-
Οι γνωμες ειναι διχασμενες(50-50 περιπου)...οταν χαλασει 2η φορα το ιδιο εξαρτημα- κ ενω τη πρωτη φορα εχει αλλαχτει δωρεαν στα πλαισια της εγγυησης -αν εχει τελειωσει η εγγυηση του αυτοκινητου εστω κ 10 μερες μετα τη 1η φορα,το πρωτο ανταλλακτικο επειδη ειναι κουτρα δεν εχει εγγυηση ουτε μια μερα(λεμε τωρα).
Εχουμα αλλαξει πολλαπλασιαστη στις 25-12-04 -εγγυηση- στη 316 του πατερα κ προχθες εκαψε αλλους 2-η αντιπροσωπια δεν ασχοληθηκε καθολου αν ο 1ς ηταν ιδιος με τον αλλαγμενο-, παρολο που ειναι γνωστο προβλημα στην 3ρα κ μου ειπε ο μηχανικος οτι το συγκεκριμμενο ανταλλακτικο
συμφωνα με χαρτι που του ρθε ειχε 3 χρονια εγγυηση αντι για 2 ΑΛΛΑ ΩΣ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ (αυτο με τσατισε ακομη περισσοτερο)δεν μου εδινε καμμια εγγυηση το γεγονος της αλλαγης του πρωτου σε λιγοτερο απο 2 ετη...
ΑΛΛΟΙ σε συζητησεις το θεωρουν σωστο περνωντας το μερος της αντιπρ..
λεγωντας οτι καποιος λιγο πριν την ληξη της εγγυησης του ανταλ να χαλασει επιτηδες το συγκεκριμενο κ να μη πληρωσει ποτε (μαμακια κατ εμε...) Τα ιδια το καλοκαιρι στη ΝΙΣΣΑΝ στο ΠΡΙΜΕΡΑ αφου πουλωντας το
1 μηνα μετα την εγγυηση ,την επομενη της πωλησης διεγνωσθη καταλυτης
τον οποιο δεχθηκα να πληρωσω εγω μετα απο διαμαρτυριες στην αντιπροσωποια οτι μου το χαλασαν τα συνεργεια τους(ολο τον Αυγουστο -τελευταιος μηνας εγγυησης -, το πριμερα μπαινοβγαινε στα συνεργεια πολλαπλασιαστες κ.α.) αφου εκατσε το ΣΕΠΤ σε αντιπρ λογω ανταλλαγης πουληθηκε τον Οκτ με καθαρη συνειδηση οτι το δινω διορθωμενο σε ολα του...Η ΝΙΣΣΑΝ λογω μεγαλοψυχιας(λεμε τωρα)με χρεωσε goood will Η καπως ετσι τα μισα- ΜΟΝΟ 500 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ-λεγωντας μου οτι ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΣΑ Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΧΤΗΚΕ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ...
Σας κουρασα Ε???ΕΠΙΛΟΓΟΣ -ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ -
Οι γνωμες ειναι διχασμενες(50-50 περιπου)...οταν χαλασει 2η φορα το ιδιο εξαρτημα- κ ενω τη πρωτη φορα εχει αλλαχτει δωρεαν στα πλαισια της εγγυησης -αν εχει τελειωσει η εγγυηση του αυτοκινητου εστω κ 10 μερες μετα τη 1η φορα,το πρωτο ανταλλακτικο επειδη ειναι κουτρα δεν εχει εγγυηση ουτε μια μερα(λεμε τωρα).
Εχουμα αλλαξει πολλαπλασιαστη στις 25-12-04 -εγγυηση- στη 316 του πατερα κ προχθες εκαψε αλλους 2-η αντιπροσωπια δεν ασχοληθηκε καθολου αν ο 1ς ηταν ιδιος με τον αλλαγμενο-, παρολο που ειναι γνωστο προβλημα στην 3ρα κ μου ειπε ο μηχανικος οτι το συγκεκριμμενο ανταλλακτικο
συμφωνα με χαρτι που του ρθε ειχε 3 χρονια εγγυηση αντι για 2 ΑΛΛΑ ΩΣ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ (αυτο με τσατισε ακομη περισσοτερο)δεν μου εδινε καμμια εγγυηση το γεγονος της αλλαγης του πρωτου σε λιγοτερο απο 2 ετη...
