Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#2]
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#2]
    • 1
    • 2
    • 39
    • 40
    • 41
    • 42
    • 43
    • 60
    • 61
    • 41 / 61
    Αντίλογος
    93
    1207
    927
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      manosk last edited by

Απλά τα πράγματα: αν στην Ελλάδα είχαμε αστυνομία όπως αυτή άλλων ευρωπαϊκών κρατών (πχ Βρετανίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Βελγίου κλπ), οι δικοί μας οπαδοί της ελευθεριότητας θα είχαν πάρει τα βουνά (Πάρνηθα, Παρνασσό, Πάρνωνα...).

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • I
        ililias last edited by

Φαντάζομαι το Μίχα και τη φάτσα του, όταν οι μπάτσοι δεν έκατσαν σαν κότες να τους φωνάζει αλλά του πέρασαν χειροπέδες.

Φαντάζομαι τι θα γινόταν στο Ελλαδιστάν, αν είχε τολμήσει μπάτσος να την πει σε αιρετό που 'εξέφραζε ήπια την αγανάκτησή του που καθυστέρησε η ΟΑ δίχως να τον ρωτήσει'!!!

Αλλά φαντάζομαι και τη φάτσα του στην Ολλανδία, όταν θα κοίταζε γύρω του και θα έβλεπε κάθε μπάτσο σαν πάνοπλο θηρίο, έτοιμο να τον κατασπαράξει.....

Κότεεεεεεεεεεεεεεεεες - που κάνουν κι εμένα, σαν Έλληνα, ρεζίλι διεθνώς...

• F
          fantomas3004 last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
          Απλά τα πράγματα: αν στην Ελλάδα είχαμε αστυνομία όπως αυτή άλλων ευρωπαϊκών κρατών (πχ Βρετανίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Βελγίου κλπ), οι δικοί μας οπαδοί της ελευθεριότητας θα είχαν πάρει τα βουνά (Πάρνηθα, Παρνασσό, Πάρνωνα...).

Εγώ πάντως την στάση της Βελγικής αστυνομίας απέναντι ειδικά στον κο. Μίχα την θεωρώ τελείως απαράδεκτη άσχετα με την αυστηρότητα που υπάρχει στην αστυνομία των Ευρωπαικών κρατών, είναι άνθρωπος που δέν θα έδινε ποτέ κανένα δικαίωμα.
          Αυτό ίσως θα μπορούσε να μας κάνει να προβληματιστούμε για την υπόληψη και την αρνητικότατη εικόνα που έχουν σήμερα οι Ευρωπαίοι για την χώρα μας.

• M
            manosk last edited by

Τώρα στην ΤιΒι:
            Μίχας και Φώφη 'Δεν έχουν καταλάβει ακόμα γιατί τους φέρθηκαν έτσι'. Φώφη: 'Ήταν θρασύτατοι και προκλητικοί, κάποιοι τους έδωσαν την εντύπωση ότι μπορούν να φέρονται προκλητικά χωρίς λόγο' [λόγω τιμής, έτσι είπε].

Ο Πολύδωρας φταίει! Με όσα λέει τελευταία δίνει θάρρος στους απανταχού μπάτσους να επιτίθενται στους αξιότιμους πολιτικούς μας.

ΥΓ: Ο διευθυντής της βελγικής αστυνομίας είπε ότι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και ύστερα στράφηκαν κατά των αστυνομικών που τους ζήτησαν ταυτότητες.

• I
              ililias last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
              ΥΓ: Ο διευθυντής της βελγικής αστυνομίας είπε ότι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και ύστερα στράφηκαν κατά των αστυνομικών που τους ζήτησαν ταυτότητες.

Ψέματα λέει. Ρώτα και τη Φώφη.

Ααακούς εκεί να τους ζητήσουν ... ταυτότητες. Ξέρεις ποιοί είναι αυτοί ρε;;;

• M
                mousatos last edited by

Χα,χα οι καραγκιόζηδες , νόμιζαν οτι βρίσκονται ακόμη στο Ελλαδιστάν.

