-
Η μέτρηση στροφών κινητήρα που βλέπουμε, ξέρω ότι γίνεται με τον ήχο.
Χθες μιλούσα μ' έναν φίλο και μου έσπασε τα ούμπαλα ότι αυτό δεν ισχύει και ότι αποκλείεται να μην έχουν στροφόμετρο στην F1.
Βάλαμε και στοίχημα, μια μπίρα!Που θα βρω στοιχεία για αυτό, που να εξηγεί και το γιατί να μην έχουν στροφόμετρο;
-
Χθες μιλούσα μ' έναν φίλο και μου έσπασε τα ούμπαλα ότι αυτό δεν ισχύει και ότι αποκλείεται να μην έχουν στροφόμετρο στην F1.
Βάλαμε και στοίχημα, μια μπίρα!Που θα βρω στοιχεία για αυτό, που να εξηγεί και το γιατί να μην έχουν στροφόμετρο;
-
-
Ο χρήστης iron_gr έγραψε:
Μάλλον στο Google.
ΥΓ. Στροφόμετρο έχουν τα μονοθέσια, η ΦΙΑ τι στροφόμετρο να έχει; Ένα για όλα τα μονοθέσια και μάλιστα 'συνδεδεμένο' σε όλα τα μονοθέσια; (Ξανθός είναι ο φίλος σου )
-
Συγγνώμη, αλλά όλα αυτά που εμφανίζονται στο γράφημα αποκλείεται να είναι μόνο από τη συχνότητα του ήχου. Ερχονται από δεδομένα της τηλεμετρίας, αφού εμφανίζονται ακόμα η ένδειξη για το traction control καθώς και το πόσο πίεση ασκείται στο γκάζι/φρένο. Αυτά αποκλείεται να τα 'ακούσεις'! Μάλιστα κάποια στιγμή τα είχαν βάλει παράλληλα και φαινόταν η διαφορά του οδηγικού στυλ μεταξύ κάποιων οδηγών.
Ακόμα και αν ο αριθμός στροφών υπολογίζεται από τη συχνότητα του ήχου, γιατί να μη χρησιμοποιούνται απ'ευθείας τα στοιχεία της τηλεμετρίας που είναι διαθέσιμα;
(Αυτά βέβαια είναι δικές μου υποθέσεις και μπορεί να λέω και βλακείες.)
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Συγγνώμη, αλλά όλα αυτά που εμφανίζονται στο γράφημα αποκλείεται να είναι μόνο από τη συχνότητα του ήχου. Ερχονται από δεδομένα της τηλεμετρίας, αφού εμφανίζονται ακόμα η ένδειξη για το traction control καθώς και το πόσο πίεση ασκείται στο γκάζι/φρένο. Αυτά αποκλείεται να τα 'ακούσεις'! Μάλιστα κάποια στιγμή τα είχαν βάλει παράλληλα και φαινόταν η διαφορά του οδηγικού στυλ μεταξύ κάποιων οδηγών.Ακόμα και αν ο αριθμός στροφών υπολογίζεται από τη συχνότητα του ήχου, γιατί να μη χρησιμοποιούνται απ'ευθείας τα στοιχεία της τηλεμετρίας που είναι διαθέσιμα;
(Αυτά βέβαια είναι δικές μου υποθέσεις και μπορεί να λέω και βλακείες.)
Είχα διαβάσει κι εγώ παλαιότερο το άρθρο (ή άρθρα που έγραφε πως τα γραφήματα υπολογίζονται από τη συχνότητα του ήχου, αλλά που να θυμάμαι τώρα που το είχα διαβάσει;
Στροφόμετρο πάντως ΔΕΝ έχει η ΦΙΑ
-
Εννοειταί οτι η μέτρηση των στροφών που βλέπουμε προέρχεται απο τον ήχο του κινητήρα. Γι' αυτό και καμιά φορά όταν μπαίνει το TC κάνει λάθος ειδικά στη Φερράρι που το TC όταν μπαίνει ακούγεται περισσότερο
-
Η μέτρηση των στροφών , όπως είχε γράψει και πρίν χρόνια το f1 racing επιτυγχάνεται από τον ήχο των μονοθεσίων . Ενα μικρόφωνο που βρίσκεται πάνω σε μια από τις τρείς κερέες στο ρύγχος του μονοθεσίου , μετρά τα μέγιστα και τα ελάχιστα που βγάζει το ηχητικό κύμα . Απο εκεί με ενα ειδικό τύπο υπολογίζονται οι στροφές !!!
Πάντως έχω την αίσθηση , οτι ήταν λάθος η ένδειξη αφού , όταν έχουμε μέγιστο αριθμό στροφών κινητήρα , μια κόκκινη ένδειξη μας το δείχνει , ενω σε αυτή την περίπτωση η κόκκινη ένδειξη ήταν κάπου στις 18500 στροφές .....
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Που θα βρω στοιχεία για αυτό, που να εξηγεί και το γιατί να μην έχουν στροφόμετρο;
Μάλλον στο Google.
ΥΓ. Στροφόμετρο έχουν τα μονοθέσια, η ΦΙΑ τι στροφόμετρο να έχει; Ένα για όλα τα μονοθέσια και μάλιστα 'συνδεδεμένο' σε όλα τα μονοθέσια; (Ξανθός είναι ο φίλος σου )
Δεν είναι σοβαρή απάντηση αυτή!
