-
Τα φωτα σας. Ψαχνομαι γενικ για καφετιερα (εσπρεσο καπουτσινο) δεν με ενδιαφερει τοσο ο γαλλικος. Εχω ακουσει για ταμπλετες, για αλεσμενους για ενα καρο ιστοριες, μπορει καποιος να μου κανει μια σουμα με υπερ και κατα?
Επισης μου ειπε ενας συναδελφος κατι για μια καφετιερα που εχει, και βαζει κατι σαν μπαλακι (αναλογα με το αρωμα εχει και αλλο χρωμα) παταει το κουμπι και του φτιαχνει τον καφε....παπαριες μου ελεγε? Να παω να τον κοπανησω αυριο?
Ρε τους φουστηδες ενα καφε ειπαμε να πιουμε
-
αυτό με το μπαλάκι νομίζω εννοεί τις καφετιέρες που δουλεύουν με κάψουλα, Nespresso κατά κύριο λόγο.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Τα φωτα σας. Ψαχνομαι γενικ για καφετιερα (εσπρεσο καπουτσινο) δεν με ενδιαφερει τοσο ο γαλλικος. Εχω ακουσει για ταμπλετες, για αλεσμενους για ενα καρο ιστοριες, μπορει καποιος να μου κανει μια σουμα με υπερ και κατα?Επισης μου ειπε ενας συναδελφος κατι για μια καφετιερα που εχει, και βαζει κατι σαν μπαλακι (αναλογα με το αρωμα εχει και αλλο χρωμα) παταει το κουμπι και του φτιαχνει τον καφε....παπαριες μου ελεγε? Να παω να τον κοπανησω αυριο?
Ρε τους φουστηδες ενα καφε ειπαμε να πιουμε
-Ταμπλέτες, μπαλάκια (=μερίδες) να τις αποφύγεις, στοιχίζουν ακριβότερα και υπάρχει μικρότερη επιλογή σε μάρκες. Είχα μια μηχανή με ταμπλέτες και όταν τα έφτυσε ξαναγύρισα στην κλασσική. Υπάρχουν βέβαια μηχανές που παίρνουν και μερίδες και χύμα.
-Αν σε βολεύει να αγοράζεις φρεσκοαλεσμένο από ειδικά μαγαζιά κάνε το. Αλλιώς διάλεξε τη μάρκα που σου πάει στη γεύση και κράτα τον καφέ σε αεροστεγές δοχείο ή ακόμα και στο ψυγείο.
-Διάλεξε καφετιέρα με πίεση 15 bar ή περισσότερο. Εχοντας αλλάξει 4 τα τελευταία 20 χρόνια θα έλεγα ότι πιο σημαντικό είναι να την καθαρίζεις συχνά παρά το πόσο κάνει (μιλώντας πάντα για ερασιτεχνική συσκευή).
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Τα φωτα σας. Ψαχνομαι γενικ για καφετιερα (εσπρεσο καπουτσινο) δεν με ενδιαφερει τοσο ο γαλλικος. Εχω ακουσει για ταμπλετες, για αλεσμενους για ενα καρο ιστοριες, μπορει καποιος να μου κανει μια σουμα με υπερ και κατα?Επισης μου ειπε ενας συναδελφος κατι για μια καφετιερα που εχει, και βαζει κατι σαν μπαλακι (αναλογα με το αρωμα εχει και αλλο χρωμα) παταει το κουμπι και του φτιαχνει τον καφε....παπαριες μου ελεγε? Να παω να τον κοπανησω αυριο?
Ρε τους φουστηδες ενα καφε ειπαμε να πιουμε
Η ταμπλέτα βγάζει καλό καφέ (αν και η καφετιέρα είναι καλή),και δεν λερώνεις ούτε λερώνεσαι..απλά βγάζεις την χρησιμοποιημένη ταμπλέτα και την πετάς.Η κλασσική καφετιέρα με τον καφέ σε σκόνη έχει τα κλασσικά λερώματα,και χρειάζεται και πλύσιμο κάθε φορά που χρησιμοποιείται.Νομίζω πως το καλύτερο αποτέλεσμα το έχεις με τον φρεσκοκομμένο καφέ αλλά αυτό προυποθέτει και κοπτική μηχανή δηλαδή πάει μακριά η βαλίτσα..
-
Το ψαξαμε στσο ιντερνετ μαζι σημερα, καφετιερα NESPRESSO λέει, βολικό φαίνεται, κα ιαπο ότι είδα εχει και διαβαθμισεις στον καφε, μαλλον προς τα εκει θα παω, μιας και απο οτι μου ειπε και αυτος ουτε λερωνεσαι ουτε να καθαριζεςι ούτε τπτ.
