-
Την ερχομενη Τριτη αναχωρω μαζι με την γυναικα μου για διακοπουλες στο ξυλοκαστρο. Εκει θα ειναι η βαση μας, και παρεα με ενα Forester λεμε να κανουμε μερικες εξορμησεις - διαδρομες για μπανακια και οχι μονο.
Εγω δεν γνωριζω τιποτα απολυτος απο την περιοχη εκει. Υπαρχει καποιος να μου προετεινει?
Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!
-
Την ερχομενη Τριτη αναχωρω μαζι με την γυναικα μου για διακοπουλες στο ξυλοκαστρο. Εκει θα ειναι η βαση μας, και παρεα με ενα Forester λεμε να κανουμε μερικες εξορμησεις - διαδρομες για μπανακια και οχι μονο.
Εγω δεν γνωριζω τιποτα απολυτος απο την περιοχη εκει. Υπαρχει καποιος να μου προετεινει?
-
-
Ωραιο μερος, σε περιπου 10 λεπτα θα εχεις κοψει φλεβες ομως :lol δεν εχει τιποτα να δεις.Οποτε προετοιμασου να γνωρισεις τα..κατω ποδάρια της Ελλάδας (πελοπόνησσος) αν δεν σκοπευεις να σαπίσεις στην παραλία.
-
Στην 'τριγύρω' περιοχή
να πάτε βραδάκι για φαγητό/ clubaki στο Quasar στο Bραχάτι
ωραία κατάσταση στην Λίμνη Βουλιαγμένης στο Ηραίο... (ένα νέο πολύ τσίλικο μαγαζί για φαγητό ή ποτό) (Θα χαρείτε οδήγηση από το Λουτράκι ως την λίμνη)
-
Αν ο καιρος δεν επιτρεπει μπανιο μπορεις να πας μια συντομη και γρηγορη βολτα σε ενα λοφο που ειναι πανω απο το Καμαρι.(Ειναι το πρωτο παραλιακο χωριο προς δυσμας.) Μεσα στο Καμαρι θα δεις αριστερα σου μια εκκλησια και αμεσως μετα μια πινακιδα θα σε παει αριστερα στο λοφο με τις κεραιες. Στη κορυφη ειναι και ενα μοναστηρι (τι αλλο μπορει να ηταν ?)και θα εχεις μια τελεια θεα ολου του Κορινθιακου.
Αν σου αρεσουν τα κοψιδια μπορεις να επισκεφτεις τα Τρικαλα (Κατω,Μεσαια και Ανω)και απο εκει συνεχιζοντας πας Καρυες,μετα συνεχιζεις δεξια και φτανεις Ευροστινα και μετα Ροζενα και στη παραλια δεξια προς Ξυλοκαστρο. Φυσικα μπορεις να τη κανεις και αντιθετα οποτε οταν θα'σαι στο κοματι Ροζενα -Ευροστινα -Φαινεος να ξερεις οτι εισαι σε ειδικη του Αχαιος και του ΕΛΠΑ.
Σε ολα τα βουνισια μερη εχει κρεατικο, για ψαρι δεν ξερω.
Εξω απο την Ευροστινα υπαρχει η Παναγια των βραχων.Αξιζει να κατεβεις οχι κατω-κατω αλλα 50-80 μετρα και η θεα θα σε ανταμειψει.Απο Καρυες αν πας αριστερα,πας Φαινεο,Στυμφαλια κλπ και ξαναρχεσαι μεσω Κιατου αυτη τη φορα.
Απογευματινη βολτα συνιστω το Λουτρακι ,μιας ωρας διαδρομη απο την Ε.Ο γιατι παραλιακα τωρα το καλοκαιρι ειναι χαμος.Προσεχε τα μπλοκα,το πιο συνηθισμενο ειναι ακριβως στη διασταυρωση του Ξυλοκαστρου.
Πιο μακρυνες διαδρομες και με το Φορεστερ μαλιστα ειναι η Λιμνη Τσιβλου,
ειναι η Ακρατα και το Αιγιο,η Νεμεα (μεσω Ζευγολατιου). -
H λιμνη Τσιβλου ειναι καταπληκτικη διαδρομη
Επισης κ οι διαδρομες στα Τρικαλα Κορινθιας ειναι ομορφες...
