-
Ο χρήστης skye έγραψε:
skye θέλω το σώμα της strat σουυυυυυυυυυ.
ελα αθηνα να τη δεις και βλεπουμε
Be careful what you wish for.
Αν ΜΕ αρέσει, θα ΜΕ τη δώσεις ε;Εγώ ψήνομαι άσχημα για φτηνή ακουστικη.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εγώ ψήνομαι άσχημα για φτηνή ακουστικη.
μονο για 12χορδη εχω σκεφτει..
αλλα η σκεψη δεν κρατησε και για πολυ.. βασικα εχω κλασσικη..αν δωσω λεφτα για κιθαρα θα ειναι για κατι καλο αυτη τη φορα( σκεψη που δεν παιζει στο αμεσο μελλον αλλα στο μακρινο..) η επομενη μου κιθαρα θα ειναι jaguar ή LP (αναλογως τα λεφτα που θα εχω και θα θελω να διαθεσω μαλλον.. αν ηταν να το παιξω στοιχημα μαλλον θα πονταρα στη τζαγκ λογω απωθημενου )
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εγώ ψήνομαι άσχημα για φτηνή ακουστικη.
μονο για 12χορδη εχω σκεφτει..
αλλα η σκεψη δεν κρατησε και για πολυ.. βασικα εχω κλασσικη..Ευτυχως!
Ακουγονται πολυ ωραια αλλα ειναι τρομερα δυσχρηστες![αν δωσω λεφτα για κιθαρα θα ειναι για κατι καλο αυτη τη φορα( σκεψη που δεν παιζει στο αμεσο μελλον αλλα στο μακρινο..) η επομενη μου κιθαρα θα ειναι** jaguar **ή LP
Πολυ παρεα με το Χαρη κανεις και δε μου αρεσει...
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
[αν δωσω λεφτα για κιθαρα θα ειναι για κατι καλο αυτη τη φορα( σκεψη που δεν παιζει στο αμεσο μελλον αλλα στο μακρινο..) η επομενη μου κιθαρα θα ειναι** jaguar **ή LP
Πολυ παρεα με το Χαρη κανεις και δε μου αρεσει...
α ναι; δηλαδη για να'μαι καλος επρεπε να θελω καμια 7χορδη;
αν παντως στο μελλον εχω μαζεψει τα λεφτα για jaguar, μπορεις να μου βαλεις τα ~ +500 ευρω και να παρω μια les αν θες να με βαλεις στο σωστο δρομο
-
-
Παιδιά βλέπω εδώ μιλάτε για Fender Jaguar και κοντεύω να . Η κιθάρα που έγινε συνώνυμο της κακοποίησης της μουσικής στις αρχές της δεκαετίας του '90 επειδή την έπαιζε ο λιώμας ο Cobain. Aπό καυσόξυλο, σύμβολο της επανάστασης των μουσικά άμπαλων. Είχε φτάσει μια εποχή που όλα τα βίντεο στο MTV ήταν από κάτι αμερικάνικα συνοικιακά συγκροτηματάκια που κάτι παιδιά με ριγμένο κεφάλι και το μαλλί-αφέλεια να κρύβει τα μάτια τους βαράγανε σερί ντο μινόρε σε κάτι Jaguars με τον ενισχυτή στο 10 και την παραμόρφωση τέρμα. Και μετά τίποτα. Στην καλύτερη, κλείνανε το distortion και παίζανε ένα άρπισμα 3 νότες (μισά ή ολόκληρα) για 2 μέτρα και μετά πάλι πίσω στη βαβούρα. Οι τραγουδιστές εντωμεταξύ να νιαουρίζουν κάτι κλαούρες για τη μαύρη τους την τύχη που δεν τους έδωσε σημασία το κορίτσι με τα μπλε μάτια στο παγωτατζίδικο, ξέρω γω...
