-
Μία θα έχεις λογικά..
-
Αυτό είναι το ποντίκι, Ανδρέα?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Αυτό είναι το ποντίκι, Ανδρέα?Δεν μου φαίνεται ολόιδιο Νίκο.Σαν πιό στρογγυλεμένο νομίζω είναι το δικό μου.Μοιάζει πολύ πάντως
-
-
Το ποντίκι που έχω εγώ,δεν είναι ούτε το ένα,ούτε το άλλο.
Εχει διαφορετικό φίς.
Τέτοιο που κουμπώνει στό Νο.3.Και ο αντάπτορας που μού'δωσε ο πωλητής,είναι εντελώς διαφορετικος
-
Το κακό με τις σειριακές θύρες είναι πως παλιά υπήραχν μικρές και μεγάλες, πολλές φορές και στον ίδιο υπολογιστή. Απλά δνε θυμάμαι αν ήταν και οι δυο θυληκές (αρσενικές) ή ήταν μια και μια. Αφού όμως έχει PS/2 θύρα η μητρική του γιατί να πάρει σειριακό ποντίκι.
Πάντως χωρίς drivers USB (και να υποθέσω χωρίς κάρτα δικτύου Ethernet) πολύ απλά την ξεχνάς την DSL
-
Αυτό τότε:
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Το ποντίκι που έχω εγώ,δεν είναι ούτε το ένα,ούτε το άλλο.
Εχει διαφορετικό φίς.
Τέτοιο που κουμπώνει στό Νο.3.Και ο αντάπτορας που μού'δωσε ο πωλητής,είναι εντελώς διαφορετικος
Το ποντίκι που σου έδωσε ο πωλητής είναι USB ποντίκι κα ιο αντάπτορας που σου έδωσε είναι μάλλον από USb σε PS/2, δηλαδή κάτι σαν αυτόν εδώ (USB από τη μια, PS/2 από την άλλη).
Το πρόβλημά σου είναι πως οι 2 USB θύρες που έχεις στη μητρική σου, ΔΕΝ δουλεέυουν αν δεν περάσεις USB drivers στη μητρική σου.
-
Μα καλά ρε Αντρέα, τόση ψύχωση εχεις με το ποντίκι που αγόρασες και δεν θες να το αλλάξεις με PS/2;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Το κακό με τις σειριακές θύρες είναι πως παλιά υπήραχν μικρές και μεγάλες, πολλές φορές και στον ίδιο υπολογιστή. Απλά δνε θυμάμαι αν ήταν και οι δυο θυληκές (αρσενικές) ή ήταν μια και μια. Αφού όμως έχει PS/2 θύρα η μητρική του γιατί να πάρει σειριακό ποντίκι.Πάντως χωρίς drivers USB (και να υποθέσω χωρίς κάρτα δικτύου Ethernet) πολύ απλά την ξεχνάς την DSL
Κάτω απο τίς 1 και 2 που είναι δυό ολόιδιες στρόγγυλες,υπάρχουν οι Νο.3.Δύο ολόιδιες που κουμπώνει εντελώς διαφορετικό βύσμα απο αυτό που γράφεις ώς σειριακό.Αυτό που μου δείχνεις εσύ με τους 9 πόλους,πρέπει να ταιριάζει στήν Νο5
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Το ποντίκι που σου έδωσε ο πωλητής είναι USB ποντίκι κα ιο αντάπτορας που σου έδωσε είναι μάλλον από USb σε PS/2, δηλαδή κάτι σαν αυτόν εδώ (USB από τη μια, PS/2 από την άλλη).
Το πρόβλημά σου είναι πως οι 2 USB θύρες που έχεις στη μητρική σου, ΔΕΝ δουλεέυουν αν δεν περάσεις USB drivers στη μητρική σου.
Ναι ρε,τέτοιο είναι.Ο Γκάλφας μου είπε ότι θα δουλέψει DSL.Ξέρω και γώ ρε τί γίνεται.
Καί,τί ψύχωση να έχω με το ποντίκι;Αν λές ότι το άλλο θα δουλεύει θα πάω να το αλλάξωΚουρκούτιασε το μυαλό μου πάντως
Α,πώς θα περάσω USB drivers.Που τους βρίσκω,και τί τους κάνω για να τους περάσω;
-
Οι Νο3 είναι οι USB θύρες... σειριακή είναι η Νο 5 (τα γραφει αριστερα από την εικόνα στο link που έστειλα). Οι 1 και 2 είναι PS/2 θύρες (μια για πληκτρολόγοπ και μια για ποντίκι).
-
Οχι, όχι. Εσύ Ανδρέα έχεις ποντίκι που καταλήγει σε αυτό το βύσμα:
το οποίο και μπαίνει στην 3 θύρα (τις δύο ίδιες κάτω από τις στρογγυλές).
Και έναν αντάπτορα που καταλήγει σε στρογγυλό βύσμα, όπως τα 1&2. . Αυτό που σου λέει ο Χάρης είναι ότι τα 1&2 δε λειτουργούν επειδή το ποντίκι είναι πολύ καινούριο, και ότι για να λειτουργήσει το 3 πρέπει να περάσεις το πρόγραμμα αυτό που σου λέμε (USB drivers).
