-
Ανοίγω αυτό το τόπικ μιας και χρειάζομαι τις συμβουλές σας παίδες.
Είμαι κάτοχος ενός Megane II 1,6 5dr hatchback αγορασμένο το Μάιο του 2003.
Σε γενικές γραμμές ειμαι αρκετά ευχαριστημένος, παρά μερικά (μικρής σημασίας ευτυχώς) προβληματάκια που έβγαλε
εντός εγγύησης.Η εγγύησή μου έχει λήξει εδώ και 1,5 χρόνο σχεδόν.
Απο τον 2ο χρόνο, είχα παρατηρήσει το εξής (το οποίο και ανέφερα στα σέρβις):
Ορισμένες φορές, όταν ο καιρός ειναι κρύος και το αμάξι έχει μείνει παρκαρισμένο 6-7 ώρες τουλάχιστον,
αφού βάλω μπροστά και ξεκινήσω, παρατηρώ πως για τα πρώτα 1-2 λεπτά το αμάξι μοιάζει ψόφιο, σαν να διστάζει,
μέχρι τις 2500 στροφές περίπου. Μετά τα 1-2 λεπτά αφού η θερμοκρασία έχει ανέβει, όλα οκ.Αρχικά το θεωρούσα φυσιολογικό - πολλοί ιδιοκτήτες στα ελληνικά αλλα και ξένα φόρα είχαν παρατηρήσει το ίδιο και απλά
δεν έδιναν σημασία ('ε θέλει λίγα λεπτά να ανεβούν τα λάδια').Φυσικά η αντιπροσωπεία έλεγε, 'Ειναι φυσιολογικό και φταίει σε ενα βαθμό η βενζίνη'.
Fast forward 2,5 χρόνια και το πρόβλημα έχει γίνει αρκετά έντονο ειδικά τώρα που πιάσανε τα τρελλά κρύα.
Στους κύκλους των ιδιοκτητών του Megane II ειναι γνωστό το πρόβλημα που αφορά το VVT του 1600άρη κινητήρα.
Ουσιαστικά πρόκειται για ενα γρανάζι στον εκκεντροφόρο εισαγωγής το οποίο ελέγχεται απο μια ηλεκτροβαλβίδα.
Στις 1500 στροφές, η ηλεκτροβαλβίδα ανοίγει στέλνοντας λάδι στο γρανάζι το οποίο αλλάζει το χρονισμό των βαλβίδων εισαγωγής.
Η αλλαγή φάσης ολοκληρώνεται στις 5000 στροφές περίπου.
Δυστυχώς το γρανάζι αυτό ειναι και η πιο συνηθισμένη βλάβη στα 1600άρια Megane.
Μια βλάβη που ειναι αρκετά δύσκολο να διαγνωσθεί σωστά, μιας και στο 90% των περιπτώσεων δεν βγάζει error code
στην ECU του αυτοκινήτου.Τα συμπτώματα μπορεί να ειναι πολλά, απο δυσκολία εκκίνησης, πτώση απόδοσης, αύξηση κατανάλωσης κ.λ.π.
Πολλοί ιδιοκτήτες απλά έχουν παρατηρήσει ενα κροτάλισμα στην εκκίνηση και κανένα άλλο πρόβλημα.
Γενικά το όλο θέμα θυμίζει το πρόβλημα της Alfa Romeo με τα variator των 147, 156, μόνο που εδώ μιλάμε για ενα πολύ πιο ακριβό ανταλλακτικό και πιο άσχημα συμπτώματα.
Τεχνικός Renault σε ξένο φόρουμ έχει δηλώσει πως '1 στα 4 1600άρια Megane έχει ήδη ή θα αποκτήσει πρόβλημα με τον μεταβλητό εντός 40-50000 χλμ.'.
Δυστυχώς επειδή πρόκειται καθαρά για ελλατωματικό εξάρτημα δεν υπάρχουν συγκεκριμένα VINs που έχουν το πρόβλημα, οπότε και δεν έγινε κάποια ανάκληση - η εγκύκλιος (την οποία έχω στην κατοχή μου) αναφέρει απλά οτι θα γίνεται αλλαγή των ελλατωματικών εξαρτημάτων οταν παραπονεθεί ο πελάτης.
