-
Που είναι η εν λογω ρε παιδιά?!
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Και ο Schumacher βελτίωσε, λόγω του 3ου sector όμως. Ωστόσο, και χωρίς τα χώματα δε νομίζω να έπαιρνε pole, ήταν εξαιρετικός ο γύρος του Kimi.
Διαφωνω. Η εξοδος του Raikkonen ήταν στο 3ο sector και ο Schumi στον συνολικο του χρονο δεν βελτιωσε ενω ο Alonso που ηταν μπροστα απο τον Schumi βελτιωσε τον συνολικο του χρονο.
Ναι, έχεις δίκιο ήταν στο 3ο sector, δικό μου λάθος. Ωστόσο, ο καλύτερος χρόνος του MS δίνεται στον 12ο γύρο, που ήταν και ο τελευταίος, συνεπώς βελτίωσε κάποια εκατοστά με το απόλυτα καλύτερο S3 που έκανε.
Το χρονομετρο του σκηνοθετη εδειξε +0.154 τον τελευταιο γυρο του MS ενω ο ταχυτερος του γυρος ηταν +0.135.
-
Aν δει κανείς τα γυρολόγια, ο Κιμι γυρνούσε συνεχώς 1:17 γκάζι στο πάτωμα να κάψει καύσιμο. Οι Ferrari economy mode στο 1:18 συνέχεια. Ένας θεός ξέρει πόσο καύσιμο έχουν μέσα! Όσο για τις Renault... ε ρε τι σου κάνει το mass damper! Oι τύποι θεοί, έτσι; 15 (δεκαπέντε) κιλά έρμα στο damper να κάνει διαδρομή 15 (δεκαπέντε) εκατοστών.
Κλέβανε εκκλησίες τόσους μήνες και απορούμε τώρα αν ήταν δίκαια η απόφαση της FIA ή όχι. Πίσω από τις Honda τώρα και τρεχάτε ποδαράκια μου! -
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Το χρονομετρο του σκηνοθετη εδειξε +0.154 τον τελευταιο γυρο του MS ενω ο ταχυτερος του γυρος ηταν +0.135.
Γράψε λάθος! Δε διάβασα σωστά τον πίνακα στο Autosport και έχεις δίκιο, δε βελτίωσε. Πάντως ήταν δύο 'καρμπόν' γύροι (παρ' όλο που ήταν 3 γύρους λαφρύτερος σε καύσιμα), και με δεδομένο ότι έκανε απόλυτο χρόνο στο S3 μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα χώματα δεν παίξανε ρόλο.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Aν δει κανείς τα γυρολόγια, ο Κιμι γυρνούσε συνεχώς 1:17 γκάζι στο πάτωμα να κάψει καύσιμο. Οι Ferrari economy mode στο 1:18 συνέχεια.Πως το ξέρουμε ότι είχε το γκάζι στο πάτωμα; Συντήρηση θέλουν να κάνουν όλοι και να κάψουν όσο το δυνατόν λιγότερο
Όσο για τις Renault... ε ρε τι σου κάνει το mass damper! Oι τύποι θεοί, έτσι; 15 (δεκαπέντε) κιλά έρμα στο damper να κάνει διαδρομή 15 (δεκαπέντε) εκατοστών.
Κλέβανε εκκλησίες τόσους μήνες και απορούμε τώρα αν ήταν δίκαια η απόφαση της FIA ή όχι.Το αν ήταν δίκαια η απόφαση ή όχι δεν έχει καμία σχέση με το όποιο κέρδος σε χρόνο. Άλλωστε το ίδιο σύστημα είχε και η Ferrari, καθώς και άλλες ομάδες. Δες λιγάκι τη διαφορά Renault - Ferrari σε Γαλλία και Γερμανία: δεν είναι τόσο αυξημένη, απλώς μπήκαν κι άλλες ομάδες ανάμεσα.
Σχετικά με τη νομιμότητα η μη του συστήματος, θέλω πρώτα να κάτσω να το μελετήσω καλά και να δω τα επιχειρήματα ώστε να σχηματίσω γνώμη.