λεγωντας οτι καποιος λιγο πριν την ληξη της εγγυησης του ανταλ να χαλασει επιτηδες το συγκεκριμενο κ να μη πληρωσει ποτε (μαμακια κατ εμε...) Τα ιδια το καλοκαιρι στη ΝΙΣΣΑΝ στο ΠΡΙΜΕΡΑ αφου πουλωντας το
τον οποιο δεχθηκα να πληρωσω εγω μετα απο διαμαρτυριες στην αντιπροσωποια οτι μου το χαλασαν τα συνεργεια τους(ολο τον Αυγουστο -τελευταιος μηνας εγγυησης -, το πριμερα μπαινοβγαινε στα συνεργεια πολλαπλασιαστες κ.α.) αφου εκατσε το ΣΕΠΤ σε αντιπρ λογω ανταλλαγης πουληθηκε τον Οκτ με καθαρη συνειδηση οτι το δινω διορθωμενο σε ολα του...Η ΝΙΣΣΑΝ λογω μεγαλοψυχιας(λεμε τωρα)με χρεωσε goood will Η καπως ετσι τα μισα- ΜΟΝΟ 500 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ-λεγωντας μου οτι ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΣΑ Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΧΤΗΚΕ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ...
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ -
Το θέμα είναι απλό φίλε μου . Εγγύηση έχει για ότι πληρώνεις. Το αυτοκίνητο σου έχει 2 χρόνια εγγύηση. Εαν χαλάσει μέσα στα 2 αυτά χρόνια η εταιρία είναι υποχρεωμένη να στο επισκευάσει. Δεν ανανεώνεται η εγγύηση για κάθε ανταλλακτικό που αλλάζεις.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΈτσι ακριβώς.
Τώρα βέβαια αν θέλουν στην αντιπροσωπεία να σε εξυπερετήσουν πάντα υπάρχει τρόπος
-
Επειδη με μπερδεψες λιγο ετσι οπως τα γραφεις δεν καταλαβα ακριβως το σεναριο σου, αλλα γενικα εχουμε τα εξης:
Ανταλλακτικο που αλλαζεται στα πλαισια της εγγυησης, ΠΡΕΠΕΙ να εχει ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δυο χρονια εγγυηση, δηλαδη απο την ημερομηνια της αλλαγης και ΟΧΙ απο την ημερομηνια αγορας του συνολικου αντικειμενου.
Ανταλλακτικο που αλλαζεται εκτος εγγυησης (χαλασε ενα εξαρτημα του αντικειμενου αφου ειχε τελειωσει η εγγυηση πχ), ΕΠΙΣΗΣ πρεπει να εχει 2 χρονια εγγυηση απο την ημερομηνια αλλαγης εφ'οσον ειναι καινουριο, ασχετως αν η εγγυηση του συνολικου αντικειμενου εχει τελειωσει.
Αυτα ισχυουν για καταναλωτικα προιοντα (ηλεκτρονικα, ηλεκτρικες συσκευες κλπ) αλλα ειμαι 99,9% σιγουρος οτι ισχυει ακριβως το ιδιο με τα αυτοκινητα και τα ανταλλακτικα/εξαρτηματα τους, ειδικα μετα την καταργηση του block exemption.
-
Και εγώ ξέρω ότι τα επίσημα ανταλλακτικά έχουν εγγύηση όταν τοποθετούνται στα εξουσιοδοτημένα σημεία. Τώρα, 1 χρόνο ή 2 χρόνια, δεν ξέρω, αλλά σίγουρα υπάρχει ξεχωριστή εγγύηση για αυτά...
