-
με διπλά μπουζί...
Στο colt ήταν τα χειριστήρια σαν να πηρα ραδιοφωνάκι από κινέζο
-
Επισκέφτηκα πρόσφατα την άπω ανατολή και έχω την εντύπωση ότι τo είδος αυτό των αυτοκινήτων μάλλον φοριέται πολύ στα κατά εκεί μέρη.... δυστυχώς. Το σπάνιο ήταν το να δω αυτοκίνητο που να μην μοιάζει με βανάκι.... Ακόμα και οι Mercedes ήταν σχεδόν όλες Α-class! Μόνο τα επίσημα ταξί ήταν σεντάν...
Εμένα το υπάρχον μοντέλο μου αρέσει. Και το καινούργιο μια χαρά φαίνεται (ας το δούμε κι από κοντά πρώτα). Το ταμπλώ όμως κι εμένα κάπως δεν με γεμίζει...
Ο ανταγωνισμός του Jazz για να με κερδίσει καλό είναι να μην είναι τόσο βανάκι. Περιμένω να κυκλοφορήσει το νέο Mazda 2. Για μένα το παιχίδι θα παιχτεί ανάμεσα στις αυτόματες εκδόσεις αυτών. -
Δεν υπάρχει χώρος για χάσιμο στην Ιαπωνία, και αυτό εντοπίζεται στο μήκος. Άλλες συνθήκες, άλλες ισορροπίες.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
... Για μένα το παιχίδι θα παιχτεί ανάμεσα στις αυτόματες εκδόσεις αυτών.Kι εγώ στο ίδιο τρυπάκι είμαι (αυτόματο πόλης με αρκετούς χώρους) και σκέφτομαι :
- Αν βγει μεγαλύτερο, πόσο ακριβότερο και πόσο τελικά καλύτερο θα είναι ?
- Αν δε με ενδιαφέρει ο παραπάνω χώρος αξίζει να πάρει κανείς το τρέχον στις τελευταίες του μέρες ?
- Αν φτάσει στα 17.000 γιατί όχι το Κia στα 1600 ?
- Γιατί στο @#@# δε μπορούν να το φτιάξουν αποδεκτά όμορφο ?
Η απόφασή μου είναι πάντως αν το 2 είναι στα ίδια λεφτά στην έκδοση Fun (βλέπεις η Μazda έχει το άλλο πρόβλημα : αν δε πάρεις τη πλέον ακριβή έκδοση, θα κάνεις παρέα με τα υφάσματα που ξέμειναν από τη βόμβα στη Χιροσίμα) να πάω στο δίπλα μαγαζί. Ιδίως αν ο θόρυβος (ελέω CVT) είναι πιο χαμηλά. Κοιτάζω και το 1.4 Fiesta / Fusion (θα βγει νέο με κοινά χαρακτηριστικά με το 2) με το νέο ASM και το 1.3 CDTI Easytronic της Οpel, αλλά δε νομίζω ότι ακόμη τα κιβώτιά τους έχουν φτάσει κοντά στου Jazz. Kαι συνεχίζω να αναρωτιέμαι, ρε ΦΙΑΤ γιατί σταμάτησες το Speedgear ?
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Δεν υπάρχει χώρος για χάσιμο στην Ιαπωνία, και αυτό εντοπίζεται στο μήκος. Άλλες συνθήκες, άλλες ισορροπίες.δεν πωλείται μόνο στην Ιαπωνία όμως...
οι άλλοι με τα Colt, Swift, Yaris, new mazda2 κτλ είναι λαλάκες;
-
-
-
για γιαγιάδες καλό ειναι
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Δεν υπάρχει χώρος για χάσιμο στην Ιαπωνία, και αυτό εντοπίζεται στο μήκος. Άλλες συνθήκες, άλλες ισορροπίες.
δεν πωλείται μόνο στην Ιαπωνία όμως...
Δεν είναι χαζοί ούτε αυτοί. Δες ύψος και μήκος, όλα στο ίδιο στυλ είναι. Πλην Mazda2 νέου...
Τα μικρά ιαπωνικά είναι ολόκληρη επιστήμη, και δεν νομίζω ότι οι ευρωπαικές πωλήσεις τους είναι το πρωταρχικό μέλημα. Τα keicar π.χ. δεν έχουν πατήσει τροχό εδώ πέρα.
-
δεν πωλείται μόνο στην Ιαπωνία όμως...
Δεν είναι χαζοί ούτε αυτοί. Δες ύψος και μήκος, όλα στο ίδιο στυλ είναι. Πλην Mazda2 νέου...
Τα μικρά ιαπωνικά είναι ολόκληρη επιστήμη, και δεν νομίζω ότι οι ευρωπαικές πωλήσεις τους είναι το πρωταρχικό μέλημα. Τα keicar π.χ. δεν έχουν πατήσει τροχό εδώ πέρα.
έχει καμία σχέση το όμορφο Swift με αυτή την αηδία;
Εάν δεν τους ενδιαφέρουν εδώ οι πωλήσεις να μην τα εισάγουν.
-
Δεν με πιάνεις, αλλά δεν πειράζει!
