-
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ποιοι καλοί Ρενάκηδες θα με κατατοπίσουν λίγο για την ιστορία του Clio I;Κινητήρες, καμιά έκδοση κλπ κλπ.;
http://www.greekrenaultclub.gr/phpbb/vi ... .php?t=266
Θα παρεις πολλες ιδεες απο αυτο το τοπικ....
-
καλημέρα κ καλή Μεγαλοβδομάδα!
καλώς μας ήρθες κ εδώ tractioner καλή διαμονή!
Για Clio I είμαι κ εγώ εδώ αν σκαλώσετε κάπου! τσάμπα 312.000χλμ έχω κάνει με ένα από δαύτα όλο κ κάτι έμαθα
-
αλι και τρισαλι σε μας με τις νηστειες...happy big week!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
αλι και τρισαλι σε μας με τις νηστειες...happy big week!Ελπίζω η ασκητική ζωή αυτής της εβδομάδας να σε κρατήσει έστω και για τόσο λίγο μακριά απο το forum ....
-
Ο χρήστης Στέλλα έγραψε:
αλι και τρισαλι σε μας με τις νηστειες...happy big week!
Ελπίζω η ασκητική ζωή αυτής της εβδομάδας να σε κρατήσει έστω και για τόσο λίγο μακριά απο το forum ....
αν υπαρχει κατι που δε θα εγκαταλειψω αυτες τις αγιες μερες ειναι η περισυλλογη και το φορουμ στα χερια σου....
-
Ευχαριστώ για τα links, ωστόσο είναι λίγο μπέρδεμα! Το Clio I πόσες φάσεις είχε;
-
Μου φαινεται πως ειχε 3.....
Δεν ειμαι σιγουρος ωστοσο...
-
καλη ερωτηση..
-
Ναι ειμαι κ στο grc με το ιδιο nick oπως επισημαινει η στελλα παραπανω. στελλα γραφεις στο grc γιατι δεν σε ειδα,η μηπως εχεις αλλο nick? κ επι τις ευκαιριας παρτε κ μια αγαπημενη φωτο
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Ναι ειμαι κ στο grc με το ιδιο nick oπως επισημαινει η στελλα παραπανω. στελλα γραφεις στο grc γιατι δεν σε ειδα,η μηπως εχεις αλλο nick?δε χανεις και τιποτα!!!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Ναι ειμαι κ στο grc με το ιδιο nick oπως επισημαινει η στελλα παραπανω. στελλα γραφεις στο grc γιατι δεν σε ειδα,η μηπως εχεις αλλο nick?
δε χανεις και τιποτα!!!
adis μηπως μπορεις να μου πεις σε ποιο πεδιο του προφιλ συμπληρωνεις διευθηνση για αβατορ?
-
εχει ολοκληρο πεδιο επιλογης αβαταρ...κατω κατω στο προφιλ...μικραινεις τη φωτο και βαζεις τη διευθυνση απο πχ. imageshack....
-
Σε ενημέρωσε βλέπω ο adoulis σχετικά με μένα ....... Είμαι low profile γενικά .... Εδώ έχει αναλάβει χρέη manager μου ο Άδης ....
Θα τα πούμε και ... δίπλα ...
-
κοιτα η σταρ μας.....
-
-
ειπα να πω ενα γεια και απο εδω!!!
Αφου το δικο μας...........
-
γεια!
τι επαθε το δικο μας?
-
Ελα ντε
Μια χαρα ειναι το δικο μας...Θα γινουν και οι αλλαγες τωρα κ λογικα θα πεταει...
-
Renault Clio Williams
Η ιστορία του
Γάκης ΣταυριανόςΗ Renault λανσάρισε στην αγορά αυτό το μικρό GTI για να αποδείξει πως το Peugeot 205 GTI «πέρασε» και πως κάποιος, ενδεχομένως και καλύτερος, αντικαταστάτης βρέθηκε για να κερδίσει τις καρδιές των απανταχού γρήγορων οδηγών που θέλουν να έχουν στην κατοχή τους ένα γρήγορο hatchback.
