-
http://www.ond.vlaanderen.be/hogeronder ... ogna/pcao/
http://ec.europa.eu/education/policies/ ... na_en.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Bologna_process
δεν μπορώ να βρώ κατι αλλο
-
με μια πρώτη ματιά δεν μπορώ να βρω την πληροφορία που θέλω
θενξ πάντως
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
με μια πρώτη ματιά δεν μπορώ να βρω την πληροφορία που θέλωθενξ πάντως
σου ειπα και πρίν δεν ξέρω τι γινεται με τις ιατρικές γι αυτό ρώτα (ενα email δουλειά είναι) σε κάποιο πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει (ή οχι )
-
Εντάξει, για να καυχηθώ για την κωλοφαρδία μου το γράφω αυτό το post.
Αν και είμαι ήδη γραμμένος σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα, έκανα αίτηση και για ένα δεύτερο και κληρώθηκα πάλι. Η πλάκα είναι οτι και την πρώτη φορά που συμμετείχα στην κλήρωση αλλά και φέτος συμμετείχα (χωρίς να τρελαίνομαι ιδιαίτερα) μετά από παρότρυνση της γυναίκας μου η οποία είχε πρωτίστως την μεγάλη καούρα αλλά δεν κληρώθηκε ούτε τότε, ούτε τώρα. Περιττό να σας αναφέρω οτι εδώ και λίγη ώρα κυκλοφορώ στο σπίτι με κράνος.Και για να μην ξεχάσω...
Ανταλλάσσεται αγροτεμάχιο 200 τ.μ. με Ολυμπιακό Ακίνητο, κατά προτίμηση τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Ολόκληρες.τι λε ρε μάστορα;
Εγώ βγήκα 1100κάτι από τους 2900. Καλή επίδοση για 1η φορά.
Γενικά θα ψάξω μεταπτυχιακό γιατί πλέον το χουν κάνει απαραίτητο για το διδακτορικό Δυστυχώς τα περισσότερα που βρήκα απαιτούν καθημερινές παρακολουθήσεις και διαρκούν 2 χρόνια.
Εγώ φέτος κληρώθηκα μετά από 9 σχεδόν χρόνια προσπαθειών...
-
τι λε ρε μάστορα;
Ευλόγησον! Αυτό λέω...
-
Καλημέρα,
Πάλι φέτος δεν κληρώθηκα, προσπαθώ εδώ και 7 χρόνια.....αμφιβάλω τα μάλλα για την αδιαβλητότητα του συστήματος.....
-
Δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Είναι πάρα πολλές οι αιτήσεις και ελάχιστες οι θέσεις.
-
μια απ'τα ιδια και με μενα,6η χρονια απ'εξω στη Διοικηση Επιχειρησεων κληρωθηκα 2292 φετος.
-
Με μια πρόχειρη ματιά, στα περισσότερα ΜΤΣ οι πιθανότητες να κληρωθείς είναι γύρω στο 5%. Οπότε και οι 9 χρονιές λίγες είναι.
-
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
α) Συνάδελφος Αξκός πετυχαίνει με την 1η να γίνει δεκτός στο τμήμα Δκση Επχσεων Προπτυχιακό
β) Έτερος Συνάδελφος Αξκός πετυχαίνει με την 1η να γίνει κι αυτός δεκτός στο τμήμα Δκση Επχσεων Προπτυχιακό, την ίδια χρονιά με τον 1ο
γ) Συμμαθητής με πολύ καλύτερο βαθμό απολυτηρίου Λυκείου από μένα και με 1 πτυχίο Πανεπιστημίου ήδη, πετυχαίνει με την 1η να γίνει κι αυτός δεκτός στο τμήμα Δκση Επχσεων Προπτυχιακό, την ίδια χρονιά με τους παραπάνω.
Συμπτώσεις???
-
Κι εγώ μετά από 9 χρόνια κατάφερα και κληρώθηκα για προπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων!