Ρε συ skye πως μπορείς και βάζεις δίπλα δίπλα σαν επιλογές τη Jaguar και τη Les Paul, πραγματικά δεν έχω ιδέα. 'Σκέφτομαι το επόμενο αμάξι μου να είναι ένα ντεσεβό ή ένα Mustang GT500 του '67, αλλά μάλλον θα πάω για ντεσεβό που είναι απωθημένο'. Κάτι τέτοιο είπες. -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Παιδιά βλέπω εδώ μιλάτε για Fender Jaguar και κοντεύω να .Η κιθάρα που έγινε συνώνυμο της κακοποίησης της μουσικής στις αρχές της δεκαετίας του '90 επειδή την έπαιζε ο λιώμας ο Cobain.
o cobain αφενος επαιζε με πολλες κιθαρες οχι μονο με jaguar (η αγαπημενη του ηταν η mustang για την ακριβεια, ενω πριν πεθανει δηλωσε οτι πλεον η αγαπημενη του ειχε γινει η telecaster), αφετερου oι jaguar που ειχε, το μονο κοινο με τις jaguar που ειχαν ηταν το σχημα της κιθαρας καθως ειχε αλλαξει τα παντα! απο μαγνητες μεχρι ο,τι μπορεις να φανταστεις..
γιαυτο κ πολλοι την πατησαν αγοραζοντας τζαγκουαρ γιατι περιμεναν να βγαλουν τον ηχο των νιρβανα... πραγμα φυσικα αδυνατο ετσι οπως την ειχε κανει την κιθαρα..
και κοιτα τι βρηκα, μεσα σ'ολες τις πατεντες που ειχε κανει:Kurt Cobain used a modified 1965 sunburst finish Jaguar with a Gibson Tune-O-Matic bridge
επισης θα διαφωνησω οτι ηταν κακοποιηση της μουσικης..
δηλαδη οταν επαιζαν οι pixies με jaguar ηταν κακοποιηση της μουσικης κ οταν αρχισε ο φρανκ μπλακ να παιζει με τελε εγιναν μουσικοι της προκοπης ; οι stereophonics? oi dinosaur jr; πολλα αλλα γαματα surf κ alt rock γκρουπακια;
ή κακοποιηση ηταν επειδη την ειχε (οπως την ειχε) ο cobain;Aπό καυσόξυλο, σύμβολο της επανάστασης των μουσικά άμπαλων. Είχε φτάσει μια εποχή που όλα τα βίντεο στο MTV ήταν από κάτι αμερικάνικα συνοικιακά συγκροτηματάκια που κάτι παιδιά με ριγμένο κεφάλι και το μαλλί-αφέλεια να κρύβει τα μάτια τους βαράγανε σερί ντο μινόρε με τον ενισχυτή στο 10 και την παραμόρφωση τέρμα. Και μετά τίποτα. Στην καλύτερη, κλείνανε το distortion και παίζανε ένα άρπισμα 3 νότες (μισά ή ολόκληρα) για 2 μέτρα και μετά πάλι πίσω στη βαβούρα. Οι τραγουδιστές εντωμεταξύ να νιαουρίζουν κάτι κλαούρες για τη μαύρη τους την τύχη που δεν τους έδωσε σημασία το κορίτσι με τα μπλε μάτια στο παγωτατζίδικο, ξέρω γω...
γιατι μουσικων αμπαλων; δηλαδη σιγα τις πιο δυσκολες και πολυπλοκες συγχορδιες που επαιζαν οι υπολοιποι..
o kurt δε λεω οτι ηταν κανας γαματος κιθαριστας, αλλα δεν ηταν κ τοσο χαλιας οσο θελουν πολλοι να τον παρουσιαζουν. ουτε εγω ειμαι φαν (προτιμω alice in chains ) αλλα μια χαρα ηταν.. μπορει να εκλεβε λιγακι κατι pixies και σονικ γιουθ, αλλα ποιος δεν κλεβει;
Ρε συ skye πως μπορείς και βάζεις δίπλα δίπλα σαν επιλογές τη Jaguar και τη Les Paul, πραγματικά δεν έχω ιδέα. 'Σκέφτομαι το επόμενο αμάξι μου να είναι ένα ντεσεβό ή ένα Mustang GT500 του '67, αλλά μάλλον θα πάω για ντεσεβό που είναι απωθημένο'. Κάτι τέτοιο είπες.
να σου πω πως μπορω. μπορω εφοσον οι les paul κοστιζουν οσο κοστιζουν και πλεον δεν φημιζονται για την αξιοπιστια τους (σε αντιθεση με τις τζαγκουαρ)
εξ'αλλου ειναι 2 τελειως διαφορετικα πραγματα -
-
cavallino δεν μας τα λες καλά....