• S
                  skye last edited by

τι χαιρεστε ρε παιδια πατε καλα γαμωτο;

αυτοι μας ρεζιλευουν διεθνως και σεις γελατε..

φανταστειτε τι απολιτιστους θα μας θεωρουν που αναγκαστηκαν να βαλουν χειροπεδες μεχρι κ σε πολιτικους μας..

μαλακιες.. οι μπατσοι λεει φταινε..
                  τοσα ταξιδια εχω κανει και ουδεποτε αντιμετωπισα προβλημα τετοιο..

μας δουλευουνε λεμεεεεεεεεεεεεεεεε

• M
                    mousatos last edited by

Γιατί δεν είμαστε ρεζίλιδες γενικά σα χώρα;
                    Αυτό θα με πειράξει; υπάρχουν τόσο και τόσα χειρότερα.

• M
                      manosk last edited by

Εχμ, βγήκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κ. Παφίλης και ανέλυσε το θέμα.

'Όλα γίνονται γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντιδημοκρατική. Επειδή έχει επικρατήσει η τρομολαγνεία.'

Σωστόοοοςςςς....

• I
                        ililias last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:
                        τι χαιρεστε ρε παιδια πατε καλα γαμωτο;
                        αυτοι μας ρεζιλευουν διεθνως και σεις γελατε..

Κότεεεεεεεεεεεεεεεεες - που κάνουν κι εμένα, σαν Έλληνα, ρεζίλι διεθνώς...

Δε χαιρόμαστε, φίλε. Τσαντιζόμαστε και στεναχωριόμαστε. Κι αν βλέπεις γέλια, νευρικά είναι.
                        Ήλθε και σαν συνέχεια της συζήτησης της προηγούμενης σελίδας, ήλθαν και τα κανάλια κι έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα: Είμεθα έθνος ανάδελφον - άσε που μας ζηλεύουν που είμεθα ωραίοι...

• S
                          saxogus2 last edited by

ΕΛ.ΑΣ. Ο κήπος με τις ζαρντινιέρες

Μία απλή, προγραμματισμένη επίσκεψη των μελών της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας (CPT) σε διάφορα αστυνομικά τμήματα και χώρους κράτησης ανά την ελληνική επικράτεια, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2005, κατέγραψε σωρεία βάσιμων καταγγελιών και υποθέσεων αστυνομικής βίας, τις οποίες, οι επίσημες ελληνικές αρχές, Αστυνομία και Δικαιοσύνη, είχαν επιδεικτικά αγνοήσει!

...

Η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την τακτική της «ζαρντινιέρας», υποστηρίζει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι αλλοδαποί αυτοί αυτοτραυματίστηκαν πριν από τη σύλληψή τους, όταν κατά τη μεταφορά τους μέσα σε καμιόνια και φορτηγά, χτύπησαν στους τοίχους της καρότσας! Κάποιοι άλλοι χτυπήθηκαν όταν πήγαν να δραπευτεύσουν, ενώ σε καμία υπόθεση δεν προέκυψε πειθαρχική ευθύνη!

...
                          Μετά τους φοιτητές σειρά στο... ικρίωμα της «ζαρντινιέρας» έχουν οι δικηγόροι. Πόρισμα του Συνήγορου του Πολίτη αποκαλύπτει ότι η νοοτροπία «το κράτος είμαι εγώ» καλά κρατεί για την Ελληνική Αστυνομία, ακόμα κι αν πρόκειται για πολίτες προνομιούχους, ακριβώς επειδή γνωρίζουν πολύ καλά τους νόμους, δηλαδή τους δικηγόρους
                          ...
                          Εγιναν 91 ΕΔΕ, μόνο σε 3 βρέθηκαν ένοχοι!

Η επιχείρηση συγκάλυψης των πειθαρχικών αλλά και ποινικών ευθυνών των αστυνομικών, στις περιπτώσεις βίας και αυθαιρεσίας, φαίνεται καθαρά και από τα στατιστικά δεδομένα των τελευταίων χρόνων.

