-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Και μόνo ότι ακόμα και μετά τόσο καιρό από την αποχώρηση του τίθεται θέμα SAINZ (και δεν νομίζω ότι είμαστε οι μόνοι που το θέτουμε) είναι απόδειξη του πόσο χλωμές είναι οι προσωπικότητες που αυτή την στιγμή απαρτίζουν τον θίασο του WRC.Δυστυχώς συμφωνώ μαζί σου...!
Και αν ο τρόπος που κάποιοι μιλάνε στην κάμερα είναι ενδεικτικός της προσωπικότητάς τους, τότε έχεις ακόμα περισσότερο δίκιο. Μπορώ να πω ότι ο μόνος που μπορώ να ακούω στις συνεντεύξεις των τηλεοπτικών καλύψεων ανάμεσα στις SS είναι ο Marcus, ο οποίος μερικές φορές έχει και πολύ πλάκα! Ολοι οι άλλοι λένε τόσες τυπικότητες... Και ο Loeb, ενώ λέει ίσως τις πιο ενδιαφέρουσες τυπικότητες, τις λέει πιο ψυχρά απ'όλους.
-
ναι ρε γμτ.ειναι πολυ αδιαφορος λεμε!μιλαει λες και δεν τρεχει τπτ.
εχω 2 in-car ολοκληρα απο φιλανδια πηγαινει τεζες και σε καποιες φασεις μιλαει με το daniel λες και πανε για καφε..
-
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
ναι ρε γμτ.ειναι πολυ αδιαφορος λεμε!μιλαει λες και δεν τρεχει τπτ.εχω 2 in-car ολοκληρα απο φιλανδια πηγαινει τεζες και σε καποιες φασεις μιλαει με το daniel λες και πανε για καφε..
Γιατί δεν δίνουν xsara σε όλους; (όχι ότι δεν αξίζει ο loeb, κάθε άλλο)...
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Εάν το χάσει το φετινό απο τέτοια αιτία,θα μιλάμε για περιπτωσάρα γκαντεμιάς
Δε θα το χάσει.
Αυτό πιστεύω και εγώ!
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Δε θα το χάσει.
Αυτό πιστεύω και εγώ!
Εγώ πάλι πιστεύω ότι ο ψηλός, και μόνος του να τρέξει στους υπόλοιπους αγώνες, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τερματίσει σε όλους...
-
Εγώ γιατί δεν λυπάμαι καθόλου; Στο κάτω κάτω είναι και αντιεπαγγελματικό εκμέρους του το να θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο εκτός αγώνων(να 'ναι καλά ο άνθρωπος). Άσε που κανείς από σας δεν αναγνωρίζει το ούτως ή άλλως συγκριτικό του πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού που δεν είναι άλλο από το αυτοκίνητο που οδηγεί.
Αν κερδίσει το πρωτάθλημα τελικά θα είναι δις τυχερός-κατά την αποψή μου πάντα-ενώ σε αντίθετη περίπτωση κερδίσει ο ψηλός θα του αξίζει και με το παραπάνω λόγω των προγενέστερων ετών με το παλιομπού...λο που οδηγούσε ή μάλλον πήγαινε τάπα και τέλοσπάντων ρίσκαρε,πράγμα που δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ στην περίπωση του κοντού.
Όσο για την βαθμολογική διαφορά των 35 βαθμών,αυτή κι αν είναι τύχη μια το λογικό θα ήταν να είχε πάει σπίτι του μια μέρα νωρίτερα στον εθνικό μας αγώνα.Αλήθεια είδε κανείς σας το εν λόγω σέρβις στο ΟΑΚΑ στο οποία τα παρελκόμενα που αλλάχτηκαν ξεπέρνούσαν τις 150.000 ευρώ;Ιδιωτκή ομάδα σου λέει μετά...
Κύριοι του χρόνου θα μπουν τα πράγματα στη θέση τους που η Citroen θα αποσύρει το τανκ και θα φέρει το νεούδι της με ότι συνεπάγεται αυτό.(οι ιδιωτικές xcara θα είναι μπροστά από τα εργοστασιακά C4)
Κύριοι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει αυτή την στιγμή στο κατασκευαστών είναι σαφώς ο Τονι απόδειξη το τι κάνει ιδιωτικά στα εργοστάσια όπου κι αν τρέχει !