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
cavallino δεν μας τα λες καλά....Το έπαιξα κορώνα γράμματα με σκαραβαίο-ντεσεβό επειδή δεν μπορούσα να αποφασίσω από ποιον προτιμούσα να τα ακούσω, από σένα ή τον ντε γετ. Έχασες.
-
έχουμε και Ρενο 4 ... υπάρχει ο KP
Σιγά που θα μπαίνει εδώ για να σου φωνάξει
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
έχουμε και Ρενο 4 ... υπάρχει ο KPΣιγά που θα μπαίνει εδώ για να σου φωνάξει
Δεν έχει πάρει χαμπάρι το τοπικ ακόμα, βασικά... Λέγε κατρέλ, λοιπόν!
Χωρίς να καταλαβαίνω απόλυτα τα κιθαριστικά σας αυτό:Είχε φτάσει μια εποχή που όλα τα βίντεο στο MTV ήταν από κάτι αμερικάνικα συνοικιακά συγκροτηματάκια που κάτι παιδιά με ριγμένο κεφάλι και το μαλλί-αφέλεια να κρύβει τα μάτια τους βαράγανε σερί ντο μινόρε σε κάτι Jaguars με τον ενισχυτή στο 10 και την παραμόρφωση τέρμα. Και μετά τίποτα. Στην καλύτερη, κλείνανε το distortion και παίζανε ένα άρπισμα 3 νότες (μισά ή ολόκληρα) για 2 μέτρα και μετά πάλι πίσω στη βαβούρα. Οι τραγουδιστές εντωμεταξύ να νιαουρίζουν κάτι κλαούρες για τη μαύρη τους την τύχη που δεν τους έδωσε σημασία το κορίτσι με τα μπλε μάτια στο παγωτατζίδικο, ξέρω γω...
είναι και η δική μου γενική αίσθηση...
Παρεμπιπτόντως:
Ντι-Τζετ... πως λέμε Ντι-Τζετρόνικ, ε; (σχέση πάθους-έρωτα)
Ευχαριστώ! -
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Χωρίς να καταλαβαίνω απόλυτα τα κιθαριστικά σας αυτό:
Είχε φτάσει μια εποχή που όλα τα βίντεο στο MTV ήταν από κάτι αμερικάνικα συνοικιακά συγκροτηματάκια που κάτι παιδιά με ριγμένο κεφάλι και το μαλλί-αφέλεια να κρύβει τα μάτια τους βαράγανε σερί ντο μινόρε σε κάτι Jaguars με τον ενισχυτή στο 10 και την παραμόρφωση τέρμα. Και μετά τίποτα. Στην καλύτερη, κλείνανε το distortion και παίζανε ένα άρπισμα 3 νότες (μισά ή ολόκληρα) για 2 μέτρα και μετά πάλι πίσω στη βαβούρα. Οι τραγουδιστές εντωμεταξύ να νιαουρίζουν κάτι κλαούρες για τη μαύρη τους την τύχη που δεν τους έδωσε σημασία το κορίτσι με τα μπλε μάτια στο παγωτατζίδικο, ξέρω γω...
είναι και η δική μου γενική αίσθηση...
ενω οι πανκηδες τη δεκατια του 70 ηταν καλυτεροι ρε παιδια;
νομιζω οτι εχουμε την ταση να μυθοποιουμε το παρελθον.. χωρις να θελω να φανω ιεροσυλος -
Εγώ λέω ότι κύριος καβαλίνος δεν ξέρει τι του γίνεται.
Πάντως ευτυχώς που έβγαιναν νέα είδη μουσικής. Οι άμπαλοι πάνκηδες έθαψαν το ξεπερασμένο prog-rock και οι λεχρίτες του grundge σκότωσαν το γερασμένα glam rock. Το να 'μετράμε' τη μουσική με βάση την τεχνική ποτέ δεν το κατάλαβα.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Χωρίς να καταλαβαίνω...και η δική μου γενική αίσθηση...
ενω οι πανκηδες τη δεκατια του 70 ηταν καλυτεροι ρε παιδια;
νομιζω οτι εχουμε την ταση να μυθοποιουμε το παρελθον.. χωρις να θελω να φανω ιεροσυλοςΕγώ το'πα!
