-
guru
Οι 2 από τις 3 εταιρίες που αναφέρεις πάνε για φούντο...Ειδικά η Τelepassport..
Θα μπορούσες να ψάξεις λίγο καλύτερα τις πηγές σου για την ιστορία,το παρόν(το σημαντικότερο ίσως) και το μέλλον αυτών των εταιριών.... -
H Telepassport συγχωνεύτηκε στην Lannet (αθάνατε Λαναρά, πόσα θα φας ακόμα?). Σύντομα ο χώρος των εναλλακτικών θα αλλάξει άρδην!
-
nass
Διάβασε τι είναι το LLU (Local Loop Unbundling) και θα καταλάβεις τι (απόλυτα νόμιμο και μακάρι να το έκαναν και άλλοι) έκανε η Vivodi.
Help me please !...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
H Telepassport συγχωνεύτηκε στην Lannet (αθάνατε Λαναρά, πόσα θα φας ακόμα?). Σύντομα ο χώρος των εναλλακτικών θα αλλάξει άρδην!Απορώ που τα βρήκε , την στιγμή που γι αυτός ήταν για φούντο !!
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
H Telepassport συγχωνεύτηκε στην Lannet (αθάνατε Λαναρά, πόσα θα φας ακόμα?). Σύντομα ο χώρος των εναλλακτικών θα αλλάξει άρδην!
Απορώ που τα βρήκε , την στιγμή που γι αυτός ήταν για φούντο !!
Από τις Τραπεζες και από 'επενδυτές' ή/και ενδιαφερόμενους για το επόμενο βήμα!
-
kouk
κατι ξερεις εσυ...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
koukκατι ξερεις εσυ...
kouk
Όντως...!! Δε νομίζω kouk να χεις κάνει καμια βλακεία...
-
-
Ύποπτα τα εμοτικον Σπύρο...
-
το ξερω...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
guruΟι 2 από τις 3 εταιρίες που αναφέρεις πάνε για φούντο...Ειδικά η Τelepassport..
Θα μπορούσες να ψάξεις λίγο καλύτερα τις πηγές σου για την ιστορία,το παρόν(το σημαντικότερο ίσως) και το μέλλον αυτών των εταιριών....Το ξέρω ότι η Telepassport συγχωνεύθηκε με την Lannet. Την ανέφερα μόνο και μόνο γιατί είχε αρχίσει να αναπτύσσει δικό της δίκτυο και να παρέχει (ανεπιτυχώς) υπηρεσίες SDSL ανεξάρτητα από τον Ο.Τ.Ε.
Με την Tellas δεν ξέρω τι θα γίνει. Μπορεί να έχει τεράστια χρέη, ωστόσο είναι η 2η εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε μερίδιο αγοράς. Η Δ.Ε.Η. φαίνεται ότι θέλει να αποχωρήσει, αλλά η Wind; Ίδωμεν...
-
[...]
Γι αυτό , παρ'ολο που είμαι αντίθετος, θ**α προτιμουσα τον ΟΤΕ δημόσιο παρα ΙΔΙΩΤΙΚΟ μονοπώλιο... **ΚΑι να ξερετε, ότι σόνυ και καλα , εκει μας πάνε σε κάθε επίπεδο. Αλλα να ξερετε επίσης, ότι το Ιδιωτικό μονοπώλιο είναι 10 φορές **χειρότερο **από το δημοσιο!
[..]Συμφωνώ απόλυτα με αυτό.
[...]
Η λύση ποιά είναι; **Δημόσιος **ΟΤΕ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ, ΗΣΑΠ, κέρατα...) αλλά με Επιχειρηματικό μοντέλο διοικησης και ελέγχου έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικό και φθηνό για το κράτος (πολίτη) και φυσικά ΕΛΕΥΘΕΡΗ αγορά σε οποιονδήποτε πληρεί κάποιες βασικές προϋποθέσεις και καλύπτει τους όρους του υγιούς ανταγωνισμού (και όχι να χρωσταει κατι δις . στον ΟΤΕ , και με αυτα να κάνει πολιτική...)