Τελος μια ακομα διαδρομη ειναι προς Διακοφτο(20 λεπτα max) κ απο εκει μπορεις να παρεις τον οδοντωτο προς Καλαβρυτα ή να πας με το forester εκει.....
-
Αν πας προς 3καλα, προσοχη γιατι ο δρομος εχει 'πεσει' σε ορισμενα σημεια στα δεξια... (πηγα πριν λιγες μερες)
Α, και παιρνουμε και μια ζακετουλα!!!Καλη η διαδρομη ομως, καθως και προς Στυμφαλια.
Το μοναστηρι στο βουνο της Παναγιας δεν λεει πολλα, αλλα εχει πολυ ωραια θεα.
H λιμνη Τσιβλου ειναι καταπληκτικη διαδρομη
Εχω ακουσει και εγω τα καλυτερα
Ακομα να ξερεις πως αν εχει πολυ αερα (συνηθες), υπαρχουν 2 επιλογες: ή πας προς συκιά (κοβει ο αερας) ή πας προς το Λουτρο (πισινα, καφεδακι +νεροτσουληθρες για τα παιδια)
Καλο ειναι επισης να αφηνεις το αμαξι το βραδυ, γιατι κλεινει ολη η παραλια και δεν θα βρισκεις να παρκαρεις.
Καλο μερος για βολτα (νυχτερινη) το μπαρακι που ειναι λιγο εξω απο το ξυλοκαστρο (προς κιατο) ακριβως κατω απο το ξενοδοχειο...
-
Επισης στην εισοδο του Καμαρι(ου ),οπως πας προς Πατρα μπορειτε να φατε στο Ναυαρινο(πανω στη διχαλα που κανει η παλαια εθνικη)
Οι υπολοιπες βολτες που προταθηκαν ,εφοσον εχετε ορεξη ,ειναι πολυ ωραιες.(αρκει να αρεσουν στην παρεα/συζυγο οι στροφες)
Στο δρομο προς Τρικαλα Κορνθιας,στο χωριο Ριζα(3-4χλμ απο την εθνικη) ειναι δεξια ο Γογολας για παιδακια,κ.α.) και πιο πανω απο αυτον 1-2χλμ στο δεξι σου χερι επισης πριν απο μια εκκλησια(στα αριστερα αυτη) εχει πολυ ωραιο φαγητο με σπεσιαλιτε(και προτεινομενο) μπιφτεκι Στρουθοκαμηλου παραγωγης τους!
Γενικα οι παραλιες της περιοχης ειναι ωραιες .
Κατα βαση εξω εχει βοτσαλο ,μεσα εχει αμμο!
Η παραλια απο Ναυαρινο και επειτα προτεινεται για μπανιο πιο ανετο απο πλευρας κοσμου.Εννοειται πως μεσα στο Ξυλοκαστρο υπαρχει ο Πευκιας.
Καφετεριες,παραλια,σκια σχετικη,αλλα αναλογα τις ημερες πολυ κοσμος.
Επισης για ποτο προτεινεται το mare paradiso(?).
Ειναι στο λιμανακι του Ξυλοκαστρου!Κανα χλμ πιο πριν προς κεντρο Ξυλοκαστρου μην ξεχασετε να δοκιμασετε τους λουκουμαδες της γιαγιας,πανω στον παραλιακο δρομο.
Μαλλον θα τους παρετε μυρωδια!Αν εχετε ορεξη για εκδρομουλα ποιο ηρεμη μπορειτε να πατε μεχρι το αιγιο στην Παναγια την Τρυπητη που ειναι πολυ ωραια.
Ειναι πανω στον παραλιακο δρομο του Αιγιου,απεναντι απο το λιμανι.
Στην περιοχη μπορειτε να φατε ωραιο ψαρακι.
Ο προορισμος αυτος θα μπορουσε να ειναι καταληξη η αρχη απο μια εκδρομη του γυρου της Ευρωστινης μεσω Κλειτοριας,Πετσακους και Φτερης η προφανως το αναποδο.Βεβαια η παραπανω ειναι αρκετα μεγαλη εκδρομη!!