Χειροπέδες στον νομάρχη για μια χαμένη βαλίτσα

Πώς ξεκίνησε

Κατά την παραλαβή διαπιστώθηκε πως έλειπε μία βαλίτσα της Φώφης Γεννηματά και η υπερνομάρχης μαζί με το σύζυγό της και το νομάρχη, Γ. Μίχα, άρχισαν να την αναζητούν. «Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένας υπάλληλος που άρχισε να φωνάζει στα γαλλικά, εμείς μιλάμε αγγλικά, προσπαθούσαμε να συνεννοηθούμε», λέει ο Γ. Μίχας. «Μας είπε να αφήσουμε τη βαλίτσα και να πάμε στα πούλμαν, μετά στο ασανσέρ έβρισε την υπερνομάρχη... Φτάσαμε στο χώρο των λεωφορείων και ξαφνικά εμφανίστηκαν δύο αστυνομικοί μαζί με τον ίδιο υπάλληλο που υπέδειξε εμένα. Μου ζήτησαν οι αστυνομικοί το διαβατήριό μου, το είδαν, με έριξαν κάτω, μου πέρασαν χειροπέδες και με ακινητοποίησαν για αρκετή ώρα», προσθέτει.

Βέβαια οι Βέλγοι περιγράφουν διαφορετικά το επεισόδιο. Ισχυρίζονται πως ο Γ. Μίχας ήταν εκείνος που προκάλεσε την ένταση και πως για το λόγο αυτό αναγκάστηκαν να ενημερώσουν την Αστυνομία.
                          ...
                          Οι ευρωβουλευτές Ν. Σηφουνάκης και Θ. Παφίλης, που ήταν παρόντες στο επεισόδιο, προσπάθησαν να παρέμβουν σαν πυροσβέστες και εν ολίγοις τα κατάφεραν αφού τα πούλμαν αναχώρησαν (μαζί με τον Γ. Μίχα) για την Ολλανδία λίγο μετά τις 11 το βράδυ. «Η αστυνομία επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο... Τους δήλωσα πως επρόκειτο για επίσημη αντιπροσωπεία και πρέπει να πω πως ο επικεφαλής τους ζήτησε συγγνώμη», δήλωσε αργότερα ο Ν. Σηφουνάκης.

http://www.enet.gr/online/online_text/c ... 0,37686692

• S
                            saxogus2 last edited by

ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ....

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Πολυγύρου νοσηλεύονται οι τέσσερις μοναχοί που τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το πρωί στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου, στις Καρυές του Αγίου Όρους.
                            Δύο από τους μοναχούς έχουν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και θλαστικά τραύματα κεφαλής και αναμένεται να υποβληθούν σε εξετάσεις στον αξονικό τομογράφο, ενώ οι υπόλοιποι έχουν τραυματιστεί ελαφρότερα. Αντιμετωπίζουν κυρίως αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή της σκόνης από τους πυροσβεστήρες που χρησιμοποιήθηκαν στη διάρκεια των συμπλοκών.

Τα θλιβερά επεισόδια σημειώθηκαν στις 7.30΄το πρωί και οι τέσσερις τραυματίες διακομίστηκαν αρχικά στο ιατρείο του Αγίου Όρους, στη συνέχεια με ταχύπλοοα σκάφη του λιμενικού στην Ουρανούπολη απ΄όπου τους παρέλαβαν τα ασθενοφόρα και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο Πολυγύρου.
                            Σύμφωνα με ανακοίνωση, που εξέδωσε η εκλεγμένη από την Ιερά Κοινότητα διοίκηση της Μονής Εσφιγμένου, μοναχοί της αδελφότητας επιχείρησαν να επισκεφθούν το κονάκι - αντιπροσωπείο που βρίσκεται στις Καρυές, αλλά δέχθηκαν σφοδρότατη επίθεση, με λοστούς και πυροσβεστήρες, από καταληψίες.