Κοίτα, το πρώτο που έγραψα είναι ότι τα κιθαριστικά σας δεν τα καταλαβαίνω απόλυτα γιατί δεν ξέρω κιθάρα αλλά έχω κλασσική παιδεία!
Το ζήτημα, από την δική μου οπτική πλευρά, είναι το εξής:
Η μουσική ως τέχνη και όχι ως εμπορικό προϊόν, όπως και όλες οι τέχνες, είναι έντονα ροϊκή όσο αφορά την εξέλιξή της. Με άλλα λόγια η 'καλή' μουσική είναι αυτή που προκύπτει από τη μελέτη της προηγούμενης και την προώθησή της σε ένα βήμα πιο πέρα. Σπάνια δε υπήρξε παρθενογένεση στην τέχνη, οι 'μεγάλες ιδιοφυείς συλλήψεις' τελικά, στις περισσότερες περιπτώσεις, κατέληξαν να χαρακτηριστούν απλά εκκεντρικότητες...
Πολλά από τα πανκιά του παρελθόντος έχουν ένα τζαζιστικό ή μπλουζ υπόβαθρο και αυτό φαίνεται στη μουσική τους, η οποία έχει αυτή τη διαφορετική 'ποιότητα' σε αντίθεση με το μεγαλύτερο ποσοστό της μουσικής που παράγεται σήμερα που συνήθως είναι 'εύκολη' (απλοϊκή_λέγε με evanescence πχ). Μέσα στη διαφορετικότητα τους δεν αγνοούσαν το παρελθόν, απλά δεν τους εξέφραζε! Τα ακουσματα όμως υπάρχουν και φαίνονται αν το ψάξεις. Δεν μπορω να πω ότι και σημερα δεν υπάρχουν αξιόλογοι μουσικοί. Το θέμα είναι ότι μεσα στη σαβουρα δυσκολεύεσαι πολύ να τους εντοπίσεις...Και βέβαια μην ξεχνάς ότι μόνο ένα μικρό κομμάτι της μουσικής των προηγούμενων δεκαετιών ακούμε σήμερα... το ότι βγήκε κάτι καλό τότε δε σημαίνει ότι δε βγήκαν και άλλες 500 σαχλαμάρες συγχρόνως που τις αγνοούμε σήμερα!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Πολλά από τα πανκιά του παρελθόντος έχουν ένα τζαζιστικό ή μπλουζ υπόβαθρο και αυτό φαίνεται στη μουσική τους, η οποία έχει αυτή τη διαφορετική 'ποιότητα' σε αντίθεση με το μεγαλύτερο ποσοστό της μουσικής που παράγεται σήμερα που συνήθως είναι 'εύκολη'
δηλαδη ποσο πιο δυσκολο ειναι αυτο
http://youtube.com/watch?v=zSGuX8ZPyvA ramones
απο αυτο
http://youtube.com/watch?v=z15xPFVqqsk nirvana
ή αυτο
http://youtube.com/watch?v=_uVjtdhqfIs oasis
ή για να γινω και λιγο περισσοτερο ιεροσυλος αυτο ποσο πιο δυσκολο ειναι απο τα προηγουμενα:
http://youtube.com/watch?v=z5Tn32tLK8M pink floyd
ρε συ ur missin the point που λενε κ τα αμερικανα..
το νοημα της μουσικης (ποσο μαλλον οταν παιζεις) ειναι να περνας καλα!! και εγω με κλασσικη (πιανο) ξεκινησα.. αν συνεχιζα σε 2-3 χρονακια πιστευω θα αρχιζα να πιανω σονατες..
καταλαβαινω οτι σα δομη αυτα που παιζω, προσπαθω να παιξω ή μαθαινω τωρα ειναι πανευκολα σε συγκριση με αυτα που μαθαινα πριν 10 χρονια (ειμαι αθλιος κιθαριστας παρεπιπτοντως, εκτος απο λογους αμπαλοσυνης και λογω ..'μοιρας' καθοτι αριστεροχειρ που παιζει με 'δεξιοτιμονη' κιθαρα), αλλα περναω καλα με τη μουσικη που παιζω και διασκεδαζω..(απλοϊκή_λέγε με evanescence πχ). Μέσα στη διαφορετικότητα τους δεν αγνοούσαν το παρελθόν, απλά δεν τους εξέφραζε! Τα ακουσματα όμως υπάρχουν και φαίνονται αν το ψάξεις. Δεν μπορω να πω ότι και σημερα δεν υπάρχουν αξιόλογοι μουσικοί. Το θέμα είναι ότι μεσα στη σαβουρα δυσκολεύεσαι πολύ να τους εντοπίσεις...
