-
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Για κοιτάξτε ξανά τώρα.Δεν σε βλεπω...
-
Ούτε εγώ βλέπω κάτι
ms γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις εσύ σέρβερ τώρα που έχεις ISDN? -
Παιδια προτεινω να κανουμε αυριο τον αγωνα,τι λετε?
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Ούτε εγώ βλέπω κάτι
ms γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις εσύ σέρβερ τώρα που έχεις ISDN?έκανα server δείτε αν με βλέπετε
-
........εντιτ!
-
Ο χρήστης Fanis F1 έγραψε:
Παιδια προτεινω να κανουμε αυριο τον αγωνα,τι λετε?Αν δεν βρόυμε άκρη μέχρι τις 23.15 συμφωνώ.
ΕΛΑΤΕ ΣΤΟΥ MS
-
Απο την φωτό μπορείτε να καταλάβετε ποιός κέρδισε
x
ΥΓ)Προσέξτε την φθορά των ελαστικών!!
-
-
Από πού να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις μιλώντας για ένα τόσο φανταστικό αγώνα που ήταν ο σημερινός…
Καταρχήν κατάφερα να κάνω εγώ server και πήγαν όλα καλά, έτσι μέχρι να βάλει adsl ο Vasilakis θα κάνω server εγώ με τον pininfarina.
Επίσημα δοκιμαστικά:
1ος μου αγώνας με server και “monsoon” καιρικές συνθήκες…… τι να πει κανείς! Αποφασίζουμε όλοι μαζί και πάμε απευθείας επίσημα δοκιμαστικά! Το αποτέλεσμα ήταν ένας εκπληκτικός γύρος από τον Fani και ένα τραγικό αποτέλεσμα για μένα, κάνοντας λάθος στη στροφή πριν το οβαλ ενώ ήμουν +.362 πίσω…
Vasili πες μας γιατί τελικά δε βγήκες να κάνεις προσπάθεια!Αγώνας:
Ενώ περάσαμε στο warm up ο καιρός άλλαξε σε dry. Ευτυχώς λέω στα παιδιά πως ότι και να γίνει στο αγώνα (από πλευράς καιρικών συνθηκών) θα τρέξουμε κανονικά. Όντως λοιπόν στο αγώνα βγάζει wet και προσέξτε: projected conditions: monsoon!!!!!!!! Δηλ. με απλά λόγια η βροχή θα αύξανε…..! Λέω τι να κάνω ας βάλω intermediate και αλλάζω μετά…..
Στη εκκίνηση λοιπόν, δυστυχώς ενώ ήταν 1ος ο Fanis έχω τη εντύπωση ότι στη κατάταξη τον έστειλε δίπλα στον Vasili (4os). Στη 1η στροφή έχω τη εντύπωση ότι δέχτηκα κάποιο χτύπημα από πίσω αλλά ευτυχώς δε έκανα τετακέ. Περνάει μπροστά ο theo και τον ακολουθώ σταθερά. Επειδή όμως είχα server τους έβλεπα όλους κανονικά και έπρεπε να κάνω καθαρά προσπεράσματα.
Παρατήρησα λοιπόν ότι τον Theo τον έπιανα άνετα στο οβάλ κομμάτι λόγω τιμονιέρας και λέω το καλύτερο σημείο για καθαρό προσπέρασμα. Φθάνοντας λοιπόν στα φρένα και ενώ τον είχα περάσει με χτυπά από πίσω, δε κάνω τετακέ αλλά στη συνέχεια με αφήνει να περάσω, ωστόσο πιστεύω πως και αυτό δε είναι σωστό δηλ. συμβαίνουν αυτά αλλά από την άλλη κρίνουν αποτελέσματα.