-
Εεε καλα, μην τρελενεστε οσοι δεν κληρωθηκατε! Δεν ειναι και τοσο κελεπουρι με σχεδον 700 ευρω το μαθημα! Λογικα μεσα στο 2009 αμα ξεκαθαρισουν τα συνεργαζομενα με εξωτερικο UNIs και υπαρξει ενας ελεγχος, μπορειτε να απευθυνθειτε και εκει για την εκπαιδευση σας. Ενναλακτικα μπορειτε επισης δια αλληλογραφιας να παρακολουθησετε καποια πτυχια απο UNIs εξωτερικου... οπως και στο ΕΑΠ, και τα οποια αναγνωριζονται κανονικα απο τον ΔΟΑΤΑΠ.
Προσωπικα τουλαχιστον ειδα εκ των υστερων πως και να πετυχαινα στο ΕΑΠ δεν θα πηγαινα. Τα 700 ευρω στο μαθημα... και εν τελει το οποιο πτυχιο θα ειχε μικροτερη επαγγελματικη αξια απο το να δωσω εξετασεις για την αποκτηση τιτλου επαγγελματικης πιστοποιησης... του οποιου η ιστορια θα μου βγει στα ιδια λεφτα.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:α) Συνάδελφος Αξκός πετυχαίνει με την 1η να γίνει δεκτός στο τμήμα Δκση Επχσεων Προπτυχιακό
β) Έτερος Συνάδελφος Αξκός πετυχαίνει με την 1η να γίνει κι αυτός δεκτός στο τμήμα Δκση Επχσεων Προπτυχιακό, την ίδια χρονιά με τον 1ο
γ) Συμμαθητής με πολύ καλύτερο βαθμό απολυτηρίου Λυκείου από μένα και με 1 πτυχίο Πανεπιστημίου ήδη, πετυχαίνει με την 1η να γίνει κι αυτός δεκτός στο τμήμα Δκση Επχσεων Προπτυχιακό, την ίδια χρονιά με τους παραπάνω.
Συμπτώσεις???
Ναι...Η επανάληψη δεν έχει καμία σημασία. Ξέρω δεκάδες που επαναλαμβάνουν την αίτηση κάθε χρόνο ( όπως εγώ τα τελευταία εννέα ) και μερικούς μετρημένους στα δάχτυλα των δύο χεριών που μπήκαν με την πρώτη , άντε τη δεύτερη.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εεε καλα, μην τρελενεστε οσοι δεν κληρωθηκατε! Δεν ειναι και τοσο κελεπουρι με σχεδον 700 ευρω το μαθημα! Λογικα μεσα στο 2009 αμα ξεκαθαρισουν τα συνεργαζομενα με εξωτερικο UNIs και υπαρξει ενας ελεγχος, μπορειτε να απευθυνθειτε και εκει για την εκπαιδευση σας. Ενναλακτικα μπορειτε επισης δια αλληλογραφιας να παρακολουθησετε καποια πτυχια απο UNIs εξωτερικου... οπως και στο ΕΑΠ, και τα οποια αναγνωριζονται κανονικα απο τον ΔΟΑΤΑΠ.Προσωπικα τουλαχιστον ειδα εκ των υστερων πως και να πετυχαινα στο ΕΑΠ δεν θα πηγαινα. Τα 700 ευρω στο μαθημα... και εν τελει το οποιο πτυχιο θα ειχε μικροτερη επαγγελματικη αξια απο το να δωσω εξετασεις για την αποκτηση τιτλου επαγγελματικης πιστοποιησης... του οποιου η ιστορια θα μου βγει στα ιδια λεφτα.
Το πτυχία του ΕΑΠ είναι απολύτως ισότιμο και ομότιμο με τα αντίστοιχα των υπολοίπων Πανεπιστημίων.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Το πτυχία του ΕΑΠ είναι απολύτως ισότιμο και ομότιμο με τα αντίστοιχα των υπολοίπων Πανεπιστημίων.
