-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ποιο είναι αυτό το εξάρτημα;
Υπάρχουν τρία φίλτρα, το διπλό, το μονό και άλλο ένα που νομίζω ότι είναι για ταμπλέτες καφέ (Ή ΟΧΙ; ).Το tamper είναι και μάπα και μικρότερο από τη διάμετρο του φίλτρου.
Κανένα starbucks έχεις εκεί που μένεις; Έχουν πολύ ωραία χαρμάνια.το μονό φίλτρο είναι για τις μερίδες ESE
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ποιο είναι αυτό το εξάρτημα;
Υπάρχουν τρία φίλτρα, το διπλό, το μονό και άλλο ένα που νομίζω ότι είναι για ταμπλέτες καφέ (Ή ΟΧΙ; ).Το tamper είναι και μάπα και μικρότερο από τη διάμετρο του φίλτρου.
Κανένα starbucks έχεις εκεί που μένεις; Έχουν πολύ ωραία χαρμάνια.Είχε κι ένα επιπλέον σακουλάκι στο κουτί με ένα ακόμα φίλτρο σαν το διπλό που από κάτω όμως έχει μόνο μια πολύ μικρή τρύπα ενώ το κανονικό διπλό έχει αρκετές + ότι έχει κι ενα μικρό πλαστικό εξαρτηματάκι σαν βαλβίδα που μπαίνει κάτω από το φίλτρο και κάνει όλη την δουλειά.
Λάρισα μένω και σ αυτά είναι μπροστά οι καμπίσιοι...φυσικά κι έχει Strabucks ι χα!
Πρέπει να μετρήσω την διάμετρο του φίλτρου τελικά για να πάρω τάμπερ....οι μύλοι απ ότι βλέπω απλησίαστοι στις τιμές...τουλάχιστον στο link που μου έδωσες.
-
μύλο gaggia τον είχα πάρει από coffeeway 90€
-
Δεν βρήκα στη συσκευασία τέτοιο πράγμα. Υπήρχαν 3 φίλτρα, το διπλό, το μονό και ένα άλλο μονό με πιο λίγες τρύπες (θα ανεβάσω φωτογραφία). The plot thickens.
Aν πάρεις starbucks, ζήτα να στον κόψουν 2 ή 3 κλικ πιο χοντρό. Το κανονικό άλεσμά τους είναι πολύ λεπτό για τη συγκεκριμένη καφετιέρα και κατεβάζει δύσκολα τον καφέ, ειδικά αν τον πατήσεις όσο χρειάζονται οι έτοιμοι καφέδες του εμπορίου.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
μύλο gaggia τον είχα πάρει από coffeeway 90€τρέχοντας στα coffeeway αύριο μετά την δουλειά (σήμερα είναι κλειστά γμτ) και καπάκι Starbucks για καμμιά περίεργη ποικιλία.....καφέ!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν βρήκα στη συσκευασία τέτοιο πράγμα. Υπήρχαν 3 φίλτρα, το διπλό, το μονό και ένα άλλο μονό με πιο λίγες τρύπες (θα ανεβάσω φωτογραφία). The plot thickens.Aν πάρεις starbucks, ζήτα να στον κόψουν 2 ή 3 κλικ πιο χοντρό. Το κανονικό άλεσμά τους είναι πολύ λεπτό για τη συγκεκριμένη καφετιέρα και κατεβάζει δύσκολα τον καφέ, ειδικά αν τον πατήσεις όσο χρειάζονται οι έτοιμοι καφέδες του εμπορίου.
Το γράφει και στο manual νομίζω για το συγκεκριμένο εξάρτημα, πάντως ήταν σε ξεχωριστό σακουλάκι μαζί με ξεχωριστές οδηγίες.
Ποια ποικιλία είναι καλή στα Starbucks? Tον πίνω πάντα τρίδιπλο (φλυτζάνι τσαγιού λίγο πάνω από την μέση)
edit: μιλάω για αυτήν την μηχανή http://www.kotsovolos.gr/site/product.j ... cc=skroutz
-
Ξεκίνα από Casi Cielo. Γενικά προτίμησε αυτούς που είναι κατηγορίας 'MEDIUM', οι 'BOLD' έχουν αρκετά βαριά γεύση (καλοί κι αυτοί, αλλά δεν τους προτιμώ).
(την ίδια μηχανή έχουμε)
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
τρέχοντας στα coffeeway αύριο μετά την δουλειά (σήμερα είναι κλειστά γμτ) και καπάκι Starbucks για καμμιά περίεργη ποικιλία.....καφέ!
Πέμπτη υποτίθεται ότι είναι ανοιχτά τα μαγαζιά το απόγευμα αλλά δε ξέρω τι ισχύει εκεί
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τρέχοντας στα coffeeway αύριο μετά την δουλειά (σήμερα είναι κλειστά γμτ) και καπάκι Starbucks για καμμιά περίεργη ποικιλία.....καφέ!
