-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Που λες λοιπόν φίλτατε KRIEZA, η γαλάζια θύελλα έχει κάνει αρκετές λαμακίες. Η μεγαλύτερη όλων είναι ότι δεν έγραψε κανονικά τις κλαψιάρες ολοφυρόμενες θείτσες που τόσες δεκαετίες διέλυσαν όλες τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας για να μασάνε από δάνεια, έτοιμα και ευρωπαϊκά πακέτα δουλεύοντας τον κόσμο.
Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει.
Κρατάνε τις πισινές τους. Όπως και το ΠΑΣΟΚ το '93 δεν κυνήγησε τα λαμόγια του '90-93. Ήξερε τι έκανε... έτσι και τώρα οι 'άλλοι' ξέρουν τι κάνουν.Το 89 ομως κυνηγησε οχι μονο τα λαμογια αλλα μεχρι και φαντασματα
-
απατεωνες διαφοροι
-
13/12/2006
wwwkathimerini.grΣτον 'πάτο' η Ελλάδα όσον αφορά στην εφαρμογή των κριτηρίων της Λισαβόνας
Στην 23η θέση στο σύνολο των 25 χωρών της Ευρώπης βρίσκεται η χώρα μας σύμφωνα με την των κριτηρίων της συνθήκης της Λισαβόνας όπως ανακοίνωσε σήμερα σε έκθεσή του το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Η χώρα μας για άλλη μία φορά απογοητεύει με τις επιδόσεις της καθώς δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική πρόοδος στο σύνολο των προϋποθέσεων. Μοναδικοί «χειρότεροι» όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας είναι η Ιταλία και η Πολωνία
Στην εφαρμογή της κοινωνίας της πληροφορίας η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση, ενώ από την 20η θέση και κάτω, βρίσκεται στους τομείς της απελευθέρωσης των αγορών, της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής συνοχής και της αειφόρου ανάπτυξης.
Κυρίαρχοι στη λίστα είναι οι Σκανδιναβικές χώρες με πρώτη τη Δανία, στη δεύτερη θέση τη Φινλανδία και τη Σουηδία να ακολουθεί.Η συνθήκη της Λισαβόνας έχει 8 βασικούς πυλώνες που αν ικανοποιηθούν θα οδηγήσουν στο στόχο της δημιουργίας της πιο ανταγωνιστικής οικονομίας στον πλανήτη. Οι κατευθύνσεις που προτείνει η συνθήκη είναι
-η απελευθέρωση των αγορών της ενέργειας και οι συνθήκες ανταγωνισμού σε αυτήν- η επένδυση σε έρευνα και τεχνολογία
- η επίτευξη ολοκληρωμένων και αποτελεσματικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών
- η ενθάρρυνση της αειφόρου ανάπτυξης
- η αύξηση της κοινωνικής συνοχής
- η ενθάρρυνση της νέας επιχειρηματικότητας
- η ελεύθερη μετακίνηση αγαθών, υπηρεσιών και παραγωγικών συντελεστών
-καθώς και η δημιουργία μιας συνολικής κοινωνίας της πληροφορίας με κύριο άξονα τη διείσδυση της ευρυζωνικότητας.
Τα συγχαρητηρια μου στις ελληνικες κυβερνησεις των 20 τελευταιων ετων που δινουν βαση σε ζωτικα σημεια της οικονομιας μας.
Μας εχει φαει ο κρατικισμος και αν θα πουληθουν τα λιμανια και ο ΟΤΕ ή αν θα επιτραπουν τα ιδιωτικα ΑΕΙ..... ουτε σε 50 χρονια δεν θα επιτυχουμε αυτους τους στοχους μετα μυαλα που εχουμε.
-
Αυτό
Ο χρήστης GFON έγραψε:
- η ενθάρρυνση της νέας επιχειρηματικότητας
είναι το δραματικότερο ανέκδοτο στην Ελλάδα των τελευταίων 10ετιών.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αυτό- η ενθάρρυνση της νέας επιχειρηματικότητας
είναι το δραματικότερο ανέκδοτο στην Ελλάδα των τελευταίων 10ετιών.
Ντρέπεσαι να πεις 20ετίας μήπως φανούν τα χρόνια σου!?
-
Ποιά χρόνια μου λες; Επειδή σε κάνω παρέα νομίζεις ότι είμαστε και ίσια;
Έχω γκριζάρει εγώ; Άρα είμαι κάτω από ... εχμ ... 30. (Τι 30, δε λέω).ΥΓ. Αν δεν ήσουν ΤΟΣΟ μεγάλος, θα έβλεπες ότι έγραψα 10ετιών και όχι 10 ετών.
