-
Φαναστείτε ένα κράτος με τα εξής στοιχεία.
- Ελεύθερο για Ιnternational Business
- Υψηλά στοιχεία privacy πολιτών στο θέμα τραπεζών (πχ Austria, Switzerland, Ireland, Panama etc)
- Civil services που απασχολούν λιγότερο τοθ 5% του πληθυσμού που εργάζεται.
- Χαμηλοί φόροι εισοδήματος (περίπου 16%-17%)
- Mια χώρα which does not tax dividends, offshore income/profits or capital gains and has tax exemption for interest income from authorized financial institutions.
- Μηδαμινοί φόροι για οτιδήποτε εισάγεται μέσα στη χώρα. Μπορείτε να αγοράσετε ένα Mercedes και να το φέρεται με ΜΗΔΕΝ φόρο.
Πιστεύετε οτι ένα τέτοιο οικονομικό σύστημα είναι βιώσιμο;
Η δική μου απάντηση είναι Ναι. Όχι απλά βιώισμο αλλα εφαρμόζεται ήδη σε ένα απο τα ισχυρότερα μέρη του πλανήτη.
Μιλώντας ρεαλιστικά , μία χώρα όπως η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει όλα τα παραπάνω, αλλα θα μπορούσε να αναπτύξει καλύτερη υποδομή για να τραβήξει ξένους επενδυτές κατα βάση.
Με ειλικρινή εκτίμηση,
Δημήτρης -
Κάνοντας κάποιος μία σύγκριση του American Republic και του Swiss Confideration μπορεί να δεί τη πορεία της δημοκρατίας και τα προβλήματά της.
Η Ελβετία σήμερα είναι μία μικρή χώρα με τέλεια ιδανικά ελευθερίας και δημοκρατίας. Υπάρχει financial, economic, personal freedom.
Πάρα ταύτα η Ελβετία περιβάλεται απο πολλά διαφορετικά έθνη , Γερμανούς, Γάλλους, Ιταλούς, και μέχρι σήμερα επιβίωσε απο ότι πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται.
Ο λόγος που εστιάζω στην Ελβετιά έχει να κάνει με το γεγονός οτι προσωπικά πιστεύω οτι το Ελβετικό σύστημα έχει πολλά στοιχεία που θα έπρεπε να δανειστεί η ΕU ώστε να αποτρέψει μελλοντικά λάθη που έχουν γίνει είτε εκεί, είτε απο εμάς εδώ στις ΗΠΑ.
Όποιος ενδιαφέρεται περισσότερο για λεπτομέρειες θα πρότεινα να μελετήσει το Swiss concept of Willensnation το οποίο είναι ένα μοντέλο εξέλιξης που λαμβάνει υπόψη τριτογενείς παράγοντες που επηρεάζουν μία χώρα.
Υπάρχει ένα πολύ καλό βιβλίο για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα (Direct Democracy in Switzerland)
Προσωπικά σαν άτομο πιστεύω στο Αμερικάνικο μοντέλο οικονομίας και βλέπω πολλά πλεονεκτήματα. Παρ'όλα αυτά η πραγματικότητα δείχνει οτι δεν είναι άμεσα εφρμόσιμο παντού. Ίσως ένα μοντέλο σαν αυτό της Ελβετίας να είναι αυτό που χρειάζονται σήμερα μερικές χώρες για τη μελλοντική τους εξέλιξη.
Με κάθε εκτίμηση,
Δημήτρης -
Έχω κουραστεί να το λέω: Η Ελλάδα είναι ένα κράτος του οποίου οι πολίτες
καταναλώνουν δίχως να παράγουν.
πιστεύουν ότι αξίζουν πολλά.
είναι οπαδοί της ήσσονος προσπάθειας.
πιστεύουν ότι αρκεί να αριστερίζουν για να είναι προοδευτικοί.