Αντίθετα, ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιος, που δεν αναγνωρίζεται από την Ιερά Κοινότητα, καταγγέλλει από την πλευρά του ότι ομάδα μοναχών επιτέθηκε απρόκλητα με λοστούς και έσπασε την πόρτα στο κονάκι του αντιπροσωπείου όπου, όπως αναφέρει, εγκαταβιούν νόμιμα εδώ και αιώνες εσφιγμενίτες μοναχοί. Ισχυρίζεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν ότι οι μοναχοί του αντιπροσωπείου επιχείρησαν να απομακρύνουν τους εισβολείς.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 006_176664

• F
                              funis last edited by

'Οι άριστοι φοιτητές υποβαθμίζουν τα πανεπιστήμια!'

Απίστευτη Ιστορία!!

Η ηλεκτρονική επιστολή της κ. Πέρλας Σούση προς τον πρύτανη του πανεπιστημίου Πατρών, που κοινοποίησε σε όλους τους καθηγητές του Πανεπιστημίου της Πάτρας σχετικά με την άνιση μεταχείριση από την Γραμματεία και από τον Πρόεδρο του τμήματος Μαθηματικών κο Σιαφαρίκα:

Αξιότιμε κύριε Πρύτανη,

Θα ήθελα πρώτα να εκφράσω το σεβασμό μου και τις ευχαριστίες μου που με δεχτήκατε στο γραφείο σας, για να ακούσετε το πρόβλημα που με έχει αναστατώσει και μου έχει προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση. Παρακαλώ να μου επιτρέψετε να σας καταθέσω και γραπτώς αυτή μου την απογοήτευση λίγο πριν αναχωρήσω για το Παρίσι, όπου θα ξεκινήσω τη διδακτορική μου διατριβή στη Στοχαστική Γεωμετρία στην Ecole Normale Superieure με υποτροφία από τη Γαλλία (INRIA).

Ήδη, όπως γνωρίζετε, ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στα Μαθηματικά και νοιώθω μεγάλη τιμή και επιστημονική ευθύνη, γιατί αυτός ο τίτλος μου απονεμήθηκε με Άριστα από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, παρά το ότι μέχρι αυτή τη στιγμή το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο πραγματοποίησα τις προπτυχιακές μου σπουδές αρνείται να μου χορηγήσει το πτυχίο μου.

Κύριε Πρύτανη, όταν τελείωσα το Λύκειο και έδωσα τις Πανελλήνιες εξετάσεις, στις οποίες αρίστευσα, επέλεξα να εναποθέσω τα πρώτα μου Πανεπιστημιακά όνειρα και την αγάπη μου για τα Μαθηματικά, στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Πριν ολοκληρωθούν τρία χρόνια φοίτησης μου, δυστυχώς, είχα εξεταστεί με επιτυχία στα 39 μαθήματα που απαιτεί το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Μαθηματικών με μέσο όρο 9,80. Στα τρία αυτά χρόνια είχα την τύχη να διδαχτώ τη μαθηματική σκέψη από καθηγητές, αληθινούς δασκάλους, που μου προσέφεραν όμορφες γνώσεις, αλλά είχα και την ατυχία να συναντήσω καθηγητές που μου προσέφεραν βαριές προσβολές.

Η ολοκλήρωση του συνόλου των εξεταστικών απαιτήσεων μέσα σε τρία χρόνια, αντί για χαρά και έπαινο, σηματοδοτήθηκε με την τρομερή φράση που μου είπε ο Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών, καθηγητής Π. Σιαφαρίκας: «Έτσι υποβαθμίζεις τη σχολή». Παράλληλα ο κύριος Χαλκιόπουλος της Γραμματείας με αποκάλεσε παράνομη, γιατί τελείωσα νωρίτερα. Να σημειώσω ότι είχα εγγραφεί και εξεταστεί σε όλα τα μαθήματα με καθόλα νόμιμο τρόπο και εγκεκριμένο από τη Γραμματεία.

Λίγες μέρες πριν, με τη συμπλήρωση τετραετίας από την εγγραφή μου, ήρθα πάλι στην Πάτρα και εξετάστηκα σε δύο ακόμη μαθήματα όπως μου υπεδείχθη από τη Γραμματεία, παρά το ότι είχα συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό μαθημάτων για τη λήψη πτυχίου. Στη συνέχεια ζήτησα στη Γραμματεία να κάνω αίτηση για χορήγηση πτυχίου, όμως μου απάντησαν ότι δεν μπορώ να το πάρω γιατί η εξέταση στα δυο επι πλέον μαθήματα πρέπει να είναι επιτυχής και επίσης ότι τα μαθήματα αυτά θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο πτυχίο. Ακόμα μου είπαν ότι το θέμα πρέπει να περάσει από διοικητικό συμβούλιο για να αποφασίσουν αν θα μου δώσουν πτυχίο.