-
Καλάαα!!!...
-
*Η πιο «πικρή» μέρα στην ιστορία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) η προχθεσινή.
Υστερα από 45 χρόνια λειτουργίας, το απόγευμα της Παρασκευής «κάπνισε» για τελευταία(;) φορά, το εργοστάσιο της Λάρισας, το μεγαλύτερο, της ΕΒΖ.
Για την περιοχή είναι μια «μαύρη» μέρα. Συνδεδεμένο όχι μόνο με τις ζωές των εργαζομένων και των άνω των 5.000 τευτλοπαραγωγών και τευτλοεξαγωγέων, αλλά και χιλιάδων Λαρισαίων (οι οποίοι δούλεψαν κάποια στιγμή της νιότης τους, ως εποχικοί), η μεγαλύτερη βιομηχανία της Θεσσαλίας κλείνει. Και την άνοιξη θα πρέπει να κατεδαφιστεί, προκειμένου να εισπράξει η χώρα μας τη σχετική αποζημίωση από την Ε.Ε., πριν στη θέση της δημιουργηθεί μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης. Ενα εγχείρημα το οποίο, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, φαντάζει ακόμη θολό και αβέβαιο.
Σύγχρονο και κερδοφόρο
Χτυπώντας για τελευταία φορά κάρτα, οι τελευταίοι από τους φετινούς εποχικούς εργαζόμενους έφυγαν συγκινημένοι αλλά και απορημένοι: γιατί κλείνει αυτό ειδικά το εργοστάσιο της ΕΒΖ, το πιο σύγχρονο, παραγωγικό και κερδοφόρο της Βιομηχανίας;*
Βάσω: Ελλειψη σχεδιασμού
Στην έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού απέδωσε το «λουκέτο» η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου, η οποία βρέθηκε το Σάββατο στη Λάρισα.
Από την Ελασσόνα, η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου δήλωσε ότι το εργοστάσιο «έσβησε από τις κακές πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.».
Φέτος καλλιεργήθηκαν 68.000 στρέμματα, έγινε κατεργασία 465.000 τόνων τεύτλων και παρήχθησαν 48.000 τόνοι ζάχαρης. Πέρυσι είχαν καλλιεργηθεί 112.000 στρέμματα και παρήχθησαν 80.000 τόνοι ζάχαρης. Το εργοστάσιο είχε θεμελιωθεί (Οκτώβριος 1960) και πρωτολειτούργησε (Αύγουστος του 1961) επί κυβερνήσεως Κων. Καραμανλή. Κλείνει και θα ξεθεμελιωθεί με κυβέρνηση πάλι Κων. Καραμανλή.*
http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=92092756
- Έλα μου ντε; Γιατί, άραγες;
Δε βαριέσαι... Ένα εσπρεσάκι, μάστορα.
- Έλα μου ντε; Γιατί, άραγες;
-
.....Πίσω από τις στολισμένες στο πνεύμα των ημερών βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων και την απατηλή λάμψη της γενικευμένης εταιρικής υπερκερδοφορίας, υπάρχει και «ο άλλος κόσμος» των επιχειρήσεων.
Πιο σκοτεινός και ζοφερός, που ούτε τους καταναλωτές περιμένει πια σαν τον Αϊ-Βασίλη με τα «δώρα», ούτε σε ένα καλύτερο αύριο μπορεί να ελπίζει.
Είναι ο κόσμος των πτωχεύσεων και της «παραγωγής» ανέργων, των μεταχρονολογημένων επιταγών και των φουσκωμένων δανείων που ασφυκτιά κάτω από τον αδυσώπητο σε πολλές περιπτώσεις ανταγωνισμό και αδυνατεί να τα βγάλει πέρα απέναντι στους σύγχρονους πολυεθνικούς γίγαντες που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια την ελληνική αγορά.....http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=18750484
Τι θα γίνει μ' εκείνο το εσπρεσσάκι;;;
-
Επειδή δε νομίζω να έχει μειωθεί η κατανάλωση ζάχαρης...μέχρι και αυτήν θα την εισάγουμε;
Τι φταίει και κλείνουν τέτοιες επιχειρήσεις;
-
Το εσπρεσσάκι, Χάρη. Το εσπρεσσάκι.