Δυστυχώς αυτό που προτείνεις είναι θεωρητικά μεν σωστό αλλά πρακτικά ούτε υπάρχει αυτός ο τρόπος λειτουργίας ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ... Ας είμαστε ρεαλιστές, σε οικονομία της αγοράς ζούμε, οπότε μόνο ο ανταγωνισμός (ο πραγματικός, όχι ο **γιαλαντζί **των εταιρειών κινητής με τις ισόποσες αυξήσεις στα SMS και άλλα τέτοια φαιδρά ) μπορεί να βελτιώσει τις υπηρεσίες και να μειώσει τις τιμές.
Κι εγώ θα προτιμούσα οι εταιρείες να είναι δημόσιες και να παρέχουν φτηνές, ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες. Ωστόσο η εμπειρία (ειδικά η ελληνική) έχει δείξει στην πλειονότητα των περιπτώσεων το αντίθετο: είτε φτηνές και κακές υπηρεσίες, είτε (ακόμα χειρότερα) ακριβές και κακές υπηρεσίες...
Πάντως εγώ δε θέλω να πουληθεί σε ξένους ο Ο.Τ.Ε., ούτε περισσότερο να κλείσει. Το καλύτερο είναι αυτό που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: να **διαχωριστεί **ο Ο.Τ.Ε. σε 2 εταιρείες, μία δημόσια που θα διαχειρίζεται τις υποδομές (τις οποίες επί δεκαετίες πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες) και μία κατά βάση ιδιωτική (χωρίς να αποκλείω το δημόσιο να έχει μερίδιο στην εταιρεία αυτή) που να παρέχει υπηρεσίες τηλεφωνίας και Διαδικτύου. Η 2η εταιρεία, που θα μπορούσε να συγχωνευθεί με την OTEnet, ακόμα και την CosmOTE, δεν θα απολαμβάνει προνομίων από το ελληνικό δημόσιο και θα συμμετέχει ισότιμα στην αγορά. Η δε δημόσια εταιρεία τηλεπικοινωνιακών υποδομών θα έχει την υποχρέωση να κατασκευάζει υποδομές σε όλη την Ελλάδα, ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν λιγότερος αποκλεισμός των γεωγραφικά απομονωμένων και αραιοκατοικημένων περιοχών.
(Παραθέτω ξανά τον σύνδεσμο προς το άρθρο της Καθημερινής: Σοκ και δέος στον ΟΤΕ για το ενδεχόμενο διάσπασης της υποδομής του)
Κάτι παρόμοιο έγινε (ή πρόκειται να γίνει) και στην αγορά ηλεκτρισμού [Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε.) και έλεγχος από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.)] και στους σιδηροδρόμους [Εθνικός Διαχειριστής Σιδηροδρομικής Υποδομής (Ε.ΔΙ.Σ.Y.) & Τραίνα Ο.Σ.Ε. (ΤΡΑΙΝ.Ο.Σ.Ε.) Οι δύο νέες θυγατρικές του Ο.Σ.Ε.] – να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα σε αυτούς τους τομείς.
● Επειδή ανέφερες και άλλους τομείς της οικονομίας (νερό, συγκοινωνίες):
Η διαχείριση του **νερού **κατά τη γνώμη μου πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του κράτους. Το νερό είναι αγαθό πρώτης ανάγκης και δεν μπορούμε να αφήσουμε τη διαχείρισή του σε ιδιώτες, ούτε βέβαια χωρούν πολλές εταιρείες! Άλλωστε η Ε.Υ.Δ.Α.Π. και φτηνή είναι και (γενικά) καλές υπηρεσίες παρέχει (εκτός από το θέμα της λυματολάσπης...).