-
nespresso κάψουλες παίρνεις μόνο απο την nespresso που νομίζω έχει 2 καταστήματα στην Αθήνα όλα και όλα ή με παραγγελία μέσω site. βάλε και το κόστος κάθε κάψουλας και πες μας πόσο σου βγαίνει τελικά.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Το ψαξαμε στσο ιντερνετ μαζι σημερα, καφετιερα NESPRESSO λέει, βολικό φαίνεται, κα ιαπο ότι είδα εχει και διαβαθμισεις στον καφε, μαλλον προς τα εκει θα παω, μιας και απο οτι μου ειπε και αυτος ουτε λερωνεσαι ουτε να καθαριζεςι ούτε τπτ.Εμείς έχουμε nespresso στη δουλειά. Είναι πολύ βολική, και φτιάχνει πολύ καλό καϊμάκι, αλλά ο καφές είναι ψιλοτραγικός σε γεύση, καθόλου αρωματικός, γενικά αρκετά χειρότερος από αυτόν που φτιάχνει μια οικιακή καφετιέρα εσπρέσο με illy ή lavazza.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Το ψαξαμε στσο ιντερνετ μαζι σημερα, καφετιερα NESPRESSO λέει, βολικό φαίνεται, κα ιαπο ότι είδα εχει και διαβαθμισεις στον καφε, μαλλον προς τα εκει θα παω, μιας και απο οτι μου ειπε και αυτος ουτε λερωνεσαι ουτε να καθαριζεςι ούτε τπτ.
Εμείς έχουμε nespresso στη δουλειά. Είναι πολύ βολική, και φτιάχνει πολύ καλό καϊμάκι, αλλά ο καφές είναι ψιλοτραγικός σε γεύση, καθόλου αρωματικός, γενικά αρκετά χειρότερος από αυτόν που φτιάχνει μια οικιακή καφετιέρα εσπρέσο με illy ή lavazza.
Ποιές ποικιλίες έχεις δοκιμάσει ρε συ? Είχα πιεί πολύ καλό καφέ απ τη συγκεκριμένη (+ το πολύ ωραίο καϊμάκι)
-
Η NESPRESSO, στις καφετιερες για γραφει κλπ, δεν χρησιμοποιει μια μπιλια για καθε καφε, αλλα για πιο πολλους. Επισης εχει 12 διαβαθμισεις για εσπρεσο....εσεις πια περνετε?
απο ότι εχω δει μεσω, για αγορα μέσω ιντερνετ σου βγαινει περιπου 40 λεπτα οτ κάθε μπαλακι του καφε, μην με βάλεται να μετρησω το νερο και το ρευμα που καιει
-
4 ευρώ έχει ο lavazza 250gr και κάπου τόσο τα 250gr oι διάφορες γεύσεις starbucks (καφές σε κόκκους, μη αλεσμένος)
κάνε τα μαθηματικά σου τώρα...πάντως σε βλέπω αποφασισμένο, και για περιβάλλον γραφείου ίσως να είναι και σοφή κίνηση αν δεν θες να γίνεις ο μλκς που καθαρίζει τις γυφτιές των άλλων.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Το ψαξαμε στσο ιντερνετ μαζι σημερα, καφετιερα NESPRESSO λέει, βολικό φαίνεται, κα ιαπο ότι είδα εχει και διαβαθμισεις στον καφε, μαλλον προς τα εκει θα παω, μιας και απο οτι μου ειπε και αυτος ουτε λερωνεσαι ουτε να καθαριζεςι ούτε τπτ.
Εμείς έχουμε nespresso στη δουλειά. Είναι πολύ βολική, και φτιάχνει πολύ καλό καϊμάκι, αλλά ο καφές είναι ψιλοτραγικός σε γεύση, καθόλου αρωματικός, γενικά αρκετά χειρότερος από αυτόν που φτιάχνει μια οικιακή καφετιέρα εσπρέσο με illy ή lavazza.
Ποιές ποικιλίες έχεις δοκιμάσει ρε συ? Είχα πιεί πολύ καλό καφέ απ τη συγκεκριμένη (+ το πολύ ωραίο καϊμάκι)
Παίρνουμε 3 ποικιλίες εσπρέσο (μαύρη, σκούρη πράσινη, ανοιχτή πράσινη, τις έχω δοκιμάσει όλες) και 3 ποικιλίες lungo (δεν έχω δοκιμάσει καμία).