Πωλήσεις κάνουν, δεν συντάσσονται όμως όλες οι εταιρείες 100% με το τι μπορεί να αρέσει στους Έλληνες (μικρό, υπερστροφική συμπεριφορά, χαμηλή μούρη, σπορ γραμμές και 120 άλογα από 1.6αρη κινητήρα). Ωστόσο, συνεχίζουν να τα πουλάνε και στην Ελλάδα τα 'εκτρώματα', τα βανάκια κλπ.
Αντίστοιχα πάει με τους Ιάπωνες και τα ευρωπαϊκά τους μοντέλα. Υπάρχει μια φιλοσοφία η οποία προκύπτει από ανάγκες. Στέλνουν αυτοκίνητα στην Ευρώπη πιο προσαρμοσμένα, αλλά δεν απαρνούνται κάθε ίχνος της φιλοσοφίας τους. Και μάλλον τα καταφέρνουν καλά.
Το Swift και μένα μου αρέσει, τα βανάκια όχι ιδιαίτερα. Αλλά είμαι 20+, όχι οικογενειάρχης που ψάχνει για 2ο ευρύχωρο και απροβλημάτιστο σε όλα του σούπερμινι.
-
-
για να σας αρεσει ένα jazz πρεπει να το χρησιμοποιησετε μέσα στην Αθηνα, στα super market κλπ....
Εκεί είναι όλα τα λεφτα της πρακτικότητας του
-
Προτιμώ τα καροτσάκια πάντως, έχουν και τετραδιεύθυνση συχνά...
Να σε δω ρε Coyote με το Jazz στους διαδρόμους του σουπερμάρκετ και την πεθερά από πίσω να σε μαστιγώνει!!!
-
Προτιμώ τα καροτσάκια πάντως, έχουν και τετραδιεύθυνση συχνά...Να σε δω ρε Coyote με το Jazz στους διαδρόμους του σουπερμάρκετ και την πεθερά από πίσω να σε μαστιγώνει!!!
δε το εχω πλεον.... Την πεθερά την παω από τα τυριά που εχει υγρασία και γλυστράει
-
Πωλήσεις κάνουν, δεν συντάσσονται όμως όλες οι εταιρείες 100% με το τι μπορεί να αρέσει στους Έλληνες...... Ωστόσο, συνεχίζουν να τα πουλάνε και στην Ελλάδα τα 'εκτρώματα', τα βανάκια κλπ.
.....Στέλνουν αυτοκίνητα στην Ευρώπη πιο προσαρμοσμένα, αλλά δεν απαρνούνται κάθε ίχνος της φιλοσοφίας τους....Όλο λέμε για κάποια καλά μοντέλα (Integra, το καλό Jazz κλπ) που δυστυχώς δεν έρχονται στην Ευρώπη κλπ. Καλό είναι να μην το λέμε.... Αν δείτε κάτι εκτρώματα που φτιάχνουν και που ευτυχώς δεν κυκλοφορούν στην Ευρώπη θα καταλάβετε τι εννοώ. Πχ το είδα πολύ στην ινδονησία το μοντέλο Toyota Kijang (ή κάπως έτσι) που μοιάζει σαν το Dacia φορτηγάκι που κάποτε κυκλοφορούσε στην Ελλάδα αλλά σε κλειστό πεντάπορτο.... δύσκολο να περιγραφεί και δεν θέλω ούτε να το θυμάμαι. Ή το πολύ επιτυχημένο και όμορφο βανάκι Suzuki APV, κουκλί να το βλέπεις αλλά με λίγο ψάξιμο είδα ότι πρόκειται για πισωκίνητο με ανάρτηση σούστες! (ποιος ξέρει σε ποιο αρχαίο μοντέλο της Suzuki στηρίζεται).
-
Στην ιαπωνική αγορά ψάξε μόνο για μικρά (μην πάμε στο τι πωλείται στον τρίτο κόσμο κλπ.)...το τι θα δεις δεν περιγράφεται...αλλά είναι μέρος των συνθηκών που επικρατούν εκεί.
-
και του νόμου ότι αν είναι κάτω από 3,5 μέτρα δεν πρέπει να δηλώσεις που θα το παρκάρεις. Αλλιως πρεπει να έχεις παρκιγκ
-
Oποιος ξέρει κάτι για τεχνικά χαρακτηριστικά (πέρα από τις ιπποδυνάμεις που ήδη αναφέρατε) ας μας ενημερώσει κι εμάς τους μη γνωρίζοντες!
Πάντως αισθητικά το περίμενα καλύτερο, μέσα-έξω.Όσο για τα περί καλύτερης ποιότητας κύλισης κλπ του Yaris σε σύγκριση με το Jazz, ως ιδιοκτήτης Yaris 1ης γενιάς τα θεωρώ μάλλον χιουμοριστικά. Το Yaris μας τριζοκοπανάει πολύ για τα 85000χλμ του!!
Αντίθετα **τα **jazz γνωστών μου τα νιώθω σαν να μην πέρασε μια μέρα... -
σωστό και από μένα,
δεν έκανε τσικ
Honda Jazz 2008