-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Γαβριήλ, παρά τα χάλια μας περνάμε καλύτερα από τα 5/6 των κατοίκων αυτού του πλανήτη, ακόμα και με απόλυτα νούμερα.Το ποσο καλα περναει καποιος σε σχεση με το ποσο θα καλυτερα θα μπορουσε ειναι θεμα στοχων που και αυτο εχει βαση του τον τροπο σκεψης και αντιληψης ενος εθνους.
Εδω το λενε
Ιs the glass half full or half empty?
Εσυ σκεφτεσαι με το πρωτο μισο του παρπανω ΗΠΑμερικανικου ρητου. Αλλα εθνη σκεφτονται σαν το δευτερο μισο.
Εαν συγκρινεις με την Ουγκαντα μια χαρα 'εισται'. Εαν οχι, τοτε ισως οχι. Ειναι θεμα στοχων και αντιληψης.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Λοιπον φιλε Γαβρηιλ αφου θελεις τοσο πολυ μια σοβαρη εταιρεια παρε την 3Ε του Δαυιδ, βαλτην στο Google και απολαυσε...
Δηλαδη λες οτι η 3Ε ειναι σοβαρη εταιρια στον τομεα της σε παγκοσμιο επιπεδο?
Ποια ειναι η εμπειρια σου απο το χωρο των επιχειρησεων ? Τι αμαξι εχεις ?
Γιατι αποφευγεις να μου απαντησεις ?
Δηλαδη ρε Γαβρηιλ οι Ελληνες επιχειρηματιες δεν εχουν σωστο τροπο σκεψης ?
Ο Ελληνικος λαος δεν εχει σωστο τροπο σκεψης ?
Τι απο τα 2 ?
Ναι η 3Ε ειναι πολυ σοβαρη εταιρεια. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η 3ε ΔΕΝ μπορεί να συγκριθεί με απόλυτα νούμερα με τους ΗΠΑμερικάνικους κολοσσούς. Ίδιο να ποτίζεις 50 εκ ζώα, ίδιο 500;Παλι τα ιδια.
Βολικοτατες δικαιολογιες.
Γιατι ρε συ Ηλια, γιατι να μην μπορει η 3Ε να φτιαξει τα δικα της αναψυκτικα και να τα πουλησει πρωτα στην Ελλαδα, μετα στην Ευρωπη, μετα στον υπολοιπο πλανητη και μετα στον Αρη με επυτυχια?
Τι την σταματα ακριβως?
Η απαντηση? Ο παραπανω δικο σου τροπος σκεψης ο οποιος ειναι μεσα στο Ελληνικο μοντερνο DNA σημερα. Αυτος ειναι ο λογος...λεω εγω. Οπως, παντα θα μπορουσα να ειμαι 101% λαθος ομως.
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Λοιπον φιλε Γαβρηιλ αφου θελεις τοσο πολυ μια σοβαρη εταιρεια παρε την 3Ε του Δαυιδ, βαλτην στο Google και απολαυσε...
Τι απο τα 2 ?
Ναι η 3Ε ειναι πολυ σοβαρη εταιρεια.δημητρη το αμαξι ειναι ασχετο. Στην αλεξανδρουπολη τυπος πυ εχει επιχειρηση με οικοδομικα υλικα πηρε ferrari ενα καινουριο μοντελο (δεν ξερω πιο γτ δεν ασχολουμαι) και εχει και μια kagien και μια SLK. Ti παει να πει αυτο ??
Αλλα (καθαρα απο περιεργεια) το βιογραφικο του θα ειμουν περιεργος να το δω και εγω αν βεβαια εδινες και συ το δικο σου για να συγκρινουμε με ισα μετρα και σταθμα -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Τις διάβασα όλες!
Ζητάω συγνώμη απ' όλους για τις πολλές δημοσιεύσεις, αλλά δε μπορούσα να το κάνω διαφορετικά.Σκέπτομαι ότι σ' ένα θέμα που ανοίξαμε μόνοι μας για να συζητήσουμε για τα χάλια της Ελληνικής οικονομίας, ένας πολύξερος Ελληνοαμερικάνος μας λέει ότι η Ελληνική οικονομία έχει τα χάλια της.