Ποιό ειναι το πρόβλημα;
Οι ελληνικές αντιπροσωπείες. Εκτός του οτι απ' ότι φαίνεται κανείς μα κανείς δεν διαβάζει τις εγκυκλίους που στέλνει το εργοστάσιο, επειδή η διαδικασία ειναι χρονοβόρα (αλλαγή στους ιμάντες κ.λ.π.) απλά λένε μια δικαιολογία στον πελάτη μέχρι να εμφανιστεί 'χοντρό' σύμπτωμα.
Αν αναφέρεις την εγκύκλιο, σου λένε 'αφού δε βγάζει error code στο κομπιούτερ, δεν μπορώ να κάνω κάτι'.
Βεβαια, η ίδια η εγκύκλιος αναφέρει οτι '...στις περισσότερες περιπτώσεις η ECU δεν αποθηκεύει error code, παράυτα θα γίνεται άμεση αντικατάσταση βάση παραπόνου του πελάτη...'
Το πρόβλημά με το δισταγμό στην πρωινή εκκινηση κατα 99% οφείλεται στον μεταβλητό, και αυτό η Renault το γνωρίζει.
Αυτό που δεν γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες, ειναι οτι εκτός εγγύησης ειναι on their own - μιλάμε για:
450-500 ευρώ το ανταλλακτικό
- ιμάντες, τεντωτήρες
- 3-4 ώρες εργασία
οπότε βγαίνει ενα ωραίο κουστουμάκι.
Μίλησα πρόσφατα με chief technician σε αντιπροσωπεία ο οποίος ηταν ειλικρινής και επαγγελματίας, παραδέχθηκε οτι ειναι γνωστό το πρόβλημα, οτι γίνονται πλέον αβέρτα οι αλλαγές γραναζιών εντός εγγύησης και διάφορα άλλα διαφωτιστικά.
Επειδή ειμαι εκτός εγγύησης 1,5 χρονο και απ' ότι φαίνεται το αμάξι μου έχει αυτό το πρόβλημα απο πριν λήξει η εγγύηση και το οποίο είχα αναφέρει επαννειλημμένα (λάθος μου που δεν ασχολήθηκα πολύ τότε), θα ζητήσω αντικατάσταση του εξαρτήματος και κάλυψη κόστους απο τη MAVA.
Φυσικά αυτό δεν θα ειναι εύκολο (όσοι ξέρουν απο MAVA καταλαβαίνουν τι εννοώ)...
Σκέφτομαι λοιπόν να μαζέψω υπογραφές άλλων ιδιοκτητών με το ίδιο πρόβλημα και να αποστείλω επιστολή στα περιοδικά του χώρου
και στην Γαλλία.Πιστεύετε θα έχει αποτέλεσμα; Γενικά τι πιστεύετε οτι πρέπει να κάνω;
Παρακαλώ να γίνει σοβαρή και κόσμια συζήτηση και όχι επιπέδου 'δεν έπαιρνες Τογιότα?' ή 'τα ΧΧΧΧΧ δε χαλάνε' κ.λ.π.
-
Σε γενικές γραμμές ειμαι αρκετά ευχαριστημένος, παρά μερικά (μικρής σημασίας ευτυχώς) προβληματάκια που έβγαλε
Ορισμένες φορές, όταν ο καιρός ειναι κρύος και το αμάξι έχει μείνει παρκαρισμένο 6-7 ώρες τουλάχιστον,
αφού βάλω μπροστά και ξεκινήσω, παρατηρώ πως για τα πρώτα 1-2 λεπτά το αμάξι μοιάζει ψόφιο, σαν να διστάζει,
μέχρι τις 2500 στροφές περίπου. Μετά τα 1-2 λεπτά αφού η θερμοκρασία έχει ανέβει, όλα οκ.Αρχικά το θεωρούσα φυσιολογικό - πολλοί ιδιοκτήτες στα ελληνικά αλλα και ξένα φόρα είχαν παρατηρήσει το ίδιο και απλά
δεν έδιναν σημασία ('ε θέλει λίγα λεπτά να ανεβούν τα λάδια').Φυσικά η αντιπροσωπεία έλεγε, 'Ειναι φυσιολογικό και φταίει σε ενα βαθμό η βενζίνη'.
Fast forward 2,5 χρόνια και το πρόβλημα έχει γίνει αρκετά έντονο ειδικά τώρα που πιάσανε τα τρελλά κρύα.
Στους κύκλους των ιδιοκτητών του Megane II ειναι γνωστό το πρόβλημα που αφορά το VVT του 1600άρη κινητήρα.
Ουσιαστικά πρόκειται για ενα γρανάζι στον εκκεντροφόρο εισαγωγής το οποίο ελέγχεται απο μια ηλεκτροβαλβίδα.
