-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Το ζήτησαν και το παίρνουν χάριν μιας κακώς εννοούμενης 'εκτόνωσης'. Δε βαριέσαι, καλό καιρό έκανε το Σεπτέμβρη, καλά και τα παράνομα ιδιαίτερα.
*'Αποζημίωση για την αναπλήρωση ωρών
Η κυβέρνηση προχώρησε και σε μια ακόμη κίνηση, δίνοντας υπόσχεση ότι θα υπάρξει οικονομική αποζημίωση για την αναπλήρωση των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί από την απεργία των δασκάλων.
Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος δήλωσε: «Η κυβέρνηση και οι δάσκαλοι θέλουμε να αναπληρωθούν οι ώρες διδασκαλίας και αν γίνει αυτό, ασφαλώς δεν θα είναι δωρεάν. Οι τεχνικές λεπτομέρειες θα ρυθμιστούν από το υπουργείο Παιδείας».
Ως προς την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5%, ο κ. Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι «ο στόχος αυτός, που είναι δύσκολο να επιτευχθεί ως το τέλος της 4ετίας, παραμένει στις επιδιώξεις μας» και τόνισε πως «η κυβέρνηση αυτή έχει αυξήσει κατά πολύ, σε απόλυτους αριθμούς, τα ποσά που αναφέρονται στην Παιδεία».
Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, που επισκέπτεται το Πεκίνο, χαρακτήρισε τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπαιδευτικούς «θετική κίνηση καλής θέλησης από πλευράς της κυβέρνησης» και πρόσθεσε πως πιστεύει ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από τους Έλληνες εκπαιδευτικούς.'*
Λοιπόν: ΛΑΜΟΓΙΑ, ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ, ΚΗΦΗΝΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ, ΜΟΝΑΧΟΦΑΗΔΕΣ, ΤΟΜΑΡΙΣΤΕΣ. Του χρόνου πάλι στο δωρεάν αγωνιστικό μετερίζι, ΤΥΡΟΒΡΩΜΙΚΟΥΛΕΣ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ 'ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ'!
Δεν τσουβαλιάζω, μόνο στους ΤΥΡΟΒΡΩΜΙΚΟΥΛΕΣ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ 'ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ' αναφέρομαι.
-
Η ' ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ'.....
...στη χώρα της ΔΩΡΕΑΝ 'ΠΑΙΔΕΙΑΣ' & ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ ΠΑΡΑ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ..
...και θα κοιμηθούν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.....ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ!!!!!
-
Δηλαδη να δουλεψουν, τελικα, τις μερες που εκαναν απεργια (και ΔΕΝ πληρωνοταν) στο τζαμπα
Μεχρι κι ο Ιονεσκο θα εβγαζε το καπελο σε μερικα σχολια....
Και μια, ρητορικη, ερωτηση: ΠΟΥ ακριβως θα κανει φροντιστηρια ο δασκαλος???
-
Βέβαια, αυτό δεν το σκέφτηκα. Οι εργάσιμες ημέρες για **ΟΛΟΥΣ **τους εργαζομένους είναι μέρες καθισιού για τους εκπαιδευτικούς - αν εργαστούν σ' αυτές (που, το υπερτονίζω, τις πληρώνονται ως εργάσιμες) θα πάθουν κάτι... πώς το λένε......
...
α, υπερκόπωση.ΝΤΡΟΠΗ ΡΕΕΕΕ!
Να επαναλάβω βέβαια ότι 'Δεν τσουβαλιάζω, μόνο στους ΤΥΡΟΒΡΩΜΙΚΟΥΛΕΣ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ αναφέρομαι'.Για ανυποψίαστους: οι δάσκαλοι ΚΑΝΟΥΝ ιδιαίτερα σε παιδιά δημοτικού, ειδικά σ' αυτά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και τρώνε απόρριψη από τους σχολικούς δασκάλους γιατί τους ζορίζουν και δεν μπορούν να βγάλουν την 'ύλη' όσο βιαστικά επιθυμούν. Αν δεν το γνωρίζετε μπορώ να σας δώσω τηλέφωνα πολύ καλών τέτοιων δασκάλων.