πιστεύουν ότι είναι εξυπνότεροι από τους 'άλλους' - κι ότι αυτό αρκεί για να κάθονται και να τους ταΐζουν οι 'άλλοι'.
πιστεύουν ότι πρέπει να βρίζουν τους ΗΠΑμερικάνους - κι αυτοί να τους υποστηρίζουν 'γιατί έχουν δίκαιο'.
γουστάρουν μόνο όποιον ρίχνει ζεϊμπεκιές.
τη βρίσκουν όταν τους δουλεύουν.Επίσης, ένα κράτος που κατάντησε να έχει τεράστιο αλλά αναποτελεσματικό Δημόσιο τομέα. Ένα κράτος που ακόμα ζει, στηριζόμενο στον πατριωτισμό κάποιων (λίγων) πραγματικών Ελλήνων, της Ελλάδας ή της Διασποράς. Είτε αυτοί είναι Δημόσιοι ή Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, είτε εργάτες, είτε επιχειρηματίες.
Ένα κράτος αγράμματων, όπου κάποιος μπαίνει σε ΑΕΙ με βαθμούς πάνω από τη βάση και δεν ξέρει πότε το -ται γράφεται με -ε και πότε με -αι.
Γνώμη μου είναι ότι αυτό το τελευταίο (η καταστροφή της παιδείας) είναι η αιτία της κακομοιριάς μας. Από τόσα καλά, αυτό ζηλέψαμε και εισάγαμε: Την απαξίωση της Παιδείας.......
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έχω κουραστεί να το λέω: Η Ελλάδα είναι ένα κράτος του οποίου οι πολίτες
καταναλώνουν δίχως να παράγουν.
πιστεύουν ότι αξίζουν πολλά.
είναι οπαδοί της ήσσονος προσπάθειας.
πιστεύουν ότι αρκεί να αριστερίζουν για να είναι προοδευτικοί.
πιστεύουν ότι είναι εξυπνότεροι από τους 'άλλους' - κι ότι αυτό αρκεί για να κάθονται και να τους ταΐζουν οι 'άλλοι'.
πιστεύουν ότι πρέπει να βρίζουν τους ΗΠΑμερικάνους - κι αυτοί να τους υποστηρίζουν 'γιατί έχουν δίκαιο'.
γουστάρουν μόνο όποιον ρίχνει ζεϊμπεκιές.
τη βρίσκουν όταν τους δουλεύουν.Επίσης, ένα κράτος που κατάντησε να έχει τεράστιο αλλά αναποτελεσματικό Δημόσιο τομέα. Ένα κράτος που ακόμα ζει, στηριζόμενο στον πατριωτισμό κάποιων (λίγων) πραγματικών Ελλήνων, της Ελλάδας ή της Διασποράς. Είτε αυτοί είναι Δημόσιοι ή Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, είτε εργάτες, είτε επιχειρηματίες.
Ένα κράτος αγράμματων, όπου κάποιος μπαίνει σε ΑΕΙ με βαθμούς πάνω από τη βάση και δεν ξέρει πότε το -ται γράφεται με -ε και πότε με -αι.
Γνώμη μου είναι ότι αυτό το τελευταίο (η καταστροφή της παιδείας) είναι η αιτία της κακομοιριάς μας. Από τόσα καλά, αυτό ζηλέψαμε και εισάγαμε: Την απαξίωση της Παιδείας.......
Ίσως να είναι τα πράγματα τόσο τραγικά όσο τα περιγράφεις. Αλλά ΣΤΗΝ Ελλάδα σίγουρα κατοικούν Έλληνες σαν 'εσένα' που βλέπουν τα αρνητικά της χώρας. Οι αλλαγές και το μέλλον μίας χώρας σαν την Ελλάδα στηρίζεται σε ανθρώπους σαν 'εσένα' που δεν εθελοτυφλούν!
Δεν μπορούμε να βασιστούμε σε ανθρώπους σαν αυτους που περιγράφεις στο κείμενο σου
Το θέμα είναι τι πρέπει να γίνει απο εδώ και πέρα. Σιγα και σταθερά , με ένα βημα καθε φορά μπορούμε να πετύχουμε κάποιους στόχους.
