-
Αυτό λέω κι εγώ bagus !
-
-
εχει πλακα γιατι αμα συζητησεις αυτες τις θεωριες στη παρεα ολο και καποιος θα αρχισει να γελαει ενω μολις δοθουν σε ενα μυθιστορημα (μετριο imo) γινεται ολοκληρο θεμα...
πλαθω κουλουρακια με τα 2 χερακια...
-
Eμενα μ'αρεσε η ταινια και αρκετα μάλιστα..
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Eμενα μ'αρεσε η ταινια και αρκετα μάλιστα..Κ εγω την ειδα χθες και μου αρεσε πολυ.....Απορω ωρες ωρες με τους ταινιοκριτικους....
Δηλαδη τι περιμεναν ? Αντε να δουμε τους πεφωτισμενους συντομα
-
Την είδα κι εγώ
Τίποτα το ιδαίτερο αλλά οχι και χάλια. Της ελειπε σίγουρα ενας Σπίλμπεργκ, μια λιγοτερο παγωμενη πρωταγωνιστρια και κυριως ενας καλύτερος διασκευαστης του βιβλιου για το σεναριο, γιατι οποιος δεν εχει διαβασει το βιβλιο εχασε τον μπουσουλα... Ως συνηθως, σε τετοιες ταινιες, καλύτεροι ρολοι (και ερμηνευτες) ηταν οι δευτεροι.
Επειδη πολλά ακουγονται για το βιβλίο και την ποιότητά του: Ο Μπραουν δεν εγραψε αριστουργημα (αφου οι χαρακτηρες ηταν επιφανειακοι-καρτουν, οι σχεσεις μεταξυ τους ηταν ανυπαρκτες ακομα και οι διαλογοι, σχεδον, της πλακας) ΑΛΛΑ του αναγνωριζω οτι με την καλπαζουσα φαντασια του και την πολύ σφιχτη διηγηση κρατησε το ενδιαφερον καυτο από την πρωτη ως την τελευταια σελίδα, εκανε απιστευτη ερευνα (ακομα κι αν 'δανειστηκε' από παλιοτερες θεωριες) και καινοτομησε ως προς την γραφη τετοιων βιβλιων (εχουμε να δουμε κλώνους του.....). Προκαλεσε (επιτηδες, σιγουρα) αλλά οποιος πει οτι ΟΛΑ οσα ισχυριζεται ειναι εντελώς αναληθη ή τελος πάντων δεν εχουν καποια βαση θα πει ψεμματα... Η αλήθεια δεν ειναι αυτη που μας εμφανιζει (αλλωστε, η πεζη πραγματικοτητα δεν θα βολευε για να εχει ενδιαφερον το παραμυθι ), αλλά, να, καπου βαθια, σε βαζει σε σκεψεις...
-
Τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του βιβλίου του Νταν Μπράουν Illuminati: Oι πεφωτισμένοι αποφάσισε το στούντιο της Κολούμπια, μετά την τεράστια εισπρακτική επιτυχία που σημειώνει αυτό το διάστημα ο Κώδικας Ντα Βίντσι.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=253
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Τίποτα το ιδαίτερο αλλά οχι και χάλια. Της ελειπε σίγουρα ενας Σπίλμπεργκ, μια λιγοτερο παγωμενη πρωταγωνιστρια και κυριως ενας καλύτερος διασκευαστης του βιβλιου για το σεναριο, γιατι οποιος δεν εχει διαβασει το βιβλιο εχασε τον μπουσουλα... Ως συνηθως, σε τετοιες ταινιες, καλύτεροι ρολοι (και ερμηνευτες) ηταν οι δευτεροι.Eπιμένεις λοιπόν?
Επειδη είχα πει να δω την ταινία και να σου απαντήσω σ'αυτα που λέγαμε παλιοτερα (πριν την δουμε), ας το κάνω λοιπόν-μιας και το επιτρέπει και ο θυμόσοφος τωρα!
