Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Megane Coupe (Hmibara)
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. Megane Coupe (Hmibara)
    • 1
    • 2
    • 3
    • 3 / 3
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    9
    44
    574
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      leonp last edited by

Ο χρήστης NickNT έγραψε:
      @ leonp

Μου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως οι απότομες εκκινήσεις με σπινιαρίσματα και αναπηδήσεις προξενούν φθορά στα ημιαξόνια, ιδίως σε περιπτώσεις υψηλών ιπποδυνάμεων σε προσθιοκίνητα αυτοκίνητα (και περισσότερο όταν ξεπερνούν τις αρχικές προδιαγραφές του κατασκευαστή).

Δεν το λέω από προσωπική εμπειρία ή γνώση περί των τεχνικών, αλλά κάτι τέτοιο έχω καταλάβει μέσες άκρες από διατυπωθείσες απόψεις γνωστών.

Προφανώς κάτι παραπάνω θα ξέρεις επί τούτου βέβαια, απλά εγώ μετέφερα κάτι που είχα ακούσει. Αν είναι έτσι, να το σκίζω λίγο περισσότερο!

(Γιατί να ξέρω εγώ παραπάνω?)

Άλλο πράγμα η φθορά στην άρθρωση του ημιαξονίου και άλλο να το κόψεις σε εκκίνηση. Αν κάποιος βάλει σλικ λάστιχα και αγωνιστικό συμπλέκτη και μετά κόψει το ημιαξόνιο, η βίαιη εκκίνηση φταίει; (αν αντέξει το ημιαξόνιο μπορεί να σπάσει το διαφορικό).

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        grc-panos last edited by

Ο χρήστης thvarveris έγραψε:

βιαιες εκκινίσεις με στριμμένο τιμόνι προκαλούν φθορές κυρίως στους μπιλιοφόρους, όπως είπε και ο φίλος επικρατεί πανικός κατα της διάρκεια της. επίσης έτσι είναι εύκολο να κοπεί και κάποια βάση.

και μία μικρή συμβουλη. αν σου αλλάξουν και βαλβολίνες (πράγμα διόλου απίθανο) προτίμησε να πληρώσεις κατι παραπάνω και βάλε ενυσχυμένες της shell 75/80 με κωδικό SF 5588 (το νούμερο δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αυτό αλλά θα καταλάβουν τι ενοείς.) στο κόκκινο μπουκαλάκι.. νομίζω είναι ότι καλύτερο για τα αυτοκίνητα μας.

Μια και το έφερε η κουβέντα Πάνο, στις βαλβολίνες αυστηρά, αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής ή κάποια που να είναι συμβατή.Έχω δει με τα μάτια μου καβούκι σασμαν σκισμένο από λάθος βαλβολίνη.
        Να φανταστείς ότι για μερικά MITSUBISHI που έχουν σασμάν RENAULT από την MITSUBISHI έρχονται και αγοράζουν βαλβολίνες από εμάς γιατί η οδηγία λέει αυστηρά βαλβολίνες της ELF.

σωστή παρατήρηση φίλε μου, μόνο που δυελύθηκε το διαφορικό μου με 75/80 renault κατι που ζητάει ο κατασκευαστής.
        ένας επίσης καλός λόγος είναι το παραγέμισμα του σασμαν με βαλβολίνες. παραπάνω μπορεί να τα δυαλύσει όλα! τώρα για της shell τις είχα δοκιμάσει στο προηγούμενο μου αυτοκίνητο (suzuki baleno με πολύ βάρβαρο σύστημα μετάδοσης και άντεξαν τα πανδεινα!)

• T
          thvarveris last edited by

Ο χρήστης grc πανος έγραψε:

βιαιες εκκινίσεις με στριμμένο τιμόνι προκαλούν φθορές κυρίως στους μπιλιοφόρους, όπως είπε και ο φίλος επικρατεί πανικός κατα της διάρκεια της. επίσης έτσι είναι εύκολο να κοπεί και κάποια βάση.

και μία μικρή συμβουλη. αν σου αλλάξουν και βαλβολίνες (πράγμα διόλου απίθανο) προτίμησε να πληρώσεις κατι παραπάνω και βάλε ενυσχυμένες της shell 75/80 με κωδικό SF 5588 (το νούμερο δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αυτό αλλά θα καταλάβουν τι ενοείς.) στο κόκκινο μπουκαλάκι.. νομίζω είναι ότι καλύτερο για τα αυτοκίνητα μας.