Το βασικότερο όμως δεν είναι τι πρέπει να κάνουμε ΤΩΡΑ. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το που θέλουμε να είμαστε σε 10-20 χρόνια απο σήμερα και να δουλεύουμε προς αυτόν τον στόχο.
Η κυβέρνηση καλώς η κακώς στην Ελλάδα δισλειτουργεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι οι πολίτες πρέπει να μείνουν αδρανοποιημένοι και να μην δημιουργούν (έστω και υπο αντίξωες συνθήκες) .. Η νοοτροπία της σιγουρίας του δημοσίου θα έπρεπε ίσως να εξαληφθεί και οι άνθρωποι να γίνουν πιο δημιουργικοί αναζητώντας να κάνουν κατι δικό τους.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Οι σωστοί Έλληνες είναι αρκετοί αλλά οι σκάρτοι συμμαχούν μεταξύ τους για να επιβληθούν στους άλλους. Αν σ' ένα γραφείο υπάρχουν 2 σκάρτοι κι ένας άξιος, οι δύο θα τον φάνε λάχανο με συκοφαντίες και υπονόμευση. Βέβαια από τη δουλειά του θα επιχειρήσουν να ωφεληθούν και οι ίδιοι.
-
Παραθέτω προσωπική εμπειρία μου στην Ελλάδα.
Έχω κάποιους συγγενείς που επισκέφτηκα πριν κάποιους μήνες. Τουλάχιστον 3 άτομα (15-19 ετών), ανεξάρτητα το ένα με το άλλο , ένα απο τα πρώτα πράγματα που μου ρώτησαν γνωρίζοντας οτι είμαι απο τη Νew York είναι το άν γνωρίζω μία τραγουδιστρια ονόματος Καλομίρα. Η απάντηση μου ήταν όχι , οτι δεν τη γνωρίζω τη κοπέλα. Έμειναν με απορία πώς γίνεται να μη τη γνωρίζω αφου απο οτι κατάλαβα είναι απο την ίδια πόλη. Εν πάση περιπτώση μετα απο μία ολιγόλεπτη συζήτηση μου είπαν οτι η κοπελίτσα αυτή είναι απο κάπιο τηλεοπτικό παιχνίδι μουσικής εκει.
Εκεί που θέλω να καταλήξω μετά απο αυτό το περιστατικό , είναι οτι αυτο που βίωσα δείχνει μία 'ασχημη' πραγματικότητα .. Μία πραγματικότητα που δείχνει με το τι ασχολείται ο κόσμος και ποιές είναι οι προτεραιότητες του! (σκεφτείτε οτι ήταν απο τα πρώτα πραγματα που μου ρώτησαν , άτομα που είχα να δω και 5-6 χρόνια -- νεαρής ηλικίας , κάτω των 20-- )
Δεν είναι μόνο η εκπαιδευση λοιπόν. Είναι και τα προσωπικά κίνητρα που θέτουμε εμείς στους εαυτούς μας για τη βελτίωσή μας.
Το να μήν γνωρίζει κάποιος τι γιορτάζουμε στην 28 Οκτ και τι στις 25 Μαρτίου, είναι αδιανόητο. Ακόμα χειρότερο όμως είναι να τον επιπλήξεις και την ευθύνη να την ρί3ει πρώτα στο σχολείο και όχι στον εαυτό του.
Με κάθε εκτίμηση,
Δημήτρης -
Εύγε Ηλία , Εύγε Δημήτριε !