Αυτό σημαίνει ότι θα είμαι η μοναδική φοιτήτρια του Μαθηματικού που υποχρεούμαι να εξεταστώ επιτυχώς σε 41 μαθήματα ενώ όλοι οι άλλοι σε 39.

Μου αφαιρούν επίσης το δικαίωμα να επιλέξω ποια μαθήματα επιλογής θέλω να συμπεριληφθούν στο πτυχίο μου, όπως βάσει νόμου προβλέπεται για όλα τα ΑΕΙ της χώρας.

Κύριε Πρύτανη, αδυνατώ να σας περιγράψω τα συναισθήματά μου όπως μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν διαμορφωθεί από αυτό που θα τολμήσω να αναφέρω ως εμπαιγμό της προσπάθειας και της αγάπης μου για τα Μαθηματικά. Δεν ξέρω σε ποιες ενέργειες να προβώ προκειμένου να μου αποδοθεί αυτό το οποίο μου ανήκει!

Κρατώντας μέσα μου τις όμορφες γνώσεις που μου έχουν προσφέρει ορισμένοι καθηγητές που είχα την τύχη να συναντήσω στις σπουδές μου, σας εκφράζω και πάλι τις ευχαριστίες μου και το σεβασμό μου.

Πέρλα Σούση
                              Πρώην φοιτήτρια Πανεπιστημίου Πατρών
                              Κάτοχος Part III Cambridge(Distinction)
                              Υποψήφια Διδάκτωρ ENS

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... ubid=65138

• I
                                ililias last edited by

Ο χρήστης Funis έγραψε:

Διαφωνώ: Εγώ βάζω

Είναι ένας Έλληνας που κάνει τη διαφορά, ένας Έλληνας που δείχνει ένα δρόμο.

ΥΓ. Για την κοπελιά λέω, οκ;

• S
                                  skye last edited by

Σε θάνατο καταδίκασε δικαστήριο της Λιβύης τις πέντε νοσοκόμες από τη Βουλγαρία και τον Παλαιστίνιο γιατρό που κατηγορούνται ότι σκόπιμα μόλυναν με τον ιό του AIDS εκατοντάδες βρέφη στη Λιβύη.

Η ετυμηγορία και οι ποινές ανακοινώθηκαν από τον δικαστή Μαχμούντ Χαουίσσα. Οι έξι καταδικασθέντες αντιμετώπιζαν την κατηγορία ότι σκόπιμα μόλυναν με τον ιό HIV 426 βρέφη σε νοσοκομείο της πόλης Μπενγκάζι στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να τους επιβληθεί η ποινή του θανάτου. Από τη μεριά του ο επικεφαλής των συνηγόρων ανακοίνωσε ότι οι καταδικασθέντες θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης. 'Θα καταθέσουμε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της ετυμηγορίας. Θα μελετήσουμε την ετυμηγορία για να δούμε αν υπάρχουν λάθη ή παρανοήσεις των γεγονότων', δήλωσε ο Οτμάν Μπιζάντι, μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας. Ωστόσο η Κυβέρνηση της Σόφιας καταδικάζει την επιβολή της θανατικής και ζητάει την απελευθέρωσή τους ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης Φράνκο Φρατίνι ζήτησε από την Τρίπολη να επανεξετάσει την καταδίκη σε θάνατο.

Ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Ιβάιλο Κάλφιν χαρακτήρισε την απόφαση 'ιδιαίτερα απογοητευτική' και το Κοινοβούλιο της χώρας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να απορρίψει την ετυμηγορία και να ασκήσει πίεση στη Λιβύη να απελευθερώσει τους καταδικασθέντες.