Το παν για να χαρακτηριστεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο σαν σημείο αναφοράς στην κατηγορία του είναι να έχει καλό μπροστινό σύστημα που να διαβάζει καλά τον δρόμο. Το Williams μπορεί να μην είχε τιμόνι «ξυράφι» σαν το 205 αλλά ήταν παράλληλα πιο φιλικό και προβλέψιμο. Σε αρκετά περιοδικά έχει γίνει σύγκριση κατά μέτωπο αυτών των 2 αυτοκινήτων και το Williams ήταν παντού μπροστά. Ίσως κάπου να παίζει ρόλο και η διαφορά ηλικίας, η οποία κυμαίνεται στα 7-9 περίπου χρόνια, αλλά ελάχιστοι υπολογίζουν αυτήν την παράμετρο και αυτό γιατί ενδιαφέρονται παραπάνω για την σπιρτάδα του οχήματος παρά για τα «ψιλά γράμματα».
Σε πολλούς δημοσιογράφους δεν άρεσαν οι κραυγαλέες χρυσές ζάντες που έκαναν αντίθεση με το πανέμορφο μπλε χρώμα του 2λιτρου Clio. Η παρουσίαση του αυτοκινήτου έγινε κοντά στις στροφές του Ράλι Κορσικής και αυτό γιατί μετά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, οι τυχεροί δημοσιογράφοι θα οδηγούσαν το Clio στην διαδρομή του ράλι. Η γόμα από τα λάστιχα των αγωνιστικών αυτοκινήτων ήταν ακόμα φρέσκια στην άσφαλτο και το Williams φαινόταν να βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον. Υπήρχε διάχυτη στην ατμόσφαιρα η επιθυμία να ήταν χειρότερο από το 205, όμως μετά το τέλος της διαδρομής ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι κατέληξαν σε θετικά συμπεράσματα και σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κύκλος μιλούσε για ένα νέο δίλιτρο όπλο, που γινόταν πλέον το σημείο αναφοράς στην κατηγορία των hatchback GTI!
Το Williams κυκλοφόρησε σε 3 φάσεις με ελάχιστες εμφανισιακές διαφορές μεταξύ των τριών μοντέλων. Η Renault ξεκίνησε την παραγωγή το 1993 και κράτησε μέχρι το 1996. Πρόσφατα έγινε αναμέτρηση του Clio Williams με το Ibiza Cupra R και το Clio 172 στην πίστα του MIRA και η ανωτερότητα του Williams ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Αυτό είναι ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα για τις ικανότητες του 2λιτρου εκρηκτικού μπλε Clio!
Ακολουθούν τεχνικά χαρακτηριστικά:Τιμή σε € 9 700 (01/2002)
Τύπος κινητήρα 4 κύλινδροι σε σειρά
Βαλβίδες ανά κύλινδρο 4Κυβικά (cm3) 1 998
Διάμετρος Χ Διαδρομή (mm) 82,7 x 93Απόδοση (ίπποι ανά στρ/λεπτ.) 150 στις 6 100
Ροπή 18,2 & 4 500Σασμάν 5 τάχυτο.
Ανώτατη ταχύτητα σχέσεων (km/h) 55 / 92 / 130 / 165 / 217
Cx 0,33
Ανάρτηση εμπρός Ανεξάρτητη με γόνατα McPherson, ψαλίδια βάσης & αντιστρεπτική ράβδος.
Ανάρτηση πίσω Ανεξάρτητη με υστερούντες βραχίονες, εγκάρσια δοκό διατομής V & 4 εγκάρσιες ράβδους στρέψης.
ΦρέναΕμπρός Αεριζόμενα δισκόφρενα (259mm)
Πίσω Συμπαγείς δίσκοι (238mm)Διαστάσεις
Μήκος-πλάτος-ύψος 3 712 x 1 641 x 1 365Ζάντες εμπρός 7' x 15' Speedline χρυσές
Ζάντες πίσω 7' x 15' Speedline χρυσές
Ελαστικά 185/55 VR 15Ρεζερβουάρ (l) 50
Βαρος 990 kg
Επιδόσεις
Τελική ταχύτητα (km/h) 215
0 - 100 km/h (sec) 7,8
0 - 400 m (s) 15,6
0 - 1000 m (s) 28,6Το κειμενο αυτο ειναι απο το Greek Renault Club...
http://www.greekrenaultclub.gr/phpbb/vi ... no=1#99266
RENAULT FORUM