Αλλά Ο οδηγός είναι ένας στο WRC : ΜΙΚΟ HIRVONEN
Θα θυμηθείτε. -
Κανά σίγουρο χαρτί για το XAA έχεις να μας πείς εσύ ξέρεις πολλά
-
Κρίμα για τον Γάλλο. Περαστικά
Δεν νομίζω ότι ο Μάρκος θα ήθελε να πάρει το πρωτάθλημα έτσι, αν και δε νομίζω ότι τελικά θα το πάρει εκτός αν ο κοντός λείψει από όλους τους αγώνες
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Δε θα το χάσει.
Αυτό πιστεύω και εγώ!
Εγώ πάλι πιστεύω ότι ο ψηλός, και μόνος του να τρέξει στους υπόλοιπους αγώνες, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τερματίσει σε όλους...
Γιατί τόση απαισιοδοξία?
-
Ο χρήστης malsot έγραψε:
Αλλά Ο οδηγός είναι ένας στο WRC : ΜΙΚΟ HIRVONEN
Θα θυμηθείτε.Αν και είναι εκτός θέματος συμφωνώ απολύτως.Εκτός του ότι πια είναι και αποτελεσματικός είναι και ένας από τους δύο που έμειναν πια στα rally και μας χαρίζουν ραλιτζίδικες γραμμές με την οδηγησή τους σαν και αυτές που ξέραμε πάντα.
Ο άλλος είναι ο Hening Solberg.Κατά την γνώμη μου πάντα. -
+1 για τον Μικο. Όσο θυμάμαι το απίστευτο άλμα στη Σουηδία...
Αλλά malsot μου φαίνεται οτι είσαι όλιγον φάουλ για τον Σεμπαστιάν. Όσο καλύτερο και να είναι το αυτοκίνητο (που δεν είναι - το Focus είναι ισάξιο ή και καλύτερο πλέον) δεν πηγαίνει μόνο του. Απόδειξη για αυτό είναι οι χρόνοι των άλλων οδηγών Xsara. Και αν οι Sordo, Pons δεν σου γεμίζουν το μάτι τι λες για Duval (κ#λοπαίδι αλλά αρκετά γρήγορος όταν έμενε στο δρόμο) ή ακόμα για Κάρλος και Κόλιν;
Για την 'ιδιωτική' Κronos έχεις απόλυτο δίκιο αλλά ίδια υποστήριξη δεν έχουν και οι ανταγωνιστές;
Για τον αντιεπαγγελματισμό τι να πεί και ο Πανιζί που έσπασε το χέρι αλλάζοντας μια... λάμπα στο σπίτι του
Προπόνηση με το ποδηλατάκι του έκανε ο άνθρωπος, δεν έτρεχε με 700 ίππων πρωτότυπο στο ΛεΜαν -
Ρε παιδια μην τρελαθουμε. Κι εγω προτιμω τον Γκρο, αλλα μην αδικουμε και τον (γ)αλλο.
Μalsot, γραφεις '(ο Γκρονχολμ) πήγαινε τάπα και τέλοσπάντων ρίσκαρε,πράγμα που δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ στην περίπωση του κοντού'.
Εγω δεν ειδα τον Λεμπ να κανει βαθμοθηρια. Με τη διαφορα που ειχε φετος, του αρκουσε να χτυπαει δευτερες θεσεις σερι (που θα τις επαιρνε με το ενα χερι δεμενο), για να βγει και παλι πρωταθλητης. Αυτος αντιθετα εκανε νικες και κοντραρε στα ισια τον Μαρκους, σε καθε επιφανεια.
Ο τυπος ειναι 'θεος', μας αρεσει δεν μας αρεσει. -
κολιν....ελα πισω
-
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Γιατί τόση απαισιοδοξία?
Γιατί έχω την αίσθηση ότι ο ψηλός (παρόλο που είμαι fan του) όταν λειτουργεί υπό πίεση είναι σαφώς πιο επιρρεπής στα λάθη, σε σχέση με τον loeb π.χ. Παράδειγμα η δεύτερη μέρα στο ράλι Κύπρου, που εκτός από τις λάθος επιλογές σε ελαστικά, είχε κι αυτός τις στιγμές του, όσο ο Γάλλος έκλεινε την ψαλίδα. Νομίζω ότι η πίεση θα είναι πολύ μεγάλη, γιατί αφενός θα πρέπει να τερματίσει πρώτος σε όλους τους αγώνες, αφετέρου το εργοστάσιο θα ζητάει να επιστρέφει το αυτοκίνητο στο σέρβις σώο, και θυμάμαι τι συνέβαινε στην peugeot επί προβερά, που ο ψηλός είχε σαφώς χάσει την ψυχραιμία του - χωρίς αυτό να δίνει άφεση αμαρτιών στην ομάδα, που του έδωσε ουσιαστικά ανέτοιμο αυτοκίνητο.