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι σωστοί Έλληνες είναι αρκετοί αλλά οι σκάρτοι συμμαχούν μεταξύ τους για να επιβληθούν στους άλλους. Αν σ' ένα γραφείο υπάρχουν 2 σκάρτοι κι ένας άξιος, οι δύο θα τον φάνε λάχανο με συκοφαντίες και υπονόμευση. Βέβαια από τη δουλειά του θα επιχειρήσουν να ωφεληθούν και οι ίδιοι.Έχεις απόλυτο δίκιο Μάνο. Εδώ παίζει ρόλο και να έχεις έναν καλό εργοδότη που μπορεί να αναγνωρίσει την παραγωγικότητα κάθε ατόμου.
Επίσης σε μία καλά οργανωμένη εταιρία υπο κατάλληλες, τα projects μπορούν να διαμορφοθούν κατα τέτοιο τρόπο ώστε το κάθε άτομο να μπορεί να αποδείξει τι έκανε.
Στον δικό σου τομέα (νομικής αν θυμάμαι καλά) ίσως αυτό να είναι δύσκολο να επιτευχθεί, αλλα πιστεύω οτι τη γενική εικόνα αυτού που εννοώ ίσως να την έκανα κατανοητήΦιλικά,
Δημήτρης -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Το θέμα είναι τι πρέπει να γίνει απο εδώ και πέρα.Για αρχή, μπορούμε να πείσουμε τον φίλτατο
μη μου θυμιζετε ρε γμτ , δουλεις, ευθυνες κλπ πεφτω :
εσεις μπορει να θελετε να δημιουργησετε κολοσσους και να τρανες επιχειρησεις , εγω γινεται να κατσω σε μια γωνια και να μη πειραζω κανενα? 1-2 καφεδακια να πινω τη μερα και ενα μεσημεριανο να τρωω
ότι στην ηλικία του άλλα πρέπει να σκέπτεται; Πως, πχ, θ' αρπάξει τον πιό βαρβάτο ταύρο απ' τα κέρατα;
Ή πως θα μπορούσε να δουλεύει παράλληλα με τις σπουδές του, ώστε τελειώνοντας τη θεωρητική εκπαίδευση να έχει και πρακτική εμπειρία; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το θέμα είναι τι πρέπει να γίνει απο εδώ και πέρα.
Για αρχή, μπορούμε να πείσουμε τον φίλτατο
μη μου θυμιζετε ρε γμτ , δουλεις, ευθυνες κλπ πεφτω :
εσεις μπορει να θελετε να δημιουργησετε κολοσσους και να τρανες επιχειρησεις , εγω γινεται να κατσω σε μια γωνια και να μη πειραζω κανενα? 1-2 καφεδακια να πινω τη μερα και ενα μεσημεριανο να τρωω
ότι στην ηλικία του άλλα πρέπει να σκέπτεται; Πως, πχ, θ' αρπάξει τον πιό βαρβάτο ταύρο απ' τα κέρατα;
Ή πως θα μπορούσε να δουλεύει παράλληλα με τις σπουδές του, ώστε τελειώνοντας τη θεωρητική εκπαίδευση να έχει και πρακτική εμπειρία;Θα τον μαλώσουμε μαζί τον Βαγγέλη μου φένεται (ελπίζω να θυμάμαι το όνομα σωστά )
Δεν ξέρω κατα πόσο εννοούσε αυτά που έγραψε , πάντως εδώ παίζει και ρόλο η ΕΛληνική νοοτροπία του να μένουν τα παιδία με τους γοννείς τους μέχρι μεγάλη ηλικία και να συντηρουνται απο αυτούς. (αν και ο Βαγγέλης αν δεν κάνω λάθος μένει στην Αθήνα μόνος του , παρ'όλα αυτά ώς Έλληνας φοιτητής .. ..) -- εδώ νομίζω ζηλεύω λίγο )
Αναγνωρίζω οτι είναι μία κατάσταση που οφείλεται εν μέρη σε οικονομικούς λόγους περισσότερο και λιγότερο στους πολύ δυνατούς οικογενιακούς δεσμούς. Έχει και τα θετικά του βέβαια.
