-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Είναι μάταιο να συνδιαλέγεστε με κάποιον που λέει ότι έχει δίκιο να κλέβει και να σκοτώνει.
Συγνωμη, αλλα εχει καθε δικαιωμα να το κανει απο τη στιγμη που ο προεδρος του, ισχυριζεται οτι εχει απευθειας τηλεφωνικη επικοινωνια με το Θεο....
kaλααααά...εδώ είπε ότι θέλει να αποκαταστήσει καλές σχεσεις με το έθνος των ψαριών
Σκεψου τωρα το μεγεθος του μυαλου καποιου ο οποιος ακουει αυτες σαχλες (που ουτε 5 χρονων παδι δεν τολμαει να πει), και στη συνεχεια του δινει την ψηφο του...
Η μονη λογικη εξηγηση θα ηταν οτι τον ψηφιζει για να στηριξει τα προσωπικα του συμφεροντα αφηνοντας απ' εξω το γεγονος οτι ψηφιζει εναν ηλιθιο...
Εγω δεν βλεπω αλλο λογο!
-
Απορω... γιατι δεν πανε τα δικα μας τα αλανια (οι της Ε.Ε εννοω) να ξεκινησουν συνεργασια με την Ρωσια προκειμενου να αρχισει εκμεταλευση των πετρελαιων της Σιβηριας?
Αυτο θα ηταν φανταζομαι ενα καιριο πληγμα στην αλλαζονια των ΗΠΑ... -
Ο χρήστης Troll έγραψε:
Απορω... γιατι δεν πανε τα δικα μας τα αλανια (οι της Ε.Ε εννοω) να ξεκινησουν συνεργασια με την Ρωσια προκειμενου να αρχισει εκμεταλευση των πετρελαιων της Σιβηριας?
Αυτο θα ηταν φανταζομαι ενα καιριο πληγμα στην αλλαζονια των ΗΠΑ...Γιατι υπαρχουν και διαφορες στην ΕΕ που δεν θα επιτρεψουν να γινει ευκολα κατι τετοιο, αλλα εαν συνεχιστει η αναιτια ανοδο της τιμης δεν αποκλειεται να δουμε και τετοιες κινησεις
-
Ο χρήστης Troll έγραψε:
Αυτο θα ηταν φανταζομαι ενα καιριο πληγμα στην αλλαζονια των ΗΠΑ...Γιατί ήταν ποτέ ενωμένη η ΕΕ?
Αλλού η Μ. Βρετανία, αλλού η ΓαλλοΓερμανία, αλλού το ανατολικό μπλοκ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αυτο θα ηταν φανταζομαι ενα καιριο πληγμα στην αλλαζονια των ΗΠΑ...Γιατί ήταν ποτέ ενωμένη η ΕΕ?
Αλλού η** Μ. Βρετανία**, αλλού η ΓαλλοΓερμανία, αλλού το ανατολικό μπλοκ...
Ειδικά αυτή. Κακρίνωμα στην Ευρωπαϊκή ένωση την είχαν χαρκτηρίσει.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
A lawful state, cannot be a terrorist. A lawful nation has a lawful army that follows the rules of war. Κυρισει πολεμο νομιμα και ο πολεμος δεν εχει καμια σχεση με την τρομοκρατια.
I understand that it's difficult to understand the above when you live where you do, all your life.
Was Germany 'a lawful state with a lawful army' in WWII? Did it follow the 'rules of war'?
παρακαλειστε να γραφετε Ελληνικα, ειδικα οταν δεν υπαρχει κανενας λογος για το αντιθετο
Σωστή η παρατήρηση, Σπύρο, και ζητώ συγνώμη.
Επαναλαμβάνω την ερώτηση λοιπόν. Η Γερμανία κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν έννομο κράτος με έννομες ένοπλες δυνάμεις; (αν η απάντηση σου Γαβριήλ είναι όχι, θα σε παρακαλούσα να αιτιολογήσεις). Ακολουθούσε τους κανόνες του πολέμου; Κήρυξε νόμιμα τον πόλεμο στην Πολωνία; Αυτός ο πόλεμος είχε σχέση με την τρομοκρατία; Ήταν δίκαιος;
-
Μη βάζεις δύσκολα.
