-
Ο χρήστης askos92 έγραψε:
οποτε εμενα ψεματα μου ειπε πως τις απαγορευσαν αυτες τις βεβαιωσεις ε? θα περασω αυριο το πρωι να δω μηπως ηρθε.Κοίτα μην το θέτεις έτσι, θα σου πω τι γίνετε.
Βεβαιώσεις χορηγεί ΜΟΝΟ η διεύθυνση συγκοινωνιών αλλά για να εξηπηρετηθούν οι παρακάτω σκοποί.
Αν εκκρεμεί εις βάρος σου ένα δικαστήριο και θέλεις κάποιο αποδεικτικό για να το χρησιμοποιήσεις εκει
Αν θες να συμμετάσχεις σε κάποιο διαγωνισμό για εργασία και άλλες τέτοιες παρόμοιες περιπτώσεις.
ΔΕΝ αποτελεί πιστοποιητικό κατοχής διπλώματος και σε κάθε περίπτωση είσαι σαν να μην πήρες ποτέ δίπλωμα.
Με άλλα λόγια δεν θα σε καλύψει καμιά ασφαλιστική σε ατύχημα και η τροχαία θα σου κόψει κλίση και θα πας δικαστικά (αν εξαντλήσει τα όρια του νόμου)
Νομότυπος είσαι απο την στιγμή που τυπωθεί το δίπλωμα και εκδοθεί ο προσωπικός σου αριθμός διπλώματος -
εχεις δικιο σε αυτο. τωρα με πηρε και μου ειπε πως η φωτογραφια που εδωσα ειχε λαθος φωτισμο οποτε πρεπει να παω αλλη καινουρια. ελπιζω να μην φαω αλλο ενα 2μηνο στο περιμενε τωρα.
-
Καλησπέρα,
Το Σεπτέμβριο προγραμματίζω ένα ταξίδι στην Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες και θα χρειαστεί να νοικιάσω αυτοκίνητο. Έχω το κλασσικό ροζ τρίπτυχο δίπλωμα και ήθελα να μου πείτε και εσείς μια γνώμη αν μπορώ αντικαθιστώντας το με το νέο δίπλωμα-κάρτα που έχει και λατινικούς χαρακτήρες να καλυφθώ. Το νέο δίπλωμα εκτός από τα ονόματα γράφει τουλάχιστον 'Driving licence' πάνω στα αγγλικά?
Ξέρω ότι υπάρχει και το χαρτί της ΕΛΠΑ που είναι το λεγόμενο 'Διεθνές δίπλωμα' αλλά είναι μεγάλη κοροϊδία να δώσω 50 ευρώ για ένα χαρτί που θα 'λήξει' σε ένα χρόνο ...! Αυτό με τσατίζει περισσότερο, όχι το ποσό. Τουλάχιστον το νέο δίπλωμα είναι κάτι που θα το έκανα ούτως η άλλως κάποια στιγμή.
Σας παραθέτω και το τι λέει ο νόμος της Καλιφόρνιας για τους τουρίστες ... 'Visitors over 18 years old with a valid driver license from their home state or country may drive in California without getting a California driver license as long as their home state license is valid.'
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης gthe έγραψε:
Καλησπέρα,Το Σεπτέμβριο προγραμματίζω ένα ταξίδι στην Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες και θα χρειαστεί να νοικιάσω αυτοκίνητο. Έχω το κλασσικό ροζ τρίπτυχο δίπλωμα και ήθελα να μου πείτε και εσείς μια γνώμη αν μπορώ αντικαθιστώντας το με το νέο δίπλωμα-κάρτα που έχει και λατινικούς χαρακτήρες να καλυφθώ. Το νέο δίπλωμα εκτός από τα ονόματα γράφει τουλάχιστον 'Driving licence' πάνω στα αγγλικά?
Ξέρω ότι υπάρχει και το χαρτί της ΕΛΠΑ που είναι το λεγόμενο 'Διεθνές δίπλωμα' αλλά είναι μεγάλη κοροϊδία να δώσω 50 ευρώ για ένα χαρτί που θα 'λήξει' σε ένα χρόνο ...! Αυτό με τσατίζει περισσότερο, όχι το ποσό. Τουλάχιστον το νέο δίπλωμα είναι κάτι που θα το έκανα ούτως η άλλως κάποια στιγμή.
