-
Παντως, δε θα μου εκανε εντυπωση εαν ο κατασκευαστης προμηθευε καποια ανταλλακτικα τους αντιπροσωπους προκειμενου να αντιμετωπιστουν γνωστα προβληματα μεσω ανακλησεων και τα ανταλλακτικα να μπαιναν σε καποιο ραφι στην αποθηκη αντι να αντικαταστησουν τα ελαττωματικα...
-
CITROEN:
-Ανάκληση 4890 οχημάτων, μοντέλα **C 2 – C 3 – C 3 Pluriel – JUMPY III **, με έτη κατασκευής 2006 έως 2009. Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να γίνει τηλεφόρτιση νέας έκδοσης λογισμικού διαχείρισης των φώτων του αυτοκινήτου.
-Ανάκληση 1515 οχημάτων, μοντέλο C 1 , στα οποία σε σπάνιες περιπτώσεις, υπό ειδικές συνθήκες, το πεντάλ γκαζιού υπάρχει πιθανότητα να μείνει σε θέση μερικώς βυθισμένη ή να επανέλθει πιο αργά στην πάνω θέση του. ( !!!)
-Ανάκληση 457 οχημάτων, μοντέλο C5 Berline (X7), με έτη κατασκευής 2007 έως 2009. Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να ελεγχθεί η τοποθέτηση των πλευρικών διακοσμητικών του παρ-μπριζ και αν χρειαστεί, να αντικατασταθούν οι στερεώσεις τους στο αμάξωμα.
http://www.autoblog.gr/2010/02/27/anaklisi-citroen/PEUGEOT:
α) Ανάκληση 2345 οχημάτων, μοντέλα 307, 308, 807 και EXPERT, με αριθμούς πλαισίου που βρίσκονται εντός των παρακάτω διαστημάτων :- PEUGEOT 307: από VF33BNFUC84787374 έως και VF33BNFUC85150277
- PEUGEOT 308: από VF34C5FXC55004122 έως και VF34C5FWF55178687
- PEUGEOT 807: από VF3EBRFJF13353580 έως και VF3EBRHRH13375404
- PEUGEOT EXPERT: από VF3XURHKH64011138 έως και VF3XTRFHC64158886
Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να γίνει εγκατάσταση μιας νέας έκδοσης λογισμικού διαχείρισης των φώτων του αυτοκινήτου.
β) Ανάκληση 2329 οχημάτων, μοντέλο 107 με ημι-αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, στα οποία ο μηχανισμός του πεντάλ γκαζιού μπορεί με το χρόνο και κάτω από ορισμένες συνθήκες να παρουσιάσει αυξημένη τριβή. Στην περίπτωση αυτή, το πεντάλ μπορεί να πατιέται δυσκολότερα ή μπορεί να επιστρέφει πιο αργά στην θέση ηρεμίας ενώ πολύ σπάνια μπορεί να παραμείνει πατημένο σε μια ενδιάμεση θέση της διαδρομής του.( !!!)
http://www.autoblog.gr/2010/02/26/anaklisi-peugeot/
Συνολικά από τις δύο εταιρείες, Peugeot και Citroen, ανακαλούνται 11.536 οχήματα.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1110722&lngDtrID=244 -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
CITROEN:
-Ανάκληση 4890 οχημάτων, μοντέλα **C 2 – C 3 – C 3 Pluriel – JUMPY III **, με έτη κατασκευής 2006 έως 2009. Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να γίνει τηλεφόρτιση νέας έκδοσης λογισμικού διαχείρισης των φώτων του αυτοκινήτου.μια φιλη μου οντως ειχε θεμα με το c2 της που ειναι του 2007 με τα φωτα, οταν επεφτε σε λακκουβες αναβαν μονα τους... αλλα το πηγε ( πριν 2 μηνες ) στη citroen οπου της ειπαν οτι υπηρχε ανακληση...
-
'Σε ανάκληση 1.141 οχημάτων Chevrolet Captiva, παραγωγής 3 Μαρτίου 2006 έως 31 Δεκεμβρίου 2007, προχωρά η αντιπροσωπία της Chevrolet στη χώρα μας.
Σκοπός της ανάκλησης είναι ο έλεγχος του συνδέσμου του ενδιάμεσου άξονα κολώνας-τιμονιού. Η εταιρεία θα ενημερώσει με προσωπικές επιστολές τους κατόχους των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, προκειμένου εκείνοι να επισκεφθούν τους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές Chevrolet χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση.'
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id=546&page_id=3199
Για τον ίδιο λόγο και το δίδυμο ...