Γαβριήλ, παρά τα χάλια μας περνάμε καλύτερα από τα 5/6 των κατοίκων αυτού του πλανήτη, ακόμα και με απόλυτα νούμερα. Μπορούμε καλύτερα; Αν μπορείς, απαντάς. Αν γράφεις για να επιπλήξεις εμάς επειδή η ΗΠΑμερική είναι πλουσιότερη από την Ελλάδα, μη ζορίζεσαι, το γνωρίζουμε. Τον λόγο ψάχνουμε να βρούμε.
Μισο λεπτο τωρα ρε Ηλια. Δηλαδη μεχρι να μπει ο Γαβριηλ στο θεμα η οικνομια ειχε τα χαλια της (εσεις τα λεγατε και παραπονιεστε)και μετα οταν μπηκε και συμφωνησε και εφερε παραδειγματα ξαφνικα δεν σας αρεσει και η Ελληνικη οικονομια εγινε μπομπα;
Ε ναι ντε. Ενωνονται ολοι εναντια του κοινου εχρθου.
Δηθεν.
-
Τις διάβασα όλες!
Ζητάω συγνώμη απ' όλους για τις πολλές δημοσιεύσεις, αλλά δε μπορούσα να το κάνω διαφορετικά.Σκέπτομαι ότι σ' ένα θέμα που ανοίξαμε μόνοι μας για να συζητήσουμε για τα χάλια της Ελληνικής οικονομίας, ένας πολύξερος Ελληνοαμερικάνος μας λέει ότι η Ελληνική οικονομία έχει τα χάλια της.
Γαβριήλ, παρά τα χάλια μας περνάμε καλύτερα από τα 5/6 των κατοίκων αυτού του πλανήτη, ακόμα και με απόλυτα νούμερα. Μπορούμε καλύτερα; Αν μπορείς, απαντάς. Αν γράφεις για να επιπλήξεις εμάς επειδή η ΗΠΑμερική είναι πλουσιότερη από την Ελλάδα, μη ζορίζεσαι, το γνωρίζουμε. Τον λόγο ψάχνουμε να βρούμε.
Μισο λεπτο τωρα ρε Ηλια. Δηλαδη μεχρι να μπει ο Γαβριηλ στο θεμα η οικνομια ειχε τα χαλια της (εσεις τα λεγατε και παραπονιεστε)και μετα οταν μπηκε και συμφωνησε και εφερε παραδειγματα ξαφνικα δεν σας αρεσει και η Ελληνικη οικονομια εγινε μπομπα;
Δηθεν.
συμφωνω! σαν κατι ελληνικες ταινιες
-Αχ αυτος α ακαματης ο γιος μου!!:evil:
-Εεεεμ, ειναι
-Ε!!! Ειπες ακαματη το παιδι μου?? Με ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ??
-Μα και εσυ τον ειπες..
-Αλλο ΕΓΩ! Εγω ειμαι μανα του -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γαβριήλ, είπαμε ότι η Ελλάδα κοιτάζει ψηλά, το τι έκανες εσύ δεν μας ενδιαφέρει. Τουλάχιστον όσοι έμειναν πίσω κοπιάζουν για τη βελτίωση της ζωής τους και για τη βελτίωση της χώρας τους. Δεν κάθονται μερικές χιλιάδες μίλια μακρυά να χλευάζουν.
This really pisses me off...
Που εγραψα ρε φιλε 'τι εκανα εγω' και οτι πρεπει να 'σας ενδιαφερει'?
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Γιατι πρεπει να εχουμε μια σοβαρη εταιρια ρε παιδια? τι φαγοθηκατε? το προβλημα στην ελληνικη οικονομια ειναι οτι δεν εχουμε μια σοβαρη εταιρια σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ επιπεδο ?ελα μου ντε .
