-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Χαρίζει η ομάδα!http://www.enet.gr/online/online_text?c ... 00,3578192
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 006_172102Προσωπικά θα πάρω 26 ευρώ μεικτά
Καλοφάγωτα να μου είναι860 κάτι βασικός;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ξέρεις, η πάλη με τα λαμόγια είναι πάντα άνιση: Αυτοί είναι καλομαθημένοι κι έχουν άδικο (και το ξέρουν). Είναι πολύ εύκολο να τους νικήσεις, αν δεν είσαι γεννημένος νικημένος.(Ξεφευγω, βεβαια, αλλά) Αν εχεις βρει τρόπο να τους νικήσεις να μου τον μάθεις κι εμενα!
Παλεύω μαζί τους 1,5 χρόνο τώρα και μονίμως από κάτω βρίσκομαι!
Μήπως είμαι γεννημένος-ηττημένος; (ή, απλά, άπειρος; ) -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
... Πως δηλαδή επέδρασε ευργετικά στην οικονμιά της χώρας η 8ετία Παπανδρέου;
...Η ουσία ειναι οτι επι Παπανδρέου ο Έλλην εγινε ανθρωπος,απο ζώο που ήταν...
Απάντηση για γέλια και για κλάματα. Χωρίς παρεξήγηση και με δεδομένο τον σεβασμό μου προς τον Tiger. Ξεκολλάτε, ρε σεις. Σε τέτοια κολλήματα δικά μας πατάνε και **μας **πατάνε.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Χαρίζει η ομάδα!
http://www.enet.gr/online/online_text?c ... 00,3578192
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 006_172102Προσωπικά θα πάρω 26 ευρώ μεικτά
Καλοφάγωτα να μου είναι860 κάτι βασικός;
873
17ο κλιμάκιο Π.Ε. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πάντως παρόλο που έχω εκθέσει παραπάνω από μια φορά τη δική μου οπτική γωνία, περιμένω ακόμα να διαβάσω και τις άλλες οπτικές γωνίες τις οποίες 'κατηγορήθηκα' (εντός εισαγωγικών πάντα) πως αγνοώ. Πως δηλαδή επέδρασε ευργετικά στην οικονμιά της χώρας η 8ετία Παπανδρέου;
Το εχουμε γραψει ποικιλλοτρόπως αλλα ειτε απο βιασύνη είτε για να δημιουργηθουν εντυπωσεις,το αγγνοείς.
Η ουσία ειναι οτι επι Παπανδρέου ο Έλλην εγινε ανθρωπος,απο ζώο που ήταν.Δηλαδη σταδιακά επαψε να σφαζεται με τον διπλανο του για τα κόμματα,απεκτησε σπιτι-αυτοκινητο,απεκτησε συνδικαλισμο κ.ο.κ.
Την οικονομία της Ελλάδας πώς ευεργέτησε μεσοπρόθεσμα θα μου πεις (ή όποιος άλλος); Εκτός αν ο δανεισμός χωρίς επένδυση κι ανάπτυξη θεωρείται ευεργετική πρακτική για την οικονομία μας χώρας.
Όσο για τα κομματικά μαχαιρώματα και αλληλομαχαιρώματα, άστο καλύτερα. Όπως και τα περί συνδικαλισμού. Σε πληροφορώ πως Φλωράκης και Κύρκος είχαν πολύ μεγαλύτερο λόγο, απήχηση και δράση επί Καραμανλή από ότι είχαν επί Παπανδρέου (καλά, για σήμερα δεν το συζητάμε καν).
Από τα γραφόμενά σου μου δίνεις την εντύπωση πως νομίζεις ότι η χούντα τελείωσε το 1982. Έλα όμως που τέλειωσε το 1974.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μήπως είμαι γεννημένος-ηττημένος; (ή, απλά, άπειρος; )Αυτό + βιαστικός.
Μην περιμένης μια μεγάλη νίκη, μόνον πολλές μικρές.
Άκου 1,5 χρόνο! Εγώ τι να πω, 20+ χρόνια τώρα; -
Μήπως είμαι γεννημένος-ηττημένος; (ή, απλά, άπειρος; )Αυτό + βιαστικός.
