-
Kαλα ολα αυτα,αλλα ηθελα να εβγαινε το μιατα πρωτο ....GTI,να δουμε τι θα ελεγε αυτος που θα ανακοινωνε το αποτελεσμα
Περιμενω τον επομενο διαγωνισμο ροντστερ για να ψηφισω το νεο μοντελο τρακτερ της Λαμποργκινι.Λενε οτι ειναι πολυ ομορφο.
Υγ.Το φιεστα οντως στριβει πολυ καλα!
-
Bagus
Κανένας πόλεμος.Απλά γράφουμε που γράφουμε ό,τι θέλει(και ό,τι του κατεβαίνει)ο καθένας ας υπάρχει κι ένας αντίλογος..για τα μάτια του κόσμου.
Τώρα που είπα για αντίλογο και είπες για πόλεμο,τί νέα από το Ηράκλειο τση Κρήτης;
-
δεν ειπα εγω περι 0-100 και αν το κανει σε 8 η 9 η 10 οκ
δεν με νοιαζει και πολυ. Οι ρεπριζ με νοιαζουν ομως....
Αν υπηρχε καινουριο το 106 παλυ ολοι 106 θα αγοραζαμε.ομως 106 τελος και η ζωη συνεχιζεται.οποιος εχει και μπορει να το κρατησει ειναι τυχερος. μεταχειρισμενο 106 ομως , με την καμια...
Δεν μου ειπατε ομως περι συμβιβασμων, εσπ, ηλεκτρικων τιμονιων κτλπ..
και τι θεωρειτε εσεις συμβιβασμο.. -
GTI_
Τση πτνας θα γινει -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Ναι, πράγματι το έχουμε αναλύσει σε άλλο τόπικ... Όπου κάποιος πάλευε να αποδείξει ότι το ST χάνει 1.7' στο 0-100 (9.7' το μέτρησαν οι 4Τ και σχεδόν 9 το βελτιωμένο του '0-100-0') επειδή χρειάζεται μια επιπλέον αλλαγή (με τη γιαγιά μου στο τιμόνι προφανώς) διότι η δευτέρα του κοφτιάζει στα 99.999!!!
Σε παλαιότερο τεύχος οι 4Τ το έχουν μετρήσει 9.3 Τον ξέρεις τον Καρανικόλα και τις βελτιώσεις του;Έχεις οδηγήσει ST;Αυτά που έγραψε ο fiestapower τα διάβασες;Τα κατάλαβες;;
-
Ναι, το έχω οδηγήσει (και στην πίστα) και ξαναλέω ότι μ' άρεσε αρκετά σε αίσθηση (γι αυτό που είναι, γιατί αν συγκρίνω με αυτό που έχω συνηθίσει, άστο!).
-
Καμία σχέση με γκάζι. Η αλήθεια να λέγεται.
-
O επίσημος χρόνος των 4Τ είνια 9.7'. Που μέτρησαν 9.3' για το 'μαμά'; Και, ακόμα κι έτσι, χάνει 1.3' για να πιάσει τα 100 με μια αλλαγή παραπάνω;;;!!!!
-
Περιμένω 'ιδιαίτερα' σε σχέση με τον Καρανικόλα και τις βελτιώσεις του.
-
Κι εσύ ST έχεις αν θυμάμαι καλά. Πάτησα κάλο, δηλαδή!
Όσο για την κόντρα με το τουρμπάτο CZ...
Δεν τίθεται θέμα - και οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους, και τα χαρακτητιστικά των κινητήρων σε σχέση με το βάρος (στα ίδια άλογα, έχουμε πάνω από 21 κιλά ροπής στο τουρμπάτο CZ, και μόνο 19 στο ατμοσφαιρικό ST).Κόντρα;Ποια κόντρα;Μίλησε κανείς για κόντρα; Να την χαίρεσαι την τουρμπίνα σου κι άσε τις κόντρες.
Κάτι για 0-100 διάβασα, αλλά αν δεν τίθεται θέμα 'κόντρας', πάσο!
Btw, τουρμπίνα έχω κι εγώ, αλλά το μόνο κοινό με το CZ είναι το σήμα.