-
funkyreverend
δεν με καταλαβες, αυτα που εγραψα δεν εχουν να κανουν με την πολιτικη της εταιρειας αλλα με νομοθεσια. Οταν αγοραζεις και τοποθετεις καποιο ανταλλακτικο στα πλαισια επισκευης, τοτε ανα παθει κατι εντος 2 χρονων (τα 2 χρονια ειναι σιγουρα 2 χρονια) ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕ/ΕΒΑΛΕ ειναι υποχρεωμενος να παρεχει εγγυηση. Προφανως αν εβαλες καποιο ανταλλακτικο καινουριο στον μαστροΜητσο, δεν θα πας να ζητησεις τα ρεστα απο την επισημη αντιπροσωπεια ακομα και αν αυτο το ειχε προμηθευτει ο μαστρομητσος απο αυτην.
-
Δεν νομίζω.
Η δωρεάν εντός εγγύησης αντικατάσταση ανταλλακτικού δεν έχει δική του εγγύηση που να παρεκτείνεται πέραν της περιόδου που καλύπτεται από την εγγύηση του αυτοκινήτου.
Η αντικατάσταση καποιου ανταλλακτικού που αγοράζεται από τον καταναλωτή, πχ αναλωσίμου, εντός ή εκτός εγγύησης, έχει δική του εγγύηση - κανονικά δύο ετών, αλλά επειδή η Ελλάδα δεν έχει ακόμα επικυρώσει τη σχετική οδηγία , όσο δίνει ο αντιπρόσωπος.Σε αντίθετη παραδοχή θα είχαμε το εξής παράδοξο:
κάποιος με 307 (τυχαίο παράδειγμα) που του έχει πιει το αίμα πηγαίνει το αμάξι με καμμένο μοτέρ και διαλυμένη αντλία νερού, σπασμένο ψυγείο, χαλασμένο κιβώτιο ταχυτήτων, σκασμένο εγκέφαλο, χαλασμένη μπαταρία και ζουάν που τρίζει στην αντιπροσωπεία μια βδομάδα πριν λήξει η εγγύηση. Του τα αντικαθιστούν όλα με καινούρια. Αυτός θα έχει για όλα αυτά τα βασικά τμήματα επιπλέον 2 έτη εγγύηση (άρα συνολικά 4), ενώ κάποιος που το προσέχει και δεν θα του έχει βγάλει κανένα πρόβλημα θα έχει μείνει χωρίς εγγύηση στη διετία. -
Η απόδειξη από την Lion όμως λέει στο κάτω μέρος της (άσχετα εάν το έχεις πληρώσει το ανταλλακτικό ή αν ήταν μέσα στην εγγύηση) ότι
'Τα γνήσια ανταλακτικά που τοποθετούνται σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Peugeot έχουν 1 χρόνο εγγύηση'.
Εμένα αυτό μου λέει ότι θα αλλάζω το ζουάν και την μονάδα ελέγχου διακοπτών (βλέπε μοχλό φλάς που 'πέφτει') για πάντα
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
funkyreverendδεν με καταλαβες, αυτα που εγραψα δεν εχουν να κανουν με την πολιτικη της εταιρειας αλλα με νομοθεσια. Οταν αγοραζεις και τοποθετεις καποιο ανταλλακτικο στα πλαισια επισκευης, τοτε ανα παθει κατι εντος 2 χρονων (τα 2 χρονια ειναι σιγουρα 2 χρονια) ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕ/ΕΒΑΛΕ ειναι υποχρεωμενος να παρεχει εγγυηση. Προφανως αν εβαλες καποιο ανταλλακτικο καινουριο στον μαστροΜητσο, δεν θα πας να ζητησεις τα ρεστα απο την επισημη αντιπροσωπεια ακομα και αν αυτο το ειχε προμηθευτει ο μαστρομητσος απο αυτην.