'Καταδικάζουμε την επιβολή της θανατικής ποινής και ζητάμε από τη διεθνή κοινότητα να απευθύνει έκκληση στη Λιβύη για την απελευθέρωσή τους', τόνισε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Γκεόργκι Πιρίνσκι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βουλγαρία θα γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 1η Ιανουαρίου 2007.

Εμπόδιο στη συνεργασία της Λιβύης με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσει η δικαστική απόφαση σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης Φράνκο Φρατίνι, ο οποίος κάλεσε σήμερα την Τρίπολη να επανεξετάσει την καταδίκη σε θάνατο των πέντε νοσοκόμων από τη Βουλγαρία και του Παλαιστίνιου γιατρού. 'Είμαι βαθύτατα στενοχωρημένος από αυτήν την απόφαση. Πρόκειται για μια μεγάλη απογοήτευση', τόνισε ο Φρατίνι από τις Βρυξέλλες.

'Ελπίζω ότι οι λιβυκές αρχές θα επανεξετάσουν την απόφασή τους που είναι μια επικίνδυνη κίνηση και ένα εμπόδιο στη συνεργασία με την Ε.Ε.', πρόσθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, θυμίζοντας πως η Βουλγαρία θα είναι από την 1η Ιανουαρίου μέλος της Ε.Ε.

απο το pathfinder.gr

• L
                                    lkar last edited by

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252

αυτός είναι μεζές

• R
                                      ratanplan last edited by

Καλά η κοπέλα τους πήρε τα σώβρακα μιλάμε!

Funis, εμ βέβαια οι κύριοι προσβλήθικαν σου λέει τελείωσε αυτή το μαθηματικό σε 3 χρόνια.....τι διάολο θα νομίζουν όλοι ότι 3 χρόνια πρέπει να διαρκεί και εμείς το κάνουμε 4...άρα το μαθηματικό 3 τες....άρα ΤΕΙ Αυτό που με τσαντίζει περισότερο είναι ότι αν το είχε κάνει άντρας αυτό θα είχε γίνει πανικός....λαμπρός νέος μυαλό ξουράφι και άλλα ωραία...τώρα που το έκανε η κοπελιά, απλά είναι παράνομη, κακοήθης, μας ατιμάζει κλπ κλπ ΑΙΣΧΟΣ!

• G
                                        guru last edited by

Στο «πνεύμα των ημερών»:

**«Ζήλεψε» τον Αβραμόπουλο Γερμανός δήμαρχος **

Το δέντρο με τα περισσότερα φωτάκια στον κόσμο, συνολικά 150.000, στολίζει κεντρική πλατεία της Κολωνίας

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 006_176903

• G
                                          guru last edited by

Χριστούγεννα δυτικού τύπου στην Ανατολή και «απαγορεύσεις ευαισθησίας» στη Δύση. Ναι στις γιορτές, αλλά όχι στις ευχές

Χριστούγεννα της κατανάλωσης σε όλο τον κόσμο

[...]
                                          (Ενδιαφέρον το άρθρο, διαβάστε το.)

Ο Αϊ-Βασίλης δεν μένει πια εδώ

Ένας παλιός μύθος θέλει τους καλικάντζαρους να ανεβαίνουν στη γη και να καταστρέφουν με τα καμώματά τους τα Χριστούγεννα. Κάτι παρόμοιο επιχειρείται αυτές τις μέρες στη Βρετανία, τη Γερμανία, τις Η.Π.Α. και τον Καναδά: Το λεγόμενο political correct (πολιτικά ορθό) απειλεί να αφανίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τις ευχετήριες κάρτες και να απαγορεύσει τη λέξη «Χριστούγεννα».

