-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εισαι ΚΑΙ γιατρος;Φυσικά
Είμαι κομπογιαννίτης όμως Έχω στείλει κόσμο στον τάφο εγώ...
Χωρίς πλάκα όμως στα νιάτα μου διάβαζα για χόμπι την ειδική νοσολογία της μάνας μου ( αρχές 50, του Τσαμπούλα νομίζω) και την υπογράμμιζα . Είμαι βέβαια 50 χρόνια πίσω -
Επι του θεματος: Στην περιπτωση Χριστοδουλου δε συμβαινει τιποτα λιγοτερο απ' οτι συμβαινει με αλλους συμπολιτες μας που 'τον εχουν τον τροπο τους'. Ισως αυτος, για να τηρησει επι τελους με συνεπεια τα κηρύγματά του, θα επρεπε, τωρα στο κυκνειο ασμα του, να δινει λιγοτερες αφορμες για κοινωνικο σχολιο. Δεν το κανει (το πιθανοτερο, βεβαια, στην κατάστασή του, ειναι να μην εχει λογο στο τί γινεται και λεγεται και τί οχι - απο ανθρωπους τους περιβάλλοντός του σε καθε περιπτωση) και προσθετει μια ακομα ανορθογραφια στην καρικατουρα της ζωης του....
-
http://www.eom.gr/article_detail.asp?e_ ... icle_id=20
-
Ωραιο λινκ
Αντιγραφω:
*Μύθος #1: Οι πλούσιοι και οι διάσημοι έχουν ειδική μεταχείριση και προηγούνται στη λίστα αναμονής, ενώ ο “απλός” πολίτης πρέπει να περιμένει πολύ χρόνο στη λίστα αναμονής!
Πραγματικότητα: Το σύστημα καταμερισμού οργάνων είναι «τυφλό» όσον αφορά την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των εγγραφομένων. Ο χρόνος αναμονής μέχρι τη μεταμόσχευση εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κατάστασης του ασθενούς και από άλλα ιατρικά κριτήρια. **Παράγοντες όπως η φυλή, το γένος, το εισόδημα και η κοινωνική θέση του ασθενούς ΔΕΝ λαμβάνονται υπόψη κατά τον προσδιορισμό του λήπτη. ***
Σιγουρα!
-
Η κατάσταση του είναι υπερβολικά κρίσιμη αφού όπως όλα δείχνουν έχει μιά απο τις χειρότερες μορφές του καρκίνου - αστραπή που ξαποστέλνει τον άνθρωπο μέσα σε λίγους μήνες.
Αλλά και άν τυχόν έχει κάποια ελπίδα με την μεταμόσχευση (όπως είπε ο κος. Τζάκης), ο χαμένος χρόνος απο τώρα μέχρι να γίνει η μεταμόσχευση μπορεί να είναι μοιραίος αφού κάθε δευτερόλεπτο υπάρχει ο κίνδυνος της μετάστασης. Έτσι μπορεί σήμερα να λέγεται οτι σώζεται με την μεταμόσχευση σε 1 - 2 βδομάδες μπορεί να λέγονται τα ίδια ή άλλα χειρότερα.
Αυτά τα λέω χωρίς να έχω την παραμικρή σχέση με την ιατρική επιστήμη μόνο απο πείρα -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Παράγοντες όπως η φυλή, το γένος, το εισόδημα και η κοινωνική θέση του ασθενούς ΔΕΝ λαμβάνονται υπόψη κατά τον προσδιορισμό του λήπτη.Καλά, ας βρεθεί το μόσχευμα που θέλουν τώρα, και θα δείς πού θα γράψουν τους υπόλοιπους που έχουν προτεραιότητα στην λίστα αναμονής ...
-
Ο χρήστης fantomas3004 έγραψε:
Παράγοντες όπως η φυλή, το γένος, το εισόδημα και η κοινωνική θέση του ασθενούς ΔΕΝ λαμβάνονται υπόψη κατά τον προσδιορισμό του λήπτη.
Καλά, ας βρεθεί το μόσχευμα που θέλουν τώρα, και θα δείς πού θα γράψουν τους υπόλοιπους που έχουν προτεραιότητα στην λίστα αναμονής ...
