-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μιας και μετά απο 2-3 γύρους στην πίστα ένα καθημερινό αυτοκίνητο χρειάζεται ολόκληρο ενα γενικό συμαζεμα,για να μην αναφέρω περίπτωση εξόδου.Αν και δεν θα έρθω για να συντρίψω ρεκόρ με το γκετζ,θα έρθω για το γενικότερο χαβαλέ που αφθονεί σαυτές τις συγκεντρώσεις.
(προλαβαίνω να χαμηλωσω-σφίξω τα κονι,να ρίξω μια τετραδα semi πάνω, ενα χταπόδι χωρίς καταλύτη και ενα κουβά με τεσσάρων σημείων μέσα σε 1.5 μηνα εννοείται)-ε για το χαβαλέ είπαμεΑν ήθελε μετα απο τρείς γύρους στήν πίστα,γενικό συμμάζεμα το αυτοκίνητο,φαντάσου τί θα έπρεπε να κάνουμε μετα απο ένα φούλ Σ/Κ μέ 15-20 σέσσιονς τών 12-15 γύρων το καθένα.
Αυτά που σού είπανε (προφανές ότι δέν τα έζησες να μας τα διηγηθείς) είναι δικαιολογίες πολύ κοινές,πού λέγονται απο όσους δέν θέλουνε (για άλλους προσωπικούς λόγους) να μπούνε στήν πίστα,οπότε και αναμασάνε τήν 'παλαιωτέρα τών δικαιολογιών'. -
Δε θα διαφωνήσουμε σαυτό,δε σε ξέρω δε με ξέρεις.Εχουμε όλο το καιρό μπροστά μας να γνωριστούμε.
Ομως για να απαντήσω περιληπτικά,τη πρώτη φορά που μπήκα σε πίστα (αιγινίου συγκεκριμένα) ήταν το 1996 ,χωρίς καν διπλωμα.Στις Σέρρες δεν έχω οδηγήσει ,γνωρίζω ότι η χάραξη της δεν ταλαιπωρεί τόσο το αυτοκίνητο όσο η πολύ σφιχτη χάραξη του Αιγινίου,όμως οι πολλοί γύροι που έχω κάνει στο Αιγίνιο έκτοτε, με αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα μου επιτρέπουν να έχω τεκμηριωμένη άποψη.
Και παρεπιπτόντως,άλλες φθορές μπορείς να αναγνωρίσεις σε ένα καινούριο αυτοκίνητο και άλλες σε ενα χιλιολιωμένο σε ανάλογες συνθήκες αυτοκίνητο. -
Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Μπορεί να έχεις από ελάχιστες φθορές έως τεράστιες. Συνήθως, όταν γνωρίζεις τι να κάνεις για να προφυλάξεις το αυτοκίνητο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Μιλάω κυρίως για τα αναλώσιμα, αφού αυτά είναι που τρώνε το μεγαλύτερο ζόρι.
Αν δεν τηρείς μερικά πράγματα ή πηγαίνεις στην πίστα για να κάνεις χαβαλέ (που καθόλου κακό δεν είναι αυτό), τότε προφανώς οι φθορές είναι περισσότερες.
Πάντως, κι εγώ καινούργιο αυτοκίνητο έχω και μετά από 4 επισκέψεις στην πίστα τους τελευταίους 5 μήνες, δε θα έλεγα ότι παρουσίασε κάποια σημαντική φθορά, εκτός των ελαστικών και τακακίων (και ακόμα είμαι με τα ίδια λάστιχα και έχουν αρκετό πέλμα για να βγάλω άλλες 2-3 επισκέψεις).
Και είμαστε και off topic
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Δε θα διαφωνήσουμε σαυτό,δε σε ξέρω δε με ξέρεις.Εχουμε όλο το καιρό μπροστά μας να γνωριστούμε.
Ομως για να απαντήσω περιληπτικά,τη πρώτη φορά που μπήκα σε πίστα (αιγινίου συγκεκριμένα) ήταν το 1996 ,χωρίς καν διπλωμα.Στις Σέρρες δεν έχω οδηγήσει ,γνωρίζω ότι η χάραξη της δεν ταλαιπωρεί τόσο το αυτοκίνητο όσο η πολύ σφιχτη χάραξη του Αιγινίου,όμως οι πολλοί γύροι που έχω κάνει στο Αιγίνιο έκτοτε, με αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα μου επιτρέπουν να έχω τεκμηριωμένη άποψη.