-
Aν δει κανείς τα γυρολόγια, ο Κιμι γυρνούσε συνεχώς 1:17 γκάζι στο πάτωμα να κάψει καύσιμο. Οι Ferrari economy mode στο 1:18 συνέχεια.
Πως το ξέρουμε ότι είχε το γκάζι στο πάτωμα; Συντήρηση θέλουν να κάνουν όλοι και να κάψουν όσο το δυνατόν λιγότερο
Εδώ κάνεις λάθος. Ανάλογα με τη στρατηγική που έχει επιλέξει ο καθένας, άλλος θέλει να κάψει περισσότερο, άλλος λιγότερο. Αυτοί που γυρνάνε γρήγορα και συνέχεια, είναι πάντα αυτοί που επιλέγουν να ξεκινήσουν τον αγώνα με λιγότερα καύσιμα. Αν και δεν έχει νόημα να το πολυσυζητάμε αυτό, αύριο στον αγώνα θα φανεί ξεκάθαρα αν είναι έτσι ή όχι. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Όσο για τις Renault... ε ρε τι σου κάνει το mass damper! Oι τύποι θεοί, έτσι; 15 (δεκαπέντε) κιλά έρμα στο damper να κάνει διαδρομή 15 (δεκαπέντε) εκατοστών.
Κλέβανε εκκλησίες τόσους μήνες και απορούμε τώρα αν ήταν δίκαια η απόφαση της FIA ή όχι.Το αν ήταν δίκαια η απόφαση ή όχι δεν έχει καμία σχέση με το όποιο κέρδος σε χρόνο. Άλλωστε το ίδιο σύστημα είχε και η Ferrari, καθώς και άλλες ομάδες. Δες λιγάκι τη διαφορά Renault - Ferrari σε Γαλλία και Γερμανία: δεν είναι τόσο αυξημένη, απλώς μπήκαν κι άλλες ομάδες ανάμεσα.
Σχετικά με τη νομιμότητα η μη του συστήματος, θέλω πρώτα να κάτσω να το μελετήσω καλά και να δω τα επιχειρήματα ώστε να σχηματίσω γνώμη.
Το σύστημα όταν είχε εγκριθεί ήταν ένα βαριδάκι ανάμεσα σε δύο ελατηριάκια. Επρόκειτο για πολύ μικρό βάρος το οποίο έκανε μια πολύ μικρή διαδρομή. Από αυτό που είχε επιδειχθεί μέχρι αυτό που κατάληξε να χρησιμοποιείται υπάρχει τεράστια διαφορά. Και υπάρχει κανονισμός που απαγορεύει ρητά το 'moving ballast'. Άλλο να έχεις ένα damperάκι κι άλλο να πηγαινοέρχονται 15 κιλά στη μύτη του μονοθεσίου!
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Aν δει κανείς τα γυρολόγια, ο Κιμι γυρνούσε συνεχώς 1:17 γκάζι στο πάτωμα να κάψει καύσιμο. Οι Ferrari economy mode στο 1:18 συνέχεια.
Πως το ξέρουμε ότι είχε το γκάζι στο πάτωμα; Συντήρηση θέλουν να κάνουν όλοι και να κάψουν όσο το δυνατόν λιγότερο
Εδώ κάνεις λάθος. Ανάλογα με τη στρατηγική που έχει επιλέξει ο καθένας, άλλος θέλει να κάψει περισσότερο, άλλος λιγότερο. Αυτοί που γυρνάνε γρήγορα και συνέχεια, είναι πάντα αυτοί που επιλέγουν να ξεκινήσουν τον αγώνα με λιγότερα καύσιμα. Αν και δεν έχει νόημα να το πολυσυζητάμε αυτό, αύριο στον αγώνα θα φανεί ξεκάθαρα αν είναι έτσι ή όχι. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Σκέψου το καλύτερα. ΑΝ θες να ξεκινήσεις ελαφρύς, απλώς βάζεις ευθύς εξαρχής λιγότερα καύσιμα, υπολογισμένα ώστε να ολοκληρώσεις με το επιθυμητό φορτίο. Στο fuel burning πας επίτηδες αργά για να καις λιγότερο από 2,5kg/lap (ή όσο είναι το ονομαστικό της FIA). Κάνεις την προσπάθεια σου με το ιδανικό (για σένα) φορτίο, και μετά βάζεις όσο καύσιμο θέλεις (μέχρι το 2,5*γύρους που έκανες).