Αυτό όμως που τα λέει όλα είναι ο χρόνος στην πίστα, όπου το ST δείχνει το πόσο 'αγωνιστικό' είναι, καθώς πέρα σπό ωραία αίσθηση (άψογο τιμόνι είναι η αλήθεια) οι χρόνοι του απογοητεύουν ΠΛΗΡΩΣ. Πάνω από 1:17.5'' αν θυμάμαι καλά, τη στιγμή που το 100% 'μαμά' C2 VTS, με 30 άλογα λιγότερα, γράφει καλύτερο χρόνο!!
DRIVE ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2006-FIGHT CLUB ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
FIESTA ST 1:43:70(το evo το έχει μετρήσει στα 1:41+ )
ΜΙΤΣΟΥΚΟΛΤ 1:44:50
Να γελάσουμε κι εμείς οι πικραμένοι λίγο
Κι επειδή σου αρέσουν τα περιοδικά,πάρε και τους 4Τ και το EVO και θα δεις ποιο επιλέγουν Μάιος και Ιούνιος 2005 είναι,σε βοηθάω.
Όσο για το C2 και το EVO και οι 4Τ(αν θυμάμαι καλά)το βρίσκουν χειρότερο...σε αίσθηση από το...FIESTA S(1.6,100hp).
Καμία αντίρρηση όσον αφορά την αίσθηση από εμένα!
Το είπαμε, γι αυτό το παίρνεις!!!Οι χρόνοι που λες είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Όταν το ST ταπεινώνεται από C2 μέσα στα Μέγαρα, δε μπορεί να μιλάς για χρόνους.
Φανταστείτε πόσο καλύτερα στρίβει το Γαλλάκι, δηλαδή, αν το ST είναι τόσο 'εκκρηκτικό' όσο το παρουσιάζουν μερικοί στην ευθεία...
Δεν μίλησε κανείς για εκρηκτικά,μπόμπες και φυτίλια.Το ST είναι (πολύ)καλό εκεί που πρέπει.. :iconcool:
Σε αίσθηση, δηλαδή.
Αυτά, για να μην ξεφεύγουμε. Όποιος το πήρε, καλά έκανε (καλύτερα να νομίζεις πως πας γρήγορα και να το απολαμβάνεις παρά να πας πραγματικά γρήγορα χωρίς να το απολαμβάνεις!! ), και τα λεφτά που κοστίζει τα αξίζει πέρα για πέρα, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε για τι μιλάμε. Κολλήσαμε δυό ρίγες κι έχουμε τη νέα Stradale, νομίζουν μερικοί που το πήραν....
Έετσι.Να χαίρεσαι εσύ το μικρό μούλτιβαγκον evo σου κι άσε τους άλλους να χαίρονται τη νέα stradale.
Είπαμε, πάτησα κάλο!.....
Βρε τι μανία είναι αυτή ν' αποδείξετε ότι αυτό που πήρατε είναι αμαξάρα!!Ξεπεραστε το αυτό το κόμπλεξ! Δεν πήρατε επιδόσεις, αίσθηση πήρατε. Και αυτό (το ματαξαναλέω) είναι πιο σημαντικό!!
-
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
-
Ναι, το έχω οδηγήσει (και στην πίστα) και ξαναλέω ότι μ' άρεσε αρκετά σε αίσθηση (γι αυτό που είναι, γιατί αν συγκρίνω με αυτό που έχω συνηθίσει, άστο!).
-
Καμία σχέση με γκάζι. Η αλήθεια να λέγεται.
-
O επίσημος χρόνος των 4Τ είνια 9.7'. Που μέτρησαν 9.3' για το 'μαμά'; Και, ακόμα κι έτσι, χάνει 1.3' για να πιάσει τα 100 με μια αλλαγή παραπάνω;;;!!!!
-
Περιμένω 'ιδιαίτερα' σε σχέση με τον Καρανικόλα και τις βελτιώσεις του.
-
Κι εσύ ST έχεις αν θυμάμαι καλά. Πάτησα κάλο, δηλαδή!
3,4:Ας μην ανοίξουμε κουβέντα γι'αυτά γιατί θα θίξουμε ανθρώπους που δεν είναι παρόντες. Πάντως απ'αυτά που έχω μάθει τον τελευταίο καιρό κρατάω μικρό καλάθι και για χρόνους από περιοδικά και για βελτιώσεις..