Η μέτρηση των στροφών , όπως είχε γράψει και πρίν χρόνια το f1 racing επιτυγχάνεται από τον ήχο των μονοθεσίων . Ενα μικρόφωνο που βρίσκεται πάνω σε μια από τις τρείς κερέες στο ρύγχος του μονοθεσίου , μετρά τα μέγιστα και τα ελάχιστα που βγάζει το ηχητικό κύμα . Απο εκεί με ενα ειδικό τύπο υπολογίζονται οι στροφές !!!
Ποιος είχε γράψει και γιατί να μετριούνται έτσι και όχι με όργανο (αισθητήρα);
-
Τι να σου πώ ρε iron_gr ... Έψαξα χθές την Φορμουλοβιβλιοθήκη μου ( ) και το διάβασα , είναι δυο χρονών κείμενο αυτό , και μάλιστα είχε κριθει αρνητικά απο τους συντάκτες ...
Μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα σε αυτάτα δυο χρόνια .....Δεν το δένω σκοινί - κορδόνι .....
-
Που θα βρω στοιχεία για αυτό, που να εξηγεί και το γιατί να μην έχουν στροφόμετρο;
Μάλλον στο Google.
Δεν είναι σοβαρή απάντηση αυτή!
[σνιπ]Ενώ τα 'ούμπαλα που σου έσπασε ο φίλος σου' και το 'στοίχημα που βάλατε μια μπίρα' είναι σοβαρή ερώτηση, ε;
ΥΓ. Σκέψου πριν κατηγορήσεις (και σε bold μάλιστα)
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ενώ τα 'ούμπαλα που σου έσπασε ο φίλος σου' και το 'στοίχημα που βάλατε μια μπίρα' είναι σοβαρή ερώτηση, ε;
Τι λες ρε φίλε!
Εσύ να σκεφτείς τις προσβολές που ξεφουρνίζεις!
Να απαντάς χωρίς να λες χαζομάρες!Αλλιώς** ΜΟΚΟ!**
-
Ενώ τα 'ούμπαλα που σου έσπασε ο φίλος σου' και το 'στοίχημα που βάλατε μια μπίρα' είναι σοβαρή ερώτηση, ε;
Τι λες ρε φίλε!
Εσύ να σκεφτείς τις προσβολές που ξεφουρνίζεις!
Να απαντάς χωρίς να λες χαζομάρες!Αλλιώς** ΜΟΚΟ!**
Σε προσπερνώ, εκτός από ένα: μην μπερδεύες τα ούμπαλά σου, τα στοιχήματα και τις μπύρες με έννοιες όπως η σοβαρότητα.
-
**Φίλε migf1, πόσο χρονών είσαι; Κανα 15χρονο σε κόβω!
Αν ήμουν mod θα διέγραφα τα μηνύματά σου και θα σ' έβαζα στη θέση σου με PM!**
-
-
[snip]
Κανα 15χρονο σε κόβω!Κοντά έπεσες (+-1)
Over & out
-
Πρόσεξε ΠΩΣ απάντησες στην ερώτηση μου 'Που θα βρω στοιχεία για τη μέτρηση στροφών κινητήρα στην F1'
Απάντηση 1: 'Μάλλον στο Google.'
Τι λες ρε φίλε! Τι λες ρε φίλε! Είσαι σοβαρός; Αυτό το ήξερα κι εγώ. Εσένα περίμενα! Άκρως προκλητική απάντηση και χωρίς νόημα.
ΑΡΑ, έπρεπε να κάνεις ΜΟΚΟ!Απάντηση 2: ”ΥΓ. Στροφόμετρο έχουν τα μονοθέσια, η ΦΙΑ τι στροφόμετρο να έχει;”
Ναι, τα μονοθέσια ΔΕΝ έχουν στροφόμετρο! Είσαι και ανίδεος!
Δεν έγραψα για ΦΙΑ πουθενά. Είπα «στην F1”
**
Απάντηση 3:** Ένα για όλα τα μονοθέσια και μάλιστα 'συνδεδεμένο' σε όλα τα μονοθέσια;
Τι είναι αυτά που λες!
**
Απάντηση 4 (προσβολή):** (Ξανθός είναι ο φίλος σου )
Δε μας χέζεις ΡΕ!ΕΛΕΟΣ!
-
iron_gr
μήπως εκτός από το κατσικάκι, έφαγες και το χιούμορ σου;Ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο που αρπάχτηκες τόσο....
edit λόγω συντακτικού λάθους...
-
Πραγματικα! Δεν σου ειπε κ κατι τοσο τρομερο ο Χαρης, εκτος κι αν εγω δεν έπιασα το ΤΟΣΟ προσβλητικο του πράγματος!
Το μόνο που εκανε ηταν ένα μικροοοοοο ψεμματακι για την ηλικία του!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Πραγματικα! Δεν σου ειπε κ κατι τοσο τρομερο ο Χαρης, εκτος κι αν εγω δεν έπιασα το ΤΟΣΟ προσβλητικο του πράγματος!Το μόνο που εκανε ηταν ένα μικροοοοοο ψεμματακι για την ηλικία του!
Funis μάλλον δεν είσαι ξανθιά
Μέτρηση στροφών κινητήρα