Για τον Μίκο, ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Πιστεύω ότι είναι μελλοντικός πρωταθλητής, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συγκριτικά με τον σόρντο έχει σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία, ένεκα προϋπηρεσίας στη subaru.
Στα περί βαθμοθηρίας του Loeb, θα συμφωνήσω με τον kantoniou. Toν έχουμε δει πολλές φορές φέτος, στο τέλος ειδικής, να δηλώνει κάθιδρος ότι πήγαινε οριακά, ακόμα και σε αγώνες που και η δεύτερη θέση τον βόλευε μια χαρά.
Παράδειγμα απαράδεκτου βαθμοθήρα, για μένα, αποτελεί ο Hayden, στα ΜοτοGP, που δήλωσε ότι θα κάνει 'έξυπνους' αγώνες, και οδηγάει με το ένα χέρι στο κομπιουτεράκι για να κάνει υπολογισμούς. Ο Loeb δε νομίζω ότι αντιμετώπισε ποτέ με τέτοιο σκεπτικό τον αγώνα του.
-
Κ εμένα μ αρέσει αλλά ακόμα έχει δρόμο μπροστά του όπως φαίνεται. Δεν μπορεί ν ακολουθήσει από κοντά τους άλλους 2. Γι αυτό κ τόσο μεγάλες διαφορές. 2 λεπτά τρώει κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα. Κ μην μου πείτε για το κατασκευαστών. Πιστεύω πως θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στον κοντό κ στον ψηλό.
Malsot foul,
Γιατί είναι αντιεπαγγελματικό να κάνει ποδήλατο?? Έτσι οπώς το λες θα έπρεπε να είναι αποστειρωμένος κ κλειδωμένος σπίτι του κ να μην ξεμυτάει.
Το ότι έχει το καλύτερο αυτοκίνητο είναι γενικά παραδεκτό, δεν αμφιβάλει κανείς. Το ότι όμως το χρησιμοποιεί στο έπακρο του πηγαίνοντας το μαλιοκούβαρα είναι κ αυτό γεγονός. Μην τρελαθούμε κιόλας. Ας μπορούσαν κ οι άλλοι να φτιάξουν κάτι αντίστοιχο της Xsara κ ας υπήρχε κάποιος άλλος να τον χτυπήσει με ίδιο αυτοκίνητο. Μην ξεχνάς οτι κ ο ψηλός θα μπορούσε να είναι σ αυτή την ομάδα αλλά προτίμησε την Ford.
Τώρα αν νομίζεις οτι ο Loeb πηγαίνει βόλτα χωρίς να ρισκάρει τι να πω... ok. Ο McRae όταν ήταν στη Citroen είχε πει για Seb 'he just have bigger balls...' ποιος ο McRae...! Δεν πετυχαίνεις αυτά που έχει κάνει χωρίς ρίσκα. Αλλά κάνει λίγα λάθη κ έχει την ψυχολογία με το μέρος του.
Κ εγώ με τον ψηλό είμαι αλλά θα προτιμούσα να το πάρει αν το πάρει νικώντας τον Loeb μέσα στις ειδικές κ όχι επειδή το άξιζε λόγω των χρόνων με το 307. Μην ξεχνάς ότι η ίδια ομάδα που του έδωσε την γκρανκάσα το 307 αυτή τον βοήθησε να γίνει 2 φορές πρωταθλητής κ οδηγός του βεληνεκούς που είναι τώρα.Πες ένα δεν γουστάρω τον κοντό να μην χρονοτριβούμε...!
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Κ εμένα μ αρέσει αλλά ακόμα έχει δρόμο μπροστά του όπως φαίνεται. Δεν μπορεί ν ακολουθήσει από κοντά τους άλλους 2. Γι αυτό κ τόσο μεγάλες διαφορές. 2 λεπτά τρώει κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα. Κ μην μου πείτε για το κατασκευαστών. Πιστεύω πως θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στον κοντό κ στον ψηλό.Πιστεύω ότι έχει σαφείς εντολές από τον Wilson να μην πιέζει τους δύο πρώτους, για να ασφαλίζει σε κάθε αγώνα τους βαθμούς της τρίτης θέσης, που χρειάζεται η Ford για το κατασκευαστών. Θεωρώ ότι με το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά χωρίς τον Μάρκο νούμερο 1 στην ομάδα, θα ήταν ελεύθερος να χτυπάει πιο δυνατά τον Loeb, και να παίρνει και τα όποια ρίσκα του.
