-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
18 θέλεις να πεις μάλλον
27 δεν είσαι;Πρωτη φορά με την συγκεκριμένη (όχι ότι μετά έβαλε μυαλό, αλλά λέμε τωρα)
27;;;;;
Γεννημένος το σωτήριον έτος 1975, με το που θα μπει το 2006, δηλώνω 31 έστω και ανεπίσημα -
Ελάτε, ρε σεις, αμέσως...
Τα περί tv είναι παράδειγμα, απλό κι εύκολο, αφού μπαίνει σε όλα τα σπίτια. Το της οικογένειας είναι (κατ' εμέ) το χειρότερο, γιατί καλά εσείς μπορείτε να καθοδηγήσετε σωστά το παιδί σας, εγώ που είμαι π@π@ρας τι θα δείξω στο δικό μου;
Το πιάσαμε το υπονοούμενο, νες πα; Σαν τη δασκάλα, που καλεί όλους τους γονείς να τους πει πως να διαβάζουν τα παιδιά στο σπίτι. Ίσως για να τους προσάψει την ευθύνη για την αμορφωσιά. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μια απο τις πιο δυσκολες απαντησεις.Δυστυχως εχω βρεθει μπροστα σε αυτο το διλλημα αλλα δεν προλαβα να το απαντησω.....εξωμητριος κυηση και .Οι σκεψεις που περναγαν απο το μυαλο μου τοτε ηταν πολυ μπερδεμενες και αλληλοσυγκρουομενες.Οσο σκεφτομαι οτι τωρα θα ειχα ενα μωρακι 8 μηνων ........αχχχ .σε καταλαβαίνω
είμαι σε αυτό το δίλλημα αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτά αλλά φυσικά δεν εξαρτάται μόνο από μένα..
Ο υπέρηχος έδειξε ότι όλα είναι εντάξει, στις 7 εβδομάδες...
βέβαια εσείς δεν είχατε δικαίωμα επιλογής εφόσον μιλάμε για εξωμήτριο κύηση.
Και ξέρεις αυτό από τη μία, θες δε θες, σου λύνει τα χέρια. Δεν υπάρχει απόφαση να πάρεις. Απλά υπάρχει το στατους, και απλά κάνεις τη ( δύσκολη ) επέμβαση..
τα πράγματα όμως για μένα είναι λίγο διαφορετικά..
Και πρέπει να γίνουμε αυτοί που θα αποφασίσουμε για μία ζωή
και τον κύριο λόγο τον έχει η κοπέλα όπως καταλαβαίνεις -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...εγώ που είμαι π@π@ρας τι θα δείξω στο δικό μου;
.....Κι αμα είναι και τέσσερα ακόμα χειρότερα
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
...Και πρέπει να γίνουμε αυτοί που θα αποφασίσουμε για μία ζωή...Όχι για μια ζωή, δλδ τη ζωή ενός ατόμου.
Για μια ζωή, τη δική σας και των οικογενειών που πιθανόν να κάνετε στο μέλλον.
Δύσκολη απόφαση και δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να σας βοηθήσει. Καλή δύναμη. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
...εγώ που είμαι π@π@ρας τι θα δείξω στο δικό μου; .....
Κι αμα είναι και τέσσερα ακόμα χειρότερα
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μια απο τις πιο δυσκολες απαντησεις.Δυστυχως εχω βρεθει μπροστα σε αυτο το διλλημα αλλα δεν προλαβα να το απαντησω.....εξωμητριος κυηση και .Οι σκεψεις που περναγαν απο το μυαλο μου τοτε ηταν πολυ μπερδεμενες και αλληλοσυγκρουομενες.Οσο σκεφτομαι οτι τωρα θα ειχα ενα μωρακι 8 μηνων ........αχχχ .
σε καταλαβαίνω
είμαι σε αυτό το δίλλημα αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτά αλλά φυσικά δεν εξαρτάται μόνο από μένα..
Ο υπέρηχος έδειξε ότι όλα είναι εντάξει, στις 7 εβδομάδες...
βέβαια εσείς δεν είχατε δικαίωμα επιλογής εφόσον μιλάμε για εξωμήτριο κύηση.
Και ξέρεις αυτό από τη μία, θες δε θες, σου λύνει τα χέρια. Δεν υπάρχει απόφαση να πάρεις. Απλά υπάρχει το στατους, και απλά κάνεις τη ( δύσκολη ) επέμβαση..
τα πράγματα όμως για μένα είναι λίγο διαφορετικά..