Έχω μια επιφύλαξη μήπως η μηχανή που έχουμε ή οι κάψουλες που παίρνουμε είναι ελβετικών προδιαγραφών, γιατί γενικά παντού εδώ στην ελβετία ο εσπρέσο είναι ψιλοχάλια -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
4 ευρώ έχει ο lavazza 250gr και κάπου τόσο τα 250gr oι διάφορες γεύσεις starbucks (καφές σε κόκκους, μη αλεσμένος)
κάνε τα μαθηματικά σου τώρα...πάντως σε βλέπω αποφασισμένο, και για περιβάλλον γραφείου ίσως να είναι και σοφή κίνηση αν δεν θες να γίνεις ο μλκς που καθαρίζει τις γυφτιές των άλλων.
Για το σπιτι θα την πάρω, απλα ο συναδελφος την εχει σπιτι του και με βοηθουσε να διαλεξω
Μια άλλη απορία....ο lungo είναι σα να λέμε καπουτσινο? Με εχουν μπερδεψει λίγο οι ωρολογίες τους.
Α επίσης μου είπε οτι κάνει ωραιο καϊμάκι και ότι δεν λέει για φρεντο....γιατι χαλας το καϊμάκι
γενικα ο τυπος ειναι respect, ειναι μανιακος με τον καφε, και εχει και τρελο χιουμορ
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
4 ευρώ έχει ο lavazza 250gr και κάπου τόσο τα 250gr oι διάφορες γεύσεις starbucks (καφές σε κόκκους, μη αλεσμένος)
κάνε τα μαθηματικά σου τώρα...πάντως σε βλέπω αποφασισμένο, και για περιβάλλον γραφείου ίσως να είναι και σοφή κίνηση αν δεν θες να γίνεις ο μλκς που καθαρίζει τις γυφτιές των άλλων.
Για το σπιτι θα την πάρω, απλα ο συναδελφος την εχει σπιτι του και με βοηθουσε να διαλεξω
Μια άλλη απορία....ο lungo είναι σα να λέμε καπουτσινο? Με εχουν μπερδεψει λίγο οι ωρολογίες τους.
Α επίσης μου είπε οτι κάνει ωραιο καϊμάκι και ότι δεν λέει για φρεντο....γιατι χαλας το καϊμάκι
γενικα ο τυπος ειναι respect, ειναι μανιακος με τον καφε, και εχει και τρελο χιουμορ
Ο lungo είναι ο διπλός όπως λέμε εδω..οχι διπλός σε δόση καφέ αλλά διπλός σαν ποσότητα νερού με μια συγκεκριμένη δόση καφέ.Ο capuccino είναι ο ίδιος καφές αλλά με γάλα.
Τώρα για το freddo,εννοείς espresso freddo ή capuccino freddo?αν εννοείς espresso θα συμφωνήσω μαζί του οτι το καιμάκι χαλάει..στον cappucino όμως δεν υπάρχει καιμάκι αλλά γάλα -
πού είδες τον illy 4€ ρε μάστορα ?
Στέλιο,εγώ έχω πάρει μια Izzy C201, αυτήν και έχει δύο φίλτρα, το ένα παίρνει χύμα αλεσμένο καφέ κι έχει 2 τσουτσούνια για να βγάζει σε 2 φλυτζάνια παράλληλα, κι άλλο ένα για ατομική μερίδα. (ΠΡΟΣΟΧΗ: άλλο ατομική μερίδα κι άλλο κάψουλα-αυτό είναι σύστημα της nespresso). Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ατομική μερίδα, αλλά φαντάζομαι δε λερώνει, είναι πιο φρέσκος ο καφές και δεν είναι τόσο νταβαντούρι.
Σ'έχουμε μπερδέψει ε?
τι καφέ προτιμάς να πίνεις? εσπρέσσο ζεστό, εσπρέσσο κρύο (freddo), cappuccino ζεστό ή cappuccino κρύο (freddo) ? αν τα θέλεις όλα τότε σου προτείνω κάτι σαν το παραπάνω, δηλαδή μια εσπρεσσιέρα που να παίρνει ΚΑΙ ατομικές ΚΑΙ αλεσμένο -
Ο αλεσμένος illy στη συσκευασία των 250 γρ. στοιχίζει περίπου 7,50 ευρω
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Ο αλεσμένος illy στη συσκευασία των 250 γρ. στοιχίζει περίπου 7,50 ευρωή και παραπάνω καμμιά φορά (8+ ευρώ)!
Και μάλιστα παρατήρησα με έκπληξη την αύξηση από τα 4 - 5 ευρώ που έκανε πριν από κάνα-δύο χρόνια. (Για την ακρίβεια αντέδρασα κάπως έτσι: 'WHAT??!! Πώς την έχουν δει;!')
Αντιθέτως, ο Lavazza (στη χρυσή χάρτινη συσκευασία), που φαίνεται να 'συνεργάζεται' και καλύτερα με τη φθηνή εσπρεσσιέρα μου, παρέμεινε στα 4.00 - 4.50 ευρώ, και στις προσφορές του Carrefour στους καφέδες τον βρίσκεις και με -20% έκπτωση
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ο αλεσμένος illy στη συσκευασία των 250 γρ. στοιχίζει περίπου 7,50 ευρω
ή και παραπάνω καμμιά φορά (8+ ευρώ)!