Και παρεπιπτόντως,άλλες φθορές μπορείς να αναγνωρίσεις σε ένα καινούριο αυτοκίνητο και άλλες σε ενα χιλιολιωμένο σε ανάλογες συνθήκες αυτοκίνητο.Ο Οπτέριος λέει παραπάνω
Αν δεν τηρείς μερικά πράγματα ή πηγαίνεις στην πίστα για να κάνεις χαβαλέ (που καθόλου κακό δεν είναι αυτό), τότε προφανώς οι φθορές είναι περισσότερες.
που με διαφορετικά λόγια,εξηγείται ώς εξής:
Εάν,μπαίνοντας στήν πίστα,μπείς αποφασισμένος να το σπάσεις,ε τότε θα το σπάσεις.
Ποιός μπορει να σου εγγυηθεί ότι το αυτοκίνητό σου θα αντέξει,ή τα λάστιχά σου,άν με το πού μπείς τραβήξεις χειρόφρενο και πάς με πρώτη και 7500 σ.α.λ.
Εμείς πάμε πίστα,και προσπαθούμε να κάνουμε 'οδήγηση πίστας' με γραμμές και λίγες κινήσεις σε τιμόνι
Με αυτό τον τρόπο,με το δικό μου αυτοκίνητο,για να φάω μιά τετράδα μπρίτζεστον,θέλω περίπου 500-550 χιλιόμετρα στήν πίστα
Τουλάχιστον 150 γυροί (και πάνω)Εξόδους σε αυτήν τήν πίστα έχω πάνω απο 30.
Μέχρι στιγμής δέν πλήρωσα δεκάρα για αυτές,αλλά χωρίς να μπορώ να αποκλείσω ότι η επόμενη δέν θα βγάλει όλα τα σπασμένα
Αλλά είπαμε,'όποιος φοβάται,πέφτει και κοιμάται' -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δεν έχει η πίστα? Πέρσυ εγώ από κει είχα πάρει..
ε παπαρια...... εχει 2 -3 η πιστα....
ποιος θα πρωτοπαρει???
Εγώ.
ΆΡα θα πρέπει να απευθυνθούμε σε γνωστούς και φίλους με μηχανάκια..
Μήν περιμένετε να κανονίσετε για κράνη τήν τελευταία στιγμή έ;
και υπ'όψιν.Κάτι κράνη απο το πράκτικερ,που κοστίζουν 5-10 ευρώ,δέν μπαίνουν στήν πίστα
-
Ε τα βασικά τα γνωρίζω,η πρώτη είναι πάνω και η δευτέρα αμέσως απο κάτω.ΑΑΑ ναι,χρειάζεται και συμπλέκτης για να 'αμπραγιάρεις'?? κάπως έτσι μου τόπανε.
Οσο για το 'όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται' κοσμούσε το πίσω φτερό του CR μου πριν απο 6 χρόνια... Πες τα σε καναν άλλο αυτά HUNTER
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ρε παιδιά για εξηγείστε και στον νέο!!! Τι παίζει με τις συναντήσεις του Φόρουμ? Μαζευόμαστε όλοι και αρχίζουμε τα γυρολόγια? Σχετικά με το κόστος (είσοδος στην πίστα κτλ.)? Όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να μπουν στη πίστα? Please enlighten me...
Να σου πώ τί γίνετε.
Απο τή στιγμή που θα μαζευτούμε στήν πίστα,ενημερονώμαστε απο τόν πιστάρχη (υπάρχουνε κανόνες που πρέπει να τηρούμε),και ξεκινάμε για οδήγηση.
Οτι αυτοκίνητο έχεις,αρκεί να έχει προσκέφαλα και ζώνες ασφαλείας.