σπανια ρε συ φαινονταν τετοιες επιρροες στην πανκ.. δηλαδη με εξαιρεση clash και 2-3 αλλους λιγα πραγματα..
οι πιο πολλοι απλα ηταν ροκαδες που γουσταρανε κατι γρηγορο και αμεσο, και ειχαν περισσοτερο ροκ ακουσματα και προτοπανκ..
εγω πιο πολυπλοκο βρισκω σε ενορχηστρωση και ολα αυτα το bring me to life των εβανεσενς απο καποιο τραγουδι των ramones..Και βέβαια μην ξεχνάς ότι μόνο ένα μικρό κομμάτι της μουσικής των προηγούμενων δεκαετιών ακούμε σήμερα... το ότι βγήκε κάτι καλό τότε δε σημαίνει ότι δε βγήκαν και άλλες 500 σαχλαμάρες συγχρόνως που τις αγνοούμε σήμερα!
σαφως
απλα προσπαθω να καταλαβω πως κρινεται κατι σαχλαμαρα ή καλο..
το υπερβολικα απλοϊκο music for airports του brian eno ειναι σαχλαμαρα;
το knockin'on heaven's door;
αν οχι, γιατι να ειναι η grunge σαχλαμαρα; (ασε που grunge δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλα ειναι κλασσικος ορος μουσικου μαρκετινγκ οπως η progressive rock κλπ καθως δεν μπορω να βρω που ακριβως ειναι ιδιος ή παρομοιος ο ηχος των nirvana με των alice in chains ή των soundgarden, οπως δεν μπορω να βρω το ιδιο πραγμα στην προγκρεσιβ ροκ αν σκεφτω pink floyd, king crimson και caravan ας πουμε
ασε που στην τελικη και οι pink floyd που τους εχετε για θεους οι περισσοτεροι δεν πιστευω οτι εκαναν και τιποτα παραπανω απ'οτι εκαναν στο piper με το syd.. σιγα.. οτι οι αλλοι το εκαναν με 20λεπτα τραγουδια και ολα αυτα, ο syd το εκανε σε 3-4 λεπταΚΡΑΞΤΕ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ρε συ ur missin the point που λενε κ τα αμερικανα..
το νοημα της μουσικης (ποσο μαλλον οταν παιζεις) ειναι να περνας καλα!!No it's not!
Το τι γουστάρεις να κάνεις εσύ με τον ελεύθερό σου χρόνο δεν έχει να κάνει με τη μουσική ή την τέχνη γενικότερα... Στο φινάλε φινάλε, επειδή εσύ άκουγες ένα συγκεκριμένο κομμάτι όταν πηδούσες την καλύτερη γκόμενα της ζωής σου και από τότε σε φτιάχνει πρέπει να φτιάχνει και εμένα; -
Εγώ βασικά ήθελα να εξωτερικεύσω τα αισθήματα μου για τις Fender Jaguar. Έσκαψα ένα μεγάλο λάκκο και ήρθε ο skye κι ο charmak και μου αραδιάζουνε Ramones, Pixies και δεν ξέρω γω τι άλλο που ξέρανε(;) ότι μου αρέσει. Oύστ!
Ευτυχώς ήρθε ο Ντι-Τζετ (:oops: αυτός ο ovelix φταίει για όλα κύριε πρόεδρε) που έπιασε το νόημα των λεγομένων μου και το συνέπτυξε καλύτερα στη φράση 'το ότι βγήκε κάτι καλό τότε δε σημαίνει ότι δε βγήκαν και άλλες 500 σαχλαμάρες συγχρόνως που τις αγνοούμε σήμερα!' τον οποίο +1Πα να ακούσω ντίσκο
Last Night the D-Jet Saved My Life -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Πα να ακούσω ντίσκο
Last Night the D-Jet Saved My LifeΝτι άι ες σι όου....
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
http://youtube.com/watch?v=zSGuX8ZPyvA ramonesτί είπες τώρα?
Παίζουμε μουσική/σαματά;