«Τα θρησκευτικά σύμβολα των Χριστουγέννων **προσβάλλουν **τους μουσουλμάνους και τους πιστούς άλλων θρησκειών» υποστήριξαν στη Βρετανία και απαγόρευσαν τον στολισμό δέντρου και τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και τα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού. Έως και τα βασιλικά ταχυδρομεία απέφυγαν να τυπώσουν τα χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα, αναγκάζοντας τους Βρετανούς να απαρνηθούν τις παραδόσεις τους. Με επιχείρημα ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν στη Βρετανία είναι πάρα πολλοί και οι εποχές που διανύουμε επικίνδυνες, οι αρχές επέλεξαν να «απαγορεύσουν» τα Χριστούγεννα σε μια προσπάθεια να είναι πολιτικά ορθοί απέναντι στους αλλόθρησκους.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά από την εποχή του Όλιβερ Κρόμγουελ, το 1644, ο οποίος απαγόρευσε τον εορτασμό των Χριστουγέννων γιατί τα θεωρούσε χάσιμο χρόνου, που μεγάλα δικηγορικά γραφεία του Λονδίνου δήλωσαν ότι αναγκάζονται να απαγορεύσουν οποιοδήποτε χριστιανικό σύμβολο μεταξύ των υπαλλήλων τους, φοβούμενοι μηνύσεις για μη σεβασμό στην ανεξιθρησκεία.

● Στο Σικάγο, το Κάνσας, την Ατλάντα και τη Νέα Υόρκη τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του χριστιανικού συμβολισμού, δεν αποκαλούνται πλέον χριστουγεννιάτικα αλλά «δέντρα διακοπών». Θύμα της νέας ορολογίας και το δέντρο του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, που φέτος έχασε τη θρησκευτικότητά του.

● Στη Νέα Υόρκη καταγράφηκε ίσως το πρώτο φαινόμενο διάκρισης κατά των χριστιανών: Διευθυντές δημόσιων σχολείων **απαγόρευσαν **στους καθηγητές να αναφέρουν τη λέξη «Χριστούγεννα» στις σχολικές αίθουσες, οδηγώντας μεγάλο δικηγορικό γραφείο να υποβάλει μήνυση στην πόλη της Νέας Υόρκης και τον υπεύθυνο για την εκπαίδευση, Τζόε Κλέιμ, για διακρίσεις... κατά των χριστιανών.

● Παρόμοια περισταστικά παρατηρήθηκαν στο Οντάριο του Καναδά, όπου ο δικαστής Μάριον Κοέν διέταξε την απομάκρυνση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από την είσοδο του δικαστικού μεγάρου στο Τορόντο, γιατί «αποξενώνει» όλους τους μη χριστιανούς. Το αμόκ του πολιτικά ορθού της ανεξιθρησκίας φαίνεται ότι παίρνει διαφορετικές διαστάσεις στις πολυ-πολιτισμικές κοινωνίες στις οποίες κυρίως απευθύνεται. Από τη μια αποτυγχάνει, όπως φαίνεται, να πείσει τους μη χριστιανούς ότι ξαφνικά ζουν σε μια δίκαιη κοινωνία και από την άλλη έχει καταφέρει να τους εξαγριώσει.

Η Φαρζάνα Χασάν, πρόεδρος των μουσουλμάνων του Καναδά, έφτασε στο σημείο να **υπερασπιστεί **τη συμβολικότητα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, υποστηρίζοντας ότι «αυτό που πρέπει να **καταργήσουμε **δεν είναι το δέντρο, αλλά η πολιτική ορθότητα, που έχει πάρει νέες διαστάσεις και απειλεί τον πολυπολιτισμό».

Η μεγαλύτερη απειλή, ωστόσο, είναι η δημιουργία φανατισμένων χριστιανών, που με κάθε τρόπο θα υπερασπιστούν σύμβολα τα οποία άλλωστε έχει αλλοιώσει εδώ και καιρό η καταναλωτική λαίλαπα.