Μια και το έφερε η κουβέντα Πάνο, στις βαλβολίνες αυστηρά, αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής ή κάποια που να είναι συμβατή.Έχω δει με τα μάτια μου καβούκι σασμαν σκισμένο από λάθος βαλβολίνη.
          Να φανταστείς ότι για μερικά MITSUBISHI που έχουν σασμάν RENAULT από την MITSUBISHI έρχονται και αγοράζουν βαλβολίνες από εμάς γιατί η οδηγία λέει αυστηρά βαλβολίνες της ELF.

σωστή παρατήρηση φίλε μου, μόνο που δυελύθηκε το διαφορικό μου με 75/80 renault κατι που ζητάει ο κατασκευαστής.
          ένας επίσης καλός λόγος είναι το παραγέμισμα του σασμαν με βαλβολίνες. παραπάνω μπορεί να τα δυαλύσει όλα! τώρα για της shell τις είχα δοκιμάσει στο προηγούμενο μου αυτοκίνητο (suzuki baleno με πολύ βάρβαρο σύστημα μετάδοσης και άντεξαν τα πανδεινα!)

Eγώ δεν λέω συμαβατότητα μόνο ώς προς το ιξώδες αλλά και ως προς τα χημικά πρόσθετα.Από εκεί προέρχονται οι αλλοιώσεις που λέω.
          Να σου δώσω ένα παράδειγμα από τα RENAULT
          Υπάρχει η βαλβολίνη της ELF TRANSELF TRP 75W80 θεωρείται η καλύτερη αλλά κάνει μόνο για τα 6αρια σασμαν των LAGUNA II, VEL SATIS κλπ δηλαδή στα σασμαν με τον κωδικό PK6 και PK1 και όχι σε όλα τα μοντέλα.
          Υπάρχει και η TRANSELF TRJ 75W80 που κάνει για όλα τα υπόλοιπα σασμαν.
          Η διαφορά τιμής είναι μικρή και κάποιος θα σκεφτεί γιατί να μην βάλω την πιο καλή, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει γιατί τα πρόσθετα της πρώτης δεν είναι συμβατά με τα τα μέταλα των περισσοτέρων σασμαν της RENAULT και συνήθως η συμβατότητα έχει να κάνει με τα μπρούτζινα κομμάτια του σασμάν δηλαδή τα συγχρονιζέ.

• L
            leonp last edited by

Αυτό που πειράζει τα κίτρινα μεταλλικά εξαρτήματα είναι τα πρόσθετα υψηλής πίεσης (συνήθως θειάφι) που περιέχουν οι βαλβολίνες, η κύρια διαφορά μεταξύ GL4 και GL5. Αν βάλεις τη πιο καινούρια προδιαγραφή για 'καλύτερη' όλα τα μπρούντζινα εξαρτήματα θα 'ψωριάσουν' σύντομα.

Ανάλογα με τη μάρκα, αν χρησιμοποιείται θειάφι σαν πρόσθετο υψηλής πίεσης μπαίνει στη βαλβολίνη αυτούσιο, απλά το ανακατεύουν και η βαλβολίνη μυρίζει χαρακτηριστικά θειάφι.

Τα πρόσθετα υψηλής πίεσης χρησιμοποιούνται λόγω διαφορετικής σχεδίασης των γραναζιών (άλλο σχήμα) και τα σαζμάν αυτά δεν έχουν κίτρινα μεταλλικά εξαρτήματα.

• G
              grc-panos last edited by

ομολογώ παραμένω άφωνος καθως δεν γνωρίζω τόσο σε βάθος τις χημικές συστάσεις τους, μιλάω μόνον από προσωπική εμπειρία που βέβαια μπορεί να είναι και λάθος. για τις TRJ και TRP γνώριζα, ωστόσο στο αμάξι μου δεν είχα αλλάξει βαλβολίνες (δεν χρειαστηκε ποτέ) και υποθέτω πως περιείχε τις εργοστασιακές..

• First post
                Last post
              • 1
              • 2
              • 3
              • 3 / 3
              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                • ΕΛΛΑΔΑ
                • ΚΟΣΜΟΣ
                • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