.....αυτα....
Καλες διακοπες! -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Καλο μερος για βολτα (νυχτερινη) το μπαρακι που ειναι λιγο εξω απο το ξυλοκαστρο (προς κιατο) ακριβως κατω απο το ξενοδοχειο...
Μαλλον πρεπει να λες για το Ξυλοκαστρο Μπιτς που ειναι στο Μελλισι.Ξενοδοχειο δεξια,μπαρ αριστερα του δρομου (παντα προς Κιατο).
-
Προφανως αυτο λεει !
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Επισης στην εισοδο του Καμαρι(ου ),οπως πας προς Πατρα μπορειτε να φατε στο ΝαυαρινοΩραιο το Ναυαρινο και σωστη εξυπηρετηση... (το τιμησα +αυτο προσφατα )
Στο δρομο προς Τρικαλα Κορνθιας,στο χωριο Ριζα(3-4χλμ απο την εθνικη) ειναι δεξια ο Γογολας για παιδακια,κ.α.) και πιο πανω απο αυτον 1-2χλμ στο δεξι σου χερι επισης πριν απο μια εκκλησια(στα αριστερα αυτη) εχει πολυ ωραιο φαγητο με σπεσιαλιτε(και προτεινομενο) μπιφτεκι Στρουθοκαμηλου παραγωγης τους!
Απεναντι απο την Εκκλησια => Κλαδούχος!
Εννοειται πως μεσα στο Ξυλοκαστρο υπαρχει ο Πευκιας.
Καφετεριες,παραλια,σκια σχετικη,αλλα αναλογα τις ημερες πολυ κοσμος.Καλα ειναι, αλλα πολυ 'θείτσα' ρε παιδι μου! Καλυτερα προς το βαθος (στη συνεχεια του πευκια)
Επισης για ποτο προτεινεται το mare paradiso(?).
Ειναι στο λιμανακι του Ξυλοκαστρου!Ωραια +εκει.
υγ.ειναι κανενας απο εκει?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
υγ.ειναι κανενας απο εκει?Εχω εξοχικο εκει και κατεβαινω πολυ συχνα!
Εσυ???
Κανενας αλλος απο 'κει κοντα (κορινθια)? -
Εκ Καμαριου μονιμοι καλοκαιρινοι παραθεριστες τα τελευταια 21 χρονια...
Πιο πριν παραθεριζαμε Πλατανο.....
-
Εγω ειχα σπιτι στο Ανω Λουτρο,αλλα δυστυχως το δωσαμε.....
Περασα πολυ ομορφα στο Ξυλοκαστρο ρε γμτ κ μου λειπει....
-
Εχει σπιτι ο παππους μου εκει (δυστυχως εχουν ερημωσει τα περισσοτερα χωριά, ολοι εχουν κατηφορησει) και παω πολλες φορες.
Ακομα εχει και ενας θειος μου σπιτι (κτημα μεσα στις λεμονιες) στο καμαρι και εχω πολυ ωραιες αναμνησεις απο εκει...
-
Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις προτασεις σας!!!
Να παρω κανενα χαρτη μαζι μου καλυτερα?
Της Road λετε η καποιον αλλο?
-
Road σιγουρα!
Εχουν και πληροφοριες για την εκαστοτε περιοχη!
Με τον χαρτη θα βολευτεις στις μακρινες περιπλανησεις!
Και στις λιγες αλλα πονηρες αλλαγες πορειας αυτων! -
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
H λιμνη Τσιβλου ειναι καταπληκτικη διαδρομηΕπισης κ οι διαδρομες στα Τρικαλα Κορινθιας ειναι ομορφες...
+1
-
Ρε σεις απο το Καμαρι.
Που κυκλοφορειτε και δεν σας βλεπω ?
Τα τελευταια χρονια ειμαι εκει το λιγοτερο ενα Σ/Κ το μηνα ολο το χρονο.
Με φιλοξενουν καποιοι φιλοι που μενουν κοντα στο σπιτι του (αξιου τεκνου του χωριου ) Π.Τσαλδαρη,εκει προς το τελος του Καμαριου.
Διαδρομες για διακοπες στο Ξυλοκαστρο?