Το κόστος είναι κοντά στα εξήντα ευρώ γιά όλη τη μέρα.Κάπου στα 'τεχνικα και βελτιώσει' υπάρχουν κανα-δυό θεματάκια που έχουμε ανοίξει,σχετικά με τό τί να προσέξεις στο αυτοκίνητο,όταν ξεκινήσεις για τήν πίστα.Αν το βρώ,θα το κάνω έντιτ σε αυτό εδώ το πόστ.
ΕΝΤΙΤ
Οτι άλλο θελήσεις,είμαι στή διάθεσή σου.
Thanks a lot Hunter! Πάντως αν έρθω δεν νομίζω να μπω γιατί το αυτοκίνητο που οδηγώ δεν είναι για πολλούς ενθουσιασμούς. Θα ήθελα παρόλα αυτά να δω από κοντά τη πίστα των Σερρών (όσες φορές και αν έχω πάει, έχω καταλήξει να λιώνω στα καρτ δίπλα αφού την βρίσκω πάντα κλειστή (δεν ήξερες, δεν ρώταγες?) ), να έχω την ευκαιρία να γνωριστώ με μέλη του forum και επιτέλους να δω και να ακούσω ένα αυτοκίνητο να γυρνάει μέσα στη πίστα μπροστά στα μάτια μου (καλά και τα dvd αλλά σαν το real thing...τίποτα). Ευχαριστώ πολύ και πάλι πάντως!
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Ε τα βασικά τα γνωρίζω,η πρώτη είναι πάνω και η δευτέρα αμέσως απο κάτω.ΑΑΑ ναι,χρειάζεται και συμπλέκτης για να 'αμπραγιάρεις'?? κάπως έτσι μου τόπανε.Δε χρειάζεται η ειρωνία. Ανταλλαγή απόψεων κάνουμε. Εσύ λες ότι είχες παρατηρήσει φθορές, εμείς σου λέμε πως όχι. Αν θες να το αναλύσουμε περαιτέρω, καλώς. Μην ειρωνεύεσαι όμως. Σκοπός όλων μας είναι να μάθουμε.
Οσο για το 'όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται' κοσμούσε το πίσω φτερό του CR μου πριν απο 6 χρόνια... Πες τα σε καναν άλλο αυτά HUNTER
Νομίζω πιο πολύ για τον εαυτό του τα είπε ο Ανδρέας αυτά, παρά για σένα
-
Δεν ειρωνεύομαι καθόλου,πλάκα κάνω ,έβαλα και 3 γέλουσες φάτσες για να δώσω έμφαση ! Το τόνισα και πριν,δεν γνωριζόμαστε γιαυτό και οι ...παρεξηγήσεις. Οσο για τις φθορές είναι μακροσκελές το θέμα,το σίγουρο είναι ότι αναλώσιμα και κινούμενα μέρη όπως ημιαξόνια κτλ καταπονούνται δίχως αμφιβολία σε υπερβολικό βαθμο.Αυτο με την απαλή οδήγηση δε μου βγαίνει στην πίστα,θέλω σε κάθε γύρο να φρενάρω αργότερα να επιτίθεμαι περισσότερο και πάει λέγοντας.Εννοείται πως εαν πάω Σέρρες με το γκετζ και δεδομένου ότι έχει 110 αλογάκια ,με αμορτισέρ που φοράω και λάστιχα της προκοπής γυρίσω 10 γύρους 1.55 δεν πρόκειται να υπάρξει καμία φθορα.Εαν όμως αναζητήσω το 1.43-45 ε όλο και θα το στραμπουλήξω το καημένο.
-
ΟΚ, καμία διαφωνία επί τούτου.
-
Ο χρήστης AlexV έγραψε:
Thanks a lot Hunter! Πάντως αν έρθω δεν νομίζω να μπω γιατί το αυτοκίνητο που οδηγώ δεν είναι για πολλούς ενθουσιασμούς. Θα ήθελα παρόλα αυτά να δω από κοντά τη πίστα των Σερρών (όσες φορές και αν έχω πάει, έχω καταλήξει να λιώνω στα καρτ δίπλα αφού την βρίσκω πάντα κλειστή (δεν ήξερες, δεν ρώταγες?) ), να έχω την ευκαιρία να γνωριστώ με μέλη του forum και επιτέλους να δω και να ακούσω ένα αυτοκίνητο να γυρνάει μέσα στη πίστα μπροστά στα μάτια μου (καλά και τα dvd αλλά σαν το real thing...τίποτα). Ευχαριστώ πολύ και πάλι πάντως!
