-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
θεωρώ τραγικό την επιστράτευση των 2-3 πρώτον πολιτών που πάνε να ψηφίσουν αν δεν υπάρχει κάποιος για εφορευτική επιτροπή.Εναλλακτικη λύση;
Να στειλεις τα περιπολικα και να αρχισει μηνυσεις;
Να μισθώσεις 3 πακιστάνια;
Κανονικα πρεπει να μαζευεις αναπληρωματικους από άλλα τμήματα και να επαρκουν. -
Εναλακτική λύση δεν είμαι σε θέση να δώσω, απο τη στιγμή που απο μια ολόκληρη διαδικασία εγω καλούμε να διορθώσω τελευταία στιγμή το λάθος! Αν θες μπορούμε να το διορθώσουμε σχεδιάζοντας απο την αρχή την όλη διαδικασία!
Αν σου τύχει ποτέ, που εύχομαι να μην σου τύχει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ! Μέσα σε 1'' χάνεις την ελευθερία σου, βρίσκεσαι απο το πουθενά κλεισμένος σε μια αίθουσα 25 τετραγωνικών, κάνοντας μια δουλειά, κα ιόλα αυτά φυσικά παρά τη θελησή σου, και ΧΩΡΙΣ προειδοποίηση!
Δλδ αυτός που πάει 7,30 το πρωί να ψηφίσει μήπως το κάνει γιατί έχει κάποιες δουλειές να κάνει? Η ακόμα και δουλειές να να μην έχει, μπορεί να θέλει να πάει για καφέ ή για να μαμήσει, απο που και ως που του στερεί κάποιος την ελευθερία του ξαφνικά απο το πουθενά για 20 ώρες?
Εγώ μα την Παναγία απο εδώ και πέρα θα πηγαίνω 6-7 το βράδυ να ψηφίζω! Με τους....μην πώ, που παίρνουν εξουσία πάνω τους και την βλέπουν γαμάω (δεν μιλάω για όλους φυσικά)
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αν σου τύχει ποτέ, που εύχομαι να μην σου τύχει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ! Μέσα σε 1'' χάνεις την ελευθερία σου, βρίσκεσαι απο το πουθενά κλεισμένος σε μια αίθουσα 25 τετραγωνικών, κάνοντας μια δουλειά, κα ιόλα αυτά φυσικά παρά τη θελησή σου
Στρατό πηγες;
-
Δεν κατάλαβα την ερώτηση?
Φυσικά και πήγα 18 μήνες.
Ήξερα ότι θα πάω, και ήξερα απο την πρώτη μέρα ότι για 18 μήνες ΔΕΝ ειμαι ελεύθερος, ότι δεν είμαι πολίτης!
Συγκρίνετε το ένα με το άλλο?
Τι σχέση έχει ο στρατός που ξέρεις ότι για 18 μήνες στην ουσία δνε ορίζεις τον εαυτό σου, με το να ζεις σε καθεστώς ελευθερίας και χωρίς καμάι προειδοποίηση να σου στερούν για μια μέρα την ελευθερία σου.
Το θεωρείς σωστό? Χρωστάς σε κανέναν τπτ? Δεν έχεις πληρώσει τους φόρους σου? είσαι πολίτης Β' Κατηγορίας? Δεν είμαι ούτε αντιεξουσιαστής ούτε αντιδραστικός, απλά δεν γουστάρω να μου αλλάζουν χωρίς προειδοποίειση την ζωή μου και το πρόγραμμα μου. Λαθος είναι?
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Οσο για την αμοιβη, τα 1000 ευρω δεν ειναι οτι τυχαιο ποσο ουτε υπερβολη. Αφου ειναι ιδια για ολους πρεπει να καλυπτει τη χειροτερη περιπτωση. Συνεπως πρεπει να συμπεριλαμβανει εξοδα ταξιδιου, εξοδα διαμονης και εργασια καποιον ωρων το Σαββατο (υπαρχει πολυ χαρτουρα που πρεπει να προετοιμαστει) και ολη την ημερα την Κυριακη. Με αυτα δεδομενα για οποιον ξερει ποσο αμοιβεται η υπερωρια τα ΣΚ βαση νομου το ποσο δεν ειναι εκπληξη.Δεν απευθύνομαι σ'εσένα, απλά σκέφτομαι δυνατά: Αν δεν είχε αρκετούς Δ.Α. το κράτος [που να είχαν δηλώσει 'συμμετοχή'], τι θα έκανε? Δε θα γινόντουσαν εκλογές? Αν δεν είχε να τους δώσει από 1000 Ευρώ αλλά το πολύ 100 ή αν δεν είχε τίποτα να τους δώσει [όπως δε δίνει τίποτα στους της Εφορευτικής]?...
Και συζητάμε αν είναι προκλητικό ή όχι το '1000 στον ένα, τίποτα στον άλλο', τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι στη χώρα μας βγάζουν 1000 Ευρώ με ένα μήνα δουλειά και 20-τόσα πήγαινε-έλα (με ό,τι έξοδα σε χρόνο και χρήμα αυτό συνεπάγεται), κι όχι μέσα σε 24 ώρες....