Φυσικά και σε κατάλαβα, ακριβώς το ίδιο πράγμα λέμε. Για αυτό και οι σημειώσεις στα διάφορα βιβλία οδηγιών και συντήρησης μιλάνε για εγγύηση των ανταλλακτικών ξεχωριστή και όχι η εγγύηση του αυτοκινήτου. Αυτό ξέρω εγώ από όσους έχουν χρειαστεί να αλλάξουν παραπάνω από μια φορά κάτι εντός εγγύησης. Το μόνο που δεν ήξερα σίγουρα ήταν το bold.
-
Πάλι θα τα λέμε;
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=12875
Το ανταλλακτικό που αλλάζεται εντός εγγύησης δεν αποκτά αυτόματα δύο χρόνια εγγύηση, έτσι ορίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.-
'Οποιος νομίζει ότι είναι λάθος, ας προσφύγει στα δικαστήρια, ΙΝΚΑ κλπ.
Φυσικά αν θέλουν τα εξουσιοδοτημένα μπορούν να κάνουν παρατυπίες -εις βάρος του ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ- και να περάσουν εγγύηση αρκετά πράγματα, ακόμα και να 'χει λήξει ή να είναι εκτός εγγύησης κάτι.
Φυσικά -και λογικά- αν δεν έχεις πατήσει ποτέ σε εξουσιοδοτημένο και πας να απαιτήσεις εγγύηση για κάτι που έχει λήξει να μην πω τι θα πάρεις
ας το περάσει το ανεξάρτητο
-
Το τι οριζουν οι πολιτικες της καθε αυτοκινητοβιομηχανιας ειναι υπερανω του τι οριζει ο νομος? Το επιχειρημα σου ειναι οτι 'ετσι οριζουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες'?
ΥΓ ΞΑΝΑλεω οτι τα παραπανω (περι εκ νεου διετης εγγυησης του ανταλλακτικου που αντικαθισταται εντος εγγυησης) ξερω οτι ισχυουν ΣΙΓΟΥΡΑ για τα καταναλωτικα αγαθα, και ειμαι σχεδον σιγουρος χωρις ομως να το γνωριζω οτι ισχυει τωρα πια και για τα αυτοκινητα. Ας μας πει καποιος τι λεει ο ΝΟΜΟΣ (και οχι η πολιτικη της καθε εταιρειας...).
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το τι οριζουν οι πολιτικες της καθε αυτοκινητοβιομηχανιας ειναι υπερανω του τι οριζει ο νομος? Το επιχειρημα σου ειναι οτι 'ετσι οριζουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες'?ΥΓ ΞΑΝΑλεω οτι τα παραπανω (περι εκ νεου διετης εγγυησης του ανταλλακτικου που αντικαθισταται εντος εγγυησης) ξερω οτι ισχυουν ΣΙΓΟΥΡΑ για τα καταναλωτικα αγαθα, και ειμαι σχεδον σιγουρος χωρις ομως να το γνωριζω οτι ισχυει τωρα πια και για τα αυτοκινητα. Ας μας πει καποιος τι λεει ο ΝΟΜΟΣ (και οχι η πολιτικη της καθε εταιρειας...).
και η ΕΕ, όχι μόνο οι αυτοκινητοβιομηχανίες
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Επειδη με μπερδεψες λιγο ετσι οπως τα γραφεις δεν καταλαβα ακριβως το σεναριο σου, αλλα γενικα εχουμε τα εξης:Ανταλλακτικο που αλλαζεται στα πλαισια της εγγυησης, ΠΡΕΠΕΙ να εχει ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δυο χρονια εγγυηση, δηλαδη απο την ημερομηνια της αλλαγης και ΟΧΙ απο την ημερομηνια αγορας του συνολικου αντικειμενου.
Ανταλλακτικο που αλλαζεται εκτος εγγυησης (χαλασε ενα εξαρτημα του αντικειμενου αφου ειχε τελειωσει η εγγυηση πχ), ΕΠΙΣΗΣ πρεπει να εχει 2 χρονια εγγυηση απο την ημερομηνια αλλαγης εφ'οσον ειναι καινουριο, ασχετως αν η εγγυηση του συνολικου αντικειμενου εχει τελειωσει.