Το ήξερες ότι το 7.9 που κάνει το colt για τα 0-100(από τα ελληνικά περιοδικά)έρχεται αφού απενεργοποιηθεί το esp τραβώντας το αντίστοιχο καλώδιο μπροστά στον κινητήρα;;;
το autocar κ το βρετανικό evo το έχουν βγάλει 8.11 για τα 0-60(0-97χμ) μίλια χωρίς φυσικά να το πειράξουν.αφού από το εργοστάσιο βγαίνει με το esp μη απενεργοποιούμενο.
Απίστευτα πράγματα.Γι'αυτό σου λέω,άστους τους χρόνους που διαβάζεις.
Όπως είπε ο fiestapower το ST αποδεδειγμένα τα 0-97 τα βγάζει σε 7.9
Από τα 0-97 και μετά η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χεράκια για το πώς φτάνουμε σε 9.3 / 9.7 / 10.5 / 17.8 για τα 0-1005.Δεν έχω,θα έχω σε δύο εβδομάδες.. Κανέναν κάλο δεν πάτησες,ξέρω πολύ καλά τί πήρα με τα λεφτά που έδωσα.Γι'αυτό και δεν σχολιάζω ούτε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ούτε άλλες τοποθετήσεις.
Η αίσθηση πάντως που αναφέρεις για μένα είναι το α και το ω.Και το γκραντ τσερόκυ στην ευθεία μπορεί να σε καταπιεί αμάσητο,τί λέει αυτό;Τίποτα.Το CZT είναι ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο ελέω τουρμπίνας,αλλά περά από αυτό δεν έχει να επιδείξει τίποτα.
LANCER EVO έχεις;
Τα λένε από την αρχή αυτά
-
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
δειτε κανα video από bestmotoring ... σε πίστα με Μ3-Μ5 κτλ ... θα δείτε πόσο παλεύει η Μ5 να στρίψει μιας και είναι 2τόνους ....Γενικά συμφωνώ για το βάρος, αλλά το παράδειγμά σου με τη Μ5 είναι άκυρο. Όχι και 'παλεύει να στρίψει' η Μ5...Εκτός αν περίμενες να είναι το ίδιο σφιχτή με τη Gallardo, τη M3 και την 997...
-
Όσο 'αποδεδειγμένα' το ST βγάζει 0-97 σε 8, τόσο 'αποδεδειγμένα' βγάζει 0-100 σε 9,7' κι άλλο τόσο βγάζει το δικό μου 0-60mph σε 4.3'.
Πολύ πιο σημαντικούς θεωρώ τους χρόνους στα Μέγαρα (ή μήπως θέλει πιο 'ανοιχτή' πίστα για να δείξει τα πλεονεκτήματά του;;!! ).
Πάντως περίμενα πολύ περισσότερα από το Fiesta ST του 0-100-0. Ακόμα και χωρίς καμία βελτίωση στον κινητήρα, πιστεύω ότι με κατάλληλες επεμβάσεις σε ανάρτηση και φρένα μπορεί να γίνει αρκετά γρηγορότερο στην πίστα και -πιστεύω- ακόμα πιο απολαυστικό.
Το CZ δε θα το έπαιρνα. Δε μου αρκεί ο καλός κινητήρας και η μπάρα θόλων για να το κρίνω ως 'σπορ'. Ασχέτως εμφάνισης (δεν είναι από τα πρώτα που κοιτάω) με χαλάνε αρκετά κιβώτιο (αίσθηση), ESP & ανάρτηση σε συνδιασμό με το κέντρο βάρους. Τα δε πλαστικά του εσωτερικού (ειδικά εκείνα τα ημιδιάφανα) είναι ...άστα να πάνε. Σχεδόν όσο χάλια και του δικού μου!
Συμφωνώ 100% με το βάρος που δίνεις στην αίσθηση, GTI_ - αν δεν το παίρνεις για αγώνες, και έχει (που σίγουρα έχει το ST!) καλή ενεργητική ασφάλεια, ΑΥΤΟ είναι που μετράει!!
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Ο υπαινιγμος με την lotus μου θυμιζει το αλλο καλο ανεκδοτο με τα Ιμπιζα του 90 και το ονομα της Porsche στο μοτερ τους. Ελεος!
