ότι δείχνει άνθρωπο παθιασμένο με την οδήγηση, ακυρώνει τη σκέψη ότι το αμάξι μου είναι ακατάλληλο για πίστα. Όμως, το RS του φίλου μου πήγαινε τόσο καλά που πραγματικά μου έκοψε τη διάθεση για μελλοντική είσοδο στα Μέγαρα. Ίσως με το επόμενο, ποιος ξέρει...
:: 4ΤF-TD10 :: 29/10/06 ::