-
Ο χρήστης MOnoimoi έγραψε:
Συμφωνία ελεύθερης στρατιωτικής δράσης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα μετατρέπεται σε νόμοΜπράβο στους πολιτικούς μας!!! Εύγε... Γη και ύδωρ.
χμμμ.. εχεις το κειμενο της συμφωνιας εκτος απο την μεταφραση της Ε;
Ξερωντας τις Ελληνικες εφημεριδες θα προτιμουσα να διαβαζα και κανα δυο αλλες απο την συμπολιτευση και το κειμενο. Ξερεις τωρα ποσο ευκολο και λιγακι δημοφιλες ειναι η διαστρευλωση τετοιων ειδησεωνΧωρις να εχω ιδια γνωση μαντευω οτι η συμφωνια θα καθαριζει τις γραφειοκρατικες διαδικασιες και θα δινει δυνατοτητα στον ενοιοτε πρωθυπουργο/υπουργο αμυνας να διευκολυνει την διευλευση δυναμεςων του ΝΑΤΟ χωρις να πρεπει να περασει νομοσχεδιο στην βουλη που παιρνει καιρο.
Νικος
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
A lawful state, cannot be a terrorist. A lawful nation has a lawful army that follows the rules of war. Κυρισει πολεμο νομιμα και ο πολεμος δεν εχει καμια σχεση με την τρομοκρατια.
I understand that it's difficult to understand the above when you live where you do, all your life.
Παρακαλώ, γράφετε στα ελληνικά!!! Ευτυχώς δεν είμαστε (ακόμη) αγγλόφωνη επαρχία.
[moderator]
Πες με προτεκτοράτο νοιώθω καλύτερα.
Θα προτιμουσα 51η πολιτεια.
Τουλαχιστον εγω και ο Γαβριηλ ειναι το μονο που ακουμε κατα 99.99 % Αλλα αγγλικα απο τα μελη εν Ελλαδι που υπαρχουν ουκ ολιγα σε δημοσιευσεις;
-
Αληθεύει κάτι που άκουσα για τον Πούτιν;
Ότι πρότεινε να μην εμπλουτίζει το ουράνιο το Ιράν, αλλά να το στέλνει στη μαμά Ρωσσία για να το εμπλουτίζει εκείνη και να τους το δίνει έτοιμο προς (ειρηνική) χρήση; Αν αληθεύει και το δεχθούν οι Ιρανοί, θα είναι μαγκιά πρώτου μεγέθους. -
Νίκο, σε αυτό το θέμα όμως, που οι υπόλοιποι συγκρατήθηκαν, διάβασα πολλά ειρωνικά σχόλια (κακαρίσματα, δεν ξέρεις τι σου γίνεται, ξαναδιάβασε κλπ) από τον Γαβριήλ!
Ετσι για να μην λέμε ότι όλοι του την πέφτουν!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αληθεύει κάτι που άκουσα για τον Πούτιν;
Ότι πρότεινε να μην εμπλουτίζει το ουράνιο το Ιράν, αλλά να το στέλνει στη μαμά Ρωσσία για να το εμπλουτίζει εκείνη και να τους το δίνει έτοιμο προς (ειρηνική) χρήση; Αν αληθεύει και το δεχθούν οι Ιρανοί, θα είναι μαγκιά πρώτου μεγέθους.Αυτο ηταν πριν 2-3 βδομαδες. Το συζητησαν αλλα μετα αλλαξαν γνωμη οι Ιρανοι. Οι Ρωσσοι δεν ηταν ευχαριστημενοι. Αυτος ειναι ο νομιμος τροπος για οποιαδηποτε χωρα να αποκτησει πυρηνικη τεχνολογια για παραγωγη ενεργειας μεσω της συνθηκης για την μη διαδωση των πυρηνικων οπλων.