-
ililia, Asimov
Γνωρίζοντας το επίπεδο αρκετών ΑΤΕΙ μπορώ να πω τούτο:
Οποιοδήποτε ευπρεπές ιδιώτικό ΤΕΙ που θα προσφέρει εφαρμοσμένη εκπαίδευση (και ενδεχομένως παιδεία, για να μην τα μπερδεύουμε όπως τα περισσότερα πράγματα σε τούτο τον τόπο) πολύ εύκολα θα μπορέσει να σταθεί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε προσπάθεια να τραβηχτεί κάποιο χαλί.Όσον αφορά στην έρευνα. Πόροι υπάρχουν. Όπου υπάρχουν και πρόσωπα που μπορούν να δημιουργήσουν, και υποδομές αναπτύσσονται και έργο παράγεται. Όπου δεν υπάρχουν, τα εξαφανίζουν οι μέτριοι και ο b x έβλεπε στο εργαστήριο προϊστορικούς τόρνους.
-
Ως έλλην γονιός, αν το παιδί μου δεν μάθει στο ιδιωτικό και κατά συνέπεια θα υποψιάζομαι ότι το πτυχίο του δεν θα έχει κανένα αντίκρυσμα, θα τα κάνω λαμπόγυαλο γιατί απαιτώ value for my money.
Ταυτόχρονα, σήμερα, στέλνω το ντουβάρι μου που ήθελε να γίνει κομμώτρια, να σπουδάσει εφαρμοσμένη πληροφορική, και επειδή δεν τα παίρνει τα ρημάδια, βάζω λυτούς και δεμένους να πίασουν τον δάσκαλο να το περάσει το παιδί και αν δεν μου κάνει το χατίρι προσπαθώ να το ξηλώσω ( η αναφορά αυτή ΔΕΝ είναι τυχαία).
Άντε κάνε εκπαίδευση στην Ελλαδα.... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να επαναλάβω βέβαια ότι 'Δεν τσουβαλιάζω, μόνο στους ΤΥΡΟΒΡΩΜΙΚΟΥΛΕΣ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ αναφέρομαι'.Για ανυποψίαστους: **οι δάσκαλοι ΚΑΝΟΥΝ ιδιαίτερα **σε παιδιά δημοτικού, ειδικά σ' αυτά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και τρώνε απόρριψη από τους σχολικούς δασκάλους γιατί τους ζορίζουν και δεν μπορούν να βγάλουν την 'ύλη' όσο βιαστικά επιθυμούν. Αν δεν το γνωρίζετε μπορώ να σας δώσω τηλέφωνα πολύ καλών τέτοιων δασκάλων.
Παραβλεπω την πρωτοφανη επανα(υπο)τιμηση της κοινωνικης αξιας συνολης της ομαδας των εκπαιδευτικων δραστηριοτητων και την καινοφανη ( ; ) ενταξη τους σε καποιο ιδιοτυπο φορντικο μοντελο, και στεκομαι στο εξης:
Ποσοι δασκαλοι απο το συνολο κανουν τετοιου ειδους ιδιαιτερα? 1-2-5% (παραπανω ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ )
Καταλαβαινεις το θεμελιωδες της αντιφασης του δευτερου με το πρωτο bold και καταλαβαινω οτι μαλλον ζουμε σε παραλληλα συμπαντα.Για μενα δεν εχει νοημα πλεον αυτη η κουβεντα...
-
-
όπως έχω ξαναπεί, όποιος θέλει και ΜΠΟΡΕΙ κάνει. Αγορά υπάρχει, όχι ομως για βαριεστημένους υπαλλήλους με την παλιά δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία.
-
ελπίζω να μην ενοχλήθηκες από το ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ.
-
καλά κάνεις και δεν βρίσκεις νόημα στην κουβέντα, ειδικά αφού μετά τους πανεπιστημιακούς καθηγητές - βράχους της παιδείας ΜΟΝΟ οι εκπαιδευτικοί των κατώτερων βαθμίδων ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΑΝ να ζητήσουν πληρωμή για την ΑΠΕΡΓΙΑ τους. Όχι, δεν είναι ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ, είναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ άνθρωποι με ΑΡΧ
-
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Επειδεί είπες για Βουλγαρία, να σου πω για τσεχία που πήγε φίλος μου, Αν κοπεις σε ένα μάθημα μια φορά το ξαναδίνεις, αν κοπείς δευτερη ΔΕΝ το ξαναδίνεις...τον πούλο!