Edit
Η άγνοια, η αδιαφορία, το ελατωραμωρέ, το ποτεθαπαμεδιακοπές, τα 'δωμάτια ξενοδοχείων σε μαγευτικές τοποθεσίες' των 200 € τη νύχτα, ... -
Απ' ότι βλέπω ούτε το εσπρεσσάκι δεν θα μας μείνει... Αφού έτσι πως πάμε οι περισσότεροι θα δουλεύουν για 700 ευρώ στην μεγαλοπολυεθνική που θα μαζεύει όλο το χρήμα.
-
Αυτό εννοώ, φίλε.
Και, δυστυχώς, πάμε γυρεύοντας κι ολοταχώς...
-
Eπί της ουσίας, πάντως, δεν βλέπω τι θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα.
Πώς θα μπορούσε να σταματήσει αυτή η επέλαση των μεγαλοεπιχειρήσεων;Οι ίδιοι οι 'μικροί' δεν φταίνε; Έχουν αλλάξει οι όροι του παιχνιδιού και πολλοί δεν το πήραν χαμπάρι. Είμαστε και μεις οι καταναλωτές πρόβατα, οπότε...
Στις υπόλοιπες χώρες πώς αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις;
-
Οι μικροί παρέβλεψαν τον κανόνα που λέει ότι πρέπει να μεγαλώνεις διαρκώς.
Αυτό γίνεται μόνο αν επενδύεις τα κέρδη σου ξανα στην επιχείρησή σου, όχι αν τα κάνεις αμάξια και καταθέσεις στα μπουζούκια. Περαστικά σε όσους είχαν την εντύπωση ότι με το μαγαζάκι τους θα έτρωγαν εις τους αιώνες των αιώνων αμήν.Όσον αφορά τους καταναλωτές, πλέον ο καθένας κοιτάζει λόγω και της οικονομικής στενότητας πως θα γλιτώσει περισσότερα χρήματα. Άρα για να χτυπήσεις μια μεγάλη επιχείρηση, πρέπει να προσφέρεις κάτι πολύ ποιοτικό ή βολικό ή νεωτερικό. Ε, αν κάποιος επιχειρηματίας υποθέτει ότι πουλώντας κινέζικα προϊόντα θα προτιμηθεί από τους καταναλωτές, απλώς ανήκει στους χρεωκοπημένους κάποιας από τις προσεχείς χρονιές. Με λίγα λόγια: η αρπαχτή δεν γίνεται πλέον ανεκτή (πλην καφετεριών, εστιατορίων, αλλά κι εκεί ο κόσμος γυρνάει πια την πλάτη σιγά-σιγά).
-
Έχω δει με τα μάτια μου πιτσιρικάς να φτάνουν τα λεφτά της ΕΟΚ και να τα μοιράζουν στο καφενείο του χωριού!
Και να γελάνε και να λένε πως θα τα φάνε.
Παρουσία παπά, δάσκαλου και ...κοινοτάρχη.
Που πήγαν αυτά τα λεφτά; Αυτά πληρώνουμε τώρα...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό γίνεται μόνο αν επενδύεις τα κέρδη σου ξανα στην επιχείρησή σου, όχι αν τα κάνεις αμάξια και καταθέσεις στα μπουζούκια. Περαστικά σε όσους είχαν την εντύπωση ότι με το μαγαζάκι τους θα έτρωγαν εις τους αιώνες των αιώνων αμήν.Όσον αφορά τους καταναλωτές, πλέον ο καθένας κοιτάζει λόγω και της οικονομικής στενότητας πως θα γλιτώσει περισσότερα χρήματα. Άρα για να χτυπήσεις μια μεγάλη επιχείρηση, πρέπει να προσφέρεις κάτι πολύ ποιοτικό ή βολικό ή νεωτερικό. Ε, αν κάποιος επιχειρηματίας υποθέτει ότι πουλώντας κινέζικα προϊόντα θα προτιμηθεί από τους καταναλωτές, απλώς ανήκει στους χρεωκοπημένους κάποιας από τις προσεχείς χρονιές. Με λίγα λόγια: η αρπαχτή δεν γίνεται πλέον ανεκτή (πλην καφετεριών, εστιατορίων, αλλά κι εκεί ο κόσμος γυρνάει πια την πλάτη σιγά-σιγά).
+1
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι μικροί παρέβλεψαν τον κανόνα που λέει ότι πρέπει να μεγαλώνεις διαρκώς.Κι όμως υπάρχουν μικροί που δε τον παρέβλεψαν και μεγάλωσαν, αλλα ξέρεις κατι Μάνο ??? Ηρθαν (και θα 'ρθούν) απ' εξω καποιοι μεγαλύτεροι που δε παλεύονται με τίποτα... Οπότε και που μεγάλωσαν, παλι πρόβλημα έχουν.Απλά παράταση έχουν πάρει, στην ημερομηνία λήξεως....