Στις 1500 στροφές, η ηλεκτροβαλβίδα ανοίγει στέλνοντας λάδι στο γρανάζι το οποίο αλλάζει το χρονισμό των βαλβίδων εισαγωγής.
Μια βλάβη που ειναι αρκετά δύσκολο να διαγνωσθεί σωστά, μιας και στο 90% των περιπτώσεων δεν βγάζει error code
στην ECU του αυτοκινήτου.Τα συμπτώματα μπορεί να ειναι πολλά, απο δυσκολία εκκίνησης, πτώση απόδοσης, αύξηση κατανάλωσης κ.λ.π.
Πολλοί ιδιοκτήτες απλά έχουν παρατηρήσει ενα κροτάλισμα στην εκκίνηση και κανένα άλλο πρόβλημα.
Γενικά το όλο θέμα θυμίζει το πρόβλημα της Alfa Romeo με τα variator των 147, 156, μόνο που εδώ μιλάμε για ενα πολύ πιο ακριβό ανταλλακτικό και πιο άσχημα συμπτώματα.
Τεχνικός Renault σε ξένο φόρουμ έχει δηλώσει πως '1 στα 4 1600άρια Megane έχει ήδη ή θα αποκτήσει πρόβλημα με τον μεταβλητό εντός 40-50000 χλμ.'.
Δυστυχώς επειδή πρόκειται καθαρά για ελλατωματικό εξάρτημα δεν υπάρχουν συγκεκριμένα VINs που έχουν το πρόβλημα, οπότε και δεν έγινε κάποια ανάκληση - η εγκύκλιος (την οποία έχω στην κατοχή μου) αναφέρει απλά οτι θα γίνεται αλλαγή των ελλατωματικών εξαρτημάτων οταν παραπονεθεί ο πελάτης.
Ποιό ειναι το πρόβλημα;
Οι ελληνικές αντιπροσωπείες. Εκτός του οτι απ' ότι φαίνεται κανείς μα κανείς δεν διαβάζει τις εγκυκλίους που στέλνει το εργοστάσιο, επειδή η διαδικασία ειναι χρονοβόρα (αλλαγή στους ιμάντες κ.λ.π.) απλά λένε μια δικαιολογία στον πελάτη μέχρι να εμφανιστεί 'χοντρό' σύμπτωμα.
Αν αναφέρεις την εγκύκλιο, σου λένε 'αφού δε βγάζει error code στο κομπιούτερ, δεν μπορώ να κάνω κάτι'.
Βεβαια, η ίδια η εγκύκλιος αναφέρει οτι '...στις περισσότερες περιπτώσεις η ECU δεν αποθηκεύει error code, παράυτα θα γίνεται άμεση αντικατάσταση βάση παραπόνου του πελάτη...'
Το πρόβλημά με το δισταγμό στην πρωινή εκκινηση κατα 99% οφείλεται στον μεταβλητό, και αυτό η Renault το γνωρίζει.
Αυτό που δεν γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες, ειναι οτι εκτός εγγύησης ειναι on their own - μιλάμε για:
- ιμάντες, τεντωτήρες
- 3-4 ώρες εργασία
Μίλησα πρόσφατα με chief technician σε αντιπροσωπεία ο οποίος ηταν ειλικρινής και επαγγελματίας, παραδέχθηκε οτι ειναι γνωστό το πρόβλημα, οτι γίνονται πλέον αβέρτα οι αλλαγές γραναζιών εντός εγγύησης και διάφορα άλλα διαφωτιστικά.
Επειδή ειμαι εκτός εγγύησης 1,5 χρονο και απ' ότι φαίνεται το αμάξι μου έχει αυτό το πρόβλημα απο πριν λήξει η εγγύηση και το οποίο είχα αναφέρει επαννειλημμένα (λάθος μου που δεν ασχολήθηκα πολύ τότε), θα ζητήσω αντικατάσταση του εξαρτήματος και κάλυψη κόστους απο τη MAVA.
Φυσικά αυτό δεν θα ειναι εύκολο (όσοι ξέρουν απο MAVA καταλαβαίνουν τι εννοώ)...
Σκέφτομαι λοιπόν να μαζέψω υπογραφές άλλων ιδιοκτητών με το ίδιο πρόβλημα και να αποστείλω επιστολή στα περιοδικά του χώρου
και στην Γαλλία.Πιστεύετε θα έχει αποτέλεσμα; Γενικά τι πιστεύετε οτι πρέπει να κάνω;
Παρακαλώ να γίνει σοβαρή και κόσμια συζήτηση και όχι επιπέδου 'δεν έπαιρνες Τογιότα?' ή 'τα ΧΧΧΧΧ δε χαλάνε' κ.λ.π.