Εσύ δλδ εμπιστεύεσε πιο πολύ τον Έλληνα γιατρό που πέρασε με την 5η τα μισά μαθήματα?
Κι ο δικος μου φιλος στη Βουλγαρια δεν κοπηκε ποτε....
Ειχε 'φροντισει' γι' αυτοΣκόπιμα δεν σου μίλησα για βουλγαρία και ρουμανία αλλά για τσεχία.
Για τους καθηγητές, αν η αναπλήρωση γίνει κάνοντας 7ωρα κλπ να πληρωθούν, αν κόψουν απο τις γιορτές, να μην πληρωθούν!
-
Γιατί αν κάνουν 7ωρα; 35ωρο είναι ο ΣΤΟΧΟΣ όλων των εργατικών συνδικάτων και χωρίς διάλειμμα κάθε 45 λεπτά - οι εκπαιδευτικοί έχουν κάτι το ιδιαίτερο που δεν το ξέρουμε και δεν το λένε; Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ περίπτωση που θα δικαιούνταν αμοιβής θα ήταν η απασχόληση τα Σάββατα (και αν...) ή τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ αργίες.
-
[quote='manosk']1. όπως έχω ξαναπεί, όποιος θέλει και ΜΠΟΡΕΙ κάνει. Αγορά υπάρχει, όχι ομως για βαριεστημένους υπαλλήλους με την παλιά δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία.
-
ελπίζω να μην ενοχλήθηκες από το ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ.
-
καλά κάνεις και δεν βρίσκεις νόημα στην κουβέντα, ειδικά αφού μετά τους πανεπιστημιακούς καθηγητές - βράχους της παιδείας ΜΟΝΟ οι εκπαιδευτικοί των κατώτερων βαθμίδων ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΑΝ να ζητήσουν πληρωμή για την ΑΠΕΡΓΙΑ τους. Όχι, δεν είναι ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ, είναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ άνθρωποι με ΑΡΧ
-
-
Φυσικά υπάρχουν δάσκαλοι που κάνουν μαθήματα. Τη λέξη 'επίορκος' καλώς έκανες και τη χρησιμοποίησες γιατί στο χώρο των εκπαιδευτικών υπάρχει συναδελφική συνενοχή - κανείς δεν ενοχλείται από το ότι οι συνάδελφοι παρανομούν.
Κι εγώ ενοχλούμαι από την άθλια νοοτροπία των περισσότερων εκπαιδευτικών.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ, αυτό λέμε τόση ώρα. Θα πληρωθούν για να κάνουν αυτό που ΟΦΕΙΛΟΥΝ, δηλαδή να βγάλουν την ύλη στο χρόνο που θα ορίσει το υπουργείο. Ο χρόνος εργασίας τους δεν καθορίζεται από κάποια σύμβαση που υπέγραψαν αλλά από το ίδιο υπουργείο. Αν το υπουργείο πει ότι οι αργίες των σχολείων είναι ίδιες με αυτές των δημοσίων υπηρεσιών, τότε θα κάτσουν ΧΩΡΙΣ επιπλέον χρήματα να κάνουν μάθημα στα παιδιά που το χρειάζονται 2 βδομάδες το Πάσχα και τα Χριστούγεννα και 2 μήνες το καλοκαίρι.
Άλλωστε τόσο καιρό ακούμε ότι δεν ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί που δουλεύουν 8 μήνες το χρόνο, το σύστημα είναι τέτοιο. Ωραία, πώς διάολο λοιπόν αλλάζει, έστω και για μία χρονιά, το σύστημα αλλά αυτοί ζητάνε επιπλέον χρήματα για ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ; Εκτός αν τους 4 'νεκρούς' μήνες δεν πληρώνονται... -
Επαναλαμβανω (ουφ):
-
Αλλο υπαρχουν δασκαλοι που κανουν ιδιαιτερα (ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ εν προκειμενω, αρα εξαιρεση του κανονα και μονο εκ του πονηρου επιχειρημα) κι αλλο οι δασκαλοι ΚΑΝΟΥΝ ιδιαιτερα (γενικως, στο τσουβαλι, εκ του πονηρου παλι...).