Αυτα ισχυουν για καταναλωτικα προιοντα (ηλεκτρονικα, ηλεκτρικες συσκευες κλπ) αλλα ειμαι 99,9% σιγουρος οτι ισχυει ακριβως το ιδιο με τα αυτοκινητα και τα ανταλλακτικα/εξαρτηματα τους, ειδικα μετα την καταργηση του block exemption.
Της ιδιας αποψης ημουν κι εγω αλλα...οι εταιριες...
-
Οτι αλλαζεται εντος εγγυησης καλυπτεται μεχρι την ληξη της εγγυησης του αυτοκινητου (αφου δεν το εχεις πληρωσει και σου αλλαζουν το ελλατωματικο ανταλακτικο του εργοστασιου πως θα σου δωσουν εγγυηση περαν αυτης του αυτοκινητου), οτι αγοραζεται εντος η εκτος εγγυησης (ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ κι οχι δημοσιο προσωπο, φορεα κλπ) εχει επι του παροντος ενα χρονο εγγυηση γιατι ετσι θελουν να μας το πασσαρουν ολες οι εταιρειες αλλα βασει νομοθεσιας ΕΕ εχει δυο χρονια κι αν προσφυγεις σε ΙΝΚΑ κλπ θα δικαιωθεις.
Συντομα θα βγει κοινοτικη οδηγια μαλιστα που να λεει τι επηρεαζει και ποια μερη της εγγυησης του αυτοκινητου οταν αλλαζουμε μονοι μας καποιο ανταλακτικο, δεν μπορει να βαζεις καλυτερα φρενα και να σου βγαζουν εκτος εγγυησης το μοτερ οπως πολλες φορες εχει γινει στο παρελθον γιατι εβαλε λεει χερι καποιος αλλος στο αυτοκινητο! -
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Οτι αλλαζεται εντος εγγυησης καλυπτεται μεχρι την ληξη της εγγυησης του αυτοκινητου (αφου δεν το εχεις πληρωσει και σου αλλαζουν το ελλατωματικο ανταλακτικο του εργοστασιου πως θα σου δωσουν εγγυηση περαν αυτης του αυτοκινητου), οτι αγοραζεται εντος η εκτος εγγυησης (ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ κι οχι δημοσιο προσωπο, φορεα κλπ) εχει επι του παροντος ενα χρονο εγγυηση γιατι ετσι θελουν να μας το πασσαρουν ολες οι εταιρειες αλλα βασει νομοθεσιας ΕΕ εχει δυο χρονια κι αν προσφυγεις σε ΙΝΚΑ κλπ θα δικαιωθεις.
Συντομα θα βγει κοινοτικη οδηγια μαλιστα που να λεει τι επηρεαζει και ποια μερη της εγγυησης του αυτοκινητου οταν αλλαζουμε μονοι μας καποιο ανταλακτικο, δεν μπορει να βαζεις καλυτερα φρενα και να σου βγαζουν εκτος εγγυησης το μοτερ οπως πολλες φορες εχει γινει στο παρελθον γιατι εβαλε λεει χερι καποιος αλλος στο αυτοκινητο!και ξαναλεω λοιπον, αφου δεν σου φαινεται λογικο. Σε κατι αλλο, πχ ενα στερεοφωνικο, αμα αλλαχθει κατι εντος εγγυησης και δωρεαν, υποχρεωτικα απο τον νομο εχει ΕΚ ΝΕΟΥ 2 χρονια εγγυηση (το συγκεκριμενο εξαρτημα, οχι ολο το πραγμα). Αντιστοιχα λοιπον, μηπως ειναι ετσι και για τα αυτοκινητα?