Σας παραθέτω και το τι λέει ο νόμος της Καλιφόρνιας για τους τουρίστες ... 'Visitors over 18 years old with a valid driver license from their home state or country may drive in California without getting a California driver license as long as their home state license is valid.'
Ευχαριστώ
Το δικό μου (καινούργιου τύπου),δεν γράφει πουθενά αυτό που θέλεις
Υπάρχουν λατινικοί χαρακτήρες,όμως ο αμερικανός δεν θα ξέρει αν πρόκειται για δίπλωμα ή οχι
Μια ερώτηση στην Αμερικανική πρεσβεία είναι οτι πιο σωστό μπορείς να κάνεις -
Δεν το γραφει στις γραμμες;
-
Ναι Bill έχεις δίκιο...το γράφει αλλά πρέπει να..ξεστραβωθείς για να το δεις!
Έψαχνα στα κανονικά γράμματα αλλά..δεν
Πάντως η ερώτηση στην πρεσβεία δεν βλάπτει -
To ΚΟΙΝΩΤΗΤΩΝ βγαζει λιγο ματι...Επισης και το ΔΗΜΩΚΡΑΤΙΑΣ
Να υποθεσω εκτυπωση καπου στα βαθη της Κινας? -
-
Ευχαριστώ. Όντως θα πάρω στην πρεσβεία και θα ρωτήσω και θα το γράψω και εδώ. Νομιζω πως αυτό το δίπλωμα δεν είναι απλά μια ελληνική κάρτα. Είναι το ίδιο για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες απλά με διαφορετικό εθνόσημο πάνω και γράμματα. Η σύνταξη είναι στάνταρ, δηλαδή και ο γερμανός για παράδειγμα έχει το ίδιο ακριβώς. Η κάνω λάθος;
Άρα λογικά στην πρεσβεία θα το αντιμετωπίζουν συνέχεια το ερώτημα από πολλούς Ευρωπαίους τουρίστες φαντάζομαι. Εκτός αν όλοι παίρνουν το διεθνές που 'λήγει' από την ΕΛΠΑ (τι σαχλαμάρα είναι αυτό το 'λήγει' δεν μπορώ να καταλάβω ... σκέτο νταβατζιλίκι!!!!)
-
Ο χρήστης gthe έγραψε:
Ευχαριστώ. Όντως θα πάρω στην πρεσβεία και θα ρωτήσω και θα το γράψω και εδώ. Νομιζω πως αυτό το δίπλωμα δεν είναι απλά μια ελληνική κάρτα. Είναι το ίδιο για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες απλά με διαφορετικό εθνόσημο πάνω και γράμματα. Η σύνταξη είναι στάνταρ, δηλαδή και ο γερμανός για παράδειγμα έχει το ίδιο ακριβώς. Η κάνω λάθος;Άρα λογικά στην πρεσβεία θα το αντιμετωπίζουν συνέχεια το ερώτημα από πολλούς Ευρωπαίους τουρίστες φαντάζομαι. Εκτός αν όλοι παίρνουν το διεθνές που 'λήγει' από την ΕΛΠΑ (τι σαχλαμάρα είναι αυτό το 'λήγει' δεν μπορώ να καταλάβω ... σκέτο νταβατζιλίκι!!!!)
Οντως το διπλωμα ειναι το ιδιο για ολες τις Ευρωπαικες χωρες
-
Ο χρήστης gthe έγραψε:
Καλησπέρα,Το Σεπτέμβριο προγραμματίζω ένα ταξίδι στην Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες και θα χρειαστεί να νοικιάσω αυτοκίνητο. Έχω το κλασσικό ροζ τρίπτυχο δίπλωμα και ήθελα να μου πείτε και εσείς μια γνώμη αν μπορώ αντικαθιστώντας το με το νέο δίπλωμα-κάρτα που έχει και λατινικούς χαρακτήρες να καλυφθώ. Το νέο δίπλωμα εκτός από τα ονόματα γράφει τουλάχιστον 'Driving licence' πάνω στα αγγλικά?
