-
Πήγαινε μια βόλτα από Πτολεμαϊδα ή Αμύνταιο και πες τους τα εκεί. Που με τη λογική ότι θα πάρουν 2000€ περίπου σύνταξη(για αυτό πληρώναν τόσα χρόνια) έχουν βάλει δάνεια 1000€ το μήνα για σπίτι- σπουδές παιδιών κλπ... Ή τις τράπεζες θα τις νοιάξει;; Και πες τους ότι χτύπησες το πόδι σου στο σκι και δεν μπορείς να κάνεις θεραπεία...
'Ποιο σκι ρε φίλε;;;; Θα μου πάρουν ότι έχω και δεν έχω. Να φάω δε θα έχω, όχι να κάνω Σκι...' Και κατ' εμέ θα έχουν δίκιο... Στο μαγαζί μου από το καλοκαίρι έχω πάρει γεννήτρια γιατί ακουγόταν ότι θα γίνει κάτι τέτοιο... Τα νοσοκομεία έχουν ρεύμα. Οι διακοπές το μέγιστο κρατάνε 4 ώρες. Όποιος θέλει να λέγεται σωστός επαγγελματίας ας πάρει γεννήτρια...
Και πάλι όμως αν κατεβάζαν τους διακόπτες ασχέτου έλλειψης ρεύματος, μαζί τους θα ήμουνα... Αλλιώς αυτη η χώρα που περιγράφεις, με αυτούς τους πολίτες θα τους έγραφε στα @ρχιδι@ τους... Μη τα βάζεις λοιπόν με τους εργαζομένους. Βάλτα με αυτό το κράτος....
Που ασχέτου ΔΕΗ, αν άκουσες σήμερα, αυξάνονται οι εισφορές στο ΤΕΒΕ κατά 8%, ενώ οι συντάξεις κατά 4%... Ωραία! -
Κοίτα φιλαράκι κόμπλες με το σκι αλλού. Ούτε μου περισσεύούν τα χρήματα ούτε τα σκορπάω εδω και εκεί. Κόβω από αλλού και τα δίνω στο σκι που λατρεύω που είναι άθλημα όπως το ποδόσφαιρό και το μπάσκετ. Τώρα αν δεν έχεις ιδέα από χιονοδρομία μην την θίγεις. Τί είπες? Όποιος θέλει να λέγεται σωστός επαγγελματίας ας πάρει γεννήτρια? Πλάκα μας κάνεις . Σοβαρά τα λες αυτά τώρα? Μόνο σε 3κοσμικά κράτη ισχύει αυτό . Τα στοιχεία που αναφέρεις έχεις στοιχεία και το λες ή σου τα σφύριξε κανένα παπαγαλάκι. Αυτό που ξέρω εγω είναι ότι μετά από 35 χρόνια στο επάγγελμά μου θα πάρω 1300 ευρώ τη στιγμή που υπάλληλος του ΟΣΕ έχει λαμβάνειν 2000 περίπου + απίστευτο εφάπαξ. Επίσης αν ο ελεινός συνδικαλιστής της ΔΕΗ χτυπήσει το ποδαράκι του, θα πάρει μια σιγυρισμένη αναρρωτική 4 μήνες θα αράξει τα απίδια του σπίτι του και θα πληρώνεται κιόλας. Εμένα ούτε αναρρωτική μου δίνει κανείς και χάνω και εισοδήματα αυτή τη στιγμή που δεν μπορώ να περπατήσω. Κοινώς δεν βγάζω φράγκο. Αυτά τα προνόμια που έχουν όλοι αυτοί οι κόπροι κόβουν και φωνάζουν. Μειωμένα τομολόγια ρεύματος, τηλεφώνου κλπ. Κόβονται όμως αυτά καλά μας παιδιά. Να είναι καλά η ΕΕ.