Στη συνέχεια ενώ αύξησα τη διαφορά μέχρι τα 4 δευτ. κάνω ένα λάθος και μειώνεται η διαφορά, και ο theo από εκείνο το σημείο και μετά ήταν κολλημένος πίσω μου. Έτσι αποφασίζω να βάλω wet ελαστικά αφού πλέον το μονοθέσιο δε κρατιόταν. Χάρηκα πολύ τη μάχη που είχαμε πριν μπω για να αλλάξω ελαστικά διότι ήταν καθαρή. Μπαίνοντας λοιπόν στα πιτς, κλασσικά δε σταματάω σωστά (βοήθησε και η βροχή) και μπαίνω με τα πλάγια στο pitbox LOL. Χάνω πολλά δευτερόλεπτα και τελικά ξεκινώ πίσω από το fani με μεγάλη διαφορά.
Από εκείνο το σημείο και μετά με φρέσκα ελαστικά αρχίζω να πιέζω τον Fani και να ρίχνω τη διαφορά με δραματικό ρυθμό. Φθάνουμε λοιπόν στο τελευταίο γύρο.
Καταρχήν όπως και με το Theo παρατήρησα ότι από το οβαλ μέχρι τα φρένα στη ευθεία κέρδιζα 1 δευτ. τουλάχιστον!! Βοήθησε πολύ το gear setup (κόφτης πριν τη γραμμή εκκίνησης ΔΕ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ!!-και μη κατηγορήσετε το setup! Ξέρω τι κάνω).
Βλέποντας το Φάνη καθαρά μπροστά μου έπαιρνα καλύτερες γραμμές αλλά αποφάσισα να μην επιτεθώ στα κλειστά κομμάτια (για αποφυγή ατυχήματος) . Σκέφτηκα θα κολλήσω πίσω του στη στροφή πριν το οβάλ και θα τον περάσω πάνω στη γραμμή εκκίνησης!!
Έτσι και έγινε , στη έξοδο της στροφής ήμουν πίσω του κολλημένος, φθάνουμε στο οβάλ και λέω θα το πάρω όσο πιο κλειστά γίνεται (βλ. τιμονιέρα) για να κερδίσω και το τελευταίο χιλιοστό, ξαφνικά όμως κάνει το ίδιο όσο μπορούσε ο Φάνης και τρώω όλη τη βροχή στα μάτια μου και πήγα στα τυφλά!!! Ευτυχώς όμως έδειξε να το χάνει και ανοίγετε αριστερά, έτσι λοιπόν παίρνω κλειστά το οβάλ και ενώ ήμασταν δίπλα δίπλα βλέπω να έρχεται πάνω μου επειδή ήθελε να αποφύγει το σπρέι από τον Βασίλη που ήταν 1 γύρο πίσω! Πάω λοιπόν και εγώ δεξιά κολλάω σχεδόν στο τοίχο και το αποτέλεσμα ο πιο εντυπωσιακός τερματισμός που μπορώ να θυμηθώ!!!
Διαφορά εμένα με το Φάνη 1 δέκατο πάνω στη γραμμή!!!!!! Τρομερό και πορωτικό!
Υ.Γ. Συγχαρητήρια στο theo που ήταν πολύ καλός στο βρεγμένο όταν χρειάστηκε
Υ.Γ.2 περιμένουμε τα μπριζολίδια theo
ΥΓ. 3 ο Vasilis σε πιο αγώνα έτρεχε? Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως εξελίχθηκε ο δικός του αγώνας[edit: θα ελέγξω να δω αν έχω to replay, έστω και του τελευταίου γύρου].
-
Απο την φωτό μπορείτε να καταλάβετε ποιός κέρδισεhttp://dias.aueb.gr/~p3050048/tyres.jpg
edit: προτείνω να επιλέγεις την TV camera γιατί έχω την εντύπωση ότι έχεις καλύτερη αίσθηση του πίσω μέρους του μονοθεσίου όπως και καλύτερη αίσθηση της πίστας.