Οποιος παλευει με το δρακο στο τελος γινεται και ο ιδιος δρακος. Σοφο αρχαιο Κινεζικο ρητο. Μας εχει παρασυρει ολους
-
Γιατι πρεπει να εχουμε μια σοβαρη εταιρια ρε παιδια? τι φαγοθηκατε? το προβλημα στην ελληνικη οικονομια ειναι οτι δεν εχουμε μια σοβαρη εταιρια σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ επιπεδο ?Επιτελους μια ερωτηση με ουσια καπως...
Το πρωτευων θεμα, οχι δεν ειναι οτι δεν υπαρχει μια σοβαρη εταιρια στην Ελλαδα σε οποιονδηποτε τομεα σε παγκοσμιο επιπεδο. Ειναι το συνδρομο καπως. Η πηγη του προβληματος ειναι ο λαθος τροπος σκεψης και αντιληψης και οι λαθος προτεραιωτητες που παραγαγει το παραπανανω.
Ομως με τον σωστο τροπο σκεψεις εχεις εταιριες υπεροχης και με αυτες βελτιωνεις και την κατασταση στο εσωτερικο (στην Ελλαδα) αλλα ισως ακομη πιο σημαντικο ** δινεις δυναμεις στους πολιτικους σου που τωρα θα μπορεσουν να εξασκησουν την μεγαλυτερη επιρροη με τις 'πλατες' που τους δινουν οι μεγαλυτερες εταιριες**.
Ξανα, τροπος σκεψης ^
Οταν ο Μπους κανει επισκεψεις σε οποιαδηποτε κρατη, 'κλεινει στρατηγικα deals με τις πλατες που του παρεχουν οι ΗΠΑμερικανικοι κολλωσοι'. Δεν μπορειτε να διανωηθητε ποσο πιο ευκολα ειναι τα πραγματα για τους πολιτικους ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ οταν εχουν τετοιου ειδους επιρροη!
-
Και πως την απέκτησε την 'επιρροή' του ο Μπους βρε Γαβριήλ; Έχει ωραίο χαμόγελο;
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Ποια ειναι η εμπειρια σου απο το χωρο των επιχειρησεων ? Τι αμαξι εχεις ? Γιατι αποφευγεις να μου απαντησεις ?
Δηλαδη εσυ δεν ξεκολλας με τιποτε ετσι?
Κατα πλειοψηφια, οχι! Αλλα δεν ειναι μονο θεμα επιχειρηματιων. Ειναι και θεμα πολιτων και πολιτικων. ΟΛΟΙ πρεπει να εχουν τον σωστοτερο τροπο σκεψης για να εχεις χειροπιαστο αποτελεσμα στο τελος. Σε Εθνικο επιπεδο.
Οχι.
Τι απο τα 2 ?
Και τα 2.
Ναι η 3Ε ειναι πολυ σοβαρη εταιρεια.
Τοτε δεν καταλαβαινεις ποσο μεγαλυτερες ειναι οι-του-τομεα σε παγκοσμιο επιπεδο.
-
Γιατι πρεπει να εχουμε μια σοβαρη εταιρια ρε παιδια? τι φαγοθηκατε? το προβλημα στην ελληνικη οικονομια ειναι οτι δεν εχουμε μια σοβαρη εταιρια σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ επιπεδο ?
Επιτελους μια ερωτηση με ουσια καπως...
γαβριηλ!! σε παρακαλω! θα ξατηγορηθω ως συναιτερος σου μονο και μονο επειδη ρωτησα κατι! και μενα στην πηρα μετα
παντως αυτο περι πλατες και πολιτικη που ανεφερες περισσοτερο για τραμπουκισμος μου μοιαζει εμενα
-
Γιατι πρεπει να εχουμε μια σοβαρη εταιρια ρε παιδια? τι φαγοθηκατε? το προβλημα στην ελληνικη οικονομια ειναι οτι δεν εχουμε μια σοβαρη εταιρια σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ επιπεδο ?