Οι μαζικές μεταφορές (ιδιαίτερα οι αστικές συγκοινωνίες και ο σιδηρόδρομος) επίσης πρέπει να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του κράτους. Πρέπει π.χ. όλες οι περιοχές του λεκανοπεδίου της Αθήνας να καλύπτονται από γραμμές αστικών συγκοινωνιών. Επί πλέον πολύ δύσκολα μια εταιρεία θα παρουσιάσει κέρδη (εξαίρεση: Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας (Α.Μ.Ε.Λ.) – όμως το δίκτυο το κατασκευάζει η Αττικό Μετρό).
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, με κάλυψε ο nass.
-
Επαναφέρω το topic για να ζητήσω συμβουλές για ένα πρόβλημα με τον ΟΤΕ:
Τον Οκτώβριο του 2004 διέκοψα μια σύνδεση σταθερού τηλεφώνου. Πήγα στο κατάστημα του ΟΤΕ με τον τελευταίο εξωφλημένο λογαριασμό, μου κάνανε μια ανάλυση τι χρωστάω από πάγια και μονάδες, πλήρωσα 24,80, πήρα τα χαρτιά κι έφυγα. Εκ των υστέρων, σήμερα βλέπω ότι πάνω στο χαρτί αυτό γράφει ότι η εκκαθάριση ενδεχομένως να μην είναι πλήρης, και ότι η τελική εκκαθάριση θα μου αποσταλεί. Λίγες μέρες μετά μετακόμισα κι από εκείνο το σπίτι.
Το Φεβρουάριο του 2005 (4 μήνες μετά) έρχεται λογαριασμός ΟΤΕ σε εκείνο το σπίτι, για τη σύνδεση που είχα διακόψει, με την ένδειξη 'ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ' με ποσό πληρωμής 33,10 ευρώ. Εφόσον είχα καταργήσει τη σύνδεση, θεώρησα ότι έχει γίνει λάθος, και δεν πλήρωσα το λογαριασμό αυτό.
Τον Απρίλιο του 2005 (άλλους 2.5 μήνες μετά) έρχεται άλλος λογαριασμός ΟΤΕ σε εκείνο το σπίτι, πάλι για τη σύνδεση που είχα διακόψει, πάλι με την ένδειξη 'ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ' με ποσό πληρωμής 21,50 ευρώ (**11,60 ευρώ λιγότερα **από τον προηγούμενο λογαριασμό) . Είμαι πλέον βέβαιος ότι έχει γίνει λάθος (αφού μειώθηκε το ποσό πληρωμής), οπότε τον γράφω και αυτόν το λογαριασμό κανονικά.
Σήμερα (άλλον 1.5 χρόνο μετά), πηγαίνει στο σπίτι του αδερφού μου, όπου υπάρχει άλλη σύνδεση στο όνομά μου, συστημένη επιστολή που λέει ότι οφείλω το ποσό 21,50 ευρώ+τόκους, και ότι αν δεν το πληρώσω μέχρι 16/10 θα κόψουν τη δεύτερη σύνδεση που είναι στο όνομά μου.
Το ερώτημα είναι εγώ τι κάνω;
- Πληρώνω τα λεφτά και κάνω το μαλάκα. Δεν είναι και κανένα φοβερό ποσό, και είναι δικό μου λάθος που δεν τα πλήρωσα εξ'αρχής.
- Στέλνω e-mail ή/και συστημένη επιστολή στον OTE (και σε ποιον να την απευθύνω;) υποστηρίζοντας ότι έχω πληρώσει ό,τι όφειλα με τη διακοπή της σύνδεσης.