Και πρέπει να γίνουμε αυτοί που θα αποφασίσουμε για μία ζωή
και τον κύριο λόγο τον έχει η κοπέλα όπως καταλαβαίνειςΔεν ξερω τι να σου πω .Δεν ξερω τι θα μπορουσαν να μου πουν εμενα για να με βοηθησουν εκεινη τη στιγμη.Ξερω μονο ποσο θα το ηθελα και εγω αλλα και η γυναικα μου αυτο το μωρο.Ειναι κατι που μας εχει σημαδεψει για ολη την ζωη μας.Καλο κουραγιο!!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Πρωτη φορά με την συγκεκριμένη (όχι ότι μετά έβαλε μυαλό, αλλά λέμε τωρα)
27;;;;;
Γεννημένος το σωτήριον έτος 1975, με το που θα μπει το 2006, δηλώνω 31 έστω και ανεπίσημαΠαραρεξήγησις
Με αφορμή τα ποστς του Bill33 και του Skye πιστεύω ότι το θέμα έκτρωση είναι τόσο ευρύ που στην τελική καθένας το προσεγγίζει ανάλογα με τις δικές του εμπειρίες,τα χρόνια κλπ.Είναι τόσο δύσκολο να βγάλεις κάποιο ασφαλές συμπέρασμα κρίνοντας διαφορετικές συμπεριφορές,καταστάσεις..
Αλλιώς το βλέπει ένας 16χρονος,αλλιώς ένας 20χρονος,αλλιώς ένας 25 χρονος και αλλιώς μεγαλύτερες ηλικίες.Και τελείως διαφορετική προσέγγιση έχουν οι άντρες από τις γυναίκες.
Δεν πιστεύω δηλαδή ότι υπάρχει γυναίκα(ακόμα και 15 ετών)που να κάνει έκτρωση χωρίς ενοχές και χωρίς πόνο ψυχής.Όσο ανεύθυνη κι αν φαίνεται εξωτερικά η πράξη της κι όσο ανεύθυνα κι αν έπραξε προηγουμένως. -
...Και πρέπει να γίνουμε αυτοί που θα αποφασίσουμε για μία ζωή...
Όχι για μια ζωή, δλδ τη ζωή ενός ατόμου.
Για μια ζωή, τη δική σας και των οικογενειών που πιθανόν να κάνετε στο μέλλον..Καλά,τώρα το παρατραβάμε Αν κάνουμε την κάθε γυναίκα να αισθάνεται ένοχη όχι μόνο για το μωράκι που δεν φέρνει στον κόσμο,αλλά και για τους απογόνους των απογόνων των απογόνων του(απώλεια 1000 ατόμων σε 3-4 γενιές)τότε την κλείνουμε χωρίς δεύτερη κουβέντα σε μια ψυχιατρική κλινική να βρει χρόνο να υπολογίσει με ακρίβεια τις χαμένες ψυχές.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Για μια ζωή, τη δική σας και των οικογενειών που πιθανόν να κάνετε στο μέλλον..Καλά,τώρα το παρατραβάμε Αν κάνουμε την κάθε γυναίκα να αισθάνεται ένοχη όχι μόνο για το μωράκι που δεν φέρνει στον κόσμο,αλλά και για τους απογόνους των απογόνων των απογόνων του(απώλεια 1000 ατόμων σε 3-4 γενιές)τότε την κλείνουμε χωρίς δεύτερη κουβέντα σε μια ψυχιατρική κλινική να βρει χρόνο να υπολογίσει με ακρίβεια τις χαμένες ψυχές.
Δεν είναι έτσι φίλε μου.
Κι εγώ κάπως έτσι τα'λεγα πριν έρθω στη θέση που είμαι.
Αλλά άλλο τα λόγια, κι άλλο η πράξη...
Εμποδίζεις τη ζωή να αναπτυχθεί..
εμποδίζεις την προέκταση του εαυτού σου να αναπτυχθεί..
Δε θέλω τη γυναίκα να αισθάνεται ένοχη, αισθάνομαι ήδη εγώ, άσχετα αν κάνει έκτρωση ή όχι -
Φίλε skye, όπως σωστά είπε ο Ηλίας, κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει, παρα μόνο εσύ τον εαυτό σου. Οι μόνοι συμβουλατορες μας για ν' αποφασίσουμε για τη ζωή μας, είναι ο νους και η καρδιά, όπως έγραψε κι ο Αθανασιάδης.
Ένα μόνο θα σου πω. Λάθος και σωστό δεν υπάρχει, να το ξέρεις.
Κι η ευτυχία έρχεται κάποτε από τα πιο κακοτράχαλα μονοπάτια... -
Δεν αντιλέγω.Το θέμα όμως είναι να μην βλέπουμε την γυναίκα ως μηχανή παραγωγής και εξέλιξης.Σαφώς και κάθε μωρό που δεν γεννιέται σε πάροδο χρόνου υπό φυσιολογικές συνθήκες συνεπάγεται απώλεια και άλλων ανθρώπων.Αυτονόητο.
Στην άσχημη ψυχολογική κατάσταση όμως που βρίσκεται η κάθε γυναίκα όταν αποφασίζει να οδηγηθεί σε έκτρωση,είναι σωστό να της θέτουμε τέτοιους προβληματισμούς;Ότι είναι υπεύθυνη για κάτι τόοοσο μεγάλο,που πολλές φορές δεν είναι και σε θέση να το καταλάβει;Δεν το βλέπω σωστό. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Φίλε skye, όπως σωστά είπε ο Ηλίας, κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει, παρα μόνο εσύ τον εαυτό σου. Οι μόνοι συμβουλατορες μας για ν' αποφασίσουμε για τη ζωή μας, είναι ο νους και η καρδιά, όπως έγραψε κι ο Αθανασιάδης.
Ένα μόνο θα σου πω. Λάθος και σωστό δεν υπάρχει, να το ξέρεις.
Κι η ευτυχία έρχεται κάποτε από τα πιο κακοτράχαλα μονοπάτια...Σαφώς, δεν περιμένω να βρω τη λύση στο πρόβλημά μου στο φόρουμ των 4Τ και γενικά στο ιντερνετ.. κουβέντα κάνω γενικά γύρω απ'το πονεμένο θέμα της έκτρωσης. εξ'αλλου, όπως είπα, τον πρώτο λόγο τον έχει η κοπέλα.
Το άσχημο είναι ότι βλέπω γύρω μου πόσα ζευγάρια προσπαθούν και δε μπορούν να αποκτήσουν ένα παιδί και στεναχωριέμαι ακόμα περισσότερο..BILL33 λυπάμαι πολύ
και εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον..
δεν έχω τι να πω -
Φοβάμαι οτι θα ψηφίσω και εγώ υπέρ. Περισσότερο όμως, διότι θεωρώ οτι με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες περίθαλψης για τις κοπέλες αυτές. Πιστεύω οτι αν μια γυναίκα έχει αποφασίσει να κάνει άμβλωση θα την κάνει, είναι δεν είναι νόμιμη.
Θα ήθελα ωστόσο, αν είναι ιατρικά αποδεκτή μια καθυστέρηση κάποιων ημερών-εβδομάδων, στην κοπέλα που είχε την ατυχία να βρεθεί σε αυτή τη θέση να της ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ (και, αν υπάρχουν, στην οικογένεια ή και στο Λεβέντη επίσης) να επισκεφτεί και να συζητήσει με ειδικευμένους ψυχολόγους (και όχι θεούσες) ωστέ να τη βοηθήσουν να λάβει μια, όσο γίνεται βέβαια, σωστότερη απόφαση. -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Για μια ζωή, τη δική σας και των οικογενειών που πιθανόν να κάνετε στο μέλλον..Καλά,τώρα το παρατραβάμε Αν κάνουμε την κάθε γυναίκα να αισθάνεται ένοχη όχι μόνο για το μωράκι που δεν φέρνει στον κόσμο,αλλά και για τους απογόνους των απογόνων των απογόνων του (απώλεια 1000 ατόμων σε 3-4 γενιές)τότε την κλείνουμε χωρίς δεύτερη κουβέντα σε μια ψυχιατρική κλινική να βρει χρόνο να υπολογίσει με ακρίβεια τις χαμένες ψυχές.
Κι άλλη παρεξήγησις.
Εγώ εννοώ ότι μπορεί ο άνδρας να κάνει μια οικογένεια και η περί ης ο λόγος γυναίκα επίσης (εξ ου και ο πληθυντικός 'των οικογενειών') και, χρόνια μετά, να σκέπτονται και οι δυο το παιδί που δεν έκαναν. Το ίδιο και χειρότερα, αν στο μέλλον παντρευτούν. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
BILL33 λυπάμαι πολύ
και εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον..
δεν έχω τι να πωΜη μασάτε, ρε σεις. Και παιδιά θα κάνετε, αν θέλετε, κι απ' όλα. Τώρα σας φαίνεται, ίσως, βουνό, αλλά τίποτε δεν είναι πιο δυνατό από τον άνθρωπο.
-
Κι άλλη παρεξήγησις.
Εγώ εννοώ ότι μπορεί ο άνδρας να κάνει μια οικογένεια και η περί ης ο λόγος γυναίκα επίσης (εξ ου και ο πληθυντικός 'των οικογενειών') και, χρόνια μετά, να σκέπτονται και οι δυο το παιδί που δεν έκαναν. Το ίδιο και χειρότερα, αν στο μέλλον παντρευτούν.Σόρυ ρε Ηλία,το πήγα μέσω Νομού Ηλείας.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Σόρυ ρε Ηλία,το πήγα μέσω Νομού Ηλείας.Μπορείς να το κάνεις όσο συχνά θέλεις, ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα.
Χρειαζόμαστε τουρίστες.
-
Σόρυ ρε Ηλία,το πήγα μέσω Νομού Ηλείας.
Μπορείς να το κάνεις όσο συχνά θέλεις, ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα.
Χρειαζόμαστε τουρίστες.
Καραoff topic mode on
Μην ανησυχείς και περνάω.Από Μεσσηνία καταγομαι.Κυπαρισσία λέμεΚαραoff topic mode off
-
Μαλλον πρέπει να διορθώσεις λίγο την υπογραφή σου.
Το σωστό είναι:
ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΩ;
Κριτές Της Κόλασης. Ζωή ή Θάνατος..; (έκτρωση )