Η σκηνοθεσία εμένα προσωπικά μου άρεσε. Επιμένω πως ο Σπίλμπερκ (ποσοστά σου δίνει? λύσσαξες! ) δεν θα έκανε αναγκαστικά καλύτερη δουλειά!! Νομίζω ο σκηνοθέτης περάτωσε το δύσκολο έργο του μιά χαρά και με το παραπάνω! Αγαπημένη σκηνή imo η τελευταία του έργου!!
Η πρωταγωνίστρια (πως μεγάλωσε ετσι αυτό το κορίτσι? ) μου φάνηκε επίσης μια χαρά! Γαλλιδούλα, χαμένη με όλα αυτά που συμβαίνουν ψάχνει απαντήσεις ήταν ο ρόλος και όχι γυναίκα έτοιμη για όλα (αν θυμάμαι καλά είχες προτείνει την Μπελούτση-που επίσης για εγγονή του Σονιέ πλέον δύσκολο να πείσει )
Αν θυμάμαι ούτε ο Τομ Χανκς σου άρεσε πριν την δεις..(είσαι βολικός άνθρωπος ε? ) Ηθελες τον Κλουνευ.. Ε όχι, μια χαρά ήταν, ο Κλούνεϋ δεν θα ταίριαζε τόσο πιστευω.. Ιστορικός, ψιλομπούλης που έχει φάει τη ζωη του στην ιστορία και στα σύμβολα ήταν ο ρόλος.. μια χαρά μπερκέτι ο Χανκς λοιπόν!
Οι δευτεροι ρόλοι ενας κι ενας, εντυπωσιαστηκα με αυτόν που έπαιζε τον Σιλα.. Τετοια παγωμάρα και στυλ ψυχρός εκτελεστης δεν εχω ξαναδει σε φατσα!
Για τον Διασκευαστή άντε ας συμφωνήσω μαζί σου να μην λες!!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
...Αγαπημένη σκηνή imo η τελευταία του έργου!!...Όντως, στην τελευταία σκηνή εγώ ανατρίχιασα!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
...Αγαπημένη σκηνή imo η τελευταία του έργου!!...
Όντως, στην τελευταία σκηνή εγώ ανατρίχιασα!
Στους τιτλους τελους λες;
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Τίποτα το ιδαίτερο αλλά οχι και χάλια. Της ελειπε σίγουρα ενας Σπίλμπεργκ, μια λιγοτερο παγωμενη πρωταγωνιστρια και κυριως ενας καλύτερος διασκευαστης του βιβλιου για το σεναριο, γιατι οποιος δεν εχει διαβασει το βιβλιο εχασε τον μπουσουλα... Ως συνηθως, σε τετοιες ταινιες, καλύτεροι ρολοι (και ερμηνευτες) ηταν οι δευτεροι.
Eπιμένεις λοιπόν?
Επειδη είχα πει να δω την ταινία και να σου απαντήσω σ'αυτα που λέγαμε παλιοτερα (πριν την δουμε), ας το κάνω λοιπόν-μιας και το επιτρέπει και ο θυμόσοφος τωρα!
Η σκηνοθεσία εμένα προσωπικά μου άρεσε. Επιμένω πως ο Σπίλμπερκ (ποσοστά σου δίνει? λύσσαξες! ) δεν θα έκανε αναγκαστικά καλύτερη δουλειά!! Νομίζω ο σκηνοθέτης περάτωσε το δύσκολο έργο του μιά χαρά και με το παραπάνω! Αγαπημένη σκηνή imo η τελευταία του έργου!!
Η πρωταγωνίστρια (πως μεγάλωσε ετσι αυτό το κορίτσι? ) μου φάνηκε επίσης μια χαρά! Γαλλιδούλα, χαμένη με όλα αυτά που συμβαίνουν ψάχνει απαντήσεις ήταν ο ρόλος και όχι γυναίκα έτοιμη για όλα (αν θυμάμαι καλά είχες προτείνει την Μπελούτση-που επίσης για εγγονή του Σονιέ πλέον δύσκολο να πείσει )
Αν θυμάμαι ούτε ο Τομ Χανκς σου άρεσε πριν την δεις..(είσαι βολικός άνθρωπος ε? ) Ηθελες τον Κλουνευ.. Ε όχι, μια χαρά ήταν, ο Κλούνεϋ δεν θα ταίριαζε τόσο πιστευω.. Ιστορικός, ψιλομπούλης που έχει φάει τη ζωη του στην ιστορία και στα σύμβολα ήταν ο ρόλος.. μια χαρά μπερκέτι ο Χανκς λοιπόν!
