-
εχει βαρυ ποδι το φορουμ?
-
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... &start=255
επειδη υπαρχει συζητηση και στα μελλοντικα μοντελα...
-
πιστα και 9??? AΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!!
το δικο μου καιει 20-22 στα Μεγαρα....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πιστα και 9??? AΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!!το δικο μου καιει 20-22 στα Μεγαρα....
Στήν πίστα και σβηστό θα εννοούσε.
Το δικό μου ξεπερνάει τα 30 ανα 100 στήν πίστα
-
Στρωμένο ή με σπασμένο πιστόνι;
Αν έχεις και την ζέβρα μαζί;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Πολύ κλειστό κιβώτιο, σαν να ξέρω ήδη τι θα λέει ο Τύπος...'όχι για ταξίδια (6η με 30,48 χιλιόμετρα ανά 1000 σ.α.λ.), η άνεσή του υστερεί σε σχέση με τα 'μεγάλα' GTi, που δεν λένε και όχι για λίγο στροφιλίκι, όπως θα θέλει ο μέσος κατασταλαγμένος 30αρης που μεγαλώνει και δεν έχει τη λύσσα που είχε όταν οδηγούσε το Rallye κλπ...'Πράγματι... Το κιβώτιο προδιαθέτει για 'καθαρόαιμες' σπορ καταστάσεις... Αλλά το βάρος....
Το 7.5' (0-100) δε μου φαίνεται και τόσο περίεργο για δυνατό μεν, βαρύ δε ατμοσφαιρικό μπροσθοκίνητο, σίγουρα όμως θα μου φαινόταν περίεργο να είναι ΚΑΙ λιγότερο ταξιδιάρικο [λόγω κιβωτίου] ΚΑΙ να μη γράφει αισθητά καλύτερους χρόνους στην πίστα από τα 182/RC.
Καλά οι καταναλώσεις του Autopista είναι για γέλια!
9λίτρα στην πίστα???
Ακόμα και βόλτα να το έκαναν πιο πολύ θα έκαιγε!Μπας και το μέτρησαν σε καμιά οβάλ....?!
Πάντως η δοκιμή στα Μέγαρα δε θ΄αργήσει, οπότε σύντομα θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το που στέκεται επί Ελληνικού εδάφους (έστω και άστρωτο, κλπ!)... Προσωπικά δε μ'ενδιαφέρει ως επιλογή, αλλά μόνο από περιέργεια για την αίσθησή του θα ήθελα να του κάνω μερικούς γύρους.
-
Οι ιδιοι οι γαλλοι του ριξαν ενα σχετικο ψιλοθαψιμο...
Γραψανε στα αρνητικα του αυτοκινητου,
πολυ βαρος...
περιορισμενες επιδοσεις.... -
και οι Άγγλοι... πιο αργό από το 182, αποστειρωμένο τιμόνι
-
.....για να ειμαστε ακριβεις ,οσο πιο νεο το 'αυτοκινητο' με εξαιρεση αυτοκινητα τυπου Μ3,κλπ(οι εξαιρεσεις του κανονα τελικα...)
τοσο πιο μεγαλο το αντικειμενικο θαψιμο που τρωνε.
Απλα το κλιο ειναι ο,τι πιο καινουργιο κυκλοφορει!Τετοιου ειδους θαψιματα(η παρομοια..) τρωνε αυτοκινητα οπως οπελ αστρα οπσι,φορντ φοκους,γκολφ 3.2 ,και σχεδον ολα τα αντιστοιχα,οπως το νεο λεον με τα 200 αλογα....
Κριμα γιατι προκειται για απογονο του κλιο γουιλλιαμς.....
Υγ.
Ειμαι πολυ περιεργος πως σε αγωνιστικη μορφη Ν3(νορμαλ δηλαδη) θα μπορεσει το αυτοκινητο να χασει τοσα πολλα περιττα κιλα.... -
Και το 172 όταν είχε βγει, είχε φάει θάψιμο σε σχέση με το προηγούμενο και όμως μετά, η αξία του έγινε αντιληπτή.
Aπό ό,τι έχω καταλάβει, στη συγκεκριμένη κατηγορία (hot hatch, supermini κλπ.), όπου δεν ισχύει απαραίτητα το citius, altius, fortius, όπως π.χ. στα πολυτελή μεσαία, οι rookies τρώνε κράξιμο, μέχρι να έρθει η στάθμη ευχαρίστησης, επιδόσεων, άνεσης, ασφάλειας στο σωστό σημείο.
