-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
To συστημα το οποιο κατηγορεις τυγχανει να ονομαζεται δημοκρατια και μεχρι τωρα δεν εχει εφευρεθει κατι καλυτερο που να εφαρμοζεται.
Ξερεις αραγε την εννοια της λεξης πολιτης??
Μηπως εχεις ακουσει ποτε οτι οι κυριοι θεματοφυλακες της Δημοκρατιας και των λειτουργιων της ειναι ΠΡΩΤΟΙ απ'ολους οι πολιτες??Αυτά που γράφεις είναι πολύ σωστά και συμφωνώ με όλα, πλην όμως ο πολίτης έχει και το δικαίωμα της ελευθερίας. Δεν θέλει να παρεβρεθεί δεν παρεβρίσκεται, ψηφίζει λευκό, απέχει.
Υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί πολύ πιο υπεύθυνοι για την διαδικασία αυτή από εσένα κι εμένα, κι αυτοί θα έπρεπε να είναι υπευθυνοι και όχι οι πολίτες.
Τέλος πάντως ανοίγουμε μεγάλη συζήτηση την οποία θα έπρεπε να την κάνουμε από κοντά, ο καθένας έχει τις απόψεις του σεβαστές νομίζω σε μια δημοκρατία. Προσπάθησα να απαντήσω σε μια ερώτηση και βρέθηκα απολογούμενος του δημοκρατικού μου αισθήματος...Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την οδήγηση?
Με το συμπαθειο δηλαδη αλλα οι οι χιλιες τοσες δημοσιευσεις σου εδω ειναι ολες σχετικες με την οδηγηση??
Και, δεν ξερω αν το εχεις προσεξει, εδω (οπως και στα αλλα θεματα του Αντιλογου) δεν γραφουμε για οδηγηση.
Συζητηση κανουμε για διαφορα θεματα της καθημερινοτητας η οποια δεν ειναι μονο οδηγηση, τζι τι αη, αλφαρομεο και φολκσβαγκεν....Αν διαβάσεις ξανά το μύνημα του tiger θα δεις ότι το ύφος του είναι προσβλητικό, γι'αυτό και η συγκεκριμένη απάντηση.
Τέλος ας το πω ξανά διότι μάλλον δεν ήμουνα σαφής.
Αν είχατε γνωστό έναν δικαστή θα σας έλεγε ότι για να αποφύγετε την εφορευτική θα πρέπει...
α) Να ανακληθεί η κλήση σας από τον αρμόδιο δικαστή του πρωτοδικείου (μόνο αν τον ξέτετε, διαφορετικά ποολύ χλωμό).
β) Να μην πάτε καθόλου και να πάτε αργά να ψηφίσετε, ώστε να είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να σας καταλάβουν.
γ) Να πάτε κανονικά από την αρχή της διαδικασίας και να μην ασχολήστε με τίποτα ή να 'Ξεχνάτε να δώσετε όλα τα ψηφοδέλτια στους ψηφοφόρους' κλπ.
δ) Να μιλήσετε στον δικαστή και να του πείτε κάτι που έχει ξανακούσει εκατοντάδες φορές 'Είμαι άρρωστος' κλπ.
ε) Χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο.Το (α) είναι το καλύτερο. Το είχα δοκιμάσει στις προηγούμενες εκλογές, αλλά είχε περάσει η προθεσμία.
Οπότε έκανα το (β) και πήγαν όλα καλά.Ανάλογα με τις άκρες του καθενός το (α) ή το (ε) είναι προφανώς τα καλύτερα.
Σεβαστοί και οι φίλοι που θέλουν να παρεβρεθούν για τους δικούς του λόγους ο καθένας. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ειμουνα στην εφορευτικη επιτροπη στις προηγουμενες βουλευτικες. Ενταξει ειχε χαβαλε. Ειχε γουστο που σε δυο περιπτωσεις μπηκαν δυο τυποι στην αιθουσα σε διαφορετικες χρονικες στιγμες, αγνοησαν τα ψηφοδελτια ολων των κομματων που τους προσφερθηκαν και με πολυ επιδεικτικο τροπο πηραν μονο το ψηφοδελτιο του κομματος που ηθελαν απο το σωρο πανω στο θρανιο, το εβαλαν σε ενα φακελο και το εριξαν κατευθειαν στο κουτι χωρις να μπουν στο παραβαν.