To ιδιο και για τα Unis στην Ευρωπη αμα επιλεξεις κατι 'δια αλληλογραφιας'. Για τα συνεργαζομενα, δεν ξερω τι καθεστως αναγνωρισης ακριβως θα ισχυσει. Αλλα εφοσον αναγνωριζονται επαγγελματικα... νομιζω πως η υποθεση αρχιζει και τελειωνει εκει.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλημέρα,Πάλι φέτος δεν κληρώθηκα, προσπαθώ εδώ και 7 χρόνια.....αμφιβάλω τα μάλλα για την αδιαβλητότητα του συστήματος.....
Είσαι άτυχος, δε γίνονται στημένες κληρώσεις.
Εγώ κληρώθηκα το 2005 στην πληροφορική με την 6η(νομίζω) προσπάθεια αλλά όταν είδα τα ποσοστά επιτυχίας των τελειόφοιτων στο συγκεκριμένο τμήμα (1 στους 30) και την ύλη αποφάσισα να μην εγγραφώ.
Μετά από 2 χρόνια κληρώθηκα(ξανά) στη διοίκηση επιχειρήσεων και φέτος φοιτώ κανονικά. Μάλιστα στη πρώτη εργασία πήρα καλό βαθμό και είμαι ήδη στη μέση της δεύτερης .
Στο τμήμα της Ξάνθης είμαστε περίπου 20 άτομα αφού ήδη 3-4 τα παράτησαν όταν είδαν τις δυσκολίες και προσγειώθηκαν απότομα. Μια κοπέλα μάλιστα δεν είχε την παραμικρή ιδέα από υπολογιστές(οι εργασίες απαντώνται και αποστέλλονται ηλεκτρονικά με word-excell) και όμως βλακωδώς πλήρωσε και γράφτηκε για να τα παρατήσει στον 1ο μήνα .Η βλαμμένη α)στέρησε τη θέση από κάποιον άλλον , β) θα μπορούσε να κάνει μαθήματα πληροφορικής το καλοκαίρι όπου γούσταρε με επιδότηση του ΕΑΠ ύψους 600e, δηλ. θα έπαιρνε σχεδόν τα μισά χρήματα πίσω. (2x700) .
Από όσο είδα το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό , ζήτημα από τους είκοσι να συνεχίσουμε οι 5-6 .
Όσο για τα 700e , κελεπούρι δεν είναι αλλά αν σκεφτείς ότι σπουδάζεις από το σαλόνι σου δίχως ενοίκια και πάσης φύσεως φοιτητικά έξοδα τότε διαπιστώνεις ότι είναι εξαιρετικά προχωρημένο. Στο μέλλον έτσι θα σπουδάζουν , τουλάχιστον όσοι δεν έχουν εργαστήρια. -
Όταν γράφετε '700 ευρώ το μάθημα', τι ακριβώς εννοείτε; Δηλαδή για ένα πτυχίο των 40 μαθημάτων, πρέπει να πληρώσει κάποιος 28.000 €;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή για ένα πτυχίο των 40 μαθημάτων, πρέπει να πληρώσει κάποιος 28.000 €;Kαι δεν αγοραζω ενα GP Αbarth...
(Εγω παντως κληρωθηκα με σειρα C... )
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όταν γράφετε '700 ευρώ το μάθημα', τι ακριβώς εννοείτε; Δηλαδή για ένα πτυχίο των 40 μαθημάτων, πρέπει να πληρώσει κάποιος 28.000 €;Όχι. Εκεί υπάρχει η έννοια της ενότητας. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει 3 μαθήματα και χρεώνεται 700ε.
Προπτυχιακή απαίτηση είναι νομίζω οι 10-11 ενότητες με max τις 2 ανα έτος. -
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Προπτυχιακή απαίτηση είναι νομίζω οι 10-11 ενότητες με max τις 2 ανα έτος.
12x700 συνολικά για να πάρεις ο πτυχίο, max 3 ενότητες ανά έτος, άρα μπορείς υποθετικά να τελειώσεις σε 4 χρόνια.
Πράγματι θα μπορούσα να το θέσω πιο σωστά ,είναι 700e η ενότητα μαθημάτων αλλά στην ουσία είναι ένα μάθημα ενοποιημένο .
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