Μην περιμένης μια μεγάλη νίκη, μόνον πολλές μικρές.
Άκου 1,5 χρόνο! Εγώ τι να πω, 20+ χρόνια τώρα;1,5 χρονο απ' εδώ (με αυξημένες ευθύνες)
Η αλήθεια είναι πως νόμιζα ότι θα τους πάρω φαλάγγι + θα αλλάξω τον κόσμο +... -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Από τα γραφόμενά σου μου δίνεις την εντύπωση πως νομίζεις ότι η χούντα τελείωσε το 1982. Έλα όμως που τέλειωσε το 1974.
1981 Χάρη βγήκε το ΠΑΣΟΚ.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η αλήθεια είναι πως νόμιζα ότι θα τους πάρω φαλάγγι + θα αλλάξω τον κόσμο +...Έτσι ξεκινάμε όλοι. Η διαφορά είναι ότι άλλοι συμβιβαζόμαστε κι άλλοι καταλαβαίνουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα.
Το σημαντικό είναι να νοιώθεις μέσα σου καλά, κοίτα τους σημερινούς 40άρηδες - 50άρηδες και θα καταλάβεις * τι εννοώ.- από τα χάλια τους
-
Θα περιμένεις πολύ.Το (για μένα) βέβαιο είναι ότι δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια 'νέα τζάκια'. Όχι απαραίτητα κακό, αν δεν γινόταν κλέβοντας κι αν δεν συνοδευόταν από συνεχή οικονομική υποβάθμιση των 'κοινών' οικονομικών στρωμάτων. Η οποία συνοδεύτηκε από απαξίωση της Δημόσιας Διοίκησης, της Δημόσιας Παιδείας, Υγείας, Ζωής, εν τέλει. Το (για μένα) μεγαλύτερο κακό που έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, είναι ότι έκαναν τον Έλληνα τεμπέλη. Τον έμαθαν να ζει και μάλιστα να καλοπερνάει, δίχως να εργάζεται. Καλά ήταν όσο κράτησε, αλλά τώρα πρέπει να πληρώσουμε το λογαριασμό.
+1 (αν κι επί Σημίτη δεν ισχύει όσο ίσχυε επί Παπανδρέου). Εκείνη η εποχή ήταν η εποχή της γενικότερης απαξίωσης ηθικής, αρχών και καλοπροαίρετου σεβασμού, στο βωμό του, εφήμερου, κοινωνικού κράτους.
Κάτι πού, όπως έγραψα και παραπάνω, άρχισε να φαίνεται πια στη 2η 4ετία του Ανδρέα (και πολύ άργησε).Υπάρχει σήμερα η δυνατότητα να βγούμε από την τρύπα; Πιστεύω πως ναι. Οι Έλληνες μπορούν να είναι πολύ καλοί σαν έμποροι (κάτι που μας αναγνωρίζουν όλοι) αλλά και σαν επιστήμονες. Μέσω της ΕΕ μπορεί κάποιος να βρει κίνητρα για να ξεκινήσει μια δουλειά ή να σπουδάσει, να ερευνήσει, να διδάξει, να κατασκευάσει κάτι, να εργαστεί.
Θέλει αγώνα. Είμαστε έτοιμοι; Ποιός ξέρει... Υπάρχουν πχ αναπτυξιακοί Νόμοι, αλλά ποιός τους γνωρίζει και ποιός έχει διάθεση να τους εκμεταλλευθεί; Και τα απαιτούμενα κεφάλαια, θα συμπλήρωνα. Αλλά αν αφήσουμε μόνο τους έχοντες σήμερα να αναπτύσσονται, η κοινώς λεγόμενη 'ψαλίδα' (που πιό πάνω εξήγησα πως, κατά τη γνώμη μου, δημιουργήθηκε) θα ανοίγει κάθε μέρα και περισσότερο. Το Θέλουμε;Προσωπικά, είμαι απαισιόδοξος.
Α, κάτι ακόμα: Όποιος πιστεύει ότι το χρήμα έχει χρώμα, απατατάται! Πράσινοι, κόκκινοι και μπλέ έχουν αποδείξει ότι στα (γι' αυτούς) κρίσιμα ζητήματα, τα βρίσκουν μια χαρά. Τα διλήμματα 'Σοσιαλισμός ή Δεξιά' είναι μόνον για να μας κρατάνε στο κλουβί μας. Για Λαϊκή κατανάλωση, που λέμε. Εξ ου και το 'λαουτζίκος' ...