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Κοίτα φιλαράκι κόμπλες με το σκι αλλού. Ούτε μου περισσεύούν τα χρήματα ούτε τα σκορπάω εδω και εκεί. Κόβω από αλλού και τα δίνω στο σκι που λατρεύω που είναι άθλημα όπως το ποδόσφαιρό και το μπάσκετ. Τώρα αν δεν έχει ιδέα από χιονοδρομία μην την θίγεις. Τί είπες? Όποιος θέλει να λέγεται σωστός επαγγελματίας ας πάρει γεννήτρια? Πλάκα μας κάνεις . Σοβαρά τα λες αυτά τώρα? Μόνο σε 3κοσμικά κράτη ισχύει αυτό . Τα στοιχεία που αναφέρεις έχεις στοιχεία και το λες ή σου τα σφύριξε κανένα παπαγαλάκι. Αυτό που ξέρω εγω είναι ότι μετά από 35 χρόνια στο επάγγελμά μου θα πάρω 1300 ευρώ τη στιγμή που υπάλληλος του ΟΣΕ έχει λαμβάνειν 2000 περίπου. Επίσης αν ο ελεινός συνδικαλιστής της ΔΕΗ χτυπήσει το ποδαράκι του, θα πάρει μια σιγυρισμένη αναρρωτική 4 μήνες θα αράξει τα απίδια του σπίτι του και θα πληρώνεται κιόλας. Εμένα ούτε αναρρωτική μου δίνει κανείς και χάνω και εισοδήματα αυτή τη στιγμή που δεν μπορώ να περπατήσω. Κοινώς δεν βγάζω φράγκο. Αυτά τα προνόμια που έχουν όλοι αυτοί οι κόπροι κόβουν και φωνάζουν. Μειωμένα τομολόγια ρεύματος, τηλεφώνου κλπ. Κόβονται όμως αυτά καλά μας παιδιά. Να είναι καλά η ΕΕ.Θα μιλάς καλύτερα όταν αναφέρεσαι σε μένα. Γκέγκε;;; Παπαγαλάκια- κόμπλες κλπ επιστρέφονται...
Τώρα για το σκι δεν έχω κανενα κόμπλεξ. Μήπως έχεις εσύ;; Για εμένα και στο μπάσκετ να μου έλεγες ή στο ποδόσφαιρο το ίδιο θα μου ήταν. Τα στοιχεια αυτά τα έχω από επίσημα δελτία του αδερφό μου(που δουλεύει στη ΔΕΗ), καθώς και από τον κολλητό μου στην Πτολεμαϊδα που δουλεύει σε 6μηνα. Που ευτυχώς ο πατέρας του πρόλαβε και πήρε τη σύνταξη που έπρεπε, ενώ ο θείος του που σπουδάζει 2 παιδιά στη Θεσσαλονίκη δεν ξέρει τι να κάνει. Το πόσα θα πάρεις σύνταξη έχει να κάνει με τις εισφορές που δίνεις. Αν σε 30 χρόνια σου πούνε ότι αντί για 1300 θα πάρεις 600 εσύ να μην αντιδράσεις. Και αν για τους γραφιάδες της ΔΕΗ έχεις κάποιο δίκιο(όπως και τους λοιπους δημοσίους), πάνε μια βόλτα στα εργοστάσια. Που όλοι πεθαίνουν από καρκίνο με μ.ο. ζωής τουλάχιστον 10 χρόνια λιγότερο. Με την τύρφη πάνω τους 365 μέρες το χρόνο. Και για να τους κλείσουν τα στόματα απλά τους προσλαμβάνουν στην δουλειά... -
ΗΡΕΜΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!
-
αν παθει καποιος κατι απο αυτες τις διακοπες....ποιος ειναι αραγε υπευθυνος?
ελεος και με τη δεη, ελεος και με οποιον οργανισμο συμπεριφερεται ετσι...
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ....δε το χαμπαριασατε ακομα...οποιος πηρε πηρε...