-
Ο χρήστης lukeduke έγραψε:
+1 για τον Μικο. Όσο θυμάμαι το απίστευτο άλμα στη Σουηδία...Αλλά malsot μου φαίνεται οτι είσαι όλιγον φάουλ για τον Σεμπαστιάν. Όσο καλύτερο και να είναι το αυτοκίνητο (που δεν είναι - το Focus είναι ισάξιο ή και καλύτερο πλέον) δεν πηγαίνει μόνο του. Απόδειξη για αυτό είναι οι χρόνοι των άλλων οδηγών Xsara. Και αν οι Sordo, Pons δεν σου γεμίζουν το μάτι τι λες για Duval (κ#λοπαίδι αλλά αρκετά γρήγορος όταν έμενε στο δρόμο) ή ακόμα για Κάρλος και Κόλιν;
Τώρα μπαίνεις στα χωράφια των 2ων οδηγών,δλδ ότι πρέπει να ΜΗΝ κάνουν ζημιές , να παίρνουν τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς και να μην περνούν τους πρώτους οδηγούς των ομάδων τους.Έχω την άποψη ότι ο συνδιασμός και των τριών είναι ότι πιο δύσκολο και εκεί πάνε τα σχόλιά μου για τον Μίκο.Από την άλλη όμως για παρατήρησε εσύ με την σειρά σου που είναι οι ιδιώτες xsarοδηγοί(βλέπε Τόνι που ξυρίζει ,Stohl πέρυσι στην κύπρο, Τuohino κ.α)
H xsara σε σχέση με τα υπόλοιπα wrc είναι μακράν σε αξιοπιστία και απλούστατη στη συντήρηση σε σχέση με το εξωτικό και 1η fullseason focus. Έχετε ακούσει ποτέ τον κοντό να λέει ότι το φυλάει;;;;; Τον ψιλό όμως τον έχετε ακούσει να λέει 'αν τερματίσουμε....' όμως!
Κλείνω εδώ γιατί θα με κακοχαρακτηρίσετε και ξανασυμπληρώνω ότι το 2007 θα έχουμε σαφέστερη εικόνα για τον κοντό και τον ανταγωνισμό ιδιαίτερα παρόλο που ο πρώτος δουλεύει με την C4 3!!!!! χρόνια σεσχέση με τον Μάρκο που.... -
Δηλαδή πιστεύεις ότι αν αφήνανε ελεύθερο τον Ντάνι τον είχε τον Σεμπαστιάν;
Γιατί όλοι οι ιδιώτες xsarοδηγοί που αναφέρεις είναι μακράν κάτω από αυτόν (με επιφύλαξη για τον Γκάρντε).
Απο την άλλη οι Κόλιν-Κάρλος είναι τυπικές περιπτώσεις 2ων οδηγών;Η αξιοπιστία είναι σημαντική αλλά είναι αλληλένδετη με την απόδοση, από τη στιγμή που το αυτοκίνητο είναι αργότερο να τη βράσω, πιέζεται περισσότερο και σπάει.
Η Xsara είναι μεν αργότερη (επιμένω) αλλά τόσο λίγο ώστε η διαφορά να υπερκαλύπτεται με τα ανόητα λαθάκια του Μάρκους και να μήν πιέζεται.Και πρέπει να λάβεις υπ' όψη και το ρόλο του οδηγού στην αξιοπιστία, πέρσι ή Xsara του Λέμπ δεν έκανε τσίκ ένω το κ#λοπαίδι όλο διαμαρτυρόταν για προβλήματα
Για το 2007 ας περιμένουμε λίγο...
Για τον θεωρούμενο ως αντιεπαγγελματισμό να προσθέσω μερικά πράγματα...
Αυτοί οι τύποι είναι τόσο πυροβολημένοι που δεν μπορούν να κάτσουν ήσυχα ούτε λεπτό
Άμα πλανάρεις με 150-200 ανάμεσα στα δέντρα με το WRC χρειάζεσαι συνεχείς δόσεις αδρεναλίνης για να κρατιέσαι σε φόρμα.
Οπότε τα κάθε λογής ΚαΤέΜια, οι γουρουνίτσες, το extreme mountain-biking (καταβάσεις κλπ), τα τζετ-σκι είναι σε ημερησία διάταξη. Να μην βάλλω και τυχόν γκέστ εμφανίσεις με Πρωτότυπα Λεμάν, Ντακάρ που τα παίζουνε στα δάχτυλα, βολτίτσες με street μηχανές και γρήγορα αυτοκίνητα
(Ο Ντελέ παραλίγο να σκοτωθεί με μια F40-ο περί ου ο λόγος έχει λιώσει +∞ R5 στα νιάτα του)
Μην τους κρίνεται σαν νορμάλ ανθρώπους.