**Αυτό είναι παράνομο και ο δικ/κός αντιπρόσωπος όφειλε να τους υποχρεώσει να μπουν στο παραβάν με όλα τα ψηφοδέλτια, να πετάξουν τα άλλα και να ψηφίσουν κανονικά. Διαφορετικά έπρεπε να τους θεωρήσει απόντες, απαγορεύοντάς τους να ρίξουν φάκελο στην κάλπη.**Άλλος είχε τύχει σ' εμένα (μέλος εφορευτικής τότε) που μπαίνοντας μέσα άρχισε τον εξάψαλμο μόλις πήρε τα ψηφοδέλτια 'Θα τα μετρήσω κι αν λείπει κανένα ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ!'. Άλλος είχε ρίξει αντί ψηφοδελτίου μια φωτογραφία του Ανδρέα να χορεύει ζεϊμπέκικο. Άλλος είχε σχηματίσει μια μούτζα στο λευκό.
Ναι καλα, πούλα μαγκιά στον μαυροπουκαμισά αν μπορεις.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ειμουνα στην εφορευτικη επιτροπη στις προηγουμενες βουλευτικες. Ενταξει ειχε χαβαλε. Ειχε γουστο που σε δυο περιπτωσεις μπηκαν δυο τυποι στην αιθουσα σε διαφορετικες χρονικες στιγμες, αγνοησαν τα ψηφοδελτια ολων των κομματων που τους προσφερθηκαν και με πολυ επιδεικτικο τροπο πηραν μονο το ψηφοδελτιο του κομματος που ηθελαν απο το σωρο πανω στο θρανιο, το εβαλαν σε ενα φακελο και το εριξαν κατευθειαν στο κουτι χωρις να μπουν στο παραβαν.
**Αυτό είναι παράνομο και ο δικ/κός αντιπρόσωπος όφειλε να τους υποχρεώσει να μπουν στο παραβάν με όλα τα ψηφοδέλτια, να πετάξουν τα άλλα και να ψηφίσουν κανονικά. Διαφορετικά έπρεπε να τους θεωρήσει απόντες, απαγορεύοντάς τους να ρίξουν φάκελο στην κάλπη.**Άλλος είχε τύχει σ' εμένα (μέλος εφορευτικής τότε) που μπαίνοντας μέσα άρχισε τον εξάψαλμο μόλις πήρε τα ψηφοδέλτια 'Θα τα μετρήσω κι αν λείπει κανένα ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ!'. Άλλος είχε ρίξει αντί ψηφοδελτίου μια φωτογραφία του Ανδρέα να χορεύει ζεϊμπέκικο. Άλλος είχε σχηματίσει μια μούτζα στο λευκό.
Αυτό δε το ανέφερες στο προηγούμενο πόστ.
-
Καλέσανε την μητέρα μου ως αναπληρωματική. Θα φάει πακέτο?
Κι εμείς τι θα φάμε το μεσημέρι που θα λείπει η 'μαμά'?Πάλι γύρους και πίτσες?
-
Δεν ξερω εαν γινεται αλλα προτεινω:
Τους αφηνεις να φυγουν ως κυριοι, και ακυρωνεις ολα τα ψηφοδελτια που εχουν πεσει μεχρι και την στιγμη που ριξανε τα δικα τους -
Ναι καλα, πούλα μαγκιά στον μαυροπουκαμισά αν μπορεις.Έξω από το κέντρο υπάρχει γαλαζοπουκαμισάς.
Προσωπικά θα τον είχα διώξει. Δεν είναι θέμα μαγκιάς και τα εκλ. κέντρα δεν είναι καφενεία.