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Φθάνοντας λοιπόν στα φρένα και ενώ τον είχα περάσει με χτυπά από πίσω, δε κάνω τετακέ αλλά στη συνέχεια με αφήνει να περάσω, ωστόσο πιστεύω πως και αυτό δε είναι σωστό δηλ. συμβαίνουν αυτά αλλά από την άλλη κρίνουν αποτελέσματα.Ήξερα ότι είσουν γρηγορότερος και ότι αν μου έφευγες μποστά σε εκείνη την φάση δεν θα σε ξαναέφτανα. Οπότε, από την στιγμή που στα φρένα κέρδιζα κάτι από ότι είχα παρατηρήσει, αποφάσισα να κάνω late breaking γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες να γίνει κάτι κακό είναι αυθημένες. Πάντως η πολιτική μου σε αυτά τα θέματα είναι αυτή. Αν ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον θα ξανακάνω το ίδιο, όπως το έχω ξανακάνει και στο παρελθόν.
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Απο την φωτό μπορείτε να καταλάβετε ποιός κέρδισε
http://dias.aueb.gr/~p3050048/tyres.jpg
edit: προτείνω να επιλέγεις την TV camera γιατί έχω την εντύπωση ότι έχεις καλύτερη αίσθηση του πίσω μέρους του μονοθεσίου όπως και καλύτερη αίσθηση της πίστας.
Την TV camera βάω απλά για να φανεί καλύτερα η εικόνα εκείνη την στιγμή έβαλα cocpit
-
Απο την φωτό μπορείτε να καταλάβετε ποιός κέρδισεhttp://dias.aueb.gr/~p3050048/tyres.jpg
Τους καθρέφτες τους έχεις off για να μην αγχώνεσαι?
Λοιπόν, εγώ δεν βγήκα έξω γιατί έκανα αλλαγή κινητήρα!
Οκ, για να συντομεύουμε το έκανα μιας και γυρό στο Ίντυ είχα να κάνω από το περασμένο του 2002, τσίμπαγα και λίγο food...
Ξαφνικά πορώθηκα από τις καιρικές συνθήκες και τον ανταγωνισμό, που βγήκα έξω παράνομα και εκμεταλλευόμενος την κουβέντα σας, νίκησα τον MS! Όμως για δικαιοσύνη αποκλείστηκα αμέσως μετά.
Στον τρομερό αυτό αγώνα, είδα ότι ήταν raining, και σκεφτόμουνα να βάλω dry μήπως στεγνώσει αλά Μαλαισία, αλλά αποφάσισα inters(ευτυχώς δηλαδή!!! ). Λοιπόν με μόνο TC on και inters στους πρώτους 3 γυρούς κρατιόμουν κοντά στους Theo, MS προς μεγάλη μου έκπληξη(και με σέταπ στην τύχη), πηγαίνοντας με το πλάι παντού!
Κάπου εκεί δυνάμωσε η βροχή και τα inters βρισκόνταν εκτός τόπου και χρόνου και ξεκίνησε το φεστιβάλ των τετ-α-κε(γύρω στα 15! ). Είδα τον MS να βγαίνει μπροστά μου από τα πιτς, αποφάσισα να μπω και εγώ στον επόμενο για wet αλλά μπήκα με το πλάι(όλη η δεξιά πλευρά του pitcrew είναι στις πρώτες βοήθειες ) και έχασα πολύ χρόνο. Μετά άρχισα το επάγγελμα του διασκεδαστή για τους αμερικάνους, παίρνοντας και το οβάλ με το πλάι(!!! ), ξανά στα πιτς για monsoon και πάμπολλες μπλε σημαίες. Είχα και μια τρομερή στιγμή όταν στην 1η στροφή μπλόκαραν οι μπροστά τρόχοι, άφησα τα φρένα και κατέβασα και σχέσεις με απότελεσμα να περάσω στην τρίχα μπροστά από τον Theo ή MS με το πίσω μέρος στην 3η στροφή!
Τέλος του αγώνα(και αφού είδα από πρώτο χέρι το moment του Φάνη με τον MS), και με πονάνε τα χέρια από τα ανάποδα(τι το θέλα off τα aids στο βρεγμένο? Να βλάκα! ).