γαβριηλ!! σε παρακαλω! θα ξατηγορηθω ως συναιτερος σου μονο και μονο επειδη ρωτησα κατι! και μενα στην πηρα μετα
παντως αυτο περι πλατες και πολιτικη που ανεφερες περισσοτερο για τραμπουκισμος μου μοιαζει εμενα
Ποιος ειναι ο ορισμος του 'τραμπουκισμου' ακριβως? Μην υποθετεις οτι τα Ελληνικα μου ειναι σε σοβαρη κατασταση. Σορρυ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και πως την απέκτησε την 'επιρροή' του ο Μπους βρε Γαβριήλ; Έχει ωραίο χαμόγελο;Οπως εγραψα ξαστερα φιλε, η επιρροη του δωθηκε απο την οικονομικη κατασταση της χωρας και χρηματοοικονομικη κατασταση των κολωσων των ΗΠΑ.
-
Ποιος ειναι ο ορισμος του 'τραμπουκισμου' ακριβως? Μην υποθετεις οτι τα Ελληνικα μου ειναι σε σοβαρη κατασταση. Σορρυ.
καντε αυτο που θελουμε , για να σας κανουμε εκπτωση. και αμα σας αρεσει
-
Το πρωτευων θεμα, οχι δεν ειναι οτι δεν υπαρχει μια σοβαρη εταιρια στην Ελλαδα σε οποιονδηποτε τομεα σε παγκοσμιο επιπεδο. Ειναι το συνδρομο καπως. Η πηγη του προβληματος ειναι ο λαθος τροπος σκεψης και αντιληψης και οι λαθος προτεραιωτητες που παραγαγει το παραπανανω.
Ομως με τον σωστο τροπο σκεψεις εχεις εταιριες υπεροχης και με αυτες βελτιωνεις και την κατασταση στο εσωτερικο (στην Ελλαδα) αλλα ισως ακομη πιο σημαντικο ** δινεις δυναμεις στους πολιτικους σου που τωρα θα μπορεσουν να εξασκησουν την μεγαλυτερη επιρροη με τις 'πλατες' που τους δινουν οι μεγαλυτερες εταιριες**.
Ξανα, τροπος σκεψης ^
Οταν ο Μπους κανει επισκεψεις σε οποιαδηποτε κρατη, 'κλεινει στρατηγικα deals με τις πλατες που του παρεχουν οι ΗΠΑμερικανικοι κολλωσοι'. Δεν μπορειτε να διανωηθητε ποσο πιο ευκολα ειναι τα πραγματα για τους πολιτικους ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ οταν εχουν τετοιου ειδους επιρροη!
Τι βλακας ειμαι τοσην ωρα που συζηταω μαζι σου...
Και αν δηλαδη η Ελλαδα παει να σηκωσει κεφαλι και αναστημα νομιζεις οτι θα την αφησει ο Μπους και οι Αγγλοι ? Μεσα σε χρονο dt η Ελλαδα θα κατηγορειται για τρομοκρατια η για δεν ξερω και εγω τι.Τι σε κανει να νομιζεις οτι οτι γραφεις δεν τα ξερουν οι επιχειρηματιες εδω στην Ελλαδα και σε ολον τον κοσμο ?
Εχεις αμαξι ? Εχεις δουλεψει ποτε ? ο πατερας σου τι δουλεια κανει ? ποιος σου τα εχει μαθει αυτα ρε φιλε ? ειμαι πολυ περιεργος!!!!!
Σ -
Τι απο τα 2 ?
Ναι η 3Ε ειναι πολυ σοβαρη εταιρεια.δημητρη το αμαξι ειναι ασχετο. Στην αλεξανδρουπολη τυπος πυ εχει επιχειρηση με οικοδομικα υλικα πηρε ferrari ενα καινουριο μοντελο (δεν ξερω πιο γτ δεν ασχολουμαι) και εχει και μια kagien και μια SLK. Ti παει να πει αυτο ??
Αλλα (καθαρα απο περιεργεια) το βιογραφικο του θα ειμουν περιεργος να το δω και εγω αν βεβαια εδινες και συ το δικο σου για να συγκρινουμε με ισα μετρα και σταθμαΔεν ειναι θεμα βιογραφικου ομως.