Οι δευτεροι ρόλοι ενας κι ενας, εντυπωσιαστηκα με αυτόν που έπαιζε τον Σιλα.. Τετοια παγωμάρα και στυλ ψυχρός εκτελεστης δεν εχω ξαναδει σε φατσα!
Το περίμενα αυτό...
Εν συντομία (την πάτησα με την κ λοδουλειά αυτη τη βδομάδα):
-
Θα επιμεινω στον Στιβεν (που το κατάλαβες ότι γνωριζόμαστε; ).
Του δινουνε του Χαουαρντ ΤΟ τρελο σκηνικό (ολοκληρο Λουβρο, χρυσή μου! ), ΤΑ τρελα φραγκα και ΤΟ τρελο παραμύθι κι αυτός τα χειριζεται σα να γυρίζει ταινιουλα τυπου Τζακ Ραιαν. ΔΕΝ ειναι ατμοσφαιρικο (ατμοσφαιρα δεν ειναι τα φλας-μπακ), δεν ειναι σπιρτοζικο ή καθηλωτικο. ΔΕΝ ειναι και χαλια αλλά ο Στιβι και κανας δυο αλλοι κανουν παπαδες με πολύ λιγότερα (βλ. Minority report). Ο Χαουαρντ εκανε αυτο που ειπες, 'περατωσε'=διεκπεραίωσε, δε ζωγραφισε τιποτα καινουριο -
Η Γαλλιδουλα ηταν ξενερωτούλα. Ηταν χαμενη στο διαστημα σε όλη την ταινια, ακόμα κι οταν υποτιθεται οτι εσερνε αυτη το χορό, πχ στις πρωτες σκηνες. Το σχολιο-κακεντρεχεια για τη Μονικα το αντιπαρερχομαι και αφήνω να σε κρινουν για τη βλασφημια οι υπολοιποι αντρες του φορουμ
(Επί του θεματος: Ο Σονιε θα 'ταν καμια 75αρια κι η Μονικα, χαλαρα περναει για, καμια 35αρια, αρα ειμαστε ΟΚ ) -
Περι Χανκς-Κλουνι. Εχθρος του καλού, το καλύτερο
-
Αυτος που 'παιζε τον Σιλα με μια ΠΟΛΥ ωραια γκομενα τα 'χει, αλλα τωρα κολλάω
Α! Και την τελευταια σκηνή ξενερουα τη γυρισε ο παπαρας. Απορώ τι της βρήκες!
Εισαι μεγαλόψυχη τελικά
-
-
Εμένα μου άρεσε πολύ η Γαλλιδούλα !!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
...Αγαπημένη σκηνή imo η τελευταία του έργου!!...
Όντως, στην τελευταία σκηνή εγώ ανατρίχιασα!
Στους τιτλους τελους λες;
Όχι, στην σκηνή στο τέλος με τις πυραμίδες αναφερόμουν.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το περίμενα αυτό...
Εν συντομία (την πάτησα με την κ λοδουλειά αυτη τη βδομάδα):
-
Θα επιμεινω στον Στιβεν (που το κατάλαβες ότι γνωριζόμαστε; ).