Μην είσαι και τόσο σίγουρος.
Πάντως δε νομίζω ο όγκος στο ήπαρ να ναι το μονοαδικό του πρόβλημα. Χωρίς να χω παρακολουθήσει το θέμα, διάβαζα ένα αρθράκι προχθές που έλεγε για τον υπαρκτό κίνδυνο να πέσει σε πολυοργανική ανεπάρκεια, οπότε γιουχου. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πάντως δε νομίζω ο όγκος στο ήπαρ να ναι το μονοαδικό του πρόβλημα. Χωρίς να χω παρακολουθήσει το θέμα, διάβαζα ένα αρθράκι προχθές που έλεγε για τον υπαρκτό κίνδυνο να πέσει σε πολυοργανική ανεπάρκεια, οπότε γιουχου.
Νομιζω στο ηπαρ ειναι μεταστατικος και ο πρωτοπαθης ειναι στο (αρνακι ασπρο και)παχυ!
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Πάντως δε νομίζω ο όγκος στο ήπαρ να ναι το μονοαδικό του πρόβλημα. Χωρίς να χω παρακολουθήσει το θέμα, διάβαζα ένα αρθράκι προχθές που έλεγε για τον υπαρκτό κίνδυνο να πέσει σε πολυοργανική ανεπάρκεια, οπότε γιουχου.
Νομιζω στο ηπαρ ειναι μεταστατικος και ο πρωτοπαθης ειναι στο (αρνακι ασπρο και)παχυ!
Τσου, ήπατωμα (είπαν τουλάχιστον) είναι άρα πρωτοπαθής και όχι μεταστατικός...
-
Νομίζω ότι η κατάσταση της υγείας ενός ανθρώπου δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται χαιρέκακα από τους 'ιδεολογικούς αντιπάλους' του.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Νομίζω ότι η κατάσταση της υγείας ενός ανθρώπου δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται χαιρέκακα από τους 'ιδεολογικούς αντιπάλους' του.+1
Aλλά μη ξεχνάς-παραβλέπεις ότι τρώγωνται ήδη μεταξύ τουςΕίναι βαριά η καρέκλα της ηγεσίας αλλά και του παραδείσου
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Νομίζω ότι η κατάσταση της υγείας ενός ανθρώπου δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται χαιρέκακα από τους 'ιδεολογικούς αντιπάλους' του.
+1
Aλλά μη ξεχνάς-παραβλέπεις ότι τρώγωνται ήδη μεταξύ τουςΆσχετο το ένα με το άλλο.
Πάντως νομίζω πως γίνονται προσπάθειες από τα ΜΜΕ για να καλυφθεί η σοβαρότητα της καταστασης. Συνήθως οι ιατρικές πληροφορίες έρχονται σε αντίθεση με το σχολιασμό τους από δημοσιογράφους. -
Δε διαφωνώ είπαμε
Απλά το επισημαίνω
-
....Άσχετο το ένα με το άλλο.
Πάντως νομίζω πως γίνονται προσπάθειες από τα ΜΜΕ για να καλυφθεί η σοβαρότητα της καταστασης. Συνήθως οι ιατρικές πληροφορίες έρχονται σε αντίθεση με το σχολιασμό τους από δημοσιογράφους.Αυτό -αν γίνεται (μια και δεν γνωρίζω ιατρική) - προφανώς γίνεται για politically correct λόγους: 'να μην στεναχωρίσουμε τους πιστούς και προσβάλλουμε το θρησκευτικό άισθημα του λαού'.
Αν ήταν κανένας πολιτικός ηγέτης θα είχαν πέσει σαν τα όρνεα στο πτώμα (μια και θα τον είχαν ήδη 'πεθάνει' και θα είχαν χρίσει και 2-3 διαδόχους).
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
....
Άσχετο το ένα με το άλλο.
Πάντως νομίζω πως γίνονται προσπάθειες από τα ΜΜΕ για να καλυφθεί η σοβαρότητα της καταστασης. Συνήθως οι ιατρικές πληροφορίες έρχονται σε αντίθεση με το σχολιασμό τους από δημοσιογράφους.Αυτό -αν γίνεται (μια και δεν γνωρίζω ιατρική) - προφανώς γίνεται για politically correct λόγους: 'να μην στεναχωρίσουμε τους πιστούς και προσβάλλουμε το θρησκευτικό άισθημα του λαού'.