-
Ποιό ειναι το πρόβλημα;
- ιμάντες, τεντωτήρες
- 3-4 ώρες εργασία
-
H εγκύκλιος αναφέρει χρονικά περιθώρια για την αλλαγή του εξαρτήματος ή το αφήνει κενό (που μπορεί να σημαίνει εφ'όρου ζωής) ;
-
Tην εγκύκλιο την έχεις στα χέρια σου;
-
Ναι, την έχω την εγκύκλιο.
Δυστυχώς δεν αναφέρει περιθώριο, απλά γράφει:
'ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ:
Περίοδος Επέμβασης:
-Μετά απο διαμαρτυρία πελάτη'οπότε το αφήνει στο φλού...
Αυτό που με ενοχλεί δεν ειναι οτι πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, αλλα οτι το είχα αναφέρει όσο ήμουν στην εγγύηση...
Εγώ αυτό που θέλω ουσιαστικά ειναι να καλύψει η Renault το κόστος του ανταλλακτικού, μιας και ειμαι διατεθειμένος να πληρώσω για την εργασία (ουσιαστικά αλλαγή ιμάντα χρονισμού, που έτσι κι αλλιώς θα άλλαζα σε 15,000 χιλ.).
-
Ωραία, έχεις την εγκύκλιο.
Το άλλο το βασικό: όταν είχες αναφέρει το πρόβλημα εντός εγγύησης, το είχαν καταχωρήσει; Έχεις δλδ απόδειξη ότι το ανέφερες εντός εγγύησης;
-
Αυτό δυστυχώς ειναι ενα πρόβλημα...
Επειδή τότε δεν το θεώρησα πρόβλημα, το ανέφερα στις αλλαγές λαδιών και απλά μου έλεγαν 'δεν τρέχει τίποτα'.
-
Toυς έχεις δείξει την εγκύκλιο, και τι κάνουν αυτοί; Την πάπια;
-
Κοίτα, όπως έγραψα βρήκα αντιπροσωπεία στην οποία γνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος και κάνουν φόυλ αλλαγές σε όσους παραπονιούνται για κάποιο πρόβλημα.
Απο 'κει και πέρα, δεν υπάρχει ανάγκη να δείξω την εγκύκλιο, μιας και το πρόβλημα πλέον αναγνωρίζεται...
Το θέμα ειναι να έχω κάποια κάλυψη...
-
Ωραία, πήγαινε και έχε ως βάση αυτό. Ότι το πρόβλημα αναγνωρίζεται από την ρενό, ότι το είχες σημειώσει σε προηγούμενα σέρβις αλλά σου έλεγαν ότι δεν χείναι τίποτα, και ότι η εγκύκλιος δεν αναφέρει κάτι περί εγγύησης. Μίλησε με τον διευθυντή. Και πες και στο τέλος την λύση που προτείνεις, για τα οικονομικά του θέματος.
-
Πήγαινε σε κάποια αντιπροσωπεία που θα δεχτεί να στο αλλάξει δωρεάν, γράφοντας την αλλαγή του ανταλλακτικού σε κάποιο που βρίσκεται ακόμη στην εγγύηση... Είναι πάγια πολιτική πολλών αντιπροσωπειών για να δημιουργούν καλές σχέσεις με τους πελάτες! Γίνεται στα μουλωχτά, αλλά κανείς δεν θα καταλάβει κάτι! Απλά θα έρθει για απλό service ένα σαν το δικό σου, θα παραγγείλουν στην άδειά του το ανταλλακτικό και θα το φορέσουν στο δικό σου.
Αν σου κάνουν τους δύσκολους, πήγαινε αλλού, ή απλά λάδωσε με ένα ποσό να κάνεις την δουλειά σου! Στην Ελλάδα είμαστε και όλα γίνονται!
Με τον τρόπο που προτείνεις δεν νομίζω πως θα καταφέρεις κάτι! Καλή τύχη όπως και να 'χει! -
Αυτό δυστυχώς πλέον γίνεται δύσκολα στην Ρενώ... Έχει πέσει γραμμή απο την MAVA και έχουν γίνει πολύ δύσκολοι στις αλλαγές ανταλλακτικών εντός εγγύησης... Παίζουν τρελλοί έλεγχοι και μπορεί ο πελάτης στο όνομα του οποίου θα κοπεί η απόδειξη για το ανταλλακτικό που θα μπεί στο δικό μου να έχει μετά πρόβλημα...