- Τους γράφω κανονικά τους παλιοκλέφτες και δεν πληρώνω (αλλά θα κόψουν τη σύνδεση που τώρα χρησιμοποιεί ο αδερφός μου, και θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να πληρώσω για να επανενεργοποιηθεί)
- Κάνω αναφορά στο ΙΝΚΑ;
- Κάνω αναφορά στο συνήγορο του πολίτη (λίγο βλακεία δεν είναι να απασχολώ το συνήγορο για ~40 ευρώ, ενώ άλλοι έχουν σοβαρά προβλήματα;)
Σίγουρα θα έκανα το 1, αλλά αυτό που με εξοργίζει είναι ότι ήρθε ο λογαριασμός των 33 ευρώ, και αφού δεν τον πλήρωσα μετά ήρθε ο άλλος των 21,50. Αν δηλαδή είχα πληρώσει το λογαριασμό των 33 ευρώ θα με αναζητούσαν μετά να μου επιστρέψουν τα 11,5 ευρώ + τόκους?
-
Προτείνω να πας στον ΟΤΕ που ανήκες, με όλα τα αποκόματα των λογαριασμών, να σου αιτολογήσουν τις αναλύσεις, τις χρεώσεις και τις πιστώσεις που σου εχουν στείλει, να πληρώσεις ότι πιθανόν βγαίνει (αιτιολογημένα) και να τελείωσεις την ιστορία.
-
Προτείνω να πας στον ΟΤΕ που ανήκες, με όλα τα αποκόματα των λογαριασμών, να σου αιτολογήσουν τις αναλύσεις, τις χρεώσεις και τις πιστώσεις που σου εχουν στείλει, να πληρώσεις ότι πιθανόν βγαίνει (αιτιολογημένα) και να τελείωσεις την ιστορία.Αυτή είναι μάλλον η πιο σωστή λύση. Απλά είχα τσατιστεί το πρωί με το συστημένο που μου στείλανε και διψούσα για αίμα, αλλά μου πέρασε
Ευτυχώς έχω κρατήσει όλους τους λογαριασμούς. -
Είχε συμβεί και σε μένα κάτι παρόμοιο με μια μεταβίβαση γραμμής.
Έχει κάτι να κάνει με τα πάγια (τα πληρώνεις ένα λογαριασμό μπροστά ή κάτι τέτοιο)
Τέσπα πήγα με όλους τους λογαριασμούς σε ένα κατάστημα ΟΤΕ και ο τυπάς εκεί αφού μου εξήγησε την κατάσταση έσκισε τον λογαριασμό μπροστά μου και όλα καλά
-
Καλησπέρα,
Διάβασα και τις 5 σελίδες του νήματος, και είδα ότι η καλύτερη πρόταση που έγινε είναι η εξής:
Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να ΜΗΝ πληρώνει την ΕΡΤ μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους. Δηλαδή: εάν κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις (π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι και χρησιμοποιείς (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή οτιδήποτε μπορείς να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να πληρώσεις ΜΟΝΟ το δεύτερο. Σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν δεχτεί την πληρωμή, πηγαίνεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι το υπόλοιπο. Το ΤΠκΔ ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σας και αυτός δεν έχει πλέον δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα (οπότε και να σου κόψει το ρεύμα). Το υπόλοιπο ποσό ΜΠΟΡΕΙ να το διεκδικήσει δικαστικά!Το έχει επιχειρήσει κάποιο μέλος του φόρουμ ;
Ρωτάω διότι σκέφτομαι να το ψάξω πιο σοβαρά, αλλά θα ήθελα να γνωρίζω και εμπειρίες άλλων μελών.
-
Eπι Μελίνας Μερκούρη σαν υπουργός είχαν γίνει τεράστιες κινητοποιήσεις αλλά στο τέλος άνθρακες ο θησαυρός, για πες ποιός θα ελέγχει αν χρησιμοποιείς ή όχι και τις άλλες υπηρεσίες που περιέχονται στον λογαριασμό της ΔΕΗ ? Για κορόϊδα ψάχνεις ?
μας τρολάρεις, δεν πας καλύτερα για μπάνιο ?
ΔΕΗ και ΕΡΤ