Π.χ. το Clio Williams θα είχε θεωρηθεί και τότε ως 'λίγο' σε σχέση με το απερχόμενο 5, το Clio 172 λίγο σε σχέση με το Williams, το 182 με τα ESP λίγο σε σχέση με το 172 που ήταν άδειο από ηλεκτρονικά, το Clio RS λίγο σε σχέση με το 182...και όμως, πάντα σχεδόν είναι στην πρώτη γραμμή τα μοντέλα αυτά...αλλά στην αρχή τρώνε κράξιμο.
Ακριβώς αντίθετη κατάσταση στα πολυτελή μεσαία-μεγάλα, όπου κάθε Audi-BMW-Mercedes (ή και στα απλά οικογενειακά) είναι ΠΑΝΤΑ καλύτερο από το προηγούμενο και θέτει πάντα νέα standards, όπως και απέχει παρασάγγας από το προηγούμενο μοντέλο. Εκεί οι χώροι είναι συνέχεια αυξανόμενοι, οι επιδόσεις δεν παίζουν τον απόλυτο ρόλο, με μεγαλύτερους κινητήρες πάντα λύνεται το πρόβλημα, οι οδικές συμπεριφορές δεν έχουν το χαρακτήρα του απόλυτου κλπ.
-
Ίσως κι επειδή στη μεγαλύτερη κατηγορία και ν'ακριβύνει λίγο/πολύ δεν έγινε και τίποτα, ενώ όταν ακριβαίνει το 'μικρό' κάθεται αλλιώς
-
.....εγω παλι πιστευω οτι η αυτοκινηση κανει πλεον μια καμπη....
Περναει το σταδιο του καλου ,καλυτερου πιο σπορτιφ και ειμαστε στο σταδιο ασφαλες,ασφαλεστερο ασφαλεστατο....
Προσωπικα περα απο εξαιρεσεις και απο μεγαλα και ακριβα μοντελα γενικως, εχουμε αρχισει την καθοδο ως προς την αντικειμενικα καλυτερα αξια του αυτοκινητου(για αυτο που ζηταμε παντα,στην προκειμενη απο τα συγκεκριμενα μοντελα, την σπορτιφ κουλτουρα).
Αν αναλογιστουμε και την χρηση του αυτοκινητου πλεον(ειναι τοσα πολλα πια που δεν μπορεις να χαρεις μια βολτα στο βουνο....),
κατα 90% των περιπτωσεων την δουλεια που κανει ενα οποιοδηποτε προσθιοκινητο,σχετικα μικρο χατσμπακ χωρις μπλοκε με οσα αλογα την κανει ωραιοτατα και ενα σειτσεντο σπορτινγκ.Αν το βλεπετε ως υπερβολη,τοτε ας πουμε 106 gti και εκει τελειωνουν τα ψεμματα περι βελτιωσης σε τομεις που εχει να κανει με το σπορτιφ πνευμα αυτων των αυτοκινητων.
Ως προς τους υπολοιπους τομεις(ασφαλεια,χωροι,καταναλωση,μπλα,μπλα,κλπ)
......ανεκαθεν η βελτιωση σε αυτους τους τομεις συμβαδιζε με συμβιβασμο στο σπορ χαρακτηρα....
Ποσο μαλλον οταν τα βαραινουμε κιολας..........γνωμη μου βεβαια....που πιθανον μετα απο μια 5ετια να αλλαξει....
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
.....εγω παλι πιστευω οτι η αυτοκινηση κανει πλεον μια καμπη....Περναει το σταδιο του καλου ,καλυτερου πιο σπορτιφ και ειμαστε στο σταδιο ασφαλες,ασφαλεστερο ασφαλεστατο....
Τα ίδια λέμε 15 χρόνια τώρα. Μα δε θα τελειώσει ποτέ αυτή η καμπή? Ούτε η έξοδος από Κηφισό προς Ποσειδώνος να ήταν...
-
Εκείνο το κυκλικό πράγμα μεταξύ πόρτας και κονσόλας δεν θα το βλέπεις αφού ολοκληρωθεί η εν λόγω καμπή.