-
Ορίστε μερικές τεχνικές πληροφορίες για το πρόβλημα:
Το γρανάζι μετατόπισης φάσης εκκεντροφόρου εισαγωγής στο συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάζεται απο την αμερικάνικη Delphi (η οποία κύρηξε πτώχευση πέρσι τον Οκτώβριο! - δε μου κάνει εντύπωση!).
Το επίμαχο εξάρτημα:
Η αρχή λειτουργίας του μεταβλητού σε σχέδιο:
Και τέλος μια 'νεκροψία' ενος χαλασμένου γραναζιού οπου φαίνεται το πρόβλημα:
Το γρανάζι 'κολλά' σε μια απο τις 2 ακραίες θέσεις (advance ή retard) με αποτέλεσμα λάθος χρονισμό σε μεγάλο μέρος του φάσματος των στροφών.
Άλλη δυσλειτουργία ειναι να μην 'λαδώνεται' καλά στην πρώτη εκκίνηση με αποτέλεσμα το πρωινό δισταγμό, όπως επίσης και η αδυναμία του να κλειδώσει σε κάποιες απο τις 2 θέσεις οταν πρέπει, με αποτέλεσμα ο κινητήρας μια να φαίνεται να δουλεύει τέλεια και άλλες φορές να παρουσιάζει αστάθειες...
-
Σήμερα έγινε η επέμβαση στο αμάξι μου.
Έγιναν τα εξής:
-Αλλαγή ιμάντα χρονισμού, δυναμό, αντλίας νερού + τεντωτήρες
-Αλλαγή γραναζιού εκκεντροφόρου (μεταβλητός)
-Αλλαγή τρόμπας νερού (προληπτικά, μιας και έγινε όλος ο κόπος)
-Αλλαγή κάτω βάσης μηχανής/σαζμάν (κόντρα)
-Σφίξιμο και γενικός έλεγχοςΟυσιαστικά το μεγάλο σέρβις των 60k χλμ. δηλαδή.
Οι πρώτες εντυπώσεις ειναι παρα πολύ καλές. Η χροιά του κινητήρα έγινε όπως πρώτα, βελτιώθηκε το τράβηγμα σε ποιο ψηλές στροφές, μειώθηκε ελαφρά η κατανάλωση και το πρώτο πείραμα που έκανα σε cold start πριν λίγο ηταν επιτυχές (κανένας δισταγμός). Ελπίζω να μη το ματιάσω. Για να δούμε και σε πιο hardcore κρύα τι θα γίνει...
Την βάση καιρό την υποπτευόμουνα, αλλα δεν είχα κάποιο πρόβλημα, πέρα απο κάποιο παίξιμο ελαφρύ του λεβιέ που θεωρούσα φυσιολογικό. Τελικά δεν ήταν, και οι αλλαγές σε χαμηλές στροφές γίνονται πολύ πιο ομαλά. Πρέπει να κόπηκε σε κάποια απο τα 2 trackdays στα οποία έχω μπεί στην πίστα (βλ. απότομα κατεβάσματα).
Όλα τα παραπάνω μαζί με τις εργατοώρες βγαίνουν περίπου 850-900 ευρώ (ίσως και παραπάνω).
Πλήρωσα 450 ευρώ, ο υπεύθυνος της αντιπροσωπείας πάλευε 1 μέρα ολόκληρη για να πληρώσω όσο το δυνατόν λιγότερο, μάλιστα μου έγινε και δεύτερη έκπτωση απο την ίδια την αντιπροσωπεία (εκτός απο τα κεντρικά). Απλά επαγγελματίας.
-
Νομίζω πως σου εκαναν πολύ καλή τιμή, μιας και άλλαξες και ιμάντα (προβλεπόμενο, φαντάζομαι).
Τέλος καλό όλα καλά, δηλαδή!
-
Όπως είπα, δεν θέλω να το γκαντεμιάσω (θέλω να πέσουν πρώτα οι θερμοκρασίες στους 10 βαθμούς) και μετά θα έχω καθαρό συμπέρασμα...
Αλλα μέχρι στιγμής ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος (και έχω φυσικά και εγγύηση ενός χρόνου σε όλα αν κάτι πάει στραβά).
Μου έκανε εντύπωση που μου έγινε και έκπτωση απο την αντιπροσωπεία στην οποία έχω πάει σύνολο 2 φορές...
