-
Ο χρήστης skye έγραψε:
προσωπική εκτίμηση, είναι ότι δε θα γίνει -ακόμα κάτι. Για πολλούς λόγους.επίσης, traveller, πιστεύεις ότι είναι σίγουρα όπως δείχνουν τα πράγματα στη λατινική Αμερική; Εγώ το μόνο ενδιαφέρον που βλέπω, είναι η κίνηση των ζαπατιστας να κατέβουν στις εκλογές. Τώρα ότι τρια κράτη ( εκτός της Κούβας) απέκτησαν δήθεν αριστερή κυβέρνηση ( ή έστω με συνασπισμό ), θα περάσει καιρός για να το πιστέψω και να σιγουρευτώ ότι είναι όντως έτσι.. και ότι αυτά είναι ικανά να ανησυχήσουν τις ΗΠΑ.. τώρα δηλώσεις για να σβηστούν τα χρέη και να γουστάρει ο κόσμος μπορώ κι εγώ να κάνω, δε μου λέει τίποτα. Ας περιμένουμε λίγο..
οι χειρότεροι εχθροί είναι αυτοί που εμφανίζονται με τη μάσκα του φίλου.Ti να σου πω...από τα κέρδιζαν τίποτα πουλητάρια των Αμερικάνων καλύτεροι είναι αυτοί που κέρδισαν τώρα.
Ο ένας μάλιστα είναι και αυτόχθονας Ινδιάνος. Νομίζω ο Μοράλες είναι.
Η εμπειρία με τον Λούλα δεν είναι ασφαλές δείγμα για γενικότερα συμπεράσματα.
Απο την άλλη , πιστεύω ότι ναι, τα αποτελέσματα είναι ικανά να ανησυχήσουν τους Αμερικάνους. Οι χλαπάτσες που τρώνε , από τον Τσάβες, είναι ικανές για να τους κάνουν να ανησυχήσουν.
Η Λ. Αμερική είναι ιδιάζουσα περίπτωση, έχει τραβήξει πολλά από τους Αμερικάνους. Νομίζω ότι εκεί ο 'μαξιμαλισμός' δε χρειάζεται. Ότι είναι να γίνει, θα γίνει αργά και με προσεκτικά βήματα. Αρκεί να γίνει.Καλό Σ/Κ
-
Λιγακι παρατραβηγμενο το βλεπω. Οι Ιρανοι βαινουν κατα το Συμβουλιο Ασφαλειας για παραβασεις για την πυρηνικη/ατομικη τεχνολογια τους που θα βαλει κυρωσεις. Και μια συνηθησμενη κυρωση ειναι το παγωμα λογαριασμων του Ιραν και τω Ιρανικων συμφεροντων. Και στο Συμβουλιο Ασφαλειας να μην φτασουν οι Ευρωπαικη Ενωση εχει βαρεθει τις φυγομαχιες τους και τις παλινδρομισεις τους. Και το οτι ο προεεδρος του Ιραν εχει μαλλον φανατικες πολιτικες πεποιθησεις δεν βοηθαει. Οποτε μια και το βλεπουν αυτο να γινεται προληπτικα παιρνουν τα λεφτα τους σε τριτες χωρες. Το πολιτικο κλιμα στις ΗΠΑ δεν νομιζω σηκωνει αλλες πολεμικες επιχειρησεις. Θα χρειαστει κατι πολυ σοβαρο καποια πολυ κρισιμη κατασταση για να γινει καποια πολεμικη εμπλοκη με το Ιραν.
Νικος
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ασχημα νέα,από την Ημερησία :*Διαταγή προς τις ιρανικές τράπεζες να κλείσουν τους λογαριασμούς τους σε συνάλλαγμα που διατηρούν σε ευρωπαϊκές τράπεζες, εξαιρουμένων των ελβετικών, εξέδωσε το Ανώτατο Συμβούλιο για την Εθνική Ασφάλεια στο Ιράν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας αλ-Σαρκ αλ-Αουσάτ το συμβούλιο έδωσε οδηγίες στη Κεντρική Τράπεζα της χώρας, το υπουργείο Πετρελαίου και τράπεζες που έχουν στενούς δεσμούς με την κυβέρνηση να μεταφέρουν του λογαριασμούς τους από την Ευρώπη σε ασιατικές τράπεζες στη Σιγκαπούρη, τη Σαγκάη, το Χονγκ Κονγκ και τη Μαλαισία.
Πηγή στην κεντρική τράπεζα του Ιράν - την οποία επικαλείται το δημοσίευμα - διευκρίνησε ότι 'το Ιράν πήρε αυτή την απόφαση για να αφαιρέσει από τα χέρια των Ευρωπαίων το χαρτί να παγώσει τους λογαριασμούς του στην περίπτωση πολιτικής ή στρατιωτικής αντιπαράθεσης για το πυρηνικό πρόγραμμά του'.
Η πηγή αυτή είπε στην εφημερίδα ότι οι λογαριασμοί που μεταφέρονται από ευρωπαϊκές τράπεζες σε ασιατικές ενδέχεται να φθάσουν τα 8 δισ. δολάρια, το ένα τέταρτο των συναλλαγματικών αποθεμάτων του Ιράν.
Επιπλέον, πληροφόρησε ότι ένας αριθμός γνωστών Ιρανών και επιχειρηματιών που έχουν δεσμούς με το καθεστώς απέσυραν προσφάτως τις καταθέσεις τους από ευρωπαϊκές τράπεζες και τις μετέφεραν σε τράπεζες στο Χονγκ Κονγκ, το Ντουμπάι, τη Βηρυτό, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία.
Χθες, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Ιράν Ιμπραήμ Σεϊμπανί δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι, εάν κριθεί αναγκαίο, η χώρα θα μεταφέρει τα έσοδα της από τις εξαγωγές πετρελαίου που έχουν κατατεθεί στο εξωτερικό *
Εσείς πως ερμηνεύετε αυτή την κίνηση;Προσωπικά φοβάμαι ότι είναι απλώς θέμα χρόνου να δούμε τους αμερικανους να συνεχίζουν την επέλαση τους.
Οι αμερικανοι θελουν και το πετρέλαιο και το ΦΑ του Ιραν, ειναι παρα πολυ για να το αφήσουν στα χερια ενος φανατικου.
Πόλεμος στο Ιραν soon