Αν το ξαναφερανε στην επιφανεια τοτε ναι αν το Ιραν το δεχθει θα ειναι μια πιθανη λυση. Αλλα στα ματια μου τωρα ολα αυτα ειναι πολιτικος ελιγμος απο το Ιραν. Ιδωμεν.
Νικος
-
Ωραία, υπάρχει νόμιμος και παράνομος τρόπος εμπλουτισμού ουρανίου με όλα τα παρεπόμενα.
Το φιλικά προσκείμενο (επί του παρόντος) Πακιστάν που έφτιαξε και δοκίμασε τις προάλλες πύραυλο που μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή και έχει εμβέλεια 2.000 χλμ είναι νόμιμο;
Το Ισραήλ είναι νόμιμο;
Οι ΗΠΑ, Ρωσσία, Βρετανία, Γαλλία, Κίνα είναι νόμιμες;
Μήπως δουλευόμαστε; -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Νίκο, σε αυτό το θέμα όμως, που οι υπόλοιποι συγκρατήθηκαν, διάβασα πολλά ειρωνικά σχόλια (κακαρίσματα, δεν ξέρεις τι σου γίνεται, ξαναδιάβασε κλπ) από τον Γαβριήλ!Ετσι για να μην λέμε ότι όλοι του την πέφτουν!
Τουλαχιστον για εμενα το 'δεν ξερεις τι σου γινεται' και 'ξαναδιαβασε' δεν ειναι το ιδιο με το προσβλητικο στυλ (ποσα πραγματα σβησατε που φυσικα δεν ξερω τι ητανε).
Δεν ειδα πολυ συγκρατηση. Και να πω την αληθεια δεν περιμενω να δω συγκρατηση. Αυτοι που ειναι ασυγκρατητοι δεν προκειται να αλλαξουν.
Νικος
-
το 'δε ξερεις τι σου γινεται' εγω το χω αρκετα βαρυ....
το 'ξαναδιαβασε' οντως δεν ειναι κακο...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ωραία, υπάρχει νόμιμος και παράνομος τρόπος εμπλουτισμού ουρανίου με όλα τα παρεπόμενα.
Το φιλικά προσκείμενο (επί του παρόντος) Πακιστάν που έφτιαξε και δοκίμασε τις προάλλες πύραυλο που μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή και έχει εμβέλεια 2.000 χλμ είναι νόμιμο;
Το Ισραήλ είναι νόμιμο;
Οι ΗΠΑ, Ρωσσία, Βρετανία, Γαλλία, Κίνα είναι νόμιμες;
Μήπως δουλευόμαστε;Τα μελη της συμφωνιας για την μη διαδοση των πυρηνικων οπλων ειναι ακριβως για αυτο. Να μην εχουμε νεα μελη που αναπτυσουν πυρηνικα οπλα. Φυσικα θελουμε και τα υπαρχοντα να τα ξεφορτωθουν αλλα αυτο ειναι διαφορετικο θεμα.
Το να λεμε 'το Ιραν δεν πρεπει να αποκτησει πυρηνικα οπλα'.
Το να απανταμε 'γιατι οχι, οι ΗΠΑ τα εχουν'.Για εμενα αυτα δεν ειναι σχετικα. Οταν οι Ιρανοι δια μεσου του πρεδορου τους απειλουν και φεβεριζουν οτι θα αλλαξουν την γεωπολιτκη οψη της μεσης ανατολης και οτι το Ισραηλ δεν πρεπει να υπαρχει κτλ.
Αλλοιως συμπεριφερεσαι σε καποιον που μια ζωη ειναι φανατικος οταν θελει να αποκτησει πυρηνικα. Το ιδιο και με την Ν Κορεα. Που διαφημιζει οτι εχει πυρηνικα οπλα και απειλει οτι θα τα χρησιμοποιησει εναντιων της Νοτιας Κορεας και των ΗΠΑ κτλ...