Του δινουνε του Χαουαρντ ΤΟ τρελο σκηνικό (ολοκληρο Λουβρο, χρυσή μου! ), ΤΑ τρελα φραγκα και ΤΟ τρελο παραμύθι κι αυτός τα χειριζεται σα να γυρίζει ταινιουλα τυπου Τζακ Ραιαν. ΔΕΝ ειναι ατμοσφαιρικο (ατμοσφαιρα δεν ειναι τα φλας-μπακ), δεν ειναι σπιρτοζικο ή καθηλωτικο. ΔΕΝ ειναι και χαλια αλλά ο Στιβι και κανας δυο αλλοι κανουν παπαδες με πολύ λιγότερα (βλ. Minority report). Ο Χαουαρντ εκανε αυτο που ειπες, 'περατωσε'=διεκπεραίωσε, δε ζωγραφισε τιποτα καινουριο -
Η Γαλλιδουλα ηταν ξενερωτούλα. Ηταν χαμενη στο διαστημα σε όλη την ταινια, ακόμα κι οταν υποτιθεται οτι εσερνε αυτη το χορό, πχ στις πρωτες σκηνες. Το σχολιο-κακεντρεχεια για τη Μονικα το αντιπαρερχομαι και αφήνω να σε κρινουν για τη βλασφημια οι υπολοιποι αντρες του φορουμ
(Επί του θεματος: Ο Σονιε θα 'ταν καμια 75αρια κι η Μονικα, χαλαρα περναει για, καμια 35αρια, αρα ειμαστε ΟΚ ) -
Περι Χανκς-Κλουνι. Εχθρος του καλού, το καλύτερο
-
Αυτος που 'παιζε τον Σιλα με μια ΠΟΛΥ ωραια γκομενα τα 'χει, αλλα τωρα κολλάω
Α! Και την τελευταια σκηνή ξενερουα τη γυρισε ο παπαρας. Απορώ τι της βρήκες!
Οκ! Το συμπέρασμα είναι εμφανές.. Δεν συμφωνούμε!!
-
Ο Σπίλπεργκ είναι ένας ταλαντούχος αλλά υπερτιμημένος σκηνοθέτης. Τα φλας μπακ είναι ατμόσφαιρα και τα συγκεκριμένα ήταν και πολυ ωραία! Να λάβεις υπόψιν ότι η ταινία έπρεπε να διαχειριστεί τρομερα πολυ υλικό σε λίγο χρόνο.. Αυτό πρώτον της δίνει μια αγχωτική νότα (από τη μέση και μετά τρεχουμε να προλάβουμε τα γεγονότα) και δευτερον στερεί από το σκηνοθέτη την δυνατότητα πρωτοβουλίας και δημιουργίας.. Δεν έχει ελευθερο χρόνο να κάνει τα κουμάντα του.. Οποτε περιορίζεται στο να παίζει με την εικόνα και τη μουσική.. Ο συγκεκριμένος λοιπόν μια χαρά τα κατάφερε.. Μην ξανακουσω για Σπίλμπερκ.. Μας ζάλισες
-
Σου εξηγησα ότι ο ρόλος είναι Γαλλιδουλα ξενερωτούλα! Δεν είναι ουτε σεξοβόμβα ούτε η καθηγήτρια Φοξ! Ειναι μια δυσμοιρη που η μοιρα της έλαχε να είναι απόγονος χωρίς να θέλει βρε αδερφε!!
-
Σαφως εχθρός του καλού το καλύτερο (ο θυμόσοφος ρέει στο αίμα σου βλέπω ) αλλά επιμένω πως για τον ρόλο το καλυτερο μεταξύ Χανκς-Κλούνεϋ είναι ο Χανκς! Ουτε μαρτίνι είχε ούτε γκομενάκια, οπότε το παιχνιδιαρικο στυλάκι του Κλούνεϋ δεν ταίριαζε..
-
Δεν μας ενδιαφέρουν τα κουτσομπολιά σου!
(αντε ρε ποια? καμιά φωτο παίζει? )
Τελευταια σκηνή όλα τα λεφτά! Και από άποψη σκηνοθεσίας αλλά και φινάλε! Πάνω που νόμιζες τα χες δει όλα-τσουπ ξεπροβάλλει και η αληθινή αποκάλυψη με μια ωραία απλή σκηνοθετική εικόνα!!
Εισαι μεγαλόψυχη τελικά
Ναι μου το χουν πει κι άλλοι..