-
Έχετε υπόψη ότι πάνω από 1000ρικάκι βγάζουν ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών. Ειδικό μπόνους γιατί κάνουν υπερωρίες ενός 8ώρου πάνω κάτω τις μέρες των εκλογών.
-
Δεν νομίζω ότι είναι γαϊδουριά φίλε Go_For_Pole να μη θέλει κάποιος να υπηρετήσει κάτι που δεν τον αντιπροσωπεύει... Γαϊδουριά είναι να τον αναγκάζουν να υπηρετήσει, και μάλιστα τζάμπα, όταν κάποιοι άλλοι πληρώνονται αδρά γι' αυτό...
Σε βουλευτικές εκλογές πιθανότατα θα πήγαινα αν με καλούσαν, σε δημοτικές όμως ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Φυσικα το γεγονος οτι καποιος αλλος θα πληρωνε τη δικια σου απουσια δε σε αντιπροσωπευει επισης, σωστα;** Σαν πολιτης δεν εχεις μονο δικαιωματα αλλα και υποχρεωσεις**. Μια απο αυτες ειναι ο στρατος, ο οποιος φανταζομαι δεν αντιπροσωπευει και πολλους, αλλα ολοι περασαμε απο εκει γιατι δε γινοταν διαφορετικα. Εδω προφανως υπαρχει διεξοδος διαφυγης οποτε ειναι οκ ε;
Σωστά οπότε
Ας δείξουν ότι με/μας θεωρούν πολίτη/τες και τις υπόλοιπες ημέρες κι όχι μονο την ημέρα των εκλογών και τόε τα ξανασυζητάμε σε καλύτερη βάση.
- άξιο αρχαιοελληνικό τέκνο -
Απο αυτο δεν ειμαι, απλα σκεφτομαι και τον διπλανο μου πριν κανω κατι.
Συμφωνούμε απολύτως. Αλλά στη προκειμένη περίπτωση αυτός που είναι πάνω από εσένα και τον διπλανό σου σας/μας σκέφτεται; Ή απλά σας/μας χρησιμοποιεί.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
dea@735
έχεις άδικο. Πρέπει να προσφέρεις στο σύνολο αν θες να ζητάς από αυτό, όχι το αντίστροφο.Μάνο πόσα χρόνια προσφέρεις (μέσω φόρων, στρατού κ.λ.π. ) και σε τι ποσοστό είναι τα 'ανταλάγματα' που έχεις;
-
Πολλά και τα ανταλλάγματα είναι λιγότερα. Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις τα ανταλλάγματα δεν τα δίνεις για να τα πάρεις στο ακέραιο, αλλά για να λειτουργεί το κοινωνικό σύνολο. Πχ αν δώσω 10.000 ευρώ, δεν θα πάρω υπηρεσίες αξίας 10.000 ευρώ γιατί από τα λεφτά αυτά πρέπει να νοσηλευτεί ο ηλίθιος που στούκαρε χωρίς κράνος, ο άτυχος που γεννήθηκε ανάπηρος, ο ανόητος που έφαγε τα λεφτά του στα χαρτιά και τώρα μένει σε άσυλο φρενοβλαβών ή αστέγων κλπ κλπ.
-
Δε διαφωνούμε, αλλά για να καθήσουμε να ψάξουμε από αυτά τα 10.000 υποτιθέμενα ευρώ (αν και το θέμα δεν είναι χρηματικό) πόσα πήγαν για το κοινωνικό σύνολο (σε όλα αυτά που σωστά αναφέρεις) και πόσα για την 'κλειστή κοινωνία' της οποίας μέλη δεν είμαστε οι περισσότεροι και από το φόρουμ και κατ΄επέκταση από το σύνολο.
Αν λειτουργούσαμε πραγματικά σα χώρα προς πολίτη κανείς δε θα ήταν αντίθετος με εφορευτικές και με άλλες υποχρεώσεις. Αλλά όσο λειτουργούμε σαν κράτος προς υπήκοο προσωπικά 'δεν', όσο μπορώ και με όποιο νόμιμο τρόπο μπορώ.
-
Τότε θα γίνουμε τελείως μπουρδέλο, χειρότερο από το σημερινό.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τότε θα γίνουμε τελείως μπουρδέλο, χειρότερο από το σημερινό.Μπα... ίσως γίνουν και καλύτερα τα πράγματα. Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν δεν πήγαινε ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ εφορευτική? Θα αναγκαζόντουσαν ίσως να αλλαζαν κάποια πράγματα στον θεσμό αυτό?
-
Ναι βεβαια, αν μη τι αλλο. Ειναι η νεα εκφραση της δημοκρατιας αυτο, να αποφασιζω εγω για το ποιες ειναι οι υποχρεωσεις μου, ποιους νομους γουσταρω και τα λοιπα. Το βλεπεις παντου! Ας πουμε εχει απαγορευτικο να στριψεις δεξια που δε σε 'αντιπροσωπευει', στα τετοια σου, βγαζεις φλασακι, κανεις τη κυκλοφορια μπουρδελο και απλα στριβεις οταν μπορεσεις εν μεσω φασκελοβροχης. Εσυ χαρουμενος που εκανες τη δουλιτσα σου, η συνειδηση σου αναπαυμενη γιατι φταιει η τροχαια/ο δημαρχος/οι εξωγιηνοι/οτιδηποτε, το γεγονος οτι πηδηξες μερικους συνανθρωπους σου μια λεπτομερια.