Πέμπτη υποτίθεται ότι είναι ανοιχτά τα μαγαζιά το απόγευμα αλλά δε ξέρω τι ισχύει εκεί
offtopic
Άλλα κόλπα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή ανοιχτά το απόγευμα....και το καλύτερο το καλοκαίρι από Ιούλιο έως και Άυγουστο κλειστά το Σάββατο όλα τα καταστήματα....όλοι παραλία \offtopic -
Δεν έκλεισαν τα starbucks στη Λάρισα;
-
Ο χρήστης tonimer έγραψε:
:offtopicviii:Δεν έκλεισαν τα starbucks στη Λάρισα;
Τελικά έχω καιρό να κατέβω στο κέντρο της πόλης ...οι πληροφορίες μου λένε ότι έκλεισαν.
Γμτ Lavazza only από εδώ και πέρα εκτός αν έχουν καμμιά καλή ποικιλία τα Coffeway -
-
Το πρώτο φίλτρο είναι το διπλό. Το δεύτερο το μονό. Το τρίτο (νομίζω ότι) είναι για ταμπλέτες τύπου ESE.
Τι λέτε; Αυτό το ειδικό φίλτρο που γράφεις dimik για έξτρα κρέμα πώς είναι;
Εγώ έχω 4.
Το τέταρτο ίναι όπως το πρώτο (διπλό) με λίγο μεγαλύτερο βάθος και στην κάτω πλευρά δεν φαίνεται πλέγμα με τρύπες όπως στα άλλα 3 αλλά μια μόνο μικρή τρύπα. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Το πρώτο φίλτρο είναι το διπλό. Το δεύτερο το μονό. Το τρίτο (νομίζω ότι) είναι για ταμπλέτες τύπου ESE.
Τι λέτε; Αυτό το ειδικό φίλτρο που γράφεις dimik για έξτρα κρέμα πώς είναι;
Εγώ έχω 4.
Το τέταρτο ίναι όπως το πρώτο (διπλό) με λίγο μεγαλύτερο βάθος και στην κάτω πλευρά δεν φαίνεται πλέγμα με τρύπες όπως στα άλλα 3 αλλά μια μόνο μικρή τρύπα.Εσωτερικα η τρυπα ειναι μεγαλυτερη κ στην εξωτερικη κατω πλευρα μικροτερη .Εχει διπλο πατο κ ετσι επιτυγχανεται πιο πλουσια κρεμα ,εγω αυτο χρησιμοποιω σε μονιμη βαση .
-
Γκρρρ, δεν το έχω. Θα ψάξω να το προμηθευτώ.
-
Na εχεις υπ'οψι σου οτι αν πινεις εσπρεσσο πρεπει να καθαριζεις τα δοντια σου πιο τακτικα κ καθε δευτερη φορα χρειαζονται λευκανση
-
λοιπόν χτύπησα gaggia pure με 99 απο electroworld.
νταξ απο ποιότητα πλαστικό και διάφορες άλλες λεπτομέρειες που δεν ενθουσιάζουν.
είχε τα μόνο 3 φίλτρα που δείχνει ο μάνος πριν.τεράστιο ξενέρωμα το κουμπί που είναι στο πίσω μέρος. ήμαρτον
επίσης lavazza ο κόκκινος τρέχει σαν νεράκι.
πείτε ποιος απο Σ/Μ κάνει? -
Λίγο-πολύ όλοι το ίδιο κόψιμο έχουν, άρα το νερό τρέχει αρκετά εύκολα. Βάζεις λίγο περισσότερο καφέ και πατάς γερά με το tamper. Εξαιρετική τιμή αγοράς.
Πάρε και καμιά ταμπλέτα ΕSE για δοκιμή, τσακ-μπαμ καφές άμα βαριέσαι.Με ενημέρωσαν ότι το ειδικό εξτρά κρεμοφίλτρο δεν πωλείται πλέον. Μάλλον υπήρχε σε παλιότερα κομμάτια.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
:offtopicviii:
Δεν έκλεισαν τα starbucks στη Λάρισα;
Τελικά έχω καιρό να κατέβω στο κέντρο της πόλης ...οι πληροφορίες μου λένε ότι έκλεισαν.
Γμτ Lavazza only από εδώ και πέρα εκτός αν έχουν καμμιά καλή ποικιλία τα CoffewayΑφού είσαι Λάρισα, όποτε έχεις καιρό (ή αν έχεις κανεναν γνωστό Καρδίτσα), check this out....
http://www.espressivo.gr/ziproducts.html -
ρε πστ μου πόσο ξεφτυλισμένη πρέπει να είναι μια εταιρία που δίνει tamper μικρότερο απο το portafilter.
αυτό και το κουμπί απο πίσω
έχω αρχίσει να ξενερώνω επικίνδυνα. και δεν έχω καν δοκιμάσει ακόμα ένα καφέ .
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)