Πάντως το σίγουρο είναι οτι ο άνθρωπος αλλάζει πολύ στις απόψεις του οταν πρωτοδημιουργεί κάτι με τη δική του εργασία και αναγκάζεται να επιβιώσει μόνος του
Φιλικά,
Δημήτρης -
Η νοοτροπία της σιγουρίας του δημοσίου θα έπρεπε ίσως να εξαληφθεί και οι άνθρωποι να γίνουν πιο δημιουργικοί αναζητώντας να κάνουν κατι δικό τους.Να σημειωσω οτι το ελληνικο δημοσιο απασχολει περιπου ισο αριθμο υπαλληλων με το Βρετανικο δημοσιο το οποιο ειναι αριστο!
Κατ αρχας ιστορικα και μονο να το παρουμε ο δημοσιος τομεας στην Ελλαδα εχει βεβαρυμενο παρελθον και αρχισε να υπερφορτωνεται ακριβως μετα την Τουρκοκρατια οταν οι πολιτικοι εβαζαν τους γνωστους τους σε δημοσιες θεσεις ετσι ωστε(να δημιουργησουν υπηρεσιες ηθελαν οι ανθρωποι)και να εξασφαλισουν ψηφους.
Απο τοτε λοιπον και μεχρι και σημερα το θεμα πηγαινει σχεδον κληρονομικα. Οι γονεις δημοσιοι υπαλληλοι εβαζαν τα παιδια τους σε αντιστοιχες θεσεις κατι το οποιο συμβαινει ακομα σημερα που μιλαμε.Γνωριζετε οτι οι γονεις μας(σημερινοι εικοσαρηδες-τριανταρηδες) γεννηθηκαν την εποχη 1940-1960?
Γνωριζετε οτι εκεινη την εποχη οι πατεραδες μας παλευαν ειτε με τους παππουδες μας ειτε ορφανοι(αφου εχασαν τους γονεις τους στον πολεμο)
για να επιβιωσουν ?Και οτι ανδρωθηκαν απο παιδακια μικρα ?Γνωριζετε οτι χιλιαδες για να μην πω εκατομμυρια εφυγαν για παντα απο την Ελλαδα για να βρουν δουλεια.Ενα μεγαλο ρολο στην ανεργια επαιξε το τεραστιο κυμα Ελληνων(περιπου 1 εκατομμυριο) της Μικρας Ασιας που εκδιωχθηκαν απο τους Τουρκους το 1922. Οταν λεμε προσφυγες (Ν.Ιωνια,Ν.Ηρακλειο,Ν.Φιλαδελφεια κ.λ.π. αυτους εννοουμε.). Οι Ελληνες της Μ.Ασιας ειχαν πολυ πλουτο ο οποιος λεηλατηθηκε απο....(καταντησε κουραστικο ποιοι)
Μετα απο ολα αυτα πως να σπρωξουν τα παιδια τους(ολους εμας) στο να ακολουθησουν τα τελειως πρωτογνωρα για εμας Αγγλοσαξωνικα πρωτυπα και να δημιουργησουν τη δικη τους δουλεια ?
Ολοι κατεφευγαν στη σιγουρια και τη μονιμοτητα του δημοσιου απο ανασφαλεια. Ετσι φτασαμε εδω που φτασαμε.Τι γινεται τωρα ?
Πιστευω οτι με τη γενια μας (εικοσαρηδες-τριανταρηδες) θα πεθανουν και τα τελευταια απομειναρια του ραγιαδισμου (ραγιας=υποτιμητικο παρατσουκλι που εδωσαν οι Τουρκοι για τους Ελληνες). Ηδη πολλοι Ελληνες(ανερχονται σε χιλιαδες πλεον) αποφασιζουν να παρουν παιδεια απο το εξωτερικο και αυτο δειχνει οτι ο δρομος προς την επιτυχια ειναι εμφανης απο πολλους. Και το κυριοτερο πολλοι πλεον βλεπουν οτι το να δουλεψουν στο δημοσιο δεν καλυπτει τις φιλοδοξιες τους(πως θα αγορασουν Πορσε? )
Υπομονη και αισιοδοξια. Ας κοιταμε πως ο καθενας ξεχωριστα θα προοδευσει και ας αφησουμε τη γκρινια για αλλους λαους.
