-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
και με τι ηθελες να το φερουν με τα ποδια
αλλος ενας επαναστατηςσωστό επιχείρημα
άντε απάντα τώρα irouγιατί δεν πληρώνει η εκκλησία το φως της;
-
Με τιμές Αρχηγού Κράτους η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα
Καμαρώστε έναν υποδουλωμένο λαό,αστυνομία,στρατός όλοι επί ποδός......και μετά έχουμε την απάιτηση αυτός ο ραγιάς να παράγει γνώση και τεχνολογία
-
'Κάθε φορά που ακούω (η διαβάζω) την είδηση ότι: «με ειδική πτήση της Ολυμπιακής, έφθασε το Άγιο Φως, το οποίο έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους», σκέπτομαι ότι πρέπει να είμαστε το πιο καθυστερημένο κράτος στον κόσμο.'
Νίκος Δήμου.
-
καλη ανασταση φιλε μου
και αυριο μερα ειναι
-
Ο χρήστης ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ έγραψε:
'Κάθε φορά που ακούω (η διαβάζω) την είδηση ότι: «με ειδική πτήση της Ολυμπιακής, έφθασε το Άγιο Φως, το οποίο έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους», σκέπτομαι ότι πρέπει να είμαστε το πιο καθυστερημένο κράτος στον κόσμο.'Νίκος Δήμου.
Κι όμως φίλε μου,ο έλληνας δεν δίνει 'μια' στους διανοούμενος της τέχνης και των γραμμάτων.
Οι εβραίοι χαζοπροφήτες και οι πνευματικοί τους νάνοι είναι υπεράνω όλων. -
[άσχετο/απορία]
είμαι ο μόνος που ο δήμου του φαίνεται κάπως μαλακοπίτουρας ??
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
[άσχετο/απορία]είμαι ο μόνος που ο δήμου του φαίνεται κάπως μαλακοπίτουρας ??
Οχι φυσικά!!!!!!!!!!
-
-
-
Ο χρήστης ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ έγραψε:
'Κάθε φορά που ακούω (η διαβάζω) την είδηση ότι: «με ειδική πτήση της Ολυμπιακής, έφθασε το Άγιο Φως, το οποίο έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους», σκέπτομαι ότι πρέπει να είμαστε το πιο καθυστερημένο κράτος στον κόσμο.'Νίκος Δήμου.
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΜΑΙ.
Σκέπτομαι όμως , πριν 100 χρόνια, που δεν είχαν αεροπλάνα, πήγαιναν με άλογο και το έφερναν το αγιο φώς, - τοτε - λόγω καθηστέρησης θα έκαναν πάσχα -γύρω στον ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ !!
ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΠΩς ΤΟ ΦΩς ΑΝΆΒΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ !
ΕΙΜΑΙ ΘΩΜΑς , !ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ?
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Είναι ευφυής. Το αν έχει δίκιο σε όσα λέει είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Δώστε στο λαό μια ειρωνεία πρώτης και μία δεύτερης κατηγορίας να καταλάβουμε κι εμείς τη διαφοράΓια να σου φυγει η περιεργεια το θεωρησα 3ης κατηγοριας γιατι μου φανηκε πολυ κοινο ,κατι του στυλ 'δεν θα φαω το βραδυ απο την στεναχωρια'.Δευτερης θα ηταν αν ειχε πρωτοτυπια και θα ηταν πανηγυρικα πρωτης αν ακολουθουσε τον κανονα του βρετανικου μαυρου χιουμορ που περιεχει και κοροιδια και πλακα και ειρωνεια μαζι.
Επισης ενα μπραβο στον χρηστη ιταλακια που απλα γραφει στα α@@@@ια του τον οποιο χλευασμο και την οποια απαξιωση δεχεται εδω και καμποσες σελιδες επειδη απλα δεν συμφωνει με τα οσα γραφονται.Αν στη θεση του ηταν καποιος απο τους σωτηρες του πληκτρολογιου θα ειχε ξεκινησει η 2356984στη μαχη των πληκτρολογιων.