Αν τώρα εσύ έχεις κάνει 10 γύρους και στο fuel burning έκαψες ΛΙΓΟΤΕΡΟ από 25 κιλά είσαι κερδισμένος, διότι ΚΑΙ έκανες δοκιμαστικά με το επιθυμητό φορτίο, και μπορείς να πάρεις λίγο παραπάνω καύσιμο αν θες για τον αγώνα.
Το να κάνεις οικονομία είναι τακτικό πλεονέκτημα. Μπορεί αύριο ο Kimi να είναι ο ελαφρύτερος, μπορεί και ο βαρύτερος, αλλά γεγονός παραμένει ότι πάντα ο στόχος είναι να κάνεις δοκιμαστικά όσο ελαφρύτερος γίνεται (άρα βάζουμε την επιθυμητή για τούτο αρχική ποσότητα βενζίνης) και να ξεκινήσεις τον αγώνα όσο βαρύτερος γίνεται και σου επιτρέπει η τακτική σου(άρα κάνουμε οικονομία για να κάψουμε λιγότερη από την 'ονομαστική' βενζίνη και να πάρουμε τη διαφορά σε 'τζάμπα' βενζίνη για τον αγώνα). 'Τζάμπα' βενζίνη, δηλαδή φορτίο που δε σου κοστίζει στα δοκιμαστκά, αλλά μπορεί να σε φτάσει λιγάααακι μακρύτερα στον αγώνα.
Επιφυλάσσομαι για το mass damper.
-
Ομολογώ πως δεν το έχω ψάξει καλά το θέμα, αλλά είχα την εντύπωση πως όλα τα μονοθέσια ξεκινάνε Q3 με τα ρεζερβουάρ γεμάτα καύσιμο με έλεγχο της FIA. Με αυτό το δεδομένο έκανα το σκεπτικό μου.
-
Όχι, ξεκινούν με όσο καύσιμο θέλουν, ανεφοδιαζόμενοι στο τέλος του Q2, καθώς μετά απαγορεύεται κάθε ανεφοδιασμός.
-
Με τον Schumacher φαβορί για αύριο, και τον Alonso πολύ χλωμό για να περάσει Kimi-Massa το πρωτάθλημα φαίνεται να παίρνει φωτιά.
Και η McLaren δείχνει ότι έχει την ταχύτητα για να παίξει το ρόλο του ρυθμιστή.Τα περί mass damper, απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα:
Όταν το πρωτάθλημα παίζεται, απογορεύουμε μεσούσης της περιόδου κάτι που έχει εγκριθεί στην αρχή της χρονιάς, για να κόψουμε τα φτερά του πρώτου και να κάνουμε το πρωτάθλημα συναρπαστικότερο. -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Τα περί mass damper, απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα:
Όταν το πρωτάθλημα παίζεται, απογορεύουμε μεσούσης της περιόδου κάτι που έχει εγκριθεί στην αρχή της χρονιάς, για να κόψουμε τα φτερά του πρώτου και να κάνουμε το πρωτάθλημα συναρπαστικότερο.H μεγαλύτερη αλήθεια!
-
Και δυο ερωτησούλες για όποιον ξέρει.