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Η νοοτροπία της σιγουρίας του δημοσίου θα έπρεπε ίσως να εξαληφθεί και οι άνθρωποι να γίνουν πιο δημιουργικοί αναζητώντας να κάνουν κατι δικό τους.
Να σημειωσω οτι το ελληνικο δημοσιο απασχολει περιπου ισο αριθμο υπαλληλων με το Βρετανικο δημοσιο το οποιο ειναι αριστο!
.....Δεν γνωρίζω κατα πόσο αυτό αληθεύει, αλλα σημαντικό στοιχείο ειναι και οτι η Αγγλία έχει εξαπλάσιο πληθυσμό απο την Ελλάδα
Επίσης σημαντικό είναι και τι αρμοδιότητες δίνονται στο δημόσιο, πόσο αποτελεσματικά γίνεται μία δουλειά, τι γραφειοκρατία και corruption υπάρχει. Η Αγγλία είναι απο τις χώρες με τα μικρότερα στοιχεία διαφθοράς.Σε όσα στοιχεία παντως ανέφερες με βρίσκεις σύμφωνο μαζί σου.
Με ειλικρινή εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι σωστοί Έλληνες είναι αρκετοί αλλά οι σκάρτοι συμμαχούν μεταξύ τους για να επιβληθούν στους άλλους. Αν σ' ένα γραφείο υπάρχουν 2 σκάρτοι κι ένας άξιος, οι δύο θα τον φάνε λάχανο με συκοφαντίες και υπονόμευση. Βέβαια από τη δουλειά του θα επιχειρήσουν να ωφεληθούν και οι ίδιοι.Ετσι γινεται σε ολες τις κοινωνιες. Παντου θα πεσουν να σε φανε φιλε παντου. Δεν τη γλιτωνεις οπου και να ζεις
-
Θα τον μαλώσουμε μαζί τον Βαγγέλη μου φένεται (ελπίζω να θυμάμαι το όνομα σωστά )
Δεν ξέρω κατα πόσο εννοούσε αυτά που έγραψε , πάντως εδώ παίζει και ρόλο η ΕΛληνική νοοτροπία του να μένουν τα παιδία με τους γοννείς τους μέχρι μεγάλη ηλικία και να συντηρουνται απο αυτούς. (αν και ο Βαγγέλης αν δεν κάνω λάθος μένει στην Αθήνα μόνος του , παρ'όλα αυτά ώς Έλληνας φοιτητής .. ..) -- εδώ νομίζω ζηλεύω λίγο )
Αναγνωρίζω οτι είναι μία κατάσταση που οφείλεται εν μέρη σε οικονομικούς λόγους περισσότερο και λιγότερο στους πολύ δυνατούς οικογενιακούς δεσμούς. Έχει και τα θετικά του βέβαια.
Πάντως το σίγουρο είναι οτι ο άνθρωπος αλλάζει πολύ στις απόψεις του οταν πρωτοδημιουργεί κάτι με τη δική του εργασία και αναγκάζεται να επιβιώσει μόνος του
Φιλικά,
Δημήτρης100% μαζι σου.Ειναι ενα απο τα καταλειππα του παρελθοντος το οποιο πρεπει να εξαλειφθει. Οι γονεις πλεον πρεπει να σταματησουν να ικανοποιουν ολες τις επιθυμιες των παιδιων τους και να τα αφησουν να claim μονα τους οτι θελουν.