-
Παραβλεπω την πρωτοφανη επανα(υπο)τιμηση της κοινωνικης αξιας συνολης της ομαδας των εκπαιδευτικων δραστηριοτητων και την καινοφανη ( ; ) ενταξη τους σε καποιο ιδιοτυπο φορντικο μοντελο
και
οι μπακαλιστικοι συμψηφισμοι ειναι τουλαχιστον φαιδροι, δε νομιζεις?
Για την ωρα που δεν δουλεψες σημερα (ησουν τουαλετα, ετρωγες, μιλουσες με τη γκομενα σου στο τηλ., κοιταζες το ταβανι κλπ., εγινε σεισμος/τηλεφωνημα για βομβα) οφειλεις να δουλεψεις αυριο -
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί αν κάνουν 7ωρα; 35ωρο είναι ο ΣΤΟΧΟΣ όλων των εργατικών συνδικάτων και χωρίς διάλειμμα κάθε 45 λεπτά - οι εκπαιδευτικοί έχουν κάτι το ιδιαίτερο που δεν το ξέρουμε και δεν το λένε; Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ περίπτωση που θα δικαιούνταν αμοιβής θα ήταν η απασχόληση τα Σάββατα (και αν...) ή τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ αργίες.Ναι αλλα το ωράριο τους είναι αυτό....καλός ή κακός αυτό είναι, γενικά πάντως δεν νομίζω τα πιστηρίκια να αντέξουν 7ωρα ή 8ωρα...
-
Ξανά και τέλος: ο χρόνος εργασίας των εκπαιδευτικών είναι όσος λέει το υπουργείο. Αν το υπουργείο πει ότι θα γίνουν μαθήματα όλο το καλοκαίρι, η άδεια θα απλωθεί νομίμως βάσει του εργατικού δικαίου στο νεκρό διάστημα Χριστουγέννων και Πάσχα ή αντιστρόφως. Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, απλώς οι εκπαιδευτικοί δεν τον δουλεύουν. Φέτος που χάθηκαν οι ώρες ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗ, το υπουργείο μπορεί να απαιτήσει να αναπληρωθούν αυτές ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΜΟΝΑΔΙΚΗ περίπτωση να είχες δίκιο θα ήταν να είχε θεσμοθετηθεί ως ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ των εκπαιδευτικών το 'νεκρό' 4μηνο, πράγμα που φυσικά δεν ισχύει.
Άντε και για μπόνους ένα παράδειγμα:
το αφεντικό σου λέει ότι επειδή δεν έχει η επιχείρηση πολλή δουλειά, μπορείς να φεύγεις 2 ώρες νωρίτερα χωρίς περικοπή μισθού.
Όμως κάποια στιγμή αποφασίζει το προσωπικό να απεργήσει για 1,5 μήνα.
Το αφεντικό όταν επιστρέφετε λέει ότι επειδή οι πελάτες έμειναν χωρίς υπηρεσίες, θα πρέπει να εργαστείτε με πλήρες ωράριο, δηλαδή 8ωρο.
Τότε εσείς λέτε ότι θέλετε να πληρωθείτε για το επιπλέον δίωρο που θα κάθεστε στη δουλειά. [δεν μπορώ να το δώσω πιο μασημένο ] -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Γιατί αν κάνουν 7ωρα; 35ωρο είναι ο ΣΤΟΧΟΣ όλων των εργατικών συνδικάτων και χωρίς διάλειμμα κάθε 45 λεπτά - οι εκπαιδευτικοί έχουν κάτι το ιδιαίτερο που δεν το ξέρουμε και δεν το λένε; Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ περίπτωση που θα δικαιούνταν αμοιβής θα ήταν η απασχόληση τα Σάββατα (και αν...) ή τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ αργίες.
Ναι αλλα το ωράριο τους είναι αυτό....καλός ή κακός αυτό είναι, γενικά πάντως δεν νομίζω τα πιστηρίκια να αντέξουν 7ωρα ή 8ωρα...
Λάθος. Το ωράριό τους ΔΕΝ είναι αυτό, δες τι απαντώ παραπάνω.