-
Έτσι μίλησες τα αυτά εισέπραξες . Μην περιμένεις να δείξω οίκτο σε κανένα συνδικαλιστή άσε τους έχουμε δει και δη αυτούς τους δημοσίου τομέα, αριστεροί με δεξιά κοιλιά . Οι των εργοστασίων στα κάτεργα δουλεύουν? Με το ζόρι τους έβαλαν εκεί? Σε ολοκληρωτικό καθεστώς ζούμε? Αν δεν θέλουν να πάνε να δουλέψουν αλλού. Αλλά ξέχασα θέλουν απολάβες διευθυντών και manager χωρίς κανένα απολύτως υπόβαθρο. Όταν όμως έχουν προνόμιο έναντι άλλων στις προσλήψεις αυτό του βολεύει προφανώς και δεν τους νοιάζει που άλλοι ακόμα και με πτυχία δεν προσλαμβάνονται έναντι αυτών. Άσε φίλε δεν πείθεις. Τελειώνουν τα προνόμια για τους βολεμένους. Δουλεύει σε μια επιχείρηση που παράγει κοινωνικό αγαθό πρώτης ανάγκης και αυτός νομίζει ότι είναι μαγαζί του. Σεβασμός μηδέν στους λοιπούς μόνο το τομάρι του.
-
Όλα τα επαγγέλματα είναι δύσκολα...κίνδυνος υπάρχει παντού και για όλους. Προφανώς είναι όλοι γνώστες για τους κινδύνους της δουλειάς τους.
Τι φταίει όμως ο απλός πολίτης να του κόβουν το ρεύμα έτσι τη στιγμή που πληρώνει και είναι δικαίωμά του να έχει...ρεύμα!!!
Ας βγουν στους δρόμους να φωνάξουν και να διαδηλώσουν...και ας κάνουν ότι νομίζουν...αλλά μη μου κόβεις το ρεύμα με το έτσι θέλω!
Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!
-
konstantinosV
ήρεμα. Μάλλον παρεξήγηση είναι. Αλλά και να μην είναι, μην πάς επί προσωπικού. Απόψεις έχουμε όλοι! -
kyr80
- respect
-
Έτσι μίλησες τα αυτά εισέπραξες . Μην περιμένεις να δείξω οίκτο σε κανένα συνδικαλιστή άσε τους έχουμε δει και δη αυτούς τους δημοσίου τομέα, αριστεροί με δεξιά κοιλιά . Οι των εργοστασίων στα κάτεργα δουλεύουν? Με το ζόρι τους έβαλαν εκεί? Σε ολοκληρωτικό καθεστώς ζούμε? Αν δεν θέλουν να πάνε να δουλέψουν αλλού. Αλλά ξέχασα θέλουν απολάβες διευθυντών και manager χωρίς κανένα απολύτως υπόβαθρο. Όταν όμως έχουν προνόμιο έναντι άλλων στις προσλήψεις αυτό του βολεύει προφανώς και δεν τους νοιάζει που άλλοι ακόμα και με πτυχία δεν προσλαμβάνονται έναντι αυτών. Άσε φίλε δεν πείθεις. Τελειώνουν τα προνόμια για τους βολεμένους. Δουλεύει σε μια επιχείρηση που παράγει κοινωνικό αγαθό και αυτός νομίζει ότι είναι μαγαζί του. Σεβασμός μηδέν.ΑΚΑΡΔΕ.......
ΚΑΚΕ........... -
Ειναι τραγικο να πληρωνει καποιος Χ εισφορες και ξαφνικα να μην παιρνει τα αναλογα, ειτε ειναι εφαπαξ ειτε συνταξη κλπ.
Τωρα για τους διακοπτες....μπορουν και το κανουν, οπως οι δασκαλοι.
