-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Οχι ο δεύτερος. Ένας δρόμος να γίνει. Αυτός που υπάρχει τώρα μόνο δρόμος δεν είναι.
Κατασκευάστηκε το 1950!!ρε 3άθλιε global μωβερειτορ, έτσι που τα λες no wonder που πήγες για μπλε αυτοκίνητο και σου βγήκε μπλε.
ευτυχώς που δεν κάθισες να το εξηγήσεις κιόλας γιατί θα σε έβλεπα με φούξια tribal αερογραφίες απο μπρος μεχρι πισω.ο κόσμος λέει, να φτιάξουν ΤΟ δρόμο. άμα λες να φτιάξουν ένα δρόμο, και υπάρχει ήδη ένας αφού πηγαίνεις εκεί, λογικά συμπεραίνω οτι μιλάμε για ν>1 δρόμο.
άλλο ένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας λοιπόν είναι η ασυνεννοησία. πήγαινε πέρα να μου φέρεις το αυτό που είχαμε πει για να γίνει εκείνο, και μην ανησυχείς όλα θα γίνουν ακριβώς όπως τα είχαμε πει.
δεν στέλνεις κανένα καλούδι για sampling.
Ε, ναι! Όταν λέμε να φτιάξουν ένα δρόμο, εννοούμε ότι αυτός που υπάρχει είναι για τα μπάζα. Αλλιώς τι να έφτιαχναν? Τον φτιαγμένο? Κι εμείς πως θα πηγαίναμε? Με Zeppelin?
Καλούδι ευχαρίστως να φέρω! Χειροποίητα σύκα Κύμης (ΠΟΠ. Οχι ποπολάρος! )
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
... Χειροποίητα σύκα ΚύμηςΓιατί, υπάρχουν και συνθετικά;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... Χειροποίητα σύκα Κύμης
Γιατί, υπάρχουν και συνθετικά;
Υπάρχουν αυτά που φτιάχνονται ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ με το χέρι και άπλωμα στον ήλιο, και αυτά που φτιάχνονται ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΟΥΣ.
Ρε! Καπνίζεις μπάφους και παίζεις Pro?!
-
Είναι μόνιμη η επίδραση, λέμεεεεεεεεεεεεεεεε........
Στους φούρνους μπαίνουν με θειάφι για να ασπρίσουν, ρε φίλε. Όπως κ η σουλτανίνα. Το φυσικό χρώμα δεν είναι αρεστό σε όλους.
Πάντως, όλα χειροποίητα είναι. Και η ξήρανση και η διαλογή.
Εκτός κ κάνατε τπτ εισαγωγές από Ηλεία κ βλέπετε μηχανές να μαζεύουν τα σύκα, άλλες να τα βάζουν σε φούρνους για να τα αποξηράνουν, άλλες να τα διαλέγουν κ συσκευάζουν μόνες τους, ...
-
Λεπόν. Άκου φίλε μου Πυργιώτη!
Λέω χειροποίητα εκείνα που μου φτιάχνει ο μπαρμπα Μήτσος. Τα μαζεύει (όπως και για τα βιομηχανοποιημένα), τα ανοίγει (όπως και τα βιομηχανοποιημένα), τα απλώνει στις σχάρες (ενώ τα βιομηχανοποιημένα πάνε στον φούρνο) και τους ρίχνει θειάφι (ενώ στα βιομηχανοποιημένα αυτό γίνεται στην μηχανή). Μετά από 5 μέρες στον ήλιο, τα ενώνει δύο δύο (όπως και στα βιομηχανοποιημένα).
Αποτέλεσμα. Τα χειροποίητα έχουν ένα σκούρο χρώμα ενώ τα βιομηχανοποιημένα είναι λευκά. Γκέγκε?
-
Στα ράφια με βιολογικά προϊόντα βλέπω λευκά σύκα.
Δεν θα έπρεπε να μην έχουν υποστεί κατεργασία με θειάφι; -
http://www.agrotravel.gr/agro/site/Agro ... v=Lodgings
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Λεπόν. Άκου φίλε μου Πυργιώτη!
Λέω χειροποίητα εκείνα που μου φτιάχνει ο μπαρμπα Μήτσος. Τα μαζεύει (όπως και για τα βιομηχανοποιημένα), τα ανοίγει (όπως και τα βιομηχανοποιημένα), τα απλώνει στις σχάρες (ενώ τα βιομηχανοποιημένα πάνε στον φούρνο) και τους ρίχνει θειάφι (ενώ στα βιομηχανοποιημένα αυτό γίνεται στην μηχανή). Μετά από 5 μέρες στον ήλιο, τα ενώνει δύο δύο (όπως και στα βιομηχανοποιημένα).
Αποτέλεσμα. Τα χειροποίητα έχουν ένα σκούρο χρώμα ενώ τα βιομηχανοποιημένα είναι λευκά. Γκέγκε?
Έτσι ε? Πιάσε 2 βιομηχανοποιημένα.....