Περαστικά σε όσους είχαν την εντύπωση ότι με το μαγαζάκι τους θα έτρωγαν εις τους αιώνες των αιώνων αμήν.
Ενω οι 'Κωτσόβολοι', 'Κορασίδες', 'Λαμπρόπουλοι' , 'Μαρινόπουλοι', Βερόπουλοι' και λοιποί, προκόψανε.....
Όσον αφορά τους καταναλωτές, πλέον ο καθένας κοιτάζει λόγω και της οικονομικής στενότητας πως θα γλιτώσει περισσότερα χρήματα.
Χιλιοειπωμένο, αλλα θα το ξαναπώ ακόμα μια αφορά....Οικονομική στενότητα στην Ελλάδα (αυτή τη στιγμή τουλάχιστο) δεν υπάρχει καμμία...Ο Ελληνας έχει τα περισσότερα εισοδήματα απο ποτέ και αν δεν υπήρχε η μετάβαση στο Ευρώ και υπήρχαν ακόμα οι δραχμές (αν υποθέσουμε οτι η δραχμή δεν θα είχε υποστεί καμμία υποτίμηση), αυτό θα ηταν ακόμη πιο ξεκάθαρο απ'οτι είναι τώρα.
Κι εν πάσει περιπτώσει, οποιος αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα φροντίζει να προσαρμόσει τις ανάγκες του ( ή 'ανάγκες' του ) με τα εισοδήματά του ωστε να γλυτώσει χρήματα.Δεν εξακολουθεί να καταναλώνει το ίδιο, απλά αναζητώντας 'φτηνότερα' προιόντα σε σημείο που να μη μπορεί να ξχωρίσει το φτηνό απ΄το φτηνιάρικο, ωρυόμενος ταυτόχρονα για την 'χαμένη πια ποιότητα'. (κλαψ, λυγμ...... )Άρα για να χτυπήσεις μια μεγάλη επιχείρηση, πρέπει να προσφέρεις κάτι πολύ ποιοτικό ή βολικό ή νεωτερικό.
Σωστό....Μακάρι όμως να ηταν ΜΟΝΟ αυτή η λύση και να 'ταν τόσο απλή όσο ακούγεται...!!
Ε, αν κάποιος επιχειρηματίας υποθέτει ότι πουλώντας κινέζικα προϊόντα θα προτιμηθεί από τους καταναλωτές, απλώς ανήκει στους χρεωκοπημένους κάποιας από τις προσεχείς χρονιές.
Κι αυτό σωστό....Αλλά και οι μεγάλες και καταξιωμένες εταιρίες αυτό προσφερουν πια.....Κινέζικα προιόντα, αλλα σε 'συσκευασία δώρου'.....(σ' αυτήν, βάλε ο,τι θες, ξεκινώντας απ΄το μαρκετινγκ....).
Δυστυχώς τα πράγματα δε πρόκειται ν' αλλάξουν....(τουλάχιστο για τα επόμενα 30 χρόνια οπως το βλέπω εγω....).Δύο θα είναι οι δρόμοι....Ολοι υπάλληλοι στους μεγάλους (με στόχο την ανοδο εντός της εταιρίας) ή Δημόσιο.....(κι αυτό παίζεται λόγω της επικείμενης άρσης της μονιμότητας.....).Να φτάσουμε δηλαδή να είμαστε έρμαια των μεγαλοεταιριών που θα εχουν κατακτήσει την αγορα και να μας χορεύουν οπως θέλουν.Πρόσφατο προσωπικό παράδειγμα, οταν το προηγούμενο Σάββατο πήγα στο Carrefour και ημουν στημένος εγω και καμμιά 100στή ακόμη πρόβατα στην ουρά για κανα μισάωρο, προκειμένου να πληρώσουμε....!!!!!! Μη σας φαίνεται παράξενο που τρελλαίνομαι....Δε συνηθίζω να πηγαίνω σε τέτοιου μεγέθους καταστήματα και γι' αυτό έπαθα ΣΟΚ !!!! Οπως και να 'χει ομως, οσο σκεφτόμουνα οτι περιμένω μισή ωρα σε μια ουρά για να πληρώσω με τα χρήματά ΜΟΥ, μια επιχείρηση που δεν δείχνει καν το ενδιαφέρον να προσλάβει part time 5-6 άτομα εν 'οψει των εορτών ωστε να εξυπηρετήσει τους πελάτες του, απλά ΑΗΔΙΑΣΑ !!!!!! Οχι με την εταιρία τόσο, οσο με τον εαυτό μου που καταδέχτηκα να γίνω πρόβατο, περιμένωντας 'υπομονετικά' τη σειρά μου να μπω στη στρούγκα...!!!! Βέβαια απ΄την αλλη πάλι θα μου πείς, 'γιατι να πάρουν περισσότερους ταμίες ??? Για να κυλά ομαλά η δουλειά και να μας προκύπτουν καθε λιγο και λιγάκι homo sapiens που θα ελέγχουν τις αποδείξεις αν συμφωνούν με τις τιμές των ραφιών ??? (όπου αυτές υπάρχουν εννοείται....)'....'Ασε καλύτερα τα πρόβατα οπως είναι....Ασε τους ραγιάδες εκει, να μη σηκώσουν κεφάλι...Δε τους βλέπεις ?Κανένας δε μιλάει....'