Πρεπει να αναπτυχθει στην Ελλαδα ενα συστημα το οποιο να ειναι benefitial οσον αφορα την part time δουλεια φοιτητων και να ειναι αρκετα αυελικτο. οπως γινεται στην Αγγλια που γνωριζω οπου σε παρα πολλες εταιρειες δουλευουν παιδακια 16-22 τρεις,τεσσερις φορες την εβδομαδα και ετσι και εμπειρια αποκτουν για το μελλον και η εταιρεια επωφελειται με φτηνο δυναμικο. -
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
... στην Αγγλια που γνωριζω οπου σε παρα πολλες εταιρειες δουλευουν παιδακια 16-22 τρεις,τεσσερις φορες την εβδομαδα και ετσι και εμπειρια αποκτουν για το μελλον και η εταιρεια επωφελειται με φτηνο δυναμικο.Κι εδώ μπορεί να γίνει, αλλά όχι να πάει το δικό μου το παιδί για δουλειά. Ξέρεις ποιος είμ' εγώ, ρε;
Ακούστε γιατί μανούριασα άσχημα προ ημερών: 17.000 € το χρόνο στοιχίζει ένας υπάλληλος σήμερα, από τα οποία βάζει στην τσέπη του τα 11.000. Τα υπόλοιπα τα παίρνει το
ΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6.000 € το χρόνο, για ποιές παροχές, ρε παιδιά;
Ο εργαζόμενος, βέβαια, 11.000 βλέπει, για 11.000 δουλεύει. Ο εργοδότης, απ' την άλλη, θέλει δουλειά των 17.000 €. Πιάσ' τ' αυ(β)γό και κούρευ' το... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι σωστοί Έλληνες είναι αρκετοί αλλά οι σκάρτοι συμμαχούν μεταξύ τους για να επιβληθούν στους άλλους. Αν σ' ένα γραφείο υπάρχουν 2 σκάρτοι κι ένας άξιος, οι δύο θα τον φάνε λάχανο με συκοφαντίες και υπονόμευση. Βέβαια από τη δουλειά του θα επιχειρήσουν να ωφεληθούν και οι ίδιοι.Και αυτο δηλαδη που νομιζεις οφειλεται; Γιατι αυτο συμβαινει παντα;
-
Κάνω μία πρόταση. Να κάνει ο καθένας ένα post Με το τι πιστεύει οτι θα έπρεπε να είναι κάνει η Ελλάδα για να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα.Να αναφέρθουν απλά κινήσεις που πιστεύουμε οτι πρέπει να γίνουν χωρίς όμως επιχειρήματα. Έτσι θα είναι πιο απλό να βάλουμε όλες τις ιδέες κάτω σε ένα χαρτί και μετά να αρχίσουμε να επιχειρηματολογούμε. (συν του ότι θα ξεφύγουμε δυσκολότερα απο το θέμα) ..
Άν σας ενδιαφέρει αυτό που προτίνω, θα ανήξω ένα θέμα παράλληλα με αυτό όπου θα γράφονται απλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν , και εδώ σε αυτό το θέμα θα τα συζητάμε και θα τα αναλύουμε.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης
Μόλις είδα οτι υπάρχει παρόμοι ανηγμένο θέμα... (ανατήξτε το ειδικανικό πολίτευμα νομιζω λέγεται... ) Συγνώμη για αυτό.
Καλως ηρθες πισω Δημητρη.
Νομιζω οτι το να αναφερουμε τα προβληματα και να παραπονιωμαστε ειναι το πιο ευκολο πραγμα. Το να επιχειρουμε να προτεινουμε μια λυση και να κανουμε αυτη τη λυση να δουλευει ειναι το πιο δυσκολο. ειμαι πολυ περιεργος να δω τις αποψεις και τις λυσεις.
Νικος
-
Το θέμα μας είναι 'Τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας', όχι κάποιας άλλης.
Παρακαλώ να μείνουμε στο θέμα!
Αγαπητέ Κουκ,
τα προβλήματα της ΕΛληνικής οικονομίας είναι άμεσα συνδεμένα κάποιες φορές με προβλήματα άλλων οικονομιών. Δεν μπορούμε να τα αποκόψουμε τόσο εύκολα.
