-
τώρα με βάζεις σε πειρασμό να κάνω ερωτήσεις στον αέρα...
-
ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥ ! !
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πριν αρκετό καιρό 'έφυγε' η πεθερά μου!!!! ' Έφυγε'αφού ταλαιπορήθηκε αφάνταστα πολύ απο την αρρώστια που την βασάνιζε!!!Το τελευταίο βράδυ πριν συμπληρωθούν 40 μέρες και γίνει το μνημόσυνο, την είδα στον ύπνο μου!!!
Ήμουνα σε ένα νησάκι, γύρω μου δεκάδες άλλα νησάκια που το καθένα είχα ένα άνθρωπο, κάποιους τους ήξερα και κάποιους όχι. Στο όνειρο ήταν όλοι συγγενείς και γνωστοί της. Η πεθερά μου ήταν σε μια βάρκα και την πήγαιναν απο νησάκι σε νησάκι όπου μιλούσε για λίγο με΄τους ανθρώπους που ήταν πάνω. Κάποια στιγμη η βαρκούλα ήρθε και στο νησάκι μου. Κατέβηκε, με πλησίασε και αγκαλιαστίκαμε. Θυμάμαι μες στο όνειρό μου μια απίστευτη ανατριχίλα την ώρα που την ακούμπισα!!! Αφου φιλιθήκαμε,με δάκρυα στα μάτια μου είπε ότι φεύγει. Κάνοντας μια κίνηση να φύγει την πιάνω απο το χέρι και της ζήτησα να μη φύγει.
'Δε μπορώ να μείνω άλλο. Δεν μπορώ θέλω να ξεκουραστώ, άσε με να φύγω' μου είπε με δάκρυα στα μάτια και έφυγε.Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσω ποτέ μου αυτό το όνειρο!!!!
Μία γειτόνισσά μας, η οποία υπεραγαπούσε τη γιαγιά μου (που έφυγε πρώτη) και τον παππού μου (που τον χάσαμε 2 χρόνια μετά, στα 100 του!) ειδε λίγες μέρες πριν πεθάνει ο παππούς μου στ' όνειρό της τη γιαγιά μου να της λέει 'πές στη Βουλα (τη μανα μου) οτι έρχομαι να πάρω τον Θόδωρο'
-
Πριν αρκετό καιρό 'έφυγε' η πεθερά μου!!!! ' Έφυγε'αφού ταλαιπορήθηκε αφάνταστα πολύ απο την αρρώστια που την βασάνιζε!!!Το τελευταίο βράδυ πριν συμπληρωθούν 40 μέρες και γίνει το μνημόσυνο, την είδα στον ύπνο μου!!!
Ήμουνα σε ένα νησάκι, γύρω μου δεκάδες άλλα νησάκια που το καθένα είχα ένα άνθρωπο, κάποιους τους ήξερα και κάποιους όχι. Στο όνειρο ήταν όλοι συγγενείς και γνωστοί της. Η πεθερά μου ήταν σε μια βάρκα και την πήγαιναν απο νησάκι σε νησάκι όπου μιλούσε για λίγο με΄τους ανθρώπους που ήταν πάνω. Κάποια στιγμη η βαρκούλα ήρθε και στο νησάκι μου. Κατέβηκε, με πλησίασε και αγκαλιαστίκαμε. Θυμάμαι μες στο όνειρό μου μια απίστευτη ανατριχίλα την ώρα που την ακούμπισα!!! Αφου φιλιθήκαμε,με δάκρυα στα μάτια μου είπε ότι φεύγει. Κάνοντας μια κίνηση να φύγει την πιάνω απο το χέρι και της ζήτησα να μη φύγει.
'Δε μπορώ να μείνω άλλο. Δεν μπορώ θέλω να ξεκουραστώ, άσε με να φύγω' μου είπε με δάκρυα στα μάτια και έφυγε.Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσω ποτέ μου αυτό το όνειρο!!!!
Κάτι παρόμοιο είχα πάθει και εγώ...
Για καιρό έβλεπα στον ύπνο μου ένα θείο μου που πέθανε νέος από έμφραγμα (όχι κάθε μέρα αλλά σχετικά τακτικά)...
Κάθε όνειρο ήταν διαφορετικό μέχρι που σε ένα από τα όνειρά μου του ζήτησα να μην τον ξαναδώ 'γιατί ταράζομαι ψυχολογικά' (κάτι που ήταν αλήθεια καθώς κάθε φορά που τον έβλεπα ξυπνούσα ταραγμένος)...
Από τότε δεν τον ξανάδα σε όνειρο... (ίσως μια φορά μετά από χρόνια)...Παλαιότερα έβλεπα ότι ήμουν σε ένα σπίτι σχετικά παλαιό και έβλεπα έξω από το παράθυρο μία ζούγκλα στην οποία έπρεπε να μπω και κάποιες φορές μπήκα.
Γενικά στα περισσότερα όνειρά μου, με συνοδεύει μία άσχημη και καμπουριασμένη γριά (συνήθως στο στο πλάι μου, μερικές φορές πίσω μου και άλλοτε κάπου στο σκηνικό)...
_
-
Ας πω κι εγώ τη δική μου 'ονειρική' εμπειρία...