Και δίκιο θα 'χεις...Κάπως ετσι είναι τα πράγματα.....
Ζήτω τα ολιγοπώλια....!!!! Ζήτω το μονοπώλιο...!!!!
EDIT....Tωρα το είδα...!!
Είμαστε και μεις οι καταναλωτές πρόβατα, οπότε...
Αυτός είσαι Εdge....!!!! Eδω είναι **ΟΛΟ ** το ζουμί......!!!!!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
...μεγαλοεταιριών που θα εχουν κατακτήσει την αγορα και να μας χορεύουν οπως θέλουν.Πρόσφατο προσωπικό παράδειγμα, οταν το προηγούμενο Σάββατο πήγα στο Carrefour και ημουν στημένος εγω και καμμιά 100στή ακόμη πρόβατα στην ουρά για κανα μισάωρο, προκειμένου να πληρώσουμε....!!!!!! Μη σας φαίνεται παράξενο που τρελλαίνομαι....Δε συνηθίζω να πηγαίνω σε τέτοιου μεγέθους καταστήματα και γι' αυτό έπαθα ΣΟΚ !!!! Οπως και να 'χει ομως, οσο σκεφτόμουνα οτι περιμένω μισή ωρα σε μια ουρά για να πληρώσω με τα χρήματά ΜΟΥ, μια επιχείρηση που δεν δείχνει καν το ενδιαφέρον να προσλάβει part time 5-6 άτομα εν 'οψει των εορτών ωστε να εξυπηρετήσει τους πελάτες του, απλά ΑΗΔΙΑΣΑ !!!!!! Οχι με την εταιρία τόσο, οσο με τον εαυτό μου που καταδέχτηκα να γίνω πρόβατο, περιμένωντας 'υπομονετικά' τη σειρά μου να μπω στη στρούγκα...!!!! Βέβαια απ΄την αλλη πάλι θα μου πείς, 'γιατι να πάρουν περισσότερους ταμίες ??? Για να κυλά ομαλά η δουλειά και να μας προκύπτουν καθε λιγο και λιγάκι homo sapiens που θα ελέγχουν τις αποδείξεις αν συμφωνούν με τις τιμές των ραφιών ??? (όπου αυτές υπάρχουν εννοείται....)'....'Ασε καλύτερα τα πρόβατα οπως είναι....Ασε τους ραγιάδες εκει, να μη σηκώσουν κεφάλι...Δε τους βλέπεις ?Κανένας δε μιλάει....'Είναι που με τη αύξηση του ωραρίου θα εξυπηρετείται καλύτερα ο κόσμος και θα μειωθεί η ανεργία λόγω part timers.
Το μόνο που καταφέρανε πάλι είναι η ισχυροποίηση των ισχυρών και το ξεθέωμα των εργαζομένων...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
-1. Ακριβώς τα αντίθετα νομίζω.
- Η τακτική του να μεγαλώνεις διαρκώς (μέχρι που στο τέλος σκας) είναι των μεγάλων.
- Οι οποίοι γίνονται σήμερα όλο και μεγαλύτεροι πουλώντας φτηνά Κινέζικα, έχοντας αναγάγει την αρπαχτή σε επιστήμη.
Είμαστε και μεις οι καταναλωτές πρόβατα, οπότε...
Αυτός είσαι Εdge....!!!! Eδω είναι ΟΛΟ το ζουμί......!!!!!
Αυτό πιστεύω κι εγώ, Χάρη. Στεναχωριέμαι μεν, δεν μπορώ να κάνω τπτ δε. Μόνο να το λέω.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;