-Ο Κιμι μάλλον έκανε λιγότερους γύρους από τους άλλους, λογώ του ότι βγήκε τελευταίος και είχε και την έξοδο, άρα θα πάρει λιγότερα καύσιμα. Έχει κανείς τους γύρους του Q3;
- Ο κινητήρας του DLR στο προηγούμενο GP είχε πάρει φωτιά μετά τον τερματισμό στο προηγούμενο GP, ενώ ήταν στον πρώτο του αγώνα. Ωστόσο δεν έχω διαβάσει τίποτα για πέναλντι. Ξέρει κανείς κάτι;
-
αφου και αλλες ομαδες το χρησιμοποιουσαν πως μεσούσης της περιόδου κοβουμε τα φτερά του πρώτου και να κάνουμε το πρωτάθλημα συναρπαστικότερο? ακουσα και οτι η ferrari το χρησιμοποιουσε!αρα ουδεν μεπτον!
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Και δυο ερωτησούλες για όποιον ξέρει.-Ο Κιμι μάλλον έκανε λιγότερους γύρους από τους άλλους, λογώ του ότι βγήκε τελευταίος και είχε και την έξοδο, άρα θα πάρει λιγότερα καύσιμα. Έχει κανείς τους γύρους του Q3;
Έκανε λιγότερους γύρους, άρα σπατάλησε και λιγότερο καύσιμο. Μία ή άλλη λοιπόν για τον Kimi!
Ο κινητήρας του DLR στο προηγούμενο GP είχε πάρει φωτιά μετά τον τερματισμό στο προηγούμενο GP, ενώ ήταν στον πρώτο του αγώνα. Ωστόσο δεν έχω διαβάσει τίποτα για πέναλντι. Ξέρει κανείς κάτι;
Δε γνωρίζω για φωτιά, αλλά νομίζω ότι στον προηγούμενο αγώνα είχε τον κινητήρα του JPM από Ινδιανάπολη. Δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό όμως. Το σίγουρο είναι μόνο ότι ΔΕΝ έχει ποινή.[/quote]
-
Μπα, είχα διαβάσει ότι ήταν ο πρώτος αγώνας για τον κινητήρα του. Ίσως να είχε παρει φωτιά κάτι άλλο και να έσωσαν τον κινητήρα.
Και κάτι άσχετο. Ο Alonso διαμαρτύρεται γιατί ο Schumacher βγήκε από τα pit την ώρα που περνούσε αυτός και είπε ότι οι αγωνοδίκες το εξετάζουν.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ο Alonso διαμαρτύρεται γιατί ο Schumacher βγήκε από τα pit την ώρα που περνούσε αυτός και είπε ότι οι αγωνοδίκες το εξετάζουν.Oσα δεν πιάνει η αλεπού (ποια αλεπου, ουτε γατάκι δεν είναι) τα κάνει κρεμαστάρια !!!!
-
Ναι, δεν ξέρω όμως αν όντως την εξετάζουν ή αν απλώς το είπε ο Alonso. Πάντως η μεγαλύτερη τιμωρία που λογικά μπορεί να επιβάλουν στον MS θα είναι να χάσει τον καλύτερο του γύρο, που σημαίνει ότι πάλι 2ος θα είναι.
-
πολυ παρέα κάνουν αυτοί οι 2 τελευταία -
Τελευταία ο Αλόνσο αποδεικνείει οτι είναι μπασταρδάκι.... σορρυ για την έκφραση. Ούτε μπάλα παίζει με την ομάδα πιλότων, σηκώνει κωλοδάχτυλο στους οπαδούς του ΜΣ, γενικώς μήπως θέλει να γίνει και Μαρία Αντουανέτα ;;;;
Ωραίος χαρακτήρας πρωταθλητή έξω από τις πίστες , ε παιδια ;;;; -
Ναι, δεν ξέρω όμως αν όντως την εξετάζουν ή αν απλώς το είπε ο Alonso. Πάντως η μεγαλύτερη τιμωρία που λογικά μπορεί να επιβάλουν στον MS θα είναι να χάσει τον καλύτερο του γύρο, που σημαίνει ότι πάλι 2ος θα είναι.σε τι φταίει ο Σουμάχερ? Ο Lolipop του έδωσε την εντολή να φύγει.
Επίσημο thread:GP Γερμανίας-Hockenheim