Tiger
'σοφή η μαλακία σου φίλε' -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
**Έξω από το κέντρο υπάρχει γαλαζοπουκαμισάς. **Προσωπικά θα τον είχα διώξει. Δεν είναι θέμα μαγκιάς και τα εκλ. κέντρα δεν είναι καφενεία.
Tiger
'σοφή η μαλακία σου φίλε'Δεν ειμαι σιγουρος αν καταλαβα καλα το υπονοουμενο.
Οτι και να ειναι ο γαλαζοπουκαμισάς, μαλλον θα γινοταν σφαγη εξω απο το εκλογικο κεντρο ετσι και γινοταν κατι, αφου και οι δυο τυποι ηταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. -
Αν το εβαλαν σε δικο τους φακελο θα βγηκαν ακυρα γιατι δεν ειχαν σφραγιδα της εφορευτικης επιτροπης.
Και επανερχομαι στο ερωτημα μου:αν εισαι μακρυα απο τον τοπο που ψηφιζεις πρεπει να παρουσιαστεις στην αστυνομια για να εισαι δικαιολογημενος;
-
Δεν ειμαι σιγουρος αν καταλαβα καλα το υπονοουμενο.
Οτι και να ειναι ο γαλαζοπουκαμισάς, μαλλον θα γινοταν σφαγη εξω απο το εκλογικο κεντρο ετσι και γινοταν κατι, αφου και οι δυο τυποι ηταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ.Μάνο, ο Μάνος εννοεί γαλαζοπουκαμισάς = αστυνομικός
-
Δεν ειμαι σιγουρος αν καταλαβα καλα το υπονοουμενο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ειμαι σιγουρος αν καταλαβα καλα το υπονοουμενο.
Οκ καταλαβα, αν και κατι τυποι σαν αυτους που μιλησα, θελουν γαλαζοπουκαμισάδες πολυ μεγαλυτερους σε ογκο για να τα βγαλουν περα σε 'εκτακτες αναγκες'
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν το εβαλαν σε δικο τους φακελο θα βγηκαν ακυρα γιατι δεν ειχαν σφραγιδα της εφορευτικης επιτροπης.Και επανερχομαι στο ερωτημα μου:αν εισαι μακρυα απο τον τοπο που ψηφιζεις πρεπει να παρουσιαστεις στην αστυνομια για να εισαι δικαιολογημενος;
Ναι. θεωρητικά ισχύει ότι ίσχυε και τον καιρό που είχαμε εκλογικά βιβλιάρια αν και πλέον δεν ξέρω κατά πόσο έιναι εύκολο να εξακριβωθεί αν ψήφισες ή όχι. Θέλω να πω, είναι εύκολο αλλά σιγά μην ασχοληθεί κανείς.
-
Για την εφορευτική...
Δεν μπορώ τώρα να διαβάσω τις 6 προηγούμενες σελίδες οπότε κατ' ευθείαν στο θέμα.
Η πρόεδρος της εφορευτικής θα κρίνει επι τόπου αν σε έχει ανάγκη ή όχι εφόσον δεν παρουσιαστείς. Αυτό θα εξαρτηθεί από το αν οι υπόλοιποι κληθέντες θα δείξουν μεγαλύτερη ή την ίδια (ανύπαρκτη ) προθυμία με σένα. ϊσως να επιχειρήσει να καλύψει το κενό σου με κάποιον περισσευούμενο από διπλανή αίθουσα. Στην περίπτωση που αποφασίσει ότι έχει πρόβλημα πέρνει το περιπολικό που βρίσκεται απ' έξω και έρχεται σπίτι σου συνοδεία αστυνομικού. Φυσικά έχουν δικαίωμα να σε πάρουν και σηκωτό.
@νδρέας
αυτά από την εμπειρία μου σε εφορευτική στις προηγούμενες δημοτικές.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καλέσανε την μητέρα μου ως αναπληρωματική. Θα φάει πακέτο?
Κι εμείς τι θα φάμε το μεσημέρι που θα λείπει η 'μαμά'?Πάλι γύρους και πίτσες?