Το 3 είναι η θύρα USB (γιου-ες-μπι) και τα 1&2 είναι η θύρα PS/2.
-
Ρε συ Αντρέα, χωρίς τον ανταπτορα το ποντίκι σε τι βίσμα καταλήγει; 1,3 ή 5;
-
Αντε, τυχερέ. Στα λέμε και δύο φορές για να τα εμπεδώσεις.
-
Οχι, όχι. Εσύ Ανδρέα έχεις ποντίκι που καταλήγει σε αυτό το βύσμα:το οποίο και μπαίνει στην 3 θύρα (τις δύο ίδιες κάτω από τις στρογγυλές).
Και έναν αντάπτορα που καταλήγει σε στρογγυλό βύσμα, όπως τα 1&2. . Αυτό που σου λέει ο Χάρης είναι ότι τα 1&2 δε λειτουργούν επειδή το ποντίκι είναι πολύ καινούριο, και ότι για να λειτουργήσει το 3 πρέπει να περάσεις το πρόγραμμα αυτό που σου λέμε (USB drivers).
Ωραία.Εφ'όσων λοιπών,για να έχω DSL θα χρειαστώ κατα τα λεγόμενα του Χάρη και τα USB drivers,τότε θα πρέπει να μου πείτε περισσότερα για αυτά.
Πού,πώς και με ποιόν τρόπο.
Και άν μπούνε αυτά τα πράγματα,τότε θα δουλεύει και αυτο το ποντίκι χωρίς αντάπτορα -
Οχι, όχι. Εσύ Ανδρέα έχεις ποντίκι που καταλήγει σε αυτό το βύσμα:το οποίο και μπαίνει στην 3 θύρα (τις δύο ίδιες κάτω από τις στρογγυλές).
Νίκο εγώ έχω καταλάβει ότι το ποντίκι είναι USB και ο αντάπτορας καταλήγει σε PS/2 για να τον κουμπώσει στη PS/2 της μητρικής του. Λογικα΄θα έπερεπε να δουλέψει, αφού δεν μεσολαβεί καμια USB θύρα, αλλά μάλλον είναι χαλασμένος ή ασύμβατος ο αντάπτορας. Αλλιώς πάμε για χαλασμένη PS/2 πάνω στη μητρική, οπότε γάμισέ τα!!! Θα πρέπει να πάει σε σειριακό ποντίκι ή σε PS/2 με σειριακό αντάπτορα (κι έχει μικρή ή νεγάλη σειριακή θύρα η μητρική του;;;;;;; )
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ρε συ Αντρέα, χωρίς τον ανταπτορα το ποντίκι σε τι βίσμα καταλήγει; 1,3 ή 5;Στο 3.
Ο αντάπτορας ο δικός μου,είναι ο αντίστροφος αυτού που μου δείχνεις εσύ.Μπαίνει Νο.3 και βγαίνει Νο.1 -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
[
Νίκο εγώ έχω καταλάβει ότι το ποντίκι είναι USB και ο αντάπτορας καταλήγει σε PS/2 για να τον κουμπώσει στη PS/2 της μητρικής του. Λογικα΄θα έπερεπε να δουλέψει, αφού δεν μεσολαβεί καμια USB θύρα, αλλά μάλλον είναι χαλασμένος ή ασύμβατος ο αντάπτορας. Αλλιώς πάμε για χαλασμένη PS/2 πάνω στη μητρική, οπότε γάμισέ τα!!! Θα πρέπει να πάει σε σειριακό ποντίκι ή σε PS/2 με σειριακό αντάπτορα (κι έχει μικρή ή νεγάλη σειριακή θύρα η μητρική του;;;;;;; )Αυτό έλεγα απο τήν αρχή (και αναρωτιόμουνα άν με καταλαβαίνετε ),ότι μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στίς υποδοχές τής μητρικής,μιάς και το ποντίκι λειτούργησε στόν υπολογιστή τού πωλητή.Λειτούργησε όμως χωρίς τήν παρεμβολή του αντάπτορα.Το έβαλε στό μακρόστενο
-
Για τους USB drivers, πρέπει α) να γνωρίζουμε το μοντέλο της μητρικής και β) να αποκτήσεις internet (ή, μπορείς να κατεβάσεις το πρόγραμμα από το net cafe, να το γράψεις σε ένα cd και να το πάρεις σπίτι και να ακολουθήσεις τις οδηγίες που θα σου έχουμε δώσει).
Εκτός κι αν πας τον υπολογιστή στο net cafe και την κάνουμε επί τόπου τη δουλειά, μια που έχεις αναφέρει ότι γνωρίζεσαι με τα παιδιά που το έχουν και με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν πρόβλημα (αυτό κι αν είναι remote assistance, απομακρυσμένη βοήθεια, τύφλα να'χει η MS).
Ζητάω Η/Υ φτηνό::Βρήκα και θέλω οδηγίες! :-)