Τα πιτσιρίκια όπως και οι υπόλοιποι πολίτες είναι έτσι κι αλλιώς οι μαλάκες της ιστορίας. Τα πολιτικά και συντεχνιακά παιχνίδια των εκπαιδευτικών θα τα πληρώσουν αυτοί σε όλη τους την έκταση. -
άλλο είπα εγώ, αν κάτσουν 7ωρα να πληρωθούν, γιατί το ωράριο τους είναι 6ωρο. Αν πρέπει να δουλέψουν μεσα στο 15μερο των Χρ. ή του πάσχα ή ιουνιο ιουλιο φυσικά να μην πληρωθούν.
Αλλά και πάλι σου λέω πιστεύει ότι θα αντέξουν τα μικρά 7ωρα και 8ωρα? Εγώ είμα ισίγουρος πως όχι.
-
Οι νηπιαγωγοί έχουν όντως 6ωρο ωράριο, οι άλλοι δεν ξέρω. Όμως επειδή δεν γίνεται να βάλεις τα παιδιά να κάνουν 8ωρα μάθημα, όπως σωστά λες, το λογικό είναι να περικοπούν ημέρες από τις γιορτές και τις αργίες. Αυτές όμως ζήτησαν οι εκπαιδευτικοί να τις πληρωθούν.
Άντε όμως να πούμε ότι συμφωνήθηκε να γίνουν μαθήματα 7ωρα και 8ωρα. Αυτό τί δείχνει; Πεντακάθαρα αποδεικνύει (άλλη μια φορά) πόσο γραμμένα έχουν τα παιδιά οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι νοιάζονται γι'αυτά κι όχι για την τσανάκα. -
manosk
και ξανα:
Παραβλεπω την πρωτοφανη επανα(υπο)τιμηση της κοινωνικης αξιας συνολης της ομαδας των εκπαιδευτικων δραστηριοτητων και την καινοφανη ( ; ) ενταξη τους σε καποιο ιδιοτυπο φορντικο μοντελο
Επισης να συμπληρωσω οτι το περιβοητο τετραμηνο (...) φυσικα δεν ισχυει γιατι σε αυτο περιλαμβανονται ΚΑΙ οι μερες της κανονικης αδειας (20-25 εργασιμες κατα το εργατικο δικαιο) που παιρνουν ΟΛΟΙ οι μισθωτοι, συν οτι στο σχολειο ακομα και μετα τη ληξη των μαθηματων οφειλουν να πηγαινουν μεχρι τα τελη Ιουνιου.... Επιμενεις να γενικευεις, ειμαι σιγουρος πλεον, ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.-
-
Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση...
Πρόσεχε όμως τις λέξεις που χρησιμοποιείς. Το φορντικό μοντέλο αναφέρεται σε εργαζομένους που απομυζούνται κυριολεκτικά σε ολόκληρο το ωράριο χωρίς ανάσα. Οι τύποι αυτοί, όσοι απέργησαν με τέτοιο προκλητικό τρόπο και με τόσο προκλητικά αιτήματα, καλούνται να κάνουν τη δουλειά τους, όχι χάρη.
Αφού αυτό που ονομάζουν λειτούργημα το υποβιβάζουν σε δουλειά παντοπωλείου, φυσικά δεν αξίζουν κανένα κοινωνικό σεβασμό και θα το δουν μπροστά τους σύντομα.
Και φυσικά αυτοαναιρείσαι (όχι ενώπιόν μου, εγώ ξέρω ότι αυτά ισχύουν) αποδεχόμενος ότι το 4μηνο περιέχει τις κανονικές ημέρες άδειας, αλλά ταυτόχρονα ισχυριζόμενος ότι η εργασία στο υπόλοιπο διάστημα που είναι υπεραρκετό για να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες πρέπει να πληρώνεται διπλά. Το ότι προσπαθείς να πείσεις και να πειστείς για πράγματα που δεν ισχύουν φαίνεται από το ότι παραδέχεσαι ακόμα και το ότι ως το τέλος Ιουνίου οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να πηγαίνουν στο σχολείο - άρα γιατί να πληρωθούν για μαθήματα που τυχόν θα γίνουν στο συγκεκριμένο διάστημα, ε;
Τέλος, μη μιλάς σε παρακαλώ για τους άλλους μισθωτούς και τις 25 μέρες τους για να στηρίξεις μια αισχρή συμπεριφορά, είναι προσβλητικό για τους ανθρώπους, ειδικά του ιδιωτικού τομέα.
Καθηγητές στα σχολεία