-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
To δικό μου ως ψηφιακό ότι δείχνει έχει και στην πραγματικότητα.και το ψηφιακο μπορει να κλεβει
-
Ο χρήστης jimded έγραψε:
To δικό μου ως ψηφιακό ότι δείχνει έχει και στην πραγματικότητα.
και το ψηφιακο μπορει να κλεβει
από τις μετρήσεις των 4Τ η απόκλιση ήταν -+1χλμ...
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Τα πιο φιλότιμα λένε ότι είναι τα Opel και αν θυμάμαι καλά και τα FIAT (αν και για το δεύτερο δεν είμαι σίγουρος).μετρησα προχθες Αστρα 1600 και εχει αποκλιση:
στα 80 δειχνει 75
στα 172 δειχνει 180 -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Στο δικο μου ισχυουν τα εξης με βαση το GPS:στα 164 πραγματικα, δειχνει 170
στα 155 πραγματικα, δειχνει 160
στα 135 πραγματικα, δειχνει 140
στα 125 πραγματικα, δειχνει 130
στα 96 πραγματικα, δειχνει 100προσθετω οτι στα 195 πραγματικα, δειχνει 200
-
sdf
-
Στο παλιό και κατεστραμένο πλέον Κλιό το κοντέρ είχε μεγαλύτερη μύτη κι απ τον Πινίκιο!Με 7% μικρότερη διάμετρο απ ΄τον κατασκευαστή και με δεδομένη την αρχική απόκλιση, νόμιζα οτι έιχα Williams!!! Στα 150 επιτάχυνε με μια όρεξη τοσκασμένο...Άλλο αν στην πραγματικότητα ήταν κοντά στα 135...
Τσεκάρισμα γίνεται και με το οδόμετρο.Εκεί να δείτε γέλια!έβγαλα όλες τις χιλιομετρήσεις της Πελοποννήσου σκάρτες! (καλά αυτό το συζητάμε...)
Το 306 έχει μεγαλύτερο τροχό και μάλλον το αρχικό σφάλμα έχει μειωθεί σημαντικά.Με 150 στο κοντέρ, η κλήση στο Διακοφτό έγραφε 149... -
προχθές έκανα το τεστ να μηδενίσω το trip computer και έχοντας στο cruise control 140χλμ/ω κοντερίσια, το trip έδειχνε average 135.
Ποιο νούμερο πιστεύετε είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα? Γιατί δεν έχουν ίδια ένδειξή? Πάντως το autotriti μέτρησε απόκλιση
-
2,3 χλμ απόκλιση στα 80
-
3,6 χλμ απόκλιση στα 100
-
4,2 χλμ απόκλιση στα 120
άρα προσεγίστικά η απόκλιση στα 140 πρέπει να είναι γύρω στα 5-6χλμ και άρα πρακτικά ίδια με το trip computer.
-
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
προχθές έκανα το τεστ να μηδενίσω το trip computer και έχοντας στο cruise control 140χλμ/ω κοντερίσια, το trip έδειχνε average 135.Ποιο νούμερο πιστεύετε είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα? Γιατί δεν έχουν ίδια ένδειξή? Πάντως το autotriti μέτρησε απόκλιση
-
2,3 χλμ απόκλιση στα 80
-
3,6 χλμ απόκλιση στα 100
-
4,2 χλμ απόκλιση στα 120
άρα προσεγίστικά η απόκλιση στα 140 πρέπει να είναι γύρω στα 5-6χλμ και άρα πρακτικά ίδια με το trip computer.
Το trip έδειχνε σωστά.
-
-
Αν λοιπόν το trip δείχνει σωστά να θεωρησουμε ότι η βελόνα που έχει απόκλιση οφείλεται σε 'προχειρότητα'΄κατασκευής ή όπως έχει ειπωθεί έχει σφάλμα για να σε κάνει να μην τρέχεις?
Πάντως ψάχων PDA+GPS για να μετρήσω και με αυτά για σιγουριά.
-
νομιζω οτι σκοπιμα ολοι οι κατασκευαστες εχουν δωσει αυτη τη μικρη αποκλιση για λογους ασφαλειας.
το GPS θα σου λυσει σιγουρα τις αποριες.
-
Όχι όλοι. Μερικά κοντέρ δεν κλέβουν καθόλου, ή ελάχιστα (σε υψηλές ταχύτητες). πχ. η Όπελ όπως λέω πιο πάνω.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Όχι όλοι. Μερικά κοντέρ δεν κλέβουν καθόλου, ή ελάχιστα (σε υψηλές ταχύτητες). πχ. η Όπελ όπως λέω πιο πάνω.μερτησα το Αστρα Σπυρο πριν λιγες μερες και εχει αποκλιση...
δες λιγο πιο πισω
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Όχι όλοι. Μερικά κοντέρ δεν κλέβουν καθόλου, ή ελάχιστα (σε υψηλές ταχύτητες). πχ. η Όπελ όπως λέω πιο πάνω.
μερτησα το Αστρα Σπυρο πριν λιγες μερες και εχει αποκλιση...
δες λιγο πιο πισω
Δείχνει λιγοτερο στα 80???
Στα 180, αν δείχνει 172 είναι ΕΛΑΧΙΣΤΗ απόκλιση.
Με τι όργανα μέτρησες? -
με GPS + PDA
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
με GPS + PDAΔεν είναι πολύ safe μετρήσεις αυτές βρε Σπύρο. Κι εγώ το πάλεψα κάποτε, αλλά είναι ανακριβή τα αποτελέσματα.
-
γιατι αυτο?
δεν νομιζω οτι υπαρχει πιο ακριβης τροπος!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γιατι αυτο?δεν νομιζω οτι υπαρχει πιο ακριβης τροπος!
Γιατί το GPS δίνει σήμα κάθε 2-3 δευτερόλεπτα και όχι συνέχεια. Τουλάχιστον έτσι ήταν το δικό μου
-
το δικο μου δινει σημα καθε 1'' και αρκει να σταθεροποιησεις τη ταχυτητα του αυτοκινητου για 2-3'' ωστε να παρεις μια σωστη ενδειξη.
-
και η ακριβεια του ειναι +- 0,5km/h.
-
Πάσο
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Αν λοιπόν το trip δείχνει σωστά να θεωρησουμε ότι η βελόνα που έχει απόκλιση οφείλεται σε 'προχειρότητα'΄κατασκευής ή όπως έχει ειπωθεί έχει σφάλμα για να σε κάνει να μην τρέχεις?Πάντως ψάχων PDA+GPS για να μετρήσω και με αυτά για σιγουριά.
μπαμπη με 5η και 160 σταφερα cruise on σε αουτοστραντα 30 χλμ ολο ευθεια το κοματι παντοβα/βενετια με gps garmin ειχα ενδειξη 156 χλμ την ωρα
ΤΑΧΥΤΗΤΑ & ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΡΟΥ