-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Τα μεγαλύτερα πράγματα στον κόσμο αυτό, βγήκαν χάρη στα μεγάλα όνειρα κάποιον ανθρώπων.-ευχαριστω πολύ, αλλά δεν διεκδικώ τον τίτλο του μεγάλου ανδρός ..
είμαι μονο 50 !!! -
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
Αι σοβαρευτείτε ρε με τις κακομοιριές
ακούω πάντα μουσική, ανάλογα με τή διάθεση της, στιγμής , της παρέας, κλπ
έτσι, ακούω απο το :figaro , το :rigoletto , τους beattles, , carlos santana, latin κομμάτια όπως το bessame mutso, ή το: an estase mi sami lado corathon, ΑΛΛΑ , επισης ακούω Μάρκο, Καζαντζίδη, ακόμη και Άντζελλα, και Λε Πα, .......
Ο ιταλάκιας, γνωρίζοντας την τωρίνη μου κατάσταση απο θέμα υγείας-μιλήσαμε σε άλλο forum γι αυτό= με προέτρεψε να ακούσω αυτό το τραγούδι.
ΟΤΑΝ εχεις φιλε μου, 80% αναπηρία, απο τροχαίο ατύχημα=που δεν φταις=,αλλά προσπαθείς να παραμείνεις ενεργός , και όσο γίνεται χρήσιμος στον εαυτό σου και στους γύρω σου, δεν νομίζω ότι είσαι κακομοίρης, ή δεν είσαι σοβαρός.
απλά κάνεις μια τελευταία προσπάθεια να συνεχίσεις να ζείς...
με τεχνητά μέσα....βέβαια, είτε αυτά λέγονται αυτοκίνητα, είτε βάρκες, είτε τραγούδια,
κοινως ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ, Για να μην εισαι νεκρος, .........πρίν να πεθάνεις !
σκέψου =τι συζητούσαμε χθες -για τα σκυλιά,και τις γατες...και την ανάγκη που έχει κάποιος άνθρωπος για παρέα.....ΤΟ Ίδιο πιστέυω, χρειάζεσαι και στην μουσική...
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ !Mεγάλη συζήτηση φίλε μου η ψυχική της μουσικής.....
Κατ' αρχήν να σου ευχηθώ τα καλύτερα μέσα απ την καρδιά μου,και πίστεψέ με.....δεν είσαι ανάπηρος.
Το συγκεκριμένο είδος μουσικής μου δίνει την ευκαιρία για ακόμα μια φορά να το λιθοβολήσω τα μέγιστα.
Οι στίχοι από μόνοι τους δε λένε τπτ.
Οι περισσότεροι τραγουδιστές της εποχής δε διαφέρουν και πολύ απ τους σημερινούς καθαρά εμπορικούς.
Βγάλαν πολλά λεφτά και κάναν καριέρα βασιζόμενοι στον πόνο των περισσότερων ανθρώπων,είτε αυτό λεγόταν μοναξιά είτε μετανάστευση είτε ερωτική απογοήτευση κλπ κλπ.
Ανθρωποι αγράμματοι της εποχής που έχαναν τους δικούς τους ακούγοντας αυτά τα τραγούδια ή μαλλον καλύτερα αυτούς τους στίχους αποκτούσαν ακόμα ποιό αρνητική ψυχολογία αντί η μουσική να τους ταξιδεύει στο.....σύμπαν,να τους μαγεύει κι εν τέλη να τους 'θεραπεύει την ψυχή'.
Ενας ανθρωπος που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα είναι επόμενο να του δημιουργεί αρνητική διάθεση ένα τραγούδι με στίχους οι οποίοι ταυτίζονται με την εκάστοτε κατάσταση του,πολύ χειρότερα δε όταν αυτό απαρτίζετε από χείριστης ποιότητα μουσική επένδυση και ερμηνεία.Η μουσική φίλε μου πρέπει να γαληνεύει και να ηρεμεί τις ψυχές των ανθρώπων κι όχι να λετουργεί ως συμπλήρωμα του πόνου.
Θεωρώ λοιπόν ότι όπως οι θρησκείες εκμεταλεύονται τον ανθρώπινο πόνο έτσι υπάρχουν και τραγουδιστές που πράτουν το ίδιο.
Ξεκάρφωτοι στίχοι με φτηνή μουσική επένδυση κι ερμηνεία όπου ο ακροατής με βάση τον δικό του πόνο αποκομίζει μόνο την 'αξία' των στίχων κι αυτό άλλωστε κρατάει αγνοώντας την ανυπαρξία του πνευματικού υπόβαθρου της μουσικής αυτής.
Η κλασσική μουσική αλλά και μεταγενέστερα η instrumental γενικά,είναι ένα είδος μουσικής (δεν είναι ένα απλά τη συμπυκνώνουμε με έναν όρο ως προς την φιλοσοφία της) που εκφράζει μέσω της ψυχικής και πνευματικής ανωτερώτητας θα έλεγα των μουσικών που την εκφράζουν,τόσα όσα δεν μπορεί να αποδόσει κανένας μα κανένας στίχος.
Ετσι πρέπει να είναι η μουσική.
Να μπορεί να σε ταξιδεύει παντού δίχως όρια και στεγανά.
Γι αυτό και τη θεωρώ την τέλεια μουσική.Ο Beethoven θεωρείς πως ήταν ανάπηρος?
Μόνο ένας πνευματικά ανάπηρος θα θεωρούσε έναν ανάπηρο άνθρωπο ως.......ανάπηρο.
Ολοι οι καζαντζήδηδες της ελλάδας λοιπόν δεν μπορούν να εκφράσουν με στίχους όλα όσα λέει ένα του και μόνο κομμάτι,ένα κομμάτι ενός 'ανάπηρου' κατά τα......σύγχρονα δεδομένα της κριτικής.
Στο αφιερώνω λοιπόν
Ο Θεός του κόσμου να σ' έχει καλά φίλε μου..... -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Αι σοβαρευτείτε ρε με τις κακομοιριές
νομιζω οτι ειναι πολυ σοβαροι οι στιχοι των τραγουδιων,τωρα αν εσενα σου φαινονται αστεια και κακομοιρικα τραγουδια αυτα** μαλλον η μουσικη που ακους εσυ θα πρεπει να ειναι για πολυ μικρα παιδακια.**
Σαφώς η μουσική που ακούω είναι και για μικρά παιδάκια.
Είδες σε κανένα εξάχρονο που πηγαίνει στο ωδείο να μαθαίνει σε παρτιτούρες του Καζαντζίδη και του Λεπά?
Ξέρεις πέρα απ το μπουζούκι υπάρχουν κι άλλα μουσικά όργανα τα οποία προφανώς στο κατηχητικό δε σου τα μάθανε.......λυπάμαι.
Ευχομαι σε όλα τα παιδάκια του κόσμου και ειδικά για τα νεοελληνάκια να αποκτήσουν και μουσική παιδεία,απ το βασικότερο πνευματικό υπόβαθρο εδώ και αιώνες από τότε που άνθρωπος ανέπτυξε τον πολιτισμό.
Αφιερωμένο σε όλα τα παιδάκια....Keys To ImaginationYanni - Prelude & Nostalgia
Duduk: Pedro Eustache [Venezuela];
Violin: Samvel Yervinyan [Armenia];
Violin: Sayaka Katsuki [Japan];
Violin: Armen Movsessian [Armenia]Απ τις τελειότερες συναυλίες του Yanni,ψάξτε να βρείτε το συγκεκριμένο dvd
Ολα τα αποσπάσματα είναι απ την ίδια συναυλία
http://www.youtube.com/watch?v=Hi5-fYN8S1M&feature=related
Youtube VideoΥΓ.Ε ρε πως κατάντησε ο έλληνας,τουρκόγυφτος και εβραιόδουλος....
-
G 60 :
Για τους στοίχους , εχεις δίκιο οτι ειναι αντίθετοι , με οτι θα μου ανέβαζε την ψυχολογία, αλλα άνάλογα με την διάθεση ,της στιγμης -οπως εγραψα-μπορω να ακούσω, τα παντα...
Ο Μπετοβεν , για μενα, δεν ήταν ανάπηρος...
δεν ημουν όμως μέσα του,για να ξέρω πως ένοιωθε ο ίδιος, όταν μας χάριζε τις συμφωνίες του...
όσο για μουσική παιδεία , εν τελει - δεν έχω,-
έμαθα να ΄παίζω, όμως ακκορντεον, αρμονιο, και φλαουτο, και φυσαρμόνικα, και να συμμετέχω σε ερασιτεχνικές ορχήστρες....χωρις να ξερω απο παρτιτουρες...και νοτες...
και να παίζω κομματια, όπως το Εuropa, το :new kid in town, το rasputin, των boney M ,
αλλά , και το μαυράκι τσιγκανάκι μου και το Παντρεμένοι και οι δυό,-για να καταλάβεις ποσο αντιφατικά πράγματα κάνω-στο τομεα των ακουσμάτων μου...
πάντως, νοιώθω ότι κάποιος που ασχολείται με την μουσική,-η οποια για μενα ειναι και τρελλα- ΔΕΝ πτοείται..
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ στην τωρινη κατασταση που βρίσκομαι, και που δεν μπορω να παίζω, εγω μουσική... Α! τωρα ακουω τον ZORMPAS .....
Kαλή σου μέρα ..... -
ευχαριστω για την αφιέρωση moonlight, Του Μπετοβεν...
αυτην την στιγμη, θέλω ας πουμε να ακούσω: την λίμνη των κύκνων.......Υ.Γ το σκυλάκι μου, όταν ακούει το εμβατήριο της πρωτοχρονιας, του Στραους , με την συμφωνική της Βιέννης, αρχίζει και ουρλιάζει !! και νοιώθει πολύ χαρούμενο, ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Είδες σε κανένα εξάχρονο που πηγαίνει στο ωδείο να μαθαίνει σε παρτιτούρες του Καζαντζίδη και του Λεπά?
Ξέρεις πέρα απ το μπουζούκι υπάρχουν κι άλλα μουσικά όργανα τα οποία προφανώς στο κατηχητικό δε σου τα μάθανε.......λυπάμαι.Σοβαρό επιχείρημα Μάκη.
Ως γνωστόν, η μουσική ολόκληρου του κόσμου (ναι αυτή που μιλάει στην ψυχούλα του, είτε αγράμματος είναι, είτε χριστιανός είτε κοσμοναύτης) γράφτηκε πολύ μακριά απ' τα ωδεία.Και φυσικά εκτός απ' τα άλλα όργανα, τα οποία εσύ θεωρείς de facto 'πολιτισμένα' (λες και δεν υπάρχουν καρακιτσαριά με σύνθια) υπάρχει και το μπουζούκι και η τσαμπούνα και ο τζουρνάς, ο ζουρνάς και το τζέμπε και δεν ξέρω και γω τι άλλο. Τράβα σ' ένα παραδοσιακό πανυγήρι (αυθεντικό όμως, όχι με σύνθι και μπάσο) και δες αν χρειάζονται τα ωδεία...
-
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ξέρεις πέρα απ το μπουζούκι υπάρχουν κι άλλα μουσικά όργανα τα οποία προφανώς στο κατηχητικό δε σου τα μάθανε.......λυπάμαι.Σοβαρό επιχείρημα Μάκη.
Σοβαρότατο.
Η μουσική διέπεται από κανόνες και η κλασσική μουσική είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης όλων των ειδών μουσικής.
Είναι το είδος της μουσικής που έθεσε κανόνες κι αρχές στις άναρθρες κραυγές και τη φαντασία όσων ασχολούνταν με τη μουσική.
Πιστεύω ότι από κει και πέρα ακολουθεί η new age,yanni/vangelis κλπ.
Είναι δικαίωμά σου να μη σου αρέσει,εξάλλου δεν είναι αυτός ο στόχος της αντιπαράθεσης,είναι άλλο πράγμα όμως η μουσική προτίμηση του καθενός κι άλλο το να μη μπορεί να δεχτεί την κλασσική μουσική ως το βασικό υπόβαθρο στη μουσική γενικότερα.Ως γνωστόν, η μουσική ολόκληρου του κόσμου (ναι αυτή που μιλάει στην ψυχούλα του, είτε αγράμματος είναι, είτε χριστιανός είτε κοσμοναύτης) γράφτηκε πολύ μακριά απ' τα ωδεία.
Υπάρχουν και οι άνθρωποι που δημιούργησαν δική τους μουσική 'σχολή' όπως ο Παπαθανασίου,άνθρωποι που δεν πήγαν σχεδόν καθόλου σε ωδείο αλλά παρ όλα αυτά η μουσική τους στηρίζετε σε κάποιες αρχές.
Νέα μουσικά δεδομένα?Οπως θες πές το.
Εχει όμως μια διαφορά με τους τσαρλατάνους δε νομίζεις?Και φυσικά εκτός απ' τα άλλα όργανα, τα οποία εσύ θεωρείς de facto 'πολιτισμένα' (λες και δεν υπάρχουν καρακιτσαριά με σύνθια) υπάρχει και το μπουζούκι και η τσαμπούνα και ο τζουρνάς, ο ζουρνάς και το τζέμπε και δεν ξέρω και γω τι άλλο.
Σαφώς και υπάρχουν καρακιτσαριά,αρχής γενομένης απ τα βιολιά στα γυφτοπανυγήρια και τα Korg στα σκυλάδικα ,τα λεγόμενα σκυλοσύνθ.
Φυσικά και τα όργανα δεν φταίνε σε τπτ,πόσο μάλλον η korg που οι ιερόσυλοι τα έχουν βανδαλίσει με το χειρότερο τρόπο όπως και το ιερό βιολί και τόσα άλλα όργανα.** Τράβα σ' ένα παραδοσιακό πανυγήρι** (αυθεντικό όμως, όχι με σύνθι και μπάσο) και δες αν χρειάζονται τα ωδεία...
Να μου λείπει το βύσσινο......ούτε επί πληρωμή σε τέτοιο καρακιτσαριό.
-
Ως γνωστόν, η μουσική ολόκληρου του κόσμου (ναι αυτή που μιλάει στην ψυχούλα του, είτε αγράμματος είναι, είτε χριστιανός είτε κοσμοναύτης) γράφτηκε πολύ μακριά απ' τα ωδεία.Και φυσικά εκτός απ' τα άλλα όργανα, τα οποία εσύ θεωρείς de facto 'πολιτισμένα' (λες και δεν υπάρχουν καρακιτσαριά με σύνθια) υπάρχει και το μπουζούκι και η τσαμπούνα και ο τζουρνάς, ο ζουρνάς και το τζέμπε και δεν ξέρω και γω τι άλλο. Τράβα σ' ένα παραδοσιακό πανυγήρι (αυθεντικό όμως, όχι με σύνθι και μπάσο) και δες αν χρειάζονται τα ωδεία...
- άπειρο
Είναι πολύ άσχημο να απαξιώνεις ολόκληρα μουσικά είδη, ορισμένα από τα οποία είναι απευθείας γεννημένα από τον ίδιο το λαό. Η ΓΝΗΣΙΑ δημοτική μουσική, το ρεμπέτικο, κλπ δεν είναι δημιουργήματα κανενός συστήματος που πουλάει φτηνή διασκέδαση στο λαό, είναι κομμάτι του ίδιου του λαού.
Η Θώδη, η Στέλλα Κονιτοπούλου, ο Πάριος και ο συρφετός των 'λαικών' τραγουδιστών του σήμερα δεν έχουν καμμία σχέση με τις καταβολές των μουσικών που εκπροσωπούν.
Για τον Καζαντζίδη είμαι λίγο διχασμένος: Τραγούδησε ορισμένα μεγάλα τραγούδια, αλλά δυστυχώς τραγούδησε και 'πατάτες', με πολύ χαμηλό επίπεδο σε στίχο.
-
ooooκ, άκου ζωντανά χάλκινα να μπουμπουνάνε και άμα δε ξυπνήσει κάτι μέσα σου, μάλλον είναι το χει σκοτώσει το ωδείο
Επίσης αδυνατώ να καταλάβω το νόημα του να θεωρείται πλεονέκτημα (λες και συγκρίνουμε χαρακτηριστικά) η ύπαρξη φοβερού θεωρητικού υπόβαθρου.
Αν το εγκαθετοποιήσουμε, καλό το μπίρι μπίρι της κλασσικής, αλλά σαν το πιασάρικο της pop/rock δεν έχει.
-
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
- άπειρο
Είναι πολύ άσχημο να απαξιώνεις ολόκληρα μουσικά είδη, ορισμένα από τα οποία είναι απευθείας γεννημένα από τον ίδιο το λαό. Η ΓΝΗΣΙΑ δημοτική μουσική, το ρεμπέτικο, κλπ δεν είναι δημιουργήματα κανενός συστήματος που πουλάει φτηνή διασκέδαση στο λαό, είναι κομμάτι του ίδιου του λαού.
Η Θώδη, η Στέλλα Κονιτοπούλου, ο Πάριος και ο συρφετός των 'λαικών' τραγουδιστών του σήμερα δεν έχουν καμμία σχέση με τις καταβολές των μουσικών που εκπροσωπούν.
Για τον Καζαντζίδη είμαι λίγο διχασμένος: Τραγούδησε ορισμένα μεγάλα τραγούδια, αλλά δυστυχώς τραγούδησε και 'πατάτες', με πολύ χαμηλό επίπεδο σε στίχο.
Δεν απαξιώνω κανένα είδος μουσικής.
Πολύ απλά αυτά που ακούει ο περισσότερος κόσμος σήμερα δεν είναι Ελληνική μουσική.
Γυφτομαζώματα,τουρκοτσιφτετέλια κι ότι άλλο θες πες τα,μόνο Ελληνική και γενικά μουσική δεν είναι.
Απλά δεν θεωρώ ότι είναι μουσική αλλά σκουπιδαριό κι επομένως δεν υπόκεινται σε κανενός είδος μουσικής απαξίωσης αφού δεν είναι μουσική.Μουσική της Λατινικής Αμερικής,μεγάλη κουλτούρα και μπράβο τους οι άνθρωποι που κρατάνε τις αξίες τους και δεν συμπεριφέρονται σαν ραγιάδες.
Ρώσσικη μουσική,Γαλλική,Ιταλική......Ελληνική μουσική είναι ΑΥΤΗ.
Φωνή μέταλλο,ανασταίνει και πεθαμένους,στίχοι που υποκλίνετε κι ο θεός και μουσική γραμμένη από Ελληνα μουσικό ο οποίος μόνο στο πεζοδρόμιο δεν τη συνέταξε.
ΕΔΩ ΥΠΟΒΑΛΩ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ.
Οπως και στο Θεοδωράκη(αν και τελευταία θεωρώ ότι έχει χάσει λιγάκι τη μπάλα μπαίνοντας σε ξένα χωράφια όπως η κλασσική μουσική) Θάνο Μικρούτσικο ,Μπιθικώτση και άλλους,ελαχιστότατους όμως μπροστά στους βάνδαλους και ιερόσυλους του πολιτισμού μας.Οσο για τα ρεμπέτικα,ναι συμφωνώ θα έλεγα ότι είναι η εξαίρεση στον κανόνα ο Τσιτσάνης/Βαμβακάρης κλπ.Δεν έχουν καμία σχέση όμως με τη σημερινή γυφτιά και τα ελεεινά άσματα της θλίψης και της κακομοιριάς του Καζαντζίδη κλπ.
Είναι η μουσική κουλτούρα θα έλεγα που πήγαζε περισσότερο απ την κουλτούρα των καλιτεχνών παρά στη θεωρητική βάση της μουσκής.
Για ποία μουσική κουλτόυρα όμως να μιλήσουν οι Τούρκοι με τους αμανέδες και τη γυφτιά,όπως και οι Αλβανοί?
Δεν είναι ρατσιστική η κριτική αλλά όπως και να το κάνουμε στερούνται κουλτούρας και πνευματικής καλιέργειας.
Και δυστυχώς αυτά τα πρότυπα αφομιώνουμε κι εμείς.
Και σαφώς δεν μπορεί εν έτη 2009 να παραμένουμε στα ρεμπέτικα του 50. -
ooooκ, άκου ζωντανά χάλκινα να μπουμπουνάνε και άμα δε ξυπνήσει κάτι μέσα σου, μάλλον είναι το χει σκοτώσει το ωδείοTα 'χαλκινα' ειναι φοβερα.
http://www.youtube.com/watch?v=SE4KCmxI ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=rGUswpC4 ... re=relatedΚαι καποια εκμοντερνισμενα:
http://www.youtube.com/watch?v=gViaOYgV ... re=related
Youtube Video -
ooooκ, άκου ζωντανά χάλκινα να μπουμπουνάνε και άμα δε ξυπνήσει κάτι μέσα σου, μάλλον είναι το χει σκοτώσει το ωδείοΈχεις κανένα καλό βιντεάκι γιουτουμπ να προτείνεις;
Χάλκινα είναι
Επίσης, μια απλή συγκρισούλα:
Σκυλάδες: http://www.youtube.com/watch?v=-rTYAWuL5SE
Γνήσιοι: http://www.youtube.com/watch?v=fiOecU-W ... annel_page
-
απο τα αγαπημένα μου:
-
ooooκ, άκου ζωντανά χάλκινα να μπουμπουνάνε και άμα δε ξυπνήσει κάτι μέσα σου, μάλλον είναι το χει σκοτώσει το ωδείοΕπίσης αδυνατώ να καταλάβω το νόημα του να θεωρείται πλεονέκτημα (λες και συγκρίνουμε χαρακτηριστικά) η ύπαρξη φοβερού θεωρητικού υπόβαθρου.
Αν το εγκαθετοποιήσουμε, καλό το μπίρι μπίρι της κλασσικής, αλλά σαν το πιασάρικο της pop/rock δεν έχει.
Οποιος αντιλαμβάνετε τα χάλκινα (στα είδη μουσικής που τους αρμόζει φυσικά) ως μπουμπουνητά και δεν του διεγείρει απολύτως κανένα στοιχείο του ψυχικού του κόσμου μάλλον είναι αγριάνθρωπος.
Λυπάμαι αλλά αν σε μουσικό επίπεδο για να εκτονωθεί κάποιος χρειάζεται τις τσιρίδες της ηλεκτρικής κιθάρας μάλλον είναι καλύτερα να ασχολειθεί με το.....μποξ
-
Για να εκτονωθει καποιος μεσω της μουσικης, πρεπει απλα να ακουσει τη μουσικη που ταιριαζει συναισθηματικα τη δεδομενη στιγμη.
Παραδειγμα:
http://www.youtube.com/watch?v=5pciCx9q ... re=related
(...ουδεμια σχεση με τους Motorhead που ακουγα πριν καμμια ωρα...)
-
O Ξυλούρης που ανεφερες όμως προηγουμένως υπηρετησε με απίστευτη συνέπεια(άφησε μάλιστα και μεγάλη παρακαταθήκη) την καθ' εαυτή τοπική του παραδοσιακή μουσική, η οποία μάλιστα είναι κι αυτή επηρρεασμένη από την Τούρκικη.