Εγω που ειμαι ιδ. υπαλληλος απλα σκεφτομαι πως θα την παλεψω να δουλευω μεχρι τα 85 (μεχρι να παρω συνταξη θα εχουν κανει αλλες 2-3 φορες αναπροσαρμογη προς τα πανω φυσικα) -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
konstantinosV
ήρεμα. Μάλλον παρεξήγηση είναι. Αλλά και να μην είναι, μην πάς επί προσωπικού. Απόψεις έχουμε όλοι!Πρόεδρε είπα ότι χτύπησα στο σκι και μου είπε να πάω στους απεργούς να τους πω ότι δεν μπορω να κάνω φυσιοθεραπεία επειδή χτύπησα στο σκι, προφανώς επειδή τον ενόχλησε το σκι. Δεν νομίζω να μου έλεγε πάνε στους απεργούς να πεις ότι χτύπησες στο πεζοδρόμια αν είχα χτυπήσει εκεί.
-
Σωστά. Αλλά το ανέφερε σαν παράδειγμα. Και, όντως, αν το έκανες, αυτό θα σου έλεγαν μάλλον. Θα 'ξέχναγαν' ότι μίλαγες για το ιατρείο.
Ο kyr80 όμως δεν σου είπε κάτι για το σκι. Ανέφερε την άποψή του.
-
Έτσι μίλησες τα αυτά εισέπραξες . Μην περιμένεις να δείξω οίκτο σε κανένα συνδικαλιστή άσε τους έχουμε δει και δη αυτούς τους δημοσίου τομέα, αριστεροί με δεξιά κοιλιά . Οι των εργοστασίων στα κάτεργα δουλεύουν? Με το ζόρι τους έβαλαν εκεί? Σε ολοκληρωτικό καθεστώς ζούμε? Αν δεν θέλουν να πάνε να δουλέψουν αλλού. Αλλά ξέχασα θέλουν απολάβες διευθυντών και manager χωρίς κανένα απολύτως υπόβαθρο. Όταν όμως έχουν προνόμιο έναντι άλλων στις προσλήψεις αυτό του βολεύει προφανώς και δεν τους νοιάζει που άλλοι ακόμα και με πτυχία δεν προσλαμβάνονται έναντι αυτών. Άσε φίλε δεν πείθεις. Τελειώνουν τα προνόμια για τους βολεμένους. Δουλεύει σε μια επιχείρηση που παράγει κοινωνικό αγαθό και αυτός νομίζει ότι είναι μαγαζί του. Σεβασμός μηδέν.Στο ξαναλέω. Δεν απεργούν μόνο οι συνδιακλιστές. Έχεις δίκιο για τους εργατοπατέρες. Ξέρεις σήμερα τι λέγανε οι απλοί υπάλληλοι σε αυτούς;
'Κουφάλες καλά που γίνεται καμιά απεργία και σας βλέπουμε στη δουλειά...' Για αυτό μη τους τσουβαλιάζεις όλους. Δεν τους έβαλαν με το ζόρι εκεί, αλλά με την ανεργεία που υπάρχει, δεν έχουν πολλές λύσεις... Καλλιέργειες στην περιοχή δεν υπάρχουν. Δε φυτρώνει τίποτα, αλλά και να φύτρωνε μαζί θα έτρωγες και καρκίνο. Οπότε για να μην ερημώσει η περιοχή, δίνουν προνόμια για τις προσλήψεις. Σε ζώνες μάλιστα! Τα πιο κοντινά χωριά .π.χ. Φιλώτας που είναι κάτω από τα φουγάρα είναι στην πρώτη ζώνη. Οι προσλήψεις γίνονται με ΑΣΕΠ. Άρα πρέπει να έχεις πτυχίο για την αντίστοιχη θέση.¨Δε μιλάμε για εργάτες σαφώς. Απλά παίρνεις πολλά μόρια λόγο εντοπιότητας. Η ΔΕΗ τα κάνει αυτά βέβαια για να μην αντιδρούν οι κάτοικοι. Όχι γιατί τους αγαπάει. Και το βρίσκω υπό αυτές τις συνθηκες λογικό να προτιμούνται αυτοί. Βολεμένοι υπάρχουν παντού, όχι μόνο στη ΔΕΗ. Και δυστυχώς θα συνεχίσουν να υπάρχουν... Εντελώς πληροφοριακά το καλοκαίρι εργάζομαι από τις 9 το πρωί εώς τις 3 το επόμενο πρωί. Οπότε και εγώ γελάω με τις απεργίες των δημοσίων υπαλλήλων, όταν δεν έχουν βάση..