Και μάλιστα παρατήρησα με έκπληξη την αύξηση από τα 4 - 5 ευρώ που έκανε πριν από κάνα-δύο χρόνια. (Για την ακρίβεια αντέδρασα κάπως έτσι: 'WHAT??!! Πώς την έχουν δει;!')
Αντιθέτως, ο Lavazza (στη χρυσή χάρτινη συσκευασία), που φαίνεται να 'συνεργάζεται' και καλύτερα με τη φθηνή εσπρεσσιέρα μου, παρέμεινε στα 4.00 - 4.50 ευρώ, και στις προσφορές του Carrefour στους καφέδες τον βρίσκεις και με -20% έκπτωση
Ακριβώς όπως το είπες...πριν απο καναδύο χρόνια η τιμή ήταν λίγο παραπάνω απο τα 5. Εγω πάντως τον αγοράζω 7,67.Τώρα για την αύξηση δεν πιστεύω οτι ευθύνονται τόσο οι ιταλοί όσο τα γνωστά-άγνωστα ντόπια αρπακτικά που λέγονται εισαγωγείς,έμποροι,σουπερμάρκετ κ.λ.π.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
πού είδες τον illy 4€ ρε μάστορα ?Στέλιο,εγώ έχω πάρει μια Izzy C201, αυτήν και έχει δύο φίλτρα, το ένα παίρνει χύμα αλεσμένο καφέ κι έχει 2 τσουτσούνια για να βγάζει σε 2 φλυτζάνια παράλληλα, κι άλλο ένα για ατομική μερίδα. (ΠΡΟΣΟΧΗ: άλλο ατομική μερίδα κι άλλο κάψουλα-αυτό είναι σύστημα της nespresso). Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ατομική μερίδα, αλλά φαντάζομαι δε λερώνει, είναι πιο φρέσκος ο καφές και δεν είναι τόσο νταβαντούρι.
Σ'έχουμε μπερδέψει ε?
τι καφέ προτιμάς να πίνεις? εσπρέσσο ζεστό, εσπρέσσο κρύο (freddo), cappuccino ζεστό ή cappuccino κρύο (freddo) ? αν τα θέλεις όλα τότε σου προτείνω κάτι σαν το παραπάνω, δηλαδή μια εσπρεσσιέρα που να παίρνει ΚΑΙ ατομικές ΚΑΙ αλεσμένοΑγορασα μια NESPRESSO KRUPS
βασικα πριν λιγο καιρο αρχισα να πινω εσπρεσο φρεντο (επινα καπουτσινο φρεντο....οταν δεν επινα φραπέ ) το χειμωνα κλασικα ζεστο καπουτσινο....δεν ξερω μηπως το γυρισω σε εσπρεσο....οπως και να εχει θα κάνω πολλες δοκιμες
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Ο lungo είναι ο διπλός όπως λέμε εδω..οχι διπλός σε δόση καφέ αλλά διπλός σαν ποσότητα νερού με μια συγκεκριμένη δόση καφέ.Ο capuccino είναι ο ίδιος καφές αλλά με γάλα.
Τώρα για το freddo,εννοείς espresso freddo ή capuccino freddo?αν εννοείς espresso θα συμφωνήσω μαζί του οτι το καιμάκι χαλάει..στον cappucino όμως δεν υπάρχει καιμάκι αλλά γάλαΟ lungo είναι ένας espresso πιο χοντρά αλεσμένος, του οποίου η εκχύλιση των 25'' σου παράγει 40ml καφέ.
Αυτό που περιγράφεις είναι απλά ένας 'νερωμένος' espresso με κύριο πρόβλημα την μεγάλη περιεκτικότητα σε καφεΐνη.
Και φυσικά είναι αυτό που μας σερβίρουν ως lungo παντούΚρύος και καιμάκι δεν πάνε μαζί. Προσωπικά έχω σταματήσει να πίνω κρύο espresso ή cappuccino. Χαλάει όλη η γεύση του, ειδικά αν τον αφήσεις πάνω από 10 λεπτά
-
Ρε γμτ....υποτιθεται οτι η καφετιερα που πηρα ειναι αυτοματη....την σταματαω μονος μου ομως μετα απο λιγα δευτερολεπτα που βγαζει καφε, γιατι φοβαμαι οτι θα μου τον κανει νερομπουλι αρχιει και ανοιγει πολυ το χρωμα του καφε που σκαει τα τελευταια δευτερολεπτα (εκει που το σταματαω δλδ)
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)