-
-
Ερώτηση αφελούς: τα σύκα, αφού ξεραθούν, δεν πλένονται, σωστά; Το θειάφι είναι καλό για την πέψη;
-
Το θειάφι είναι καλό για να μην μολύνονται με μικρόβια.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Έτσι ε? Πιάσε 2 βιομηχανοποιημένα.....Εμ' εκεί το πήγαινα κι εγώ! Στα μεν η δουλειά γίνεται ελεγχόμενα (όπως κ η ποσότητα του θείου κ τα υπολείμματά του), στην άλλη είσαι ό, τι θέλει ο Θεός (κι ο θείος, που 'ξέρει αυτός'). Άσε που το θείο στον φούρνο κάνει τη δουλειά του, ενώ όξω ... χλωμό...
Καλύτερα να βρεις (αν βρεις) αθείωτα. Αυτά είναι τα 'φυσικά' (natural). Αλλά δεν διατηρούνται όπως τα άλλα.Η έννοια της βιομηχανοποίησης είναι στρεβλή, στην Ελλάδα. Ένα μικρομάγαζο που έχει έναν φούρνο κ μια ταινία (ή κόσκινο, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί) διαλογής ονομάζεται αυτόματα βιομηχανία και το προϊόν του βιομηχανικό, κι ας είναι ένα σύκο όπως το έκανε η μάνα του κι ο μπαρμπα Μήτσος.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έτσι ε? Πιάσε 2 βιομηχανοποιημένα.....
Εμ' εκεί το πήγαινα κι εγώ! Στα μεν η δουλειά γίνεται ελεγχόμενα (όπως κ η ποσότητα του θείου κ τα υπολείμματά του), στην άλλη είσαι ό, τι θέλει ο Θεός (κι ο θείος, που 'ξέρει αυτός'). Άσε που το θείο στον φούρνο κάνει τη δουλειά του, ενώ όξω ... χλωμό...
Καλύτερα να βρεις (αν βρεις) αθείωτα. Αυτά είναι τα 'φυσικά' (natural). Αλλά δεν διατηρούνται όπως τα άλλα.Βρίσκομαι στη δυσαρεστη θέση να συμφωνήσω με τον Ηλία (αν κατάλαβα τι είπε)
Δε βρίσκω κάνα πλεονέκτημα στο να απλώνει με τα βρωμόχερά του, εκτεθιμένο στις μύγες του το μελλοντικό φαϊ μου ο κάθε μπάρμπα Μήτσος που ΞΕΡΕΙ. Νόστιμα είναι και της μηχανής.
-
και που να μάθεις πώς κάνει τα 2 σύκα να κολλάνε μεταξύ τους...
-
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
και που να μάθεις πώς κάνει τα 2 σύκα να κολλάνε μεταξύ τους...με ειδικό κολλητικό υγρό βιολογικής προέλευσης, φαντάζομαι
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
και που να μάθεις πώς κάνει τα 2 σύκα να κολλάνε μεταξύ τους...
με ειδικό κολλητικό υγρό βιολογικής προέλευσης, φαντάζομαι
Οχι, ρε. Δεν τα φτύνει.
Όσο για τα 'βρωμόχερα'. Ναι καλά. Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε ότι με τις μηχανές είναι όλα καθαρά...
Ρε αντισώματα λέμεεεε!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
και που να μάθεις πώς κάνει τα 2 σύκα να κολλάνε μεταξύ τους...
με ειδικό κολλητικό υγρό βιολογικής προέλευσης, φαντάζομαι
Οχι, ρε. Δεν τα φτύνει.
Όσο για τα 'βρωμόχερα'. Ναι καλά. Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε ότι με τις μηχανές είναι όλα καθαρά...
Ρε αντισώματα λέμεεεε!!
αρκεί να ναι ξυρισμένη η μασχάλη...
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σε ένα Φόρουμ που δημιουργήθηκε στην Κύμη, άνοιξα ένα θέμα σχετικά με την ανάγκη κατασκευής δρόμου, ώστε η περιοχή να αναπτυχθεί.
Ήδη υπήρξε η πρώτη άποψη ότι αφού έχουμε ένα δρόμο, και αφού και τα Ζαγοροχώρια έχουν ένα δρόμο, καλύτερα να μην γίνει άλλος, και να μείνει η περιοχή ως έχει!!!Δίκιο έχουν, τα Ζαγοροχώρια είναι παράδειγμα προς αποφυγή: στο Βραδέτο ας πούμε, μέχρι τη δεκαετία του 1970 δεν πήγαινε δρόμος. Πήγαινες μόνο με την περίφημη σκάλα του Βραδέτου. Έτσι δεν πήγαινε κανείς στο Bραδέτο, αλλά δεν έφευγε και κανείς . Ε όταν έγινε ο δρόμος σηκώθηκαν όλοι οι κάτοικοι και έφυγαν. Τώρα το Βραδέτο είναι ακατοίκητο.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;