Για να μη λέμε μόνο τα στραβά...
-
Eutyxws yparxoun akoma swstoi epagkelmaties
-
Δυστυχώς τα κρύα ξανάρθαν και το πρόβλημα επέστρεψε...
Ενώ το αμάξι όπως έγραψα το νιώθω πιο ζωντανό, ειδικά ψηλά και η κατανάλωση έχει μειωθεί, το πρόβλημα επανήλθε με τα τελευταία δυνατά κρύα και την πολύωρη στάθμευση...
Συνεπώς μάλλον το πρόβλημα του πρωινού δισταγμού βρίσκεται αλλού...
Ειμαι μέλος σε αγγλικό φόρουμ ιδιοκτητών Megane II στο οποίο πολλοί λένε οτι ενώ έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, απλά δεν τους νοιάζει και απλά 'they live with it'.
Εμένα αυτό μου φαίνεται απαράδεκτο, δεν ειναι δυνατόν σε αυτοκίνητο του 2003 να θεωρούμε φυσιολογικό το να ζεσταίνουμε τη μηχανή 1-2 λεπτά πριν ξεκινήσουμε...
Ο υπεύθυνος της αντιπροσωπείας με τον οποίο έχω επικοινωνία λέει πως έχει στείλει email στη Γαλλία με περιγραφή του προβλήματος και πως θα ψάξει σε όλες τις βάσεις δεδομένων της Ρενώ. Μου πρότεινε επίσης οταν ξαναπάω Αθήνα να του αφήσω το αμάξι και να το ελέγξει εξονυχιστικά δίχως κάποια χρέωση.
Παράλληλα, εδώ στην Πάτρα, έχω τις 2 τελευταίες μέρες, έχω ξεκινήσει ενα 'πρότζεκτ' με τον μηχανικό στο εξειδικευμένο που πηγαίνω - ουσιαστικά κάθε μέρα θα αλλάζω εναν αισθητήρα και θα βλέπω το αποτέλεσμα το επόμενο πρωί (δίχως να πληρώνω κάτι φυσικά). Άν κάποια αλλαγή εξαφανισει το πρόβλημα, τότε θα πληρώσω τον αισθητήρα αυτόν.
Θα ήθελα την βοήθεια των technically minded μελών του φόρουμ, να μου προτείνουν πιθανές αιτίες του προβλήματος...
Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί τα εξής:
-software του injection
-γρανάζι μεταβλητού
-ηλεκτροβαλβίδα μεταβλητού
-αισθητητήρας θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού (βαλβίδα ψυχρής εκκίνησης)
-MAP sensor (αισθητήρας υποπίεσης εισαγωγής)
-μπουζί
-πολλαπλασιαστέςΟυσιαστικά ενώ το αμάξι ξεκινά και κρατά ρελαντί κανονικά, στο ξεκίνημα με πρώτη και δευτέρα μοιάζει ψόφιο και παρουσιάζει μικροδιακοπές στο γκάζωμα, δηλ. αν δώσεις γκάζι μέχρι τις 2500-3000 στροφές νιώθεις σαν στιγμιαία να μειώνεται η παροχή της βενζίνης 2-3 φορές... Αφού περάσουν 2 λεπτά και ζεσταθεί λειτουργεί κανονικά.
Σήμερα το πρωί έβγαλα τον αισθητήρα θερμοκρασίας πολλαπλής εισαγωγής (που λειτουργεί μαζί με το MAP sensor για τον υπολογισμό του αέρα που εισέρχεται στη μηχανή) και είδα δύο πράγματα:
Πρώτον ήταν καλλυμένος στο λάδι... Δεύτερον αυτός μπαίνει με 4 κλιπάκια ζουπηχτός πάνω στην πολλαπλή... Έλειπαν 2 απο τα 4 ποδαράκια που το στηρίζουν...
Έβαλα εναν άλλο επάνω και θα τον δοκιμάσω αύριο το πρωί...
Έχει κανένας άλλος να προτείνει κάτι; Μήπως κανένας αισθητήρας λάμδα;
Γενικά, τι μπορεί να δυσλειτουργεί οταν το αμάξι ειναι εντελώς κρύο και μετά να δουλεύει κανονικά;
Να τονίσω εδώ πως το αμάξι δεν βγάζει κανέναν κωδικό σφάλματος...
-
-double post-
Κομπιάσματα μετα την πρωινή εκκίνηση - Megane II 1,6