Παντως σχετικα με το θεμα, δεν πιστευω οτι οποιαδηποτε αποζημιωση θα εκανε εναν λουφαδορο να παραστει. Η ζαχαρενια του ειναι υπερανω χρηματων.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Και συζητάμε αν είναι προκλητικό ή όχι το '1000 στον ένα, τίποτα στον άλλο', τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι στη χώρα μας βγάζουν 1000 Ευρώ με ένα μήνα δουλειά και 20-τόσα πήγαινε-έλα (με ό,τι έξοδα σε χρόνο και χρήμα αυτό συνεπάγεται), κι όχι μέσα σε 24 ώρες....Εκει που πιστευω οτι κανεις λαθος στο συλογισμο σου ειναι οτι κανεις εξισωση προς τα κατω. Δηλαδη επειδη στην Ελλαδα οι περισσοτεροι εργοδοτες γραφουν εκει που δεν πιανει μελανι τους νομους και δεν πληρωνουν εργασια και υπερεργασια οπως πρεπει, θεωρεις πως θα επρεπε να το κανουν ολοι. Ειδικα το κρατος δεν εχει περιθωρια να το κανει (απο τη στιγμη βεβαια που αποφασιζει να αποζημειωσει τον Δ.Α.). Σαφως θα μπορουσε απλα να τον επιταξει στο τζαμπα αλλα αυτο θα ηταν μαλλον επικινδυνο για μια διαδικασια ζωτικη για τη δημοκρατια.
Α και κατι αλλο που εγραψε ο taurus και μου χτυπισε ασχημα: Μπορει στην Αθηνα οι δημοτικες εκλογες να μη σας λενε κατι, ομως ο κοσμος δεν τελειωνει στα μεγαλα αστικα κεντρα. Για μια πολη της επαρχιας το να εκλεγει καλος δημαρχος ειναι κρισιμο, για ενα μικρο δημο οπως ο δικος μου ειναι θεμα ζωτικης σημασιας. Στην Πορταρια εχουμε δημαρχο που εκλεχτηκε για 9η τετραετια, το ποση προκοπη εχει δει ο τοπος απο τη δουλεια του ειναι απλα απεριγραπτο.
-
Εκει που πιστευω οτι κανεις λαθος στο συλογισμο σου ειναι οτι κανεις εξισωση προς τα κατω. Δηλαδη επειδη στην Ελλαδα οι περισσοτεροι εργοδοτες γραφουν εκει που δεν πιανει μελανι τους νομους και δεν πληρωνουν εργασια και υπερεργασια οπως πρεπει, θεωρεις πως θα επρεπε να το κανουν ολοι. Ειδικα το κρατος δεν εχει περιθωρια να το κανει (απο τη στιγμη βεβαια που αποφασιζει να αποζημειωσει τον Δ.Α.). Σαφως θα μπορουσε απλα να τον επιταξει στο τζαμπα αλλα αυτο θα ηταν μαλλον επικινδυνο για μια διαδικασια ζωτικη για τη δημοκρατια.Αμα ηταν γραμμενο στο 'αλλο' τοπικ θα την πληρωνε η..... Παπαρηγα
Το πιο αστειο ειναι οτι τωρα τα εξοδα δικαιολογουνται (σσ και καλα κανουν ), αλλα στο 'αλλο' τοπικ ολα ειναι αδικαιολογητα
Ελλαδα, 2006
-
Ερωτηση απο τον πολυ περιστασιακο χρηστη του Αντιλογου: Ποιο ειναι το αλλο τοπικ?!
-
'Καθηγητες κλπ.'
Ρίξε μια ματια
-
Είναι κάτι σαν το 'άλλο απορρυπαντικό' στις διαφημίσεις
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=20401
Δεν φταίω εγώ, εσύ το ζήτησες.
-
Asimov
κατά τη γνώμη μου δεν δικαιολογούνται οι συγκεκριμένες 'αποζημιώσεις' πέραν των προσωπικών ημερήσιων εξόδων και μιας λογικότερης αμοιβής.
Οι δικ. αντιπρόσωποι καλούνται στη συγκεκριμένη διαδικασία επειδή είναι νομικοί και συνήθως δικηγόροι, συμβ/φοι κλπ, δηλαδή άτομα που εργάζονται κάνοντας χρήση μιας άδειας που δίνεται από το κράτος. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι καθήκον τους να προσφέρουν αφιλοκερδώς (δηλ. χωρίς επιπλέον κέρδος πέραν της αποζημίωσης) τις ικανότητές τους στη σημαντικότερη λειτουργία της δημοκρατίας. Αλλά αυτά ίσως είναι πολύ ενοχλητικά ν' ακούγονται. -
52 σελιδες να διαβασω δεν παιζει, χαρα στην υπομονη σας
Εφορευτική επιτροπή στις εκλογές