Aλέξη,έλα και θα έχει και συνοδήγηση.Ολα θα τα κανονίσουμε,αρκεί να έχουμε όρεξη
Α,να σου πώ ότι,ο συνφορουμάς ΟΠΤΕΡΙΟΣ έμπαινε παλιότερα στήν πίστα με Αυτομιάνκι,ο Μουσάτος μς ματίζ,ενώ έχουμε δεί διάφορα οικογενειακά αυτοκίνητα να μπαίνουν στήν πίστα.
Αλοίμονο άν χρειαζόμασταν όλοι μας μονοθέσια για να γουστάρουμε(εγώ έχω ένα καντέτ)
-
έκλεισε λοιπόν για Κυριακή ? είδα οτι θα έρθουν και παιδιά απο το Peugeot Sport Club, βλέπω να μαζεύουμε κόσμο !
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
έκλεισε λοιπόν για Κυριακή ? είδα οτι θα έρθουν και παιδιά απο το Peugeot Sport Club, βλέπω να μαζεύουμε κόσμο !Για 28η Οκτωβρίου μιλάμε,έτσι δέν είναι Νικόλα;
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Νομίζω πιο πολύ για τον εαυτό του τα είπε ο Ανδρέας αυτά, παρά για σένα
-
Μα τι αλλοιώσεις και συκοφαντίες είναι αυτές! Στην παράθεση της φράσης μου,λείπουν τα smileys!
Ε όσο για τα ματιζ,έχω ξηλώσει εγώ τα 155/70/13 του άτος στο Αιγίνιο προ 5ετιας...
Και επειδή είμαι περίεργος,δε το κρύβω,ποιό καντέτ είναι ικανό για 1.42??Η μάλλον ποιο καντέτ με ποιές βελτιώσεις!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
έκλεισε λοιπόν για Κυριακή ? είδα οτι θα έρθουν και παιδιά απο το Peugeot Sport Club, βλέπω να μαζεύουμε κόσμο !
Για 28η Οκτωβρίου μιλάμε,έτσι δέν είναι Νικόλα;
εεεε οχι για τις 17 λέω... για να δούμε βέβαια και τι καιρό θα έχει...
-
Θά ήταν καλύτερα να προσπαθούσες να χαλάρωνες λίγο φιλαράκο.
Μήν φανταζεσαι ότι σε κυνηγούνε οι 'συκοφάντες' και 'αλλοιωτές' τών λόγων σου.
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
εεεε οχι για τις 17 λέω... για να δούμε βέβαια και τι καιρό θα έχει...Θα συναντήσεις μάλλον και τούς 'ταρίφες' εκεί.
Εγώ λέω να πάρω τα βουνά,και Σάββατο και Κυριακή
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Θά ήταν καλύτερα να προσπαθούσες να χαλάρωνες λίγο φιλαράκο.Μήν φανταζεσαι ότι σε κυνηγούνε οι 'συκοφάντες' και 'αλλοιωτές' τών λόγων σου.
Ρε συ χαντερ,πλάκα μας κάνεις τώρα? Πόσο προκατειλημένος μπορεί να είσαι δηλαδή? Αστειεύομαι αλλά εσύ sony και καλά τραβιέσαι για παρεξήγηση.Και σαυτο το ποστ δεν αστειεύομαι καθόλου.
-
Ούτε και πρίν φαινότανε να αστειευόσουνα φίλε.
Καί δέν μπορώ να καταλάβω πώς θα μπορούσα να είμαι προκατελειμένος μαζί σου
Επιμένεις να επινοείς κινδύνους,ότι τραβιέμαι για παρεξήγηση μαζί σουούτε και τό πώς νομίζεις ότι θα αντιδρούσα τώρα που...με προειδοποίησες ότι δέν αστειεύεσαι
Αλλά και πάλι,δέ βαριέσαι....
Επισκέψεις στήν πίστα τών Σερρών (TDS-29/11 σελ 114)