Δεν το ξερεις οτι οι Κυριακες των εκλογων ειναι του αγιου delivery;
Ναι ειναι κινητη εορτη λογω του αγιου. -
Με βαλαν και μενα αναπληρωματικο.Το χαρτι το παρελαβε η μανα μου,οποτε αν ερθουν τπτ αστυνομικοι θα τη δωσω χαλαρα
Πηγα ομως στο πανεπιστημιο και ρωτησα γνωστους μου τι να κανω για να λουφαρω και πηρα διαφορες απαντησεις.Ορισμενοι μαλιστα μονο δε με εδειραν:'Kαλα δε ντρεπεσαι?Εμεις βαλαμε μεσον για να μπουμε'-γνωστα κομματοσκυλα οι τελευταιοι βεβαια και αυτο με εβαλε σε σκεψεις.
Τεσπα στο προκιεμενο και επειδη κανεις δεν ξερει αν υπαρχουν κυρωσεις,θα παω (6 ωρα ) να παρουσιστω,θα περιμενω μεχρι της & να ψηφισω και μετα απο δω πανε κι αλλοι.Ελπιζω απλα να εχουν ερθει ολα τα αλλα τα ζωα..εχμ οι βασικοι και να μη με επιστρατευσουν.
Στην τελικη ρωταω στα ισια αν θα υπαρξουν κυρωσεις αμα φυγω και οχι,κανω χαλαρα
PS:χωρις πλακα τωρα,γνωστος μου απο την πολη που ψηφιζω εβγαλε γκομενα μεσα απο την ιδια διαδικασια στις προηγουμενες δημοτικες
-
Ήρθε χαρτί στον κουνιάδο μου, στο πατρικό του σπίτι (όχι στο δικό του). Στην αρχή πήραν τηλέφωνο και είπαν να πάει να το παραλάβει από το Αστ.Τμήμα. Αφού απάντησαν ότι λείπει, ήθραν σπίτι και το παρέλαβε η μητέρα του. Τακτικό μέλος.
-
Φετος δεν μου ηρθε χαρτι.
Περισυ αναπληρωματικος καθησα περιπου το μισο απο οσο οι αλλοι και εκανα την μιση δουλεια.Η κυριοτερη μου απασχοληση ηταν να βγαινω εξω λαθραια (απαγορευεται) για κανα σαντουιτς ή κανα νερο οσοι οι αστυνομικοι τσακωνονται μεχρι θανατου με καποιον που ηθελε να κανει το ιδιο -
κανεις που να μην πηγε και να την πατησε καπως?εστω και μακροπροθεσμα
Βασικα εγω λεω να παω κατα τις 6 (ουτως η αλλως τοτε θα επιστρεφω σπιτι) να δω τι παιζει με τους βασικους,να ψηφισω και μετα την κανω και αντε να με τσακωσουν.
Θα φυγω απο την πολη θα δωσω και το τηλ του nickval κι αντε γεια -
Η γνωμη μου ειναι να πας και να προσπαθησεις να λουφαρεις.Μη δειξεις οτι εισαι γραμματιζουμενος,βρες κατι προς υδραυλικος,ταπετσιερης και γενικα επαγγελματα που δεν θελουν χαρτι και μολυβι.Ισως απαλλαγεις απο τη νυχτερινη εργασια που λογω της ολοημερης κουρασης ειναι και η πιο βασανιστικη.
-
Δεν πας καθόλου . Όταν πας να ψηφίσεις δεν σε πιάνουν γιατί δεν το παίρνουν χαμπάρι .Παρόλα αυτά έχεις στην τσέπη χαρτί από γιατρό ( ορθοστατική πίεση - λέμε τώρα -) και την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια . Οι δικηγόροι είναι 'κότες' απ'τη φύση τους και δεν τα βάζουν με γνωματεύσεις και γιατρούς . Πιάνει πάντα ....trust me ....
Εφορευτική επιτροπή στις εκλογές