'Σε ανάκληση* 554 οχημάτων Opel Antara παραγωγής 2007-2008**, προχωρά η αντιπροσωπία της Opel στη χώρα μας.'*
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id=546&page_id=3198 -
Δεν αφορά προς το παρόν την Ελλάδα, απλά το παραθέτω:
Η Peugeot ανακαλεί 15000 308 (χατσμπακ και στέισον), που κατασκευάστηκαν από την 10/09 έως την 11/11/2007, λόγω του ότι το καπώ τους μπορεί ν' ανοίξει σε υψηλές ταχύτητες !!!
Ανάλογη ιστορία (με μεγάλο αντίκτυπο...) είχε προκύψει και με τα Clio II (σαν το δικό μου ) στην Αγγλία, αλλά ούτε ανάκληση έγινε ποτέ, ούτε επαρκής εξήγηση δόθηκε (πλην καλής λίπανσης του μηχανισμού απαγγίστρωσης του καπώ) ... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Η Peugeot ανακαλεί 15000 308 (χατσμπακ και στέισον), που κατασκευάστηκαν από την 10/09 έως την 11/11/2007, λόγω του ότι το καπώ τους μπορεί ν' ανοίξει σε υψηλές ταχύτητες !!!
Ανάλογη ιστορία (με μεγάλο αντίκτυπο...) είχε προκύψει και με τα Clio II (σαν το δικό μου ) στην Αγγλία, αλλά ούτε ανάκληση έγινε ποτέ, ούτε επαρκής εξήγηση δόθηκε (πλην καλής λίπανσης του μηχανισμού απαγγίστρωσης του καπώ) ...Και πριν χρόνια είχε συμβεί στην AlfaRomeo 145 και 146 αν και νομίζω είχαν κάνει ανακληση!
Από τις τραγικότερες στιγμές να ανοίξει το καπό εν κινήσει ... Πριν 10 χρόνια το είχα ζήσει ως συνοδηγός με Fiat Fiorino σε δρόμο της Χαλκιδικής και στην απέναντι/αντίθετη λωρίδα ... επιστροφή!!! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ανάλογη ιστορία (με μεγάλο αντίκτυπο...) είχε προκύψει και με τα Clio II (σαν το δικό μου ) στην Αγγλία, αλλά ούτε ανάκληση έγινε ποτέ, ούτε επαρκής εξήγηση δόθηκε (πλην καλής λίπανσης του μηχανισμού απαγγίστρωσης του καπώ) ...Και πριν χρόνια είχε συμβεί στην AlfaRomeo 145 και 146 αν και νομίζω είχαν κάνει ανακληση!
Από τις τραγικότερες στιγμές να ανοίξει το καπό εν κινήσει ... Πριν 10 χρόνια το είχα ζήσει ως συνοδηγός με Fiat Fiorino σε δρόμο της Χαλκιδικής και στην απέναντι/αντίθετη λωρίδα ... επιστροφή!!!Μετα απο χτυπημα μπροστα ηταν στην Αλφα αν θυμαμαι καλα.
-
Ποιους επηρεάζει στην Ελλάδα η ανάκληση 3,4 εκατ. μοντέλων Τoyota, Nissan, Honda, Mazda
Περί τα 3,4 εκατομμύρια ιαπωνικά αυτοκίνητα μάρκας Toyota, Nissan, Honda και Mazda θα ανακληθούν σε ολόκληρο τον κόσμο, εξαιτίας αερόσακων που ενδέχεται να μην φουσκώσουν όταν χρειαστεί, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας.Για την ελληνική αγορά, όπως ενημέρωσε η Honda, το πρόβλημα αφορά σε 1.980 αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν την περίοδο 2001-03. Πρόκειται για μοντέλα Jazz, Civic και CRV. Οι κάτοχοί τους θα κληθούν για αντικατάσταση των αερόσακων. Πολύ λιγότερα είναι στην Ελλάδα τα μοντέλα της Mazda με τους ελαττωματικούς αερόσακους.
Για την Toyota, στην ελληνική αγορά, το πρόβλημα αφορά σε περίπου 15.000 οχήματα (μοντέλα Yaris, Avensis και Corolla, περιόδων 2001-2003) οι κάτοχοι των οποίων θα κληθούν με συστημένες επιστολές να περάσουν από τις αντιπροσωπείες για προληπτικό έλεγχο.
Ο αερόσακος όλων αυτών των οχημάτων και των τεσσάρων εταιρειών που συναρμολογήθηκαν ανάμεσα στο 2000 και το 2004, είναι πιθανόν να μην ανοίξει σωστά σε περίπτωση ανάγκης εξαιτίας ελαττώματος στο πυροτεχνικό σύστημα που διασφαλίζει το φούσκωμα. Οι συγκεκριμένοι αερόσακοι προέρχονται από τον ίδιο προμηθευτή, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Takata Corp, που κατασκευάζει τους αερόσακους, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του προμήθευσε τους ελαττωματικούς αερόσακους.
Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακαλεί συνολικά 1,73 εκατομμύριο αυτοκίνητα, από τα οποία οι 580.000 κυκλοφορούν στη Βόρεια Αμερική και άλλες 490.000 στην Ευρώπη. Εκπρόσωπος της ιαπωνικής μάρκας διευκρίνισε ότι οι ελαττωματικοί αερόσακοι θα αντικατασταθούν από καινούργιους στο πλαίσιο της ανάκλησης. Απέφυγε ωστόσο να προσδιορίσει το κόστος της ανάκλησης για την εταιρεία.
Η Honda ανακαλεί 1,14 εκατομμύριο οχήματα ανά τον κόσμο, η Nissan 480.000, ενώ η Mazda Motor Corp.45.500 οχήματα, που είναι εφοδιασμένα με παρτίδες των συγκεκριμένων αερόσακων.
http://www.tanea.gr/news/world/article/ ... aerosakwn/ -
Θυμάμαι εδώ μέσα κάποιον με yaris (;) που είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θυμάμαι εδώ μέσα κάποιον με yaris (;) που είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα
Μάλιστα μας ρωτούσε περί αγωγής προς αυτούς.
Εάν δεν έχει περάσει διετία, (αγωγή μεταξύ ιδιωτών) παίρνει τα χρήματα του.
Μα ήταν σε άλλη ενότητα.
Α. -
Παιδια ΧΩΡΙΣ να ειμαι σιγουρος μαλλον το παλικαρι αναφερεται στην Chrysler εχω τους λογους μου για να το λεω.
Αλλα πρωτο λαθος ηταν να παει σε ενα εξουσιοδοτημενο συνεργειο ενω κανονικα ενα τηλεφωνο στα κεντρικα θα ηταν αρκετο.
Κανονικα οι εταιριες οφειλουν να ενημερωνουν για ανακλησεις αλλα επειδη στην Ελλαδα ζουμε καλυτερα να ψαχνομαστε μονοι μας.
Τωρα αν το παλικαρι θελει να κοινηθει νομικα τα πραγματα αγριευουν με κατι τετοιες μεγαλοεταιριες δε ξερεις ποτε μεχρι που θα φτασεις. -
Ο χρήστης Dj Mitsos έγραψε:
Παιδια ΧΩΡΙΣ να ειμαι σιγουρος μαλλον το παλικαρι αναφερεται στην Chrysler εχω τους λογους μου για να το λεω.Αλλα πρωτο λαθος ηταν να παει σε ενα εξουσιοδοτημενο συνεργειο ενω κανονικα ενα τηλεφωνο στα κεντρικα θα ηταν αρκετο.
Κανονικα οι εταιριες οφειλουν να ενημερωνουν για ανακλησεις αλλα επειδη στην Ελλαδα ζουμε καλυτερα να ψαχνομαστε μονοι μας.
Τωρα αν το παλικαρι θελει να κοινηθει νομικα τα πραγματα αγριευουν με κατι τετοιες μεγαλοεταιριες δε ξερεις ποτε μεχρι που θα φτασεις.
Για διευθετήσεις από έδρας, πρέπει να ζυγίζεις της καταστάσεις. Βάζεις σε παλάντζα τα + και τα -, και βλέπεις που γέρνει.
Σίγουρα ο υπογράφων το κατηγορητήριο πρέπει να είναι καταξιωμένα ιδικός.
Μέχρι σήμερα, οι αντιπροσωπίες ενημερώνουν έναν – έναν τους ιδιοκτήτες, όταν υπάρχει αντίστοιχη ενημέρωση από εργοστάσιο. Κόστος τους μόνον τα κουρεμένα εργατικά.
Α. -
Ο χρήστης Dj Mitsos έγραψε:
Παιδια ΧΩΡΙΣ να ειμαι σιγουρος μαλλον το παλικαρι αναφερεται στην Chrysler εχω τους λογους μου για να το λεω.Αλλα πρωτο λαθος ηταν να παει σε ενα εξουσιοδοτημενο συνεργειο ενω κανονικα ενα τηλεφωνο στα κεντρικα θα ηταν αρκετο.
Τωρα αν το παλικαρι θελει να κοινηθει νομικα τα πραγματα αγριευουν με κατι τετοιες μεγαλοεταιριες δε ξερεις ποτε μεχρι που θα φτασεις.Μάλλον για το viewtopic.php?f=6&t=34935 λένε .
Ανακλησεις, μας ειδοποιουν οι αντιπροσωπειες;