Θα προτεινω και στο lotus forum να πουλησουν τα Elise τους και να παρουν Astra (και οραμα) στην μιση τιμη!
Και εγω διαβασα οτι βαλανε οδηγο του bTCC να μαζεψει τα αμαζευτα και κυριως να βιδωσει τον κωλο κατω, αλλα οτι μουριαζει υπερβολικα ειναι γεγονος και δεν μπορω να καταλαβω γιατι θιγομαστε εμεις εδω μεσα λες και συμμετειχαμε στην εξελιξη και μας κραζουν για το αποτελεσμα μας.
Αγοραστες ειμαστε και οχι προβατα και πρεπει να τα λεμε οπως ειναι.Δεν θίγομαι καθόλου από την κριτική για ένα αυτοκίνητο που δεν έχω και που δεν θα αποκτήσω. Η απάντηση στις τραγικές υπερβολές είναι άλλο θέμα. Μάθανε τώρα μερικοί να λένε ένα παραμύθι παπαγαλία και νομίζουν ότι έμαθαν από αυτοκίνηση. Δεν πειράζει, απλώς τους προσπερνάει η εποχή τους και κάποια στιγμή κάθονται ως συνταξιούχοι στις καφετέριες και κάνουν σχόλια σαν αυτά που ακούμε εμείς από τους μπαρμπάδες μας 'Σαν τη μερσεντές δεν υπάρχει άλλο αμάξι - αθάνατα, κουρσάρες' 'Ψεύτικα τα γιαπωνέζικα' 'Όλο σαλόνι και μούρη τα γαλλικά, αλλά χάλια τα υπόλοιπα' κλπ.
Επί του θέματος, έγραψα σελίδες νωρίτερα ότι κανένα από αυτά τα αυτοκίνητα δεν είναι GTI με την κλασική έννοια πλην ίσως του ST. Αφού όμως έβαλαν αρκετά βαριά hatchback, νομίζω ότι το OPC έχει θέση στο συγκριτικό, ανεξαρτήτως συμπλεγμάτων.οpterios καλά δεν περιμένει κανείς το Astra να στρίβει σαν 106, αλλά θα υπονοείς ότι στρίβει καλύτερα από τα υπόλοιπα της κατηγορίας? Συγγνώμη αλλα για μένα (τα έχω οδηγήσει στα 1.4 και τα δύο) το Golf είναι έτη φωτός μπροστα! Το ίδιο και στα 1600, το Golf και το Focus, γεννεές μπροστα!
Τόσες γενεές που το 1400άρι Astra είναι γενικά ταχύτερο από το 1400άρι Golf (με τον FSI μάλιστα) σύμφωνα με τους 4Τ.
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=9962
Γύρος πίστας (σε δλ.)
ASTRA 1:23:297
ALTEA SPORT 1:23:740
ALTEA 1:23:824
COROLLA 1:24:158
GOLF 1:24:914Σλάλομ (σε δλ.)
ALTEA SPORT 5,469
ASTRA 5,489
GOLF 5,559
ALTEA 5,618
COROLLA 5,705Αλλαγή λωρίδας (σε δλ.)
GOLF 3,789
ALTEA SPORT 3,798
ALTEA 3,802
ASTRA 3,837
COROLLA 3,850 -
Οσο για αυτα που λεει ο Borbos,
Δηλαδη στριβει το Colt? Τι οδηγουσες μεχρι τωρα?evo 9,typeR,civic 2006 και czt οδηγαω!!σε καλυψα?εσυ τι οδηγας?
-
Δεν μας ειπες ομως ποιανου ειναι
-
Τί σημασία έχει αυτό;
-
manosk
Ελπιζω οι 'τραγικες υπερβολες' και η 'παπαγαλια' που λες να μην αναφερονταν σε εμενα. Αλλα και παλι οποιος δει την συγκριση Vauxhall Astra OPC, Megane RS και Golf GTI που εκανε το Top Gear (κυκλοφορει το βιντεακι στο ιντερνετ-δυστυχως δεν εχω λινκ) θα δει πολυ απλα αν το OPC μουριαζει ή οχι. Το αποκορυφωμα ειναι που σε επιταχυνση στην ευθεια (χωρις να κραταει το τιμονι ο Κλαρκσον) το OPC αλλαζει τρεις λωριδες απο το ψαρεμα. Εγω κυριως εκει στηριζω τις αποψεις μου.borbos
το αναφερω στο ποστ μου τι οδηγαω: Saxo 1,4 look VTS
Το τι εχω οδηγησει ειναι αλλο θεμα...και δεν θα αραδιασω ονοματα για να εντυπωσιασω...