Ο λογος που πιστευω εγω οτι μου ειναι ξαστερα τα βασικα προβληματα κουλτουρας για την οικονομια και για την ζωη γενικα στην Ελλαδα ειναι επηδει εχω ζησει στις ΗΠΑ αρκετα χρονια. Και μαλιστα δεν ειμαι γιατρος ή κατι ασχετο. Εχω να κανω με αυτο που λεγετε corporate America εδω, απο την αρχη της 'θητειας μου'. Ξανα ομως, οπως παντα, θα μπορουσα να κανω 101% λαθος για οτιδηποτε εχω γραψει. Κι ας ειμαι σιγουρος για αυτα.
Το παραπανω δεν ισχυει για τα νουμερα που παρεθεσα. Οταν μια εταιρια ειναι κατα πολυ μεγαλυτερη απο μια αλλη, αυτο δεν ειναι υποκειμενικο θεμα καθολου. Σιγουρα συμφωνουμε σε αυτο.
-
Τις διάβασα όλες!
Δηθεν.
συμφωνω! σαν κατι ελληνικες ταινιες
-Αχ αυτος α ακαματης ο γιος μου!!:evil:
-Εεεεμ, ειναι
-Ε!!! Ειπες ακαματη το παιδι μου?? Με ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ??
-Μα και εσυ τον ειπες..
-Αλλο ΕΓΩ! Εγω ειμαι μανα του -
Και πως την απέκτησε την 'επιρροή' του ο Μπους βρε Γαβριήλ; Έχει ωραίο χαμόγελο;
Οπως εγραψα ξαστερα φιλε, η επιρροη του δωθηκε απο την οικονομικη κατασταση της χωρας και χρηματοοικονομικη κατασταση των κολωσων των ΗΠΑ.
Και πως ακριβώς απέκτησαν την κατάσταση αυτή οι κολοσσοί των ΗΠΑ; Πχ στο Ιράκ μέχρι πριν 2 χρόνια υπήρχαν μόνο ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρείες. Σήμερα υπάρχουν μόνο ΗΠΑμερικάνικες. Τι είδους κεφάλια κατόρθωσαν αυτή την ανατροπή και με ποιες επιχειρηματικές μεθόδους [προσοχή: ο πόλεμος δεν θεωρείται επιχειρηματική μέθοδος και σίγουρα όχι μέθοδος που επιθυμούν οι Έλληνες να εφαρμόσουν... Yeah, yeah
-
καντε αυτο που θελουμε , για να σας κανουμε εκπτωση. και αμα σας αρεσει
Εαν αυτο σημενει τραμπουκισμος τοτε δεν εχει καμια σχεση με αυτο. Ειναι πιο σχετικο με το ποσο επιρροη εχει μια εταιρια στον χωρο της και τι σημενει αυτο σε κοινωνικο επιπεδο για μια αλλη χωρα.
Π.χ. το ποσες βιζες τυπου Η θα κοπουν απο την κυβερνηση των ΗΠΑ του χρονου εχει τεραστια σημασια για την Ινδια π.χ. Διοτι υπαρχει ενας τεραστιος αριθμος Ινδων που θελουν να ερθουν και να δουλεψους στις ΗΠΑ για μεγαλες ΗΠΑμερικανικες εταιριες του τομεα της πληροφορικης γενικα.
Απλουστοποιημενα:
Αρα οσες ποιο πολες βιζες Η κοπουν, τοσο πιο μεγαλυερο negotiating power εχει ο Μπους οταν συναντυθει με τον Ινδο προεδρο για να ζητησει κατι ως ανταλλαγμα (ξανα, πολυ απλουστοποιηση πεφτει). Ομως η κυβερνηση των ΗΠΑ στιριζεται στην γενικη ΥΓΕΙΑ των ΗΠΑΜερικανικων εταιριων της πληροφορικης, διοτι οσο πιο υγιεις ειναι τοσο πιο πολλες βιζες θα κοπουν.
Κανει νοημα το παραπανω σε εσας?
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;