Το πώς αναπτύχθηκαν άλλες οικονομίες, έιτε είναι των ΗΠΑ, είτε άλλων χωρών είναι στοιχείο που θα έπρεπε να απασχολεί τους Έλληνες έντονα.
Είτε βλέποντας τι κάναν άλλες χώρες για να αναπτύξουν την ¨Ερευνα και Ανάπτυξη.
Είτε βλέποντας το εκπαιδευτικό σύστημα άλλων χωρών και αντιγράφοντας τα θετικά του στοιχεία.
Είτε βλέποντας τι φορολογικές ρυθμίσεις έχουν άλλες χώρες.
κλπ κλπ....Η Ελλάδα για παράδειγμα στο θέμα του εμπορίου χρησιμοποιεί στοιχεία της Γαλλικής νομοθεσίας κάτι που η πράξη δείχνει οτι πολλές φορές υπάρχουν προβλήματα. Μία μελέτη στα οικονομικά προβλήματα της Γαλλίας σε αυτή την περίπτωση βοηθάει άμεσα στο να αντιμετωπίσουμε ενα επικίμενο ΕΛλήνικό πρόβλημα.
Φιλικά,
ΔημήτρηςΔημητρη το θεμα δεν ειναι το οτι ολα ειναι αλληλοσυνδεομενα στον πλανητη. Το θεμα ειναι οτι μερικοι μπαινουν για να γραψουν το κοντο και το μακρυ τους και να εκδηλωσουν τον αντιαμερικανισμο τους. Που φυσικα δεν εχει καμμια σχεση με το παρον θεμα.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Οι σωστοί Έλληνες είναι αρκετοί αλλά οι σκάρτοι συμμαχούν μεταξύ τους για να επιβληθούν στους άλλους. Αν σ' ένα γραφείο υπάρχουν 2 σκάρτοι κι ένας άξιος, οι δύο θα τον φάνε λάχανο με συκοφαντίες και υπονόμευση. Βέβαια από τη δουλειά του θα επιχειρήσουν να ωφεληθούν και οι ίδιοι.
Και αυτο δηλαδη που νομιζεις οφειλεται; Γιατι συτο συμβαινει παντα;
Γιατί, όπως σωστά είπε και ο Δημήτριος, η έλλειψη ελέγχου και η κακώς εννοούμενη συλλογικότητα βοηθά στην ισοπέδωση.
Όταν υπάρχει μεν συλλογική εργασία, αλλά ταυτόχρονα και έλεγχος του αποτελέσματος της ομάδας, η αποτυχία του ενός επηρρεάζει τους πάντες. Ο επιβλέπων εργοδότης διαπιστώνει ποιος χωλαίνει και του δίνει πόδι, επιβραβεύοντας τα εργατικά στελέχη. -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Δημητρη το θεμα δεν ειναι το οτι ολα ειναι αλληλοσυνδεομενα στον πλανητη. Το θεμα ειναι οτι μερικοι μπαινουν για να γραψουν το κοντο και το μακρυ τους και να εκδηλωσουν τον αντιαμερικανισμο τους. Που φυσικα δεν εχει καμμια σχεση με το παρον θεμα.
Νικος
Αυτο καταλαβες εσυ τοσην ωρα που μιλαμε εδω τοσα ατομα?(προφανως δεν εναφερεσαι σε εμενα)
Ολοι ζηλευουν τον ισχυρο(η αυτους που ζουν σε μια 'καλυτερη χωρα') σωστα ?
Ο ισχυρος ομως οφειλει να κραταει ψηλα το επιπεδο και να μην γινεται ισος με τους υπολοιπους.
(οπως πολυ ομορφα εκανε ο dimitrios2004)
Παντα ο ισχυρος πρεπει να ειναι ταπεινοφρων και να εχει το κεφαλι σκυμμενο εστω μονο και μονο για διπλωματικους λογους
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;