Ακόμαι και οι φορμουλάκηδες της F1 είναι βούτυρα μπροστά τους -
Ο χρήστης lukeduke έγραψε:
+1 για τον Μικο. Όσο θυμάμαι το απίστευτο άλμα στη Σουηδία...Πραγμάτικα καταπληκτικό μεν, ξεράθηκε το Focus στην ίδια ειδική δε (κ από όσο είχαν πει από χτύπημα λόγω του άλματος). Όχι ότι του το χρεώνω αρνητικά αλλά όμως το Focus έμεινε.
Ο Mikko δεν είναι επουδενί ακόμα φτασμένος rallyman ώστε να χτυπάει τον ομόλογο του. Ακόμα κ στην συνέντευξη που έδωσε είπε θέλω να μάθω να κερδίζω. Έχει μέλλον μπρόστα του.
Όπως κάποιος φίλος ανέφερε παραπάνω δεν βλέπουμε περιπτώσεις τύπου Sainz McRae ή Auriol Kankounen στην ίδια ομάδα που κ ταχύτατοι ήταν κ νίκες χτυπούσαν για το πρωτάθλημα κ πόντους έφερναν στην ομάδα παράλληλα.
Τώρα έχουμε τα number1 κ τα number 3 που έχουν προαχθεί σε number 2 λόγω των ηλιθίων καταστάσεων που επικρατούν (δόξα στην FIA ).Βέβαια είμαστε λίγο off-topic τώρα.
Να πω την αλήθεια θα ήθελα να δω στους αγώνες που θα λείψει ο Loeb τον Galli στην θέση του. Για McRae δεν ελπίζω μια κ η Xsara τον έθαψε κ τον πέταξε εκτός WRC κ έχει χρόνο αρκετό που είναι εκτός παιχνιδιού. Βέβαια με το Fabia δεν εδειξε αυτό να τον έχει επηρεάσει...! Garde δεν παίζει. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Μακάρι βέβαια αλλά χλωμό το βλέπω. Galli ή Henning. Μ αρέσουν κ οι 2. Οδηγούν σαν εργοστασιακοί κ ορμάνε. Γουστάρουν οι θεατές τα περάσματα τους. Για τον Meeke που ειπώθηκε κάτι δεν πιστεύω η Citroen να έπαιρνε τέτοιο ρίσκο.
-
Είναι γεγονός πως το επίπεδο των 2 διεκδικητών του φετινού τίτλου είναι πολύ ανώτερο όλων των υπολοίπων, εν ενεργεία ή μη. Κανένας McRae ή Sainz, πόσο μάλλον οι διάφοροι Gardemeister, Galli, Tuohino δεν μπορούν να κλέψουν νίκες από τον Gronholm στην παρούσα φάση. Μόνο ο Loeb βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο ίδιο επίπεδο και, ίσως, ο Petter με ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Έτσι εξηγούνται και οι τεράστιες διαφορές όλων των υπολοίπων στους μέχρι τώρα αγώνες.
Κύριο μέλημα της Citroen θα είναι να επιλέξει κάποιον οδηγό που θα μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στα δύο Focus, ώστε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι να επιστρέψει ο Loeb. Κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο αφού και ο Hirvonen είναι ένα κλικ πάνω από τους υπόλοιπους, τουλάχιστον στο χώμα. Galli και Duval έχουν την ταχύτητα να συναγωνιστούν τον Mikko, όμως δεν είναι αξιόπιστοι, κάτι που είναι απαραίτητο σε αυτή τη χρονική φάση. Μόνο ο Gardemeister μπορεί να δώσει σίγουρους τερματισμούς, σίγουρα ψηλότερα από τους Sordo και Pons (όχι όμως και από τον Hirvonen), οπότε αυτός θα είναι η καλύτερη επιλογή για να μείνει η ομάδα στο παιχνίδι. Μήπως όμως αυτό δεν είναι αρκετό;
Πρόταση: Gardemeister για Τουρκία, κι αν η Ford κάνει το 1-2 και περάσει μπροστά, Duval για Αυστραλία για να τα παίξει όλα για όλα!Κρίμα πάντως που το πρωτάθλημα πήρε ξαφνικά 'φωτιά' από ένα άσχημο γεγονός. Ο Loeb είναι ο Πρωταθλητής του 2006 και μακάρι να επιστρέψει έστω και στον τελευταίο αγώνα του θεσμού για να πάρει και τυπικά τον τίτλο!
Τραυματίστηκε ο Loeb!