Ευχαριστώ
Αυτο που διαβαζεις εχει σχεση με το τι γινεται οταν εχεις διπλωμα απο αλλη πολιτεια των ΗΠΑ οχι διπλωμα εκτος των ΗΠΑ.
http://www.usa.gov/Topics/Foreign_Visit ... ving.shtml
Επισης βλεπω αυτο εδω:
http://dmv.ca.gov/dl/dl_info.htm
Εκει βλεπω:
International Driving Permits
The State of California does not recognize an International Driving Permit (IDP) as a valid driver license. California does recognize a valid driver license that is issued by a foreign jurisdiction (country, state, territory) of which the license holder is a resident.
The IDP is only a translation of information contained on a person’s foreign driver license and is not required to operate a motor vehicle in California. Citations issued to a person in California who has an IDP, but does not have a California driver license will be placed on the Department of Motor Vehicle database.
The IDP is also called an International Driver License, International License, etc.
Νομιζω οτι χρειαζεται να πας να εκδοσεις ενα διεθνες διπλωμα (στην ΕΛΠΑ;).
Αυτο μαζι με το Ελληνικο και θα εσαι καλυμενος.Το Διεθνες διπλωμα φυσικα και εχει ημερομηνια ληξεως.
Υποτιθεται οτι το βγαζεις για να επισκεφτεις καποιο μερος που δεν ισχυει η τοπικη αδεια.
Οταν θα φυγεις δεν την χρειαζεσαι πλεον.
Και μην ανησυχεις η διεθνης αδεια στις ΗΠΑ εχει επισης ημερ ληξης. Δεν ειναι μονο στην Ελλαδα. (αλλα το κοστος ειναι 15 δολ για 6 μηνες).Στις ΗΠΑ αν εχεις VISA για να εργαστεις η να πας σχολειο η κατι τετοιο τοτε μπορεις να βγαλεις τοπικη αδεια. Οποτε δεν χρειαζεται η Ελληνικη. Αν θα εισαι απλως σαν τουριστας τοτε δεν μπορεις. Και μαντεψε οι τοπικες αδειες στις ΗΠΑ ληγουν καθε 4-5 χρονια οποτε μας τα μασανε καθε φορα.
Νικος
-
Σε California & Maryland το προηγούμενο καλοκαίρι νοίκιασα αυτοκίνητα με το παλιό ελληνικό μου δίπλωμα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Είχα ρωτήσει αν χρειάζεται διεθνές δίπλωμα και η απάντηση που πήρα ήταν αρνητική από Hertz και Dollar. Οποτε δεν νομίζω πως χρειάζεσαι κάτι άλλο. Aλλωστε γράφεται ο ορος άδεια οδήγησης σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες ΚΑΙ άρα και στα αγγλικά και στα παλιά διπλώματα
-
Εγώ πήρα σήμερα στην πρεσβεία και μου είπανε ... λείπει ο υπεύθυνος, πάρτε αργότερα . Πάντως το καινούργιο που το είδα σε έναν μαθητή μου δεν διακρίνεται το driving license στα πολύ μικτά γραμματάκια ....! Στο τρίπτυχο μας το γράφει με μεγάλα γράμματα μπροστά. Θα δω τι θα πει η πρεσβεία, θα τους στείλω και στην εταιρία ενοικίασης το δίπλωμα σκαναρισμένο να μου πούνε και μετά αν από όλους έχω αμφιβολίες θα βγάλω της ΕΛΠΑ.
Μη μας σταματήσει και κανένας αμερικάνος μπάτσος και μας χώσουν μέσα για ταλιμπάν ... είναι και μυστήριοι αυτοί
-
ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να το μετατρέψεις σε νεου τυπου!Το 'ροζ'ειναι αρκετό...
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να το μετατρέψεις σε νεου τυπου!Το 'ροζ'ειναι αρκετό...Η το ένα ή το άλλο εννοώ. Δεν θα τα κάνω και τα δύο.