Επίσης, συμφωνώ στην απαξίωση του 'τσιφτετελοστυλ', ουδεμία αντίρρηση, αλλά ακόμα κι έτσι σε πανηγύρια ΜΠΟΡΕΙΣ να βρεις εξαιρετικά καλή μουσική.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
O Ξυλούρης που ανεφερες όμως προηγουμένως υπηρετησε με απίστευτη συνέπεια(άφησε μάλιστα και μεγάλη παρακαταθήκη) την καθ' εαυτή τοπική του παραδοσιακή μουσική, η οποία μάλιστα είναι κι αυτή επηρρεασμένη από την Τούρκικη.Μα αν δεν τον 'ανέσυραν',αυτό το ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ,οι μεγάλοι μουσικά πνευματικοί καλιτέχνες απ την αφάνεια όπως ο Θεοδωράκης και ο Ξαρχάκος ποιός θα τον ήξερε?
Ποιός θα ήξερε τον Ντέμη Ρούσσο,την Νανα Μούσχουρη των 300 000 000 δίσκων ΠΑΓΚΟΣΜΊΩΣ (η ΚΑΘΑΡΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ madona ΕΜΠΟΡΙΚΑ ωχρειά μπροστά της!!) τον Yanni (τον Καλαματιανό Γιαννη Χρυσομάλλη) ,τον Βολιώτη Παπαθανασίου και τόσους άλλους που είχαν την ΤΥΧΗ τη θέληση και την ΤΟΛΜΗ να πετάξουν σε άλλους κόσμους?
Και ξαφνικά ΜΕΤΑ τις επιτυχίες τους θυμήθηκε το νεοελληνικό γυφταριό ότι είναι Ελληνες!!!
Βρε ούστ τουρκόγυφτοι λέω εγώ.....
Η κληρονομιά αυτών των ανθρώπων ανήκει στους πολιτισμούς όλου του κοσμου που τους ανέδειξαν εκτός απ τον Ελληνικό.
Δε δικαιούμαστε ούτε μια νότα τους ως κληρονομιά.Επίσης, συμφωνώ στην απαξίωση του 'τσιφτετελοστυλ', ουδεμία αντίρρηση, αλλά ακόμα κι έτσι σε πανηγύρια ΜΠΟΡΕΙΣ να βρεις εξαιρετικά καλή μουσική.
Βρώμα και δυσωδία......
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ooooκ, άκου ζωντανά χάλκινα να μπουμπουνάνε και άμα δε ξυπνήσει κάτι μέσα σου, μάλλον είναι το χει σκοτώσει το ωδείο
Επίσης αδυνατώ να καταλάβω το νόημα του να θεωρείται πλεονέκτημα (λες και συγκρίνουμε χαρακτηριστικά) η ύπαρξη φοβερού θεωρητικού υπόβαθρου.
Οποιος αντιλαμβάνετε τα χάλκινα (στα είδη μουσικής που τους αρμόζει φυσικά) ως μπουμπουνητά και δεν του διεγείρει απολύτως κανένα στοιχείο του ψυχικού του κόσμου μάλλον είναι αγριάνθρωπος.
Λυπάμαι αλλά αν σε μουσικό επίπεδο για να εκτονωθεί κάποιος χρειάζεται τις τσιρίδες της ηλεκτρικής κιθάρας μάλλον είναι καλύτερα να ασχολειθεί με το.....μποξ
Καλά, κόλλησες στη χρησιμοποίηση της λέξης 'μπουμπουνάω'; Υποδηλώνει το 'χώσιμο' με την καλή έννοια, όπως πχ χώνει η λύρα στα κρητικά κλπ.
Τι κακό έχει το μποξ;
Δυστυχώς δεν έχω να προτείνω βιντεάκια από youtube, δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις γύρω απ την μουσική της περιοχής, απλά έχω ακούσει κάτι λίγα ζωντανά.
Αγαπημένο είδος μουσικής