Πριν λίγα (θα ναι 5-6) είδα στον υπνο μου τον πατέρα μου να μου λέει οτι πέθανε ο Χ συμπέθερος. Ο άνθρωπος δεν ήταν άρωστος, δεν είχαμε επαφές, δεν αναφερόταν το όνομά του συχνά, δεν, δεν μπορούσες να πεις οτι το όνομά του κυκλοφορούσε στο σπίτι.
Ξύπνησαλοιπόν και απόρησα με το όνειρο. Προσπαθούσα να καταλάβω πώς και είδα αυτό τον άνθρωπο ατον ύπνο μου! Αυτό με 'τρόμαζε' περισσότερο απ το οτι τον είδα πεθαμένο.
το πρωί σηκώθηκα και οι γονείς μου ετοιμάζονταν για την κηδεία του
Προφανώς πολλοί δε το πιστεύετε, οκ...
Ας πούμε οτι ήταν σύμπτωση, μια και δε συνηθίζω να τα ανάγω στο...υπερπέραν
-
Πιστεύετε ότι είναι σημαδιακά?
Πιστεύετε ότι είναι απλά 'παιχνίδια' του μυαλού μας όση ώρα κοιμόμαστε?
Κάπου στη μέση μήπως?ισως μερικες φορες να μπαινουν καλυτερα στη σειρα πραγματα που δεν μπορουμε να το κανουμε στον ξυπνιο μας..
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Κάπου στη μέση μήπως?ισως μερικες φορες να μπαινουν καλυτερα στη σειρα πραγματα που δεν μπορουμε να το κανουμε στον ξυπνιο μας..
Ρε μπαγάσα μου άρεσε αυτό!!!! Δικό σου είναι?
Τέλειο!!!!!! -
ναι λεω κατα καιρους μερικα καλα..
υγ. για τον tiger που εχω προαισθημα οτι θα απαντησει ... ...οχι δεν ασχολουμαι με βαρβαρους..
-
Τι δικο του,κοτζαμ λαϊκη εκφραση εχουν οι Αγγλοσάξωνες για ενα δυσκολο προβλημα:
'Sleep on it'
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Ας πω κι εγώ τη δική μου 'ονειρική' εμπειρία...Πριν λίγα (θα ναι 5-6) είδα στον υπνο μου τον πατέρα μου να μου λέει οτι πέθανε ο Χ συμπέθερος. Ο άνθρωπος δεν ήταν άρωστος, δεν είχαμε επαφές, δεν αναφερόταν το όνομά του συχνά, δεν, δεν μπορούσες να πεις οτι το όνομά του κυκλοφορούσε στο σπίτι.
Ξύπνησαλοιπόν και απόρησα με το όνειρο. Προσπαθούσα να καταλάβω πώς και είδα αυτό τον άνθρωπο ατον ύπνο μου! Αυτό με 'τρόμαζε' περισσότερο απ το οτι τον είδα πεθαμένο.
το πρωί σηκώθηκα και οι γονείς μου ετοιμάζονταν για την κηδεία του
Προφανώς πολλοί δε το πιστεύετε, οκ...
Ας πούμε οτι ήταν σύμπτωση, μια και δε συνηθίζω να τα ανάγω στο...υπερπέραν
Αντίτοιχο με τον πατέρα μου 'πρωταγωνιστή' πριν από χρόνια:
Eίχε δει ένα όνειρο που το θεώρησε αρκετά περίεργο και μας το είπε. Ήταν, λέει, στην τουαλέτα του γείτονά μας (ο οποίος είναι οφθαλμίατρος και παιδικός του φίλος) και κοιταζόταν στον καθρέφτη με μπανταρισμένο το αριστερό του μάτι.
Το μεσημέρι γύρισε σπίτι με μια γάζα δίπλα στο μάτι του έχοντας σκιστεί από ένα σίδερο που δεν είδε σε μια οικοδομή όπου είχε πάει να κάνει επίβλεψη. Τη γάζα του την έβαλε ο γείτονας, του οποίου το ιατρείο ήταν σε απόσταση αναπνοής από την οικοδομή. -
Ρε μπαγάσα μου άρεσε αυτό!!!! Δικό σου είναι?
Τέλειο!!!!!!Ντιφραγκμεντ....
-
Θυμηθηκα πώς σατυριζει ο Αρκας τη συγκεκκριμενη προκαταληψη:
Δειχνει τον θανατοποινήτη να πεταγεται τρομαγμενος απο τον υπνο του,και διπλα του ειναι ο Μοντεχρηστος που τον βλέπει,και ακολουθει ο εξης διαλογος
Μ: Τι επαθες;
Θ:Ειδα στον υπνο μου οτι ημουνα στη φυλακη και καταδικασμενος σε θανατο
Μ: Μα εισαι στη φυλακη και καταδικασμενος σε θανατο!
Θ:Ειδες;Και μετα σου λενε,να μην πιστευεις στα όνειρα! -
Χα! Άκου 'προκατάληψη'... Εμείς στον πλανήτη μας αυτά τα πιστεύαμε πριν 5000 χρόνια. Τώρα όλοι ξέρουμε ότι όταν ονειρεύεσαι το πνεύμα σου ελευθερώνεται από τα υλικά δεσμά που έχει με το σώμα σου μέσω του interface που οι γήινοι ονομάζετε 'μυαλό' και είναι ελεύθερο να ταξιδέψει στο χωροχρόνο.
REM