Η θα βγάλω μόνο το καινούργιο δίπλωμα κάρτα για να λέει και το όνομα μου στα αγγλικά ή θα πάω με το ροζ τρίπτυχο στην ΕΛΠΑ και τότε αυτό που θα μου δώσει η ΕΛΠΑ θα εχει προφανως τα πάντα στα αγγλικά πλέον. (και σε άλλες γλώσσες...)Πάντως ρε παιδιά μισές δουλείες κάνανε με την αλλαγή διπλώματος ... θα μπορούσανε να είχανε βάλει και τα άλλα στοιχεία όλα στα αγγλικά και θα τελειώναμε . Όπως στα διαβατήρια ...
-
Ρε παιδια εγω εχω δωσει για διπλωμα στις 11 μαρτιου και ακομα περιμενω. Βγηκε πρωτα του μηχανακιου γιατι το ειχα δωσει πιο πριν και για το αμαξι ακομα.. Μου ειπαν οτι αφου βγηκε το διπλωμα του μηχανακιου πρωτα αργει να βγει αλλο τοσο του αμαξιου... Ξερει κανενας σε ποιο τηλεφωνο μπορω να παρω να ρωτησω.. Παιρνω στο Υπουργειο μεταφορας στο περιστερι και δεν με βγαζει να μιλησω με καποιον..
-
Case study: Aντικατάσταση 3πτυχου (παλιού) εν ισχύ με νέου τύπου.
-> Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου.
-> Υπεύθυνη δήλωση για την αλλαγή, την εκτυπώνουμε, την συμπληρώνουμε.
-> Αίτηση εκτύπωσης του νέου διπλώματος, το ίδιο με το παραπάνω.
-> Φωτοαντίγραφο Α/Τ μπρος πίσω, φωτοαντίγραφο του παλιού διπλώματος.
-> Παράβολο €30 από Εθνική τράπεζα, ένα χαρτόσημο των 3 ευρώ το οποίο μπορεί να το προμηθευτεί κανείς από εφορία (ορισμένες σχολές οδηγών λένε μόνο από εφορία ) ή από την Διεύθυνση Συγκοινωνιών εφόσον αυτή έχει ταμείο μέσα. Αν το τρίπτυχο δεν είναι σε ισχύ χρειάζεται και ένα παράβολο των €18.
-> Αποδεικτικό ΑΦΜ (αυτό ΔΕΝ αναφέρεται στα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο site του ΥΜΕ).
-> Ανοσία στην προσπάθεια από σχολές οδηγών και ΚΕΠ να σε ωθήσουν στο να κάνεις την διαδικασία μέσω των πρώτων.
Τραγελαφικές ιστορίες με 2 υπαλλήλους στην Διεύθυνση να μην ξέρουν τι χρειάζεται ακριβώς από χαρτόσημα (3 φορές μου τα είπαν λάθος) ενώ οι υπάλληλοι στην κατάθεση των δικαιολογητικών είναι μια χαρά εξυπηρετικοί. Μελανό σημείο η παρουσία των σχολών οδηγών που νομίζουν ότι μπορούν να κόβουν σειρά με το έτσι θέλω.
Συνολικά περίμενα ένα 20λεπτο να πάρω το παράβολο από την Εθνική (Παρασκευή, βλακεία μου), και ένα εικοσάλεπτο στα γκισέ για χαρτόσημο+κατάθεση+πρωτόκολλο.
-
Ποτε το παραλαμβανεις;
-
Για δώστε μου μια απαντηση/λύση/αποψη στο παρακάτω που πρόσεξα μόλις ... ΣΗΜΕΡΑ?
Το επαγγελματικό μου στην Β κατηγορία έληξε το ... 2008! Μπορώ να το ανανεώσω τωρα? -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ποτε το παραλαμβανεις;Ρώτησα τον υπάλληλο στον οποίο κατέθεσα τα χαρτιά και μου είπε να έρθω να το παραλάβω σε 1μιση μήνα. Το οποίο βέβαια σημαίνει Αύγουστο αλλά οκ.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