(Το 'σε καλυψα?' ηταν μαγκια?Γιατι ψαρωσα...)
Και θες να μας πεις οτι μετα το EVO και το TypeR μπαινεις στο Colt και γουσταρεις στροφιλικι? -
screwdriver
όχι, αναφερόμουν στο τραγικό αρχικό κείμενο του fiestapower. To βιντεάκι που λες το έχω κατεβάσει. Αν δεν υπέστρεφε τόσο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν θα είχε αντίπαλο πουθενά, αλλά κι έτσι είναι καλό αμάξι, ειδικά για τα λεφτά που ζητάει και χωρίς να χάνει σε ποιότητα κατασκευής. -
Σιγουρα δεν ειναι για πεταμα το OPC, απεχει πολυ μαλιστα. Απλα εχουμε συνδυασει τα 'GTI' να στριβουν διασκεδαστικα. Εκει μπαζει, ιδιως στην ελληνικη version της λεξης: ασφαλτος το γκαζι θα θελει προσοχη.
Βεβαια, δεν ενδιαφερονται ολοι για στροφιλικια οποτε...Προσωπικα θα ηθελα ενα 306 2λιτρο με το 6αρι και τα 167 αλογα, δυο μπακετ σταθερα και ενα roll cage. Μια φορα με πηγαν βολτα και
-
Εγώ πάντως χαίρομαι που βλέπω ότι στο forum υπάρχουν πολλοί οδηγοί αγώνων...
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Εγώ πάντως χαίρομαι που βλέπω ότι στο forum υπάρχουν πολλοί οδηγοί αγώνων...Δεν μας 'προικισε' ολους η φυση. Sorry...
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
δειτε κανα video από bestmotoring ... σε πίστα με Μ3-Μ5 κτλ ... θα δείτε πόσο παλεύει η Μ5 να στρίψει μιας και είναι 2τόνους ....
Γενικά συμφωνώ για το βάρος, αλλά το παράδειγμά σου με τη Μ5 είναι άκυρο. Όχι και 'παλεύει να στρίψει' η Μ5...Εκτός αν περίμενες να είναι το ίδιο σφιχτή με τη Gallardo, τη M3 και την 997...
συνήθως την Μ5 την βάζει στην πίστα με αυτά που λες
γενικά...θέλω να πω ότι GTI και πάνω απο 1300+κιλά, δεν μου κάνει για Gti
-
Και θες να μας πεις οτι μετα το EVO και το TypeR μπαινεις στο Colt και γουσταρεις στροφιλικι?
δεν σου ειπα οτι ειναι το καλυτερο αυτοκινητο ουτε το συγκρινω με evo και TypeR απλα ειναι σβελτο και αρκετα γρηγορο στις στροφες!!!δοξα το θεο ειμαι σε μια θεση που μπορω να οδηγαω καθε μερα για προσωπικη μου χρηση αυτα που σου ειπα πιο πανω!!!το εχεις οδηγησει το colt?εγω δεν ειχα την τυχη να οδηγησω fiesta και γι αυτο αλλα εσυ για να λες για το colt πρεπει να το εχεις οδηγησει!!τι δεν σου αρεσε?αληθεια θελω να μαθω.
-
Το εχω οδηγησει και μου αρεσε πολυ το γκαζι του. Αυτο που δεν μου αρεσε ειναι η μονοδιαστατη συμπεριφορα του στις στροφες-μονο μουρες. Οχι οτι δεν κραταει αλλα του λειπει η αισθηση οτι το κανεις οτι θες και ανοιγει τροχια ρε γμτ.
Αλλα δεν θα συνεχισω αλλο μιας και δεν ειμαι οδηγος αγωνων,οδηγαω ενα ταπεινο 14αρι και συνεπως η γνωμη μου ειναι για γελια.
Το GTi της χρονιάς - Μέγαρα 7/5