Οι άνθρωποι απλά απεργούν. Δεν πάμε στις δουλειές μας λένε. Ότι ρεύμα εισάγετε, αυτό να μοιράσετε. Εμείς δεν παράγουμε. Σημειώστε ότι είναι οι ίδιοι υπάλληλοι που όταν ο Αθανασόπουλος έκανε τις αυξήσεις στα τιμολόγια απέργησαν. Για κάτι που δεν τους ακουμπάει, καθώς έχουν μειωμένα τιμολόγια για την πάρτυ τους. -
Με τρόπο όμως που άφηνε υπονοούμενα ότι δλδ τι αξία έχει που χτύπησες και δεν μπορείς να κάνει φυσιοθεραπεία αφού χτύπησες στο σκι άρα είσαι προνομιούχος σκιέρ κατηγορίας Zermatt. Τέλος πάντως δεν θα συνεχίσω το θέμα όσα είχα να πω τα είπα πλεόν μιλάνε οι νόμοι.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
... Τους κλέβουν χρόνια δουλειάς και δεν έχουν άλλο τρόπο...Κάκιστη η κλοπή εκ μέρους του κράτους, αλλά και κάκιστος ο τρόπος που διεκδικούν το όποιο δίκιο τους.
Άλλους τρόπους, αν ψάξουν, ίσως έχουν για να διεκδικήσουν το δίκιο τους αλλά προτιμούν τον εύκολο κλασσικό παραδοσιακό τρόπο.
Δε φάτσες (θυμίζουν άλλες δεκαετίες) μεγαλοσυνδικαλιστών* και βγάλε συμπέρασμα. Με τις κινήσεις τους αυτές 'γραμμάτια' υπογράφουν για να τα εξαργυρώσουν αργότερα με θέσεις σε κυβερνήσεις.- Όποιος εργάζεται στις πραγματικά άθλιες συνθήκες που περιγράφεις (και είναι πολλοί) δεν έχει τη πολυτέλεια να γίνει συνδικαλιστής. Δεν προλαβαίνει, έχει τα δικά του προβλήματα και του φτάνουν. Ο συνδικαλισμός όπως τον έχουμε βιώσει στη χώρα μας είναι για χομπίστες εργαζόμενους με άλλες βλέψεις και όχι για τους πραγματικά εργαζόμενους.
...Οι διακοπές το μέγιστο κρατάνε 4 ώρες. Όποιος θέλει να λέγεται σωστός επαγγελματίας ας πάρει γεννήτρια...
...Τώρα αυτό τι το ήθελες.
Απάντηση αντίστοιχου επιπέδου. Ας παραιτηθούν ομαδικά* αν δε τους αρέσει στη Δ.Ε.Η..*ΑΝ το έκαναν αυτό έριχναν τη κυβέρνηση όποια και να είναι αυτή. Αλλά το μέλι (έστω και λιγότερο έστω και με περικοπές - κλοπές εκ μέρους του κράτους) είναι γλυκό.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Κάκιστη η κλοπή εκ μέρους του κράτους,
Eφτά λέξεις , για ένα θέμα που μπορούσες (όχι εσύ, ο καθένας μας) να γράψει εφτά σελίδες.