Αν ήταν κανένας πολιτικός ηγέτης θα είχαν πέσει σαν τα όρνεα στο πτώμα (μια και θα τον είχαν ήδη 'πεθάνει' και θα είχαν χρήσει και 2-3 διαδόχους).
Εγώ πάλι νομίζω πως γίνεται για λόγους σκοπιμότητας/πιέσεων. Αυτό πάντως δεν είναι δημοσιογραφία.
-
Αν δεν το έχετε καταλάβει, γίνεται ακριβώς ότι γίνεται όταν πεθαίνει ο αρχηγός ενός κόμματος! Δηλώσεις, διαδοχολογία, κενά εξουσίας, ανακοινώσεις κλπ κλπ
Κατά τα άλλα....ο Θεός μας μάρανε!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν δεν το έχετε καταλάβει, γίνεται ακριβώς ότι γίνεται όταν πεθαίνει ο αρχηγός ενός κόμματος! Δηλώσεις, διαδοχολογία, κενά εξουσίας, ανακοινώσεις κλπ κλπΚατά τα άλλα....ο Θεός μας μάρανε!
+1.101.101,10 Ευρώ (μια και όλα για το παντελόνι γίνονται)
-
+1
Aλλά μη ξεχνάς-παραβλέπεις ότι τρώγωνται ήδη μεταξύ τουςΆσχετο το ένα με το άλλο.
Πάντως νομίζω πως γίνονται προσπάθειες από τα ΜΜΕ για να καλυφθεί η σοβαρότητα της καταστασης. Συνήθως οι ιατρικές πληροφορίες έρχονται σε αντίθεση με το σχολιασμό τους από δημοσιογράφους.Ζορίζονται και οι θεράποντες γιατροί γιατί είναι πλέον εκτεθειμένοι στο φως της δημοσιότητας μαζί με όλες τους τις ενέργειες, πράγμα το οποίο δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιο σημείο...
Λογικά η κατάσταση πρέπει να είναι ελαφρά σοβαρότερη από την περιγραφόμενη...Σε κάθε περίπτωση είναι σοβαρότατη και καθόλου ρόδινη.Γύρω μου έχω δει δεκάδες καρκίνους και θανάτους, ο καρκίνος του Χριστόδουλου σίγουρα δεν έχει καμία μεγαλύτερη αξία από αυτόν του περιπτερά της γειτονιάς μου (σε ό,τι με αφορά εντελώς προσωπικά έχει μικρότερη)...
IMHO Είναι ένας άνθρωπος που έβλαψε την Ελλάδα με το σκοταδισμό του αλλά και πολλούς φουκαράδες 'οπαδούς' του (εμμέσως) και τέτοιος θα παραμείνει στα μάτια μου με καρκίνο ή χωρίς...
Οι φράσεις του ύφους : 'ο θανών δεδικαίωται' και τα συναφή τα ακούω βερεσέ...Δεν αλλάζεις άποψη για κάποιον επειδή αρρώστησε, πολύ περισσότερο όταν γύρω σου ταλαιπωρούνται φριχτά άνθρωποι που χρήζουν έντονα μιας κάποιας συμπαράστασης... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν δεν το έχετε καταλάβει, γίνεται ακριβώς ότι γίνεται όταν πεθαίνει ο αρχηγός ενός κόμματος! Δηλώσεις, διαδοχολογία, κενά εξουσίας, ανακοινώσεις κλπ κλπΚατά τα άλλα....ο Θεός μας μάρανε!
Μα έτσι κι αλλιώς δεν είναι θρησκεία ρε Νίκο,τα είπαμε ενα μίλιον φορές.
Θρησκεία είναι η ταμπέλα.
Στην ουσία χρηματιστηριακή ΑΕ είναι -
koutsan
Χαίρεσαι και επειδή αρώστησε; Κατά τη γνώμη μου ούτε χαίρεται κάποιος, ούτε λυπάται. Εκτός και είναι κακεντρεχής.
Περί εκκλησίας