-
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
- Δεν μας ενδιαφέρουν τα κουτσομπολιά σου!
Paul Bettany - Jennifer Connelly (η κοπελιά απ' το Requiem for a dream)
Όπως με πληροφορεί η κ. Λαμπίρη, είναι παντρεμένοι!
Το 'ΠΟΛΥ ωραία γκόμενα' δεν το σχολιάζω...
-
τι διαολο εγω αλλη ταινια ειδα?????
με εξαιρεση τον Συλλα-Πολ Μπετανυ η υπολοιπη ταινια μου φανηκε σαν νεροβραστες φακες στη νηστεια του Πασχα...
funis επειδη εβαλες τη λεξη 'περατωσε', να ξερεις οτι δεν ειναι καλη λεξη για κριτικη...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Paul Bettany - Jennifer Connelly (η κοπελιά απ' το Requiem for a dream)
Όπως με πληροφορεί η κ. Λαμπίρη, είναι παντρεμένοι!
Το 'ΠΟΛΥ ωραία γκόμενα' δεν το σχολιάζω...
Άχχ... Jennifer
Μέχρι και ο Χούλκ εξημερωνόταν όταν την έβλεπε
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
τι διαολο εγω αλλη ταινια ειδα?????με εξαιρεση τον Συλλα-Πολ Μπετανυ η υπολοιπη ταινια μου φανηκε σαν νεροβραστες φακες στη νηστεια του Πασχα...
funis επειδη εβαλες τη λεξη 'περατωσε', να ξερεις οτι δεν ειναι καλη λεξη για κριτικη...
Ναι αλλά το 'περάτωσε το δύσκολο έργο του μιά χαρά και με το παραπάνω' είναι!
Δεν είπα ότι έκανε και το θαυμα-το σουπερ ουαου-δεν ξανάγινε, αλλά έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη! Οποτε η φράση αυτη με καλύπτει! Εσυ που σπουδασες κριτικός κινηματογράφου πως θα το λεγες?
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
τι διαολο εγω αλλη ταινια ειδα?????
με εξαιρεση τον Συλλα-Πολ Μπετανυ η υπολοιπη ταινια μου φανηκε σαν νεροβραστες φακες στη νηστεια του Πασχα...
Ναι αλλά το 'περάτωσε το δύσκολο έργο του μιά χαρά και με το παραπάνω' είναι!
Δεν είπα ότι έκανε και το θαυμα-το σουπερ ουαου-δεν ξανάγινε, αλλά έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη! Οποτε η φράση αυτη με καλύπτει! Εσυ που σπουδασες κριτικός κινηματογράφου πως θα το λεγες?
whatever...εγω σε ειπα οτι με το ρημα που εβαλες ειναι σα να λες οτι το εκανε δουλεια του ποδαριου...εφοσον εσυ χρησιμοποιεις τετοιο ρημα για ταινια, αποτι φαινεται συχνα, it's fine by me!!! ηθελα να βοηθησω να φανει η γνωμη σου ακομα καλυτερα... my bad....
για τη ταινια τα πα και παραπανω...οσο υπαρχει πχ το ονομα του ροδου αυτη ειναι σαν κακια εκδοση του....
-
Τωρα να συνεχίσουμε την συζήτηση περί του 'περάτωσε'? Αν δεις πριν το καταραμένο αυτό ρήμα είπα γιατί κατα τη γνώμη μου δεν μπορούσε να κάνει και πολλά παραπάνω ο σκηνοθέτης! Οποτε με βάση αυτές τις δυσκολίες 'περάτωσε το δύσκολο έργο του μια χαρα κ με το παραπάνω'! Δεν θες περάτωσε?? Θες... εχμ.. τα ελληνικά μου δεν με βοηθούν.. διεκπεραίωσε πάλι κακό είναι.. εφερε εις πέρας τα ιδια σκατα.. πες εσυ την λέξη και υπόσχομαι να κάνω εδιτ!!
μην αρπάζεσαι Αδη.. δεν το πα για κακο..
Κινηματογράφος - Ταινίες [#2]