Περνάμε στο ντούκου τις ευθύνες μιας ανάλγητης και κάργα ταξικής κυβέρνησης (και να' ταν η μόνη καλά θα ήταν) και τα χώνουμε στους απεργούς.
Σε όλους τους απεργούς , όχι μόνο της ΔΕΗ.
Παράδειγμα παίρνω το post σου, δεν έχει να κάνει με σένα.Προσωπικά περιμένω και εύχομαι ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις στο θέμα του ασφαλιστικού.
Θα δείξει.
-
TRAVELLER
δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αντίδραση. Μέχρι οι επιπτώσεις να γίνουν αντιληπτές από τα 'πρόβατα'.Η μέχρι τα πράγματα να είναι το ίδιο σοβαρά για όλους.
Πάντως τους Δημόσιους Υπάλληλους, προσωπικά, δεν τους θεωρώ αδικημένους, σε καμία περίπτωση. Προνομιούχους ναι.
-
Νίκο το'χω ξαναγράψει ότι αυτό το 'διαίρει και βασίλευε' ούτε το ασπάζομαι ούτε με εκφράζει.
Ο κάθε εργαζόμενος έχει υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα.Μπορεί άνετα να είναι εντάξει στις μεν και να διεκδικεί τα δε. Αλλά βεβαίως όχι με αφορισμούς και μπινελίκια από τα φόρουμ και μετά να πηγαίνει να βλέπει την...Πάνια.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (από την εποχή του Λάσκαρη και μετά) είναι εκλεγμένες. Σε όποιον δε του αρέσουν (σε μένα π.χ δεν αρέσουν) έχει τρόπο να τις αλλάξει αλλά όχι από τον...καναπέ .
Όποιος προτιμά την κλάψα και το εύκολο 'χώσιμο' πίσω από μια οθόνη θα πάρει αυτό για το οποίο προορίζει την πάρτη του.
Οι υπόλοιποι τουλάχιστο θα την παλέψουν.
Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Τα τελευταία 10-15 χρόνια έχει 'κατεδαφιστεί' το σύμπαν στην Ευρώπη. Κοινωνικό κράτος, εργασιακά δικαιώματα, ωράρια , προσλήψεις σε ευαίσθητους τομείς όπως π.χ υγεία,ασφαλιστικά δικαιώματα, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο.
Εάν αυτά εσύ/εσείς τα θεωρείτε τυχαία και ότι και καλά δεν αντέχουν οι οικονομίες , πάω πάσο. -
χτύπησες στο σκι άρα είσαι προνομιούχος σκιέρ κατηγορίας Zermatt. Τέλος πάντως δεν θα συνεχίσω το θέμα όσα είχα να πω τα είπα πλεόν μιλάνε οι νόμοι.Γύρω στα 25 η κάρτα;; σωστά;; άντε 20 σου λέω εγώ.
Δε θες κι ένα 30άρι πήγαινε έλα;; Με τόσο που έχει φτάσει η βενζίνη λέω πολύ λίγα.
Κι ένα 5άρι για καφέ νερό; έτσι δεν είναι; καμια τυροπιτούλα το πρωί για να έχουμε να κάψουμε;
Και μια το τόσο ένα φαγητό μετά; που δεν είναι μια το τόσο, ειναι αρκετά πιο συχνά!
Κάπως έτσι είναι η ταρίφα. Εσύ έναν που μπορεί να διαθέτει αυτά τα χρήματα 15-20 Σ/Κ το χρόνο πώς θα τον χαρακτήριζες;; Εχουν πολλοί να διαθέσουν αυτά τα ποσά;;
Και αυτά για κάποιους σαν κι εσάς που είστε τυχεροί και έχετε 4-5 Χ/Κ σε απόσταση 100χμ. Για υπολόγισε όμως για έναν Αθηναίο που είναι 190χμ από τον Παρνασσό και πληρώνει 30 την κάρτα , πόσο του έρχεται.
Περί ΔΕΗ