-
ξερει κανεις αρχαια να κανει μεταφραση,να δουμε τι παιζει;
-
Κάθε φορά που κάνω Μεγάλη Παρασκευή και Ανάσταση στο χωριό το ευχαριστιέμαι περισσότερο. Κάτι το ότι γύρω από την εκκλησία είναι η φύση, κάτι το ότι ο κόσμος είναι κατά πολύ λιγότερος, κάτι το ότι δεν έχουμε (πολλές) κροτίδες, κάτι το ότι μπορώ και ακούω το Χριστός Ανέστη, κάτι το ότι η καμπάνα χτυπάει από ανθρώπινο χέρι και όχι από μπουτόν... όλα αυτά μαζί δημιουργούν μια εμπειρία εντελώς διαφορετική απ' το Ελληνικό που έχει καταλήξει πασαρέλα (οκ, δεν είναι απαραιτήτως κακό αυτό ).
Δεν μπορώ να πω ότι με αγγίζει σε θρησκευτικό επίπεδο, αλλά τουλάχιστον έχει λαογραφικό ενδιαφέρον.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δεν νομίζω
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
[άσχετο/απορία]
είμαι ο μόνος που ο δήμου του φαίνεται κάπως μαλακοπίτουρας ??
Είναι ευφυής. Το αν έχει δίκιο σε όσα λέει είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Στο ίδιο επίπεδο κριτικής φαντάζομαι θα εμπίπτει και ο Κοραής κατά τους πιστούς
- «Μην πιστεύετε όσα λέγουν περί του αγίου φωτός. Το άγιον φως είναι πλάσμα ασεβές και αναίσχυντον [...] πλάσμα λατίνων μοναχών και φραγκοπατερικών γέννημα [...] Μηχανουργήματα λαοπλάνων ιερέων το εξ ουρανού ψευδοκαταίβατα φώτα [...] όνειδος και αίσχος, στρατηγούμενον από θρασυτάτους θαυματοπλάστας [...] Μοναχοί, θρασύτατοι γόητες, επενόησαν το θαύμα του αγίου φωτός, δια να ενισχύσουν τον ηλίθιον ζήλον των προσκυνητών [...] Ξεκίνησε τον ένατο αιώνα [...] στα χέρια Δυτικών μοναχών... πέρασε στα χέρια των Ανατολικών την δωδεκάτην εκατονταετηρίδα [...] και έπραξαν βέβαια (πάλιν το λέγω) κακά υιοθετώντας το θαύμα των Δυτικών [...] διότι έπραξαν ό,τι θα έπραττε και κάθε άλλος κοσμικός, όστις κληρονομών πλούσιον εργαστήριον, δεν το κλείει αλλά απεναντίας φροντίζει και τις πραμάτειες ν' αυξήσει και τους αγοραστές να πολλαπλασιάσει. [...] Το ψευδόθαυμα αυτό το πιστεύουν ολίγοι, ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι' αισχροκέρδειαν [...] Ουδέ ο Χρυσόστομος το επίστευεν ή μάλλον ουδέ το εγνώριζε, διότι, αν εις τον καιρόν του εθαυματουργείτο το άγιον φώς, πώς ήτο δυνατόν να λέγη ότι δέν εγίνοντο πλέον θαύματα;» (Άτακτα: Περί του Ιεροσολύμοις Αγίου Φωτός, Τόμ. 3, 1825)*
-
Δεν νομίζω οτι η κριτική τους/μου εστιάζεται στις απόψεις του περι της μεταφοράς του Αγίου Φωτός. Εγώ τουλάχιστον αναφέρομαι γενικοτερα στον Δήμου και τα όσα κατα καιρούς γράφει στο blog του, έγραφε στην τελευταία σελίδα του RAM κλπ.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν νομίζω οτι η κριτική τους/μου εστιάζεται στις απόψεις του περι της μεταφοράς του Αγίου Φωτός. Εγώ τουλάχιστον αναφέρομαι γενικοτερα στον Δήμου και τα όσα κατα καιρούς γράφει στο blog του, έγραφε στην τελευταία σελίδα του RAM κλπ.Μου αρεσαν οι σελιδες που ειχε στο RAM σχετικα με τις δοκιμες που εκανε καθως και η προσπαθεια να λυσει τα προβληματα που του τυχαιναν με το hard/soft ware.
-
Το περίεργο είναι βέβαια οτι του τύχαιναν συνέχεια αναποδιές και κανένα από τα συστήματα του δεν δούλευε ΠΟΤΕ σωστά Αυτό μου κάνει ή συγγενή του Μητσοτακή ή τελείως άχρηστο user
-
Τοτε που τον διαβαζα και εγω τελειως αχρηστος ήμουν,υπηρχε μια ταυτιση χαζομαρας
Περί εκκλησίας