-
Ποιού νόμου; Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;
Οι γενικές διατάξεις περί πώλησης ισχύουν εφόσον δεν συμφωνείται κάτι άλλο μεταξύ των μερών. Η εργοστασιακή εγγύηση καλύπτει βλάβες εντός της περιόδου που συμφωνείται και υπό τους όρους της συμφωνίας. Εκεί μπαίνει, για λόγους ανταγωνιστικότητας των εθνικών ή κοινοτικών προϊόντων, η αναγκαστική νομοθεσία που υποχρεώνει τον πωλητή/κατασκευαστή να προσφέρει εγγύηση όχι μικρότερη ενός συγκεκριμένου χρονικού ορίου. Το να ισχύει αυτό που γράφεις συνεπάγεται παράλογες δεσμεύσεις που κανένας κατασκευαστής δεν μπορεί να αντέξει. Δες τι γράφω παραπάνω για το παράδοξο και τις χαρές που κάνει babiz που πιστεύει ότι θα του φτιάχνουν το ελάττωμα του αυτοκινήτου του για 100 χρόνια. -
αμα αλλαχθει κατι εντος εγγυησης και δωρεαν
Συγνωμη αλλα διαφωνω καθετα σε αυτο που λες, δηλαδη αν εσυ εχεις τον τροπο σου να χαλας συνεχεια ενα ανταλλακτικο - η ακομη πιο πραγματικο παραδειγμα - ενα αυτοκινητο βγαζει προβλημα σε συγκεκριμενο ανταλακτικο και αλλαζεται εντος εγγυησης θα ειχε εφαπαξ εγγυηση αφου καλυπτεται απο την διετη εγγυηση.
Εχεις για να το πω απλοικα εγγυηση 2 χρονια βασει κοινοτικης νομοθεσιας σε οτι εχεις αγορασει κι οχι σε οτι σου εχουν αντικαταστησει εντος εγγυησης αφου εκεινο το ανταλακτικο ειναι αντικατασταση του χαλασμενου και κατα συνεπεια οι οροι που το διεπουν ειναι οι ιδιοι με το προηγουμενο!
Ακομη και η απλη λογικη αυτο λεει κι αν ξερεις καποιον να βγαζει εγγυηση στερεοφωνικα αυτοκινητου και να ξαναανανεωνει την εγγυηση τους πες το μου και σου ορκιζομαι θα βρω τροπο να χαλαω συνεχεια το δικο μου για να αλλαζω και μοντελλα... -
Και τι γίνεται στην περίπτωση που ένα ελατωματικό ανταλλακτικό, στο αλλάζουν με πάλι ένα ίδιο ελατωματικό? (που όμως θα έχει κάποιο χρόνο σωστής λειτουργείας μέχρι να παρουσιάσει το πρόβλημα).
Ίσα-ίσα για να περάσει ο αρχικός χρόνος εγγύησης. Μετά θα βρεθείς εκτός εγγύησης να χρειάζεσαι πάλι το ίδιο ανταλλακτικό και να πρέπει να το πληρώσεις. -
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Και τι γίνεται στην περίπτωση που ένα ελατωματικό ανταλλακτικό, στο αλλάζουν με πάλι ένα ίδιο ελατωματικό? (που όμως θα έχει κάποιο χρόνο σωστής λειτουργείας μέχρι να παρουσιάσει το πρόβλημα).
Ίσα-ίσα για να περάσει ο αρχικός χρόνος εγγύησης. Μετά θα βρεθείς εκτός εγγύησης να χρειάζεσαι πάλι το ίδιο ανταλλακτικό και να πρέπει να το πληρώσεις.Πριν μερικα χρονια που ειχα ενα κλιο, αλλαξα αντλια νερου σε εξουσιοδοτημενο στην Αθηνα, στους 11 μηνες ξαναχαλασε και μου την αλλαξαν σε εξουσιοδοτημενο στο Αγρινιο χωρις χρεωση, και ενω δεν ειχα το τιμολογιο, παρα μπηκαν στην διαδικασια να τηλεφωνησουν στην Αθηνα να επιβεβαιωσουν τα λεγομενα μου απο τα αρχεια τους.
Αυτο το ξερατε?Ειναι λογικο?(ιδιο ανταλλ 2η φορα)