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
.....εγω παλι πιστευω οτι η αυτοκινηση κανει πλεον μια καμπη....Περναει το σταδιο του καλου ,καλυτερου πιο σπορτιφ και ειμαστε στο σταδιο ασφαλες,ασφαλεστερο ασφαλεστατο....
Προσωπικα περα απο εξαιρεσεις και απο μεγαλα και ακριβα μοντελα γενικως, εχουμε αρχισει την καθοδο ως προς την αντικειμενικα καλυτερα αξια του αυτοκινητου(για αυτο που ζηταμε παντα,στην προκειμενη απο τα συγκεκριμενα μοντελα, την σπορτιφ κουλτουρα).
Αν αναλογιστουμε και την χρηση του αυτοκινητου πλεον(ειναι τοσα πολλα πια που δεν μπορεις να χαρεις μια βολτα στο βουνο....),
κατα 90% των περιπτωσεων την δουλεια που κανει ενα οποιοδηποτε προσθιοκινητο,σχετικα μικρο χατσμπακ χωρις μπλοκε με οσα αλογα την κανει ωραιοτατα και ενα σειτσεντο σπορτινγκ.Αν το βλεπετε ως υπερβολη,τοτε ας πουμε 106 gti και εκει τελειωνουν τα ψεμματα περι βελτιωσης σε τομεις που εχει να κανει με το σπορτιφ πνευμα αυτων των αυτοκινητων.
......ανεκαθεν η βελτιωση σε αυτους τους τομεις συμβαδιζε με συμβιβασμο στο σπορ χαρακτηρα....
Ποσο μαλλον οταν τα βαραινουμε κιολας..........γνωμη μου βεβαια....που πιθανον μετα απο μια 5ετια να αλλαξει....
Εσυ το λες καμπη, εγω το λεω προοδο... και μιλαμε παντα για σπορτιφ αμαξια. Τα απολυτα αμαξια δεν εχουν κανενα μελλον απο την στιγμη που δεν εχουμε 3-4 αυτοκινητα στο γκαραζ μας....
Επισης ποιος πραγματικα πιστευει πως η στριφτεραδα και η γρηγοραδα του RS δεν ειναι κατι παραπανω απο αρκετη για τον 'μεσο' γκαζοφονια? Ποιος ειναι ικανος εστω να φτασει το 90% του Clio.... για να ζητησουμε αιτιολογημενα και το κατι παραπανω.
Ας λενε οι Γαλλοι οτι βαρυνε, ας λενε και οι Βρεταννοι.... Αν επερνε κανα 2 αστερια στο crash test θα το χαρακτηριζαν φονια, αν δεν ειχε ηχομονωση και ποιοτητα κυλισης θα το χαρακτηριζαν ως απολιτιστο, αμαξι πιστας και μονο, αν δεν ειχε χωρους παλι.... κατι θα λεγανε και παλι. Δεν μπορεις να τα εχεις ολα σε απολυτο βαθμο, ειδικα απο ενα αμαξακι αυτης της κατηγοριας.
Ψαχνωντας για το κατι παραπανω παμε σε αυστηρως πισταδικες λυσεις... πχ αμαξια Ενιαιου, ελαφρωμενα απο τα περριτα κλπ... Αυτα ενδιαφερουν απειροελαχιστους οποτε μην περιμενει κανεις να τα δει στα πλανα των εταιριων.
Γνωμη μου ειναι πως ενα αμαξακι της κατηγοριας αυτης με ολα αυτα τα στησιματα, φρενα, τιμονια, κινητηρες.... φτανει και περισσευει. Για το παραπανω τα αφηνω στον Schumacher.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ποιος ειναι ικανος εστω να φτασει το 90% του Clio.... για να ζητησουμε αιτιολογημενα και το κατι παραπανω.Ξέρω μερικούς από 'εδώ μέσα' που το 1:15' το γράφουν για πλάκα με το 182...
Αν, πάλι, το ζητούμενο είναι 'απλά' η 'αγωνιστική αίσθηση'....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ποιος ειναι ικανος εστω να φτασει το 90% του Clio.... για να ζητησουμε αιτιολογημενα και το κατι παραπανω.
Ξέρω μερικούς από 'εδώ μέσα' που το 1:15' το γράφουν για πλάκα με το 182...
Αν, πάλι, το ζητούμενο είναι 'απλά' η 'αγωνιστική αίσθηση'....