Συμπέρασμα: Η απομάκρυνση του Άγιου Βασίλη [σ.σ. Santa Claus*] από αεροδρόμιο της Γερμανίας που ζήτησαν οι υπεύθυνοι δεν είναι ικανή να αποτρέψει τις θρησκευτικές συγκρούσεις. Μπορούν όμως οι ίσες ευκαιρίες στους αλλόθρησκους μετανάστες και ο σεβασμός της προσωπικότητάς τους.

http://www.enet.gr/online/online_text/c ... 0,54288324

• Περί Αγίου Βασιλείου και Santa Claus:
                                            http://cretan-music.gr/index.php?option ... 3&Itemid=0 (ενότητα «Ο άη Βασίλης»)
                                            http://portal.eone.gr/4dcgi/_w_articles ... 004_114706
                                            http://www.care.gr/mag/specific/2252/
                                            http://www.parembasis.gr/2003/03_01_11.htm
                                          • S
                                            saxogus2 last edited by

Σαμποτάζ αναλγησίας

ΧΑΝΙΑ
                                            Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ

Οταν η αναλγησία περισσεύει. Οταν η κοινωνία δείχνει το πιο ζοφερό της πρόσωπο σε ανθρώπους που έπρεπε ν' αγκαλιάζει. Οταν επιστρέφουμε στον σκοταδισμό. Το περιστατικό πρωτοφανές, αν σκεφθεί κάποιος ότι το βαθύτερο νόημα του χριστιανισμού είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, χωρίς ζυγαριές, χωρίς δεύτερες σκέψεις και δίχως σύγχρονους Καιάδες.

Τα χωματουργικά μηχανήματα στόχος αυτών που δεν θέλουν το Κέντρο Στήριξης Ατόμων με Αναπηρίες
                                            Λίγες μέρες προτού αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή Κέντρου Στήριξης Ατόμων με Αναπηρίες στον Δήμο Ακρωτηρίου Χανίων, άγνωστοι προχώρησαν σε δολιοφθορές των χωματουργικών μηχανημάτων. Το περιστατικό, που συνέβη τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον εορτασμό της Γέννησης του Θεανθρώπου, θα μπορούσε να αποσυνδεθεί με το Κέντρο Στήριξης των ΑΜΕΑ, εάν δεν υπήρξαν άτομα που διαφωνούσαν έντονα με την ίδρυση και λειτουργία του.

Τόσο όμως το απερχόμενο όσο και το νέο δημοτικό συμβούλιο Ακρωτηρίου Χανίων δηλώνουν ότι έχουν αποφασίσει να ολοκληρώσουν το έργο.

Αποκαλυπτική ανορθογραφία
                                            «Υστερα από πολλή προσπάθεια ετών καταφέραμε και ξεκινήσαμε το Κέντρο Στήριξης Ατόμων με Αναπηρίες», μας ανέφερε ο δήμαρχος Ακρωτηρίου Αντώνης Γιαννακάκης. «Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τον τόπο και τον νομό μας και κάποιοι άνθρωποι που πιστεύω ότι έχουν άλλα κίνητρα πέρα από την ανάπτυξη του τόπου μας έκαναν δολιοφθορές στα μηχανήματα που είχαν εγκατασταθεί και είχαν ξεκινήσει τις εργασίες». Για να προσθέσει: «Η κοινωνία του Ακρωτηρίου πιστεύουμε ότι θα αποβάλει αυτούς τους ανθρώπους, τέτοιες ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές, και θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν θα σταματήσουν αυτό το αναπτυξιακό έργο για τον τόπο μας».

Ο νέος δήμαρχος Μιχάλης Κυνηγός επισήμανε πως «υπήρχε μια μικρή αντίδραση σε ό,τι αφορά την κατασκευή του συγκεκριμένου κτιρίου που αφορά άτομα με ελαφρά κινητικά προβλήματα. Αυτό που έγινε δεν αντανακλά τα συναισθήματα της κοινωνίας των Στερνών».

«Αυτοί οι άνθρωποι που θα δέχονται τις φροντίδες του Κέντρου -τόνισε ο κ. Κυνηγός- θα είναι άνθρωποι δικοί μας, μπορεί να είμαστε οι ίδιοι, οι γονείς, τα αδέλφια μας. Το έργο αυτό εμείς ως δημοτικοί σύμβουλοι το αγκαλιάσαμε, άγγιξε τις ευαισθησίες μας και, όση αντίδραση και αν υπάρχει, το έργο θα ολοκληρωθεί».

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=33460948

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 39
                                            • 40
                                            • 41
                                            • 42
                                            • 43
                                            • 60
                                            • 61