Εγω τουλαχιστον αισθανομαι ασφαλης για το οτι οι ΗΠΑ η Ρωσσια, Η Γαλλια εχουν πυρηνικα. Δεν περιμενω οτι αυτιο το πρωι θα σηκωθω και θα τα εχουν ριξει καπου. Αλλα με το Ιραν δεν αισθανομαι το ιδιο. Αν τα αποκτουσε οι πολιτικη του ηγεσια δεν ειναι σταθερη αρκετα για να ειναι εμπιστοσυνης. Ισως σε εσας να θεωρειτε οτι δεν θα το κανουν αλλα εχι για εμενα και σε μεγαλη πλειοψηφεια ολα τα κρατη στον κοσμο.
Νικος
-
Νίκο,
εγώ δεν θέλω να έχει κανένας πυρηνικά. Γίνεται; Οχι προς το παρόν.
Από την στιγμή όμως που έχει έστω κι ένας δεν καταλαβαίνω γιατί να περιορίσουμε τους άλλους να αποκτήσουν. Και ειδικά όταν μιλάμε για καθεστώτα τύπου Πακιστάν, Κίνας κτλ.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το 'δε ξερεις τι σου γινεται' εγω το χω αρκετα βαρυ....το 'ξαναδιαβασε' οντως δεν ειναι κακο...
Φυσικα παντα ολα εξαρτωνται απο την υπολοιπη συζητηση.
Αν υπαρχει μεγαλη διαφωνια ισως να ειναι χειροτερο. Αλλα σε καθημερινη συζητηση μπορω να αναφερω μια ντουζινα πραγματα που προσωπικα δεν ξερω τι μου γινεται.Νικος
-
titsataki
ποιος φοβάται περισσότερο κατά τη γνώμη σου; Ο Ισραηλινός αν τον απειλήσει ο Ιρανός ή ο Ιρανός αν τον απειλήσει ο Αμερικάνος; Αλλά άσε τον Ιρανό με τον οποίο έχετε παλιές παρτίδες. Ο Σύρος, που δεν έχει πυρηνικά ούτε προσπαθεί να φτιάξει, μήπως θα υποχρεωθεί να φτιάξει ή να προσπαθήσει να προμηθευτεί όταν τον απειλεί μια πυρηνική υπερδύναμη για πολιτικούς λόγους; Εγώ αν ήμουν Σύρος θα το προσπαθούσα πάντως.Από ποιον θα περιμέναμε να είναι λιγότερο απειλητικός; Από τον δυτικό, δημοκράτη πολιτισμένο ή από τον θρησκόπληκτο, ανατολίτη, ημιαγράμματο μουλά;
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Εγω τουλαχιστον αισθανομαι ασφαλης για το οτι οι ΗΠΑ η Ρωσσια, Η Γαλλια εχουν πυρηνικα. Δεν περιμενω οτι αυτιο το πρωι θα σηκωθω και θα τα εχουν ριξει καπου. Αλλα με το Ιραν δεν αισθανομαι το ιδιο. Αν τα αποκτουσε οι πολιτικη του ηγεσια δεν ειναι σταθερη αρκετα για να ειναι εμπιστοσυνης. Ισως σε εσας να θεωρειτε οτι δεν θα το κανουν αλλα εχι για εμενα και σε μεγαλη πλειοψηφεια ολα τα κρατη στον κοσμο.
Νικος
Νίκο, για το Πακιστάν αισθάνεσαι ασφαλής που έχει πυρηνικά; Μην ξεχνάς ότι ο Μουσάραφ είναι ένας δικτάτορας, σχετικά δημοφιλής, αλλά δικτάτορας nonetheless, και μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή και στην εξουσία να βρεθούν φανατικοί ισλαμιστές. Μήπως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να κάνουν κάτι για αυτό;
ΗΠΑ εναντιον Ιραν "συννεφα πολεμου"