Οπως ειπες nidosan... 'μερικοι'. Οι 'μερικοι' φυσικα οπως αντιλαμβανεσε δεν αποτελουν αγοραστικο κοινο για καμια εταιρια... ενα αμαξι φτιαχνεται με γνωμονα τους πολλους, οποτε... σαRS δεν σαRS αυτο ειναι το RS
-
Οι 'πολλοί' κάτι μου λέει ότι θα προτιμούσαν μια μακρύτερη 6η [τώρα είναι πιό κοντή κι από την 5η του 182...] για να μπορούν να πάνε κι ένα ταξιδάκι με την άνεσή τους.
Στο Αγγλικό EVO αυτού του μήνα έχει 'first impressions' για το 197 (σελ. 46-50) και κάποια ενδιαφέροντα σχόλια ενός αναγνώστη (σελ. 74-75) τα οποία θα προσπαθήσω να μεταφέρω μόλις βρω λίγο χρόνο.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
.....εγω παλι πιστευω οτι η αυτοκινηση κανει πλεον μια καμπη....
Περναει το σταδιο του καλου ,καλυτερου πιο σπορτιφ και ειμαστε στο σταδιο ασφαλες,ασφαλεστερο ασφαλεστατο....
Εσυ το λες καμπη, εγω το λεω προοδο... και μιλαμε παντα για σπορτιφ αμαξια. Τα απολυτα αμαξια δεν εχουν κανενα μελλον απο την στιγμη που δεν εχουμε 3-4 αυτοκινητα στο γκαραζ μας....
Επισης ποιος πραγματικα πιστευει πως η στριφτεραδα και η γρηγοραδα του RS δεν ειναι κατι παραπανω απο αρκετη για τον 'μεσο' γκαζοφονια? Ποιος ειναι ικανος εστω να φτασει το 90% του Clio.... για να ζητησουμε αιτιολογημενα και το κατι παραπανω.
Ας λενε οι Γαλλοι οτι βαρυνε, ας λενε και οι Βρεταννοι.... Αν επερνε κανα 2 αστερια στο crash test θα το χαρακτηριζαν φονια, αν δεν ειχε ηχομονωση και ποιοτητα κυλισης θα το χαρακτηριζαν ως απολιτιστο, αμαξι πιστας και μονο, αν δεν ειχε χωρους παλι.... κατι θα λεγανε και παλι. Δεν μπορεις να τα εχεις ολα σε απολυτο βαθμο, ειδικα απο ενα αμαξακι αυτης της κατηγοριας.
Ψαχνωντας για το κατι παραπανω παμε σε αυστηρως πισταδικες λυσεις... πχ αμαξια Ενιαιου, ελαφρωμενα απο τα περριτα κλπ... Αυτα ενδιαφερουν απειροελαχιστους οποτε μην περιμενει κανεις να τα δει στα πλανα των εταιριων.
Γνωμη μου ειναι πως ενα αμαξακι της κατηγοριας αυτης με ολα αυτα τα στησιματα, φρενα, τιμονια, κινητηρες.... φτανει και περισσευει. Για το παραπανω τα αφηνω στον Schumacher.
Ναι,σωστα,αλλωστε αμα διαβασεις αυτα που εγραψα περα απο τη λεξη καμπη ,τα ιδια λεμε.......
Αλλα ειναι παραδοξο να δεχθω ως προοδο τα 1280 κιλα του κλιο,τα 1500 κιλα του αουντι Α3 3.2,τα 1440 κιλα του Φοκους ST, τα οσα κιλα του Λεον.....
Το βαρος δεν συγχωρειται με τιποτα.....και δεν αντιμετωπιζεται με τιποτα(εξαιρεσεις παντα θα υπαρχουν,αλλα και αυτες μεχρι καποιο οριο..) -
νομιζω οτι τα πραγματα εχουν αλλαξει και μεις θυμιζουμε γιαγιαδες που μιλαν για προσφυγια...
μαλλον θα πρεπει να το παρουμε αποφαση οτι το νεο κλιο θα ειναι πανω απο 1200 κιλα...η μπρερα πανω απο 1400...ετσι ειναι πλεον και ξεχαστε τα 106 κτλ κτλ........
νεα κοζια πλεον...
αν εχει κανεις το νεο evo ας πει τι λενε οι αγγλοι γιατι των ελληνων τα 'βλεπω'ηδη να γραφονται μπροστα μου...
Renault Clio RS 197