+1
-
Η αλήθεια είναι πως νόμιζα ότι θα τους πάρω φαλάγγι + θα αλλάξω τον κόσμο +...
Έτσι ξεκινάμε όλοι. Η διαφορά είναι ότι άλλοι συμβιβαζόμαστε κι άλλοι καταλαβαίνουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα.
Το σημαντικό είναι να νοιώθεις μέσα σου καλά, κοίτα τους σημερινούς 40άρηδες - 50άρηδες και θα καταλάβεις * τι εννοώ.- από τα χάλια τους
...που ελπίζω να μην είναι και δικά μου σε 10-20 χρόνια
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ναι, σωστά!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η αλήθεια είναι πως νόμιζα ότι θα τους πάρω φαλάγγι + θα αλλάξω τον κόσμο +...
Έτσι ξεκινάμε όλοι. Η διαφορά είναι ότι άλλοι συμβιβαζόμαστε κι άλλοι καταλαβαίνουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα.
...που ελπίζω να μην είναι και δικά μου σε 10-20 χρόνια
Μακάρι να μην είναι, μακάρι!
-
Ειλικρινά,καλα κανετε και διαφωνείτε,αυτο με βοηθάει και εμένα να προβληματίζομαι παραπανω για γεγονότα άκρως πολυσύνθετα.
Η χουντα μπορει να τελείωσε εδω και χρόνια,αλλα σχετικά κατάλοιπα και προβληματα εχουμε μεχρι και σημερα,ποσο μαλλον στην μεταπολίτευση.
Πριν κερδίσει ο Παπανδρεου,σε καποια χωρια στην Πελ/νησο, καποιοι την παραμονη των εκλογων κάρφωναν επιδεικτικά... φερετρα εξω απο σπίτια και εκτοξευαν απειλες.Προφανως η δημοκρατία είχε ακόμα δρόμο,τον οποίο όμως τον διένυσε και σήμερα ουδεις διανοείται να κανει τετοια πραγματα.Οσον αφορα την αναπτυξη,μεχρι και ιδιωτικα κεφάλαια ήρθαν τοτε στην Ελλάδα (θελετε να μιλησουμε για τον ρολο του ΚΚΕ στην φυγη τους;),και εγιναν πολλα δημόσια εργα και αρκετα εργοστάσια.Επισης πλεον μπορουσε ο καθενας να κανει επιχειρηση,χωρις να πρεπει σωνει και καλα να ειναι πασόκος (κάτι που θα τον βοηθούσε αναμφισβήτητα).
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ναι, σωστά!
Και τον ίδιο χρόνο πρόλαβε και έκανε την πρώτη υποτίμηση της δραχμής, αφήνοντάς μας με το στόμα ανοιχτό (αυτούς που ήμασταν έξ' από 'δω, και κυριολεκτικά). Λέω να μην το συνεχίσουμε, όμως. Μπορεί να είναι σχετικό με το θέμα μας, αλλά το πλαταίνουμε πολύ, με κίνδυνο να το 'χάσουμε'.
ΥΓ. Καινούρια εμότικονς, έ; Και εις ανώτερα.
-
Μιλάτε για πολιτικά, και έχετε γεμίσει τον τόπο με το νέο emoticon!
-
Είμαι ο μόνος που βλέπει διάσπαρτα emoticons μέσα στα κείμενα;
Όπου υπαρχει γραμμένος ο αριθμός ένα (1) βγαίνει ο... τραμπαρίφας και όπου ο αριθμός δυο (2) βγαίνει ο... γελαδερός
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μιλάτε για πολιτικά, και έχετε γεμίσει τον τόπο με το νέο emoticon!Μόνα τους μπαίνουν!!!!
-
Mods τι 'ν τουτα;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Mods τι 'ν τουτα;Βλέπεις που βιάζεσαι; Δώς τους λίγο χρόνο, θα το φτιάξουν.
Μισθολογικές αυξήσεις (καταξοδευτήκανε και φέτος...)