Βουρ για Γαλλία... -
Η 1η μου νίκη μετά από πολύ καιρό σε μια πίστα όχι από την αγαπημένες μου, με κάκιστες καιρικές συνθήκες (μάλλον γι’ αυτό κέρδισα ) με ξεκάθαρη υπεροχή έναντι του champ mschumacher και το πλήθος να παραληρεί
Αρχικά τα δοκιμαστικά σε αυτόν τον αγώνα ήταν μια τυπική διαδικασία, η οποία με έφερε 2ο πίσω από τον εκπληκτικό poleman Fani. Χωρίς κάποιο μεγάλο λάθος είμουν 1 sec πίσω του!
Τώρα στον αγώνα, έχοντας συναντήσει dry condition στο warm-up είμασταν έτοιμοι για μία ηλιόλουστη βόλτα, αμ δε όμως…
Αλλάζω αστραπιαία σε wet tyres, επιλογή που όπως αποδείχθηκε μου έδωσε τον αγώνα. Στην εκκίνηση πετάγομαι 1ος όπου και κρατήθηκα μέχρι και τον 2ο ή 3ο γύρο. Τότε ο ξεκάθαρα γρηγορότερος ms έκανε την κίνησή του στην ευθεία οπότε η μόνη ελπίδα να μείνω για λίγο ακόμα κοντά του θα ήταν να τον καταπιώ στα φρένα στην 1η δεξιά στροφή. Όμως τότε έγινε το μοιραίο μη μπορώντας να στρίψω από την υποστροφή που εντεινόταν λόγω του ψιλόβροχου Αποτέλεσμα ήταν να τον χτυπήσω πίσω δεξιά και να τον στείλω στα γρασίδια όπου έχασε περίπου 5 sec. Έτσι η ηθική μου έλεγε να τον αφήσω να περάσει πάλι 1ος και να τον κυνηγήσω μετά. Για τους επόμενους 3-4 γύρους η διαφορά μου από τον ms ανοιγόταν αργά αλλά σταθερά, περίπου 0.5 με 1 sec per lap ενώ την ίδια στιγμή η διαφορά από τον Fani ήταν σταθερή. Έτσι έκανα βολτούλα έχοντας συμβιβαστεί με την 2η θέση από την στιγμή που δεν θα έκανα κάποιο λάθος.
Τότε όμως έγινε κάτι που με βοήθησε να φτάσω στην 1η μου νίκη. Οι ουρανοί άνοιξαν κατεβάζοντας πολύ νερό κάνοντας έτσι την πίστα slippery. Εκεί ήταν που τα wet tyres αποδείχθηκαν θυσαυρός Η διαφορά από τον ms άρχισε να μειώνεται συνεχώς ώσπου μέσα σε ένα γύρο τον έφτασα αλλά δεν τόλμησα προσπέρασμα προς αποφυγή σύγκρουσης. Έτσι όπως ήμουν όμως έτοιμος να τον φάω στο οβάλ έκανε δεξιά μπαίνοντας στα pit αφήνοντάς με να περάσω 1οs όπου και παρέμεινα μέχρι και το τέλος του αγώνα.
The rest is history… -
Κριμα ρε γμτ πρεπει να ηταν ωραιος αγωνας.Αν και δεν ημουν γρηγορος στο στεγνο ισως στη βροχη μπορουσα να κανω κατι καλο(βλεπε Μονακο).
-
Αν εχει κανει κανεις καμια δοκιμη στην Γαλλια ας πει το χρονο ενος γυρου που νομιζει πως ειναι καλος.Πρεπει να ειμαι ετοιμος σε περιπτωση που μπορεσω και τρεξω την Δευτερα
-
Ο χρήστης alonso έγραψε:
Αν εχει κανει κανεις καμια δοκιμη στην Γαλλια ας πει το χρονο ενος γυρου που νομιζει πως ειναι καλος.Πρεπει να ειμαι ετοιμος σε περιπτωση που μπορεσω και τρεξω την Δευτερα1.10.780 εγώ μέχρι στιγμής
-
http://www.mytempdir.com/318594
το replay όλου του αγώνα παιδιά, τελικά είχε σωθεί. Δείτε τη μάχη εμένα και του φάνη στη τελευταία στροφή. θα πορωθείτε.
9os Αγώνας F1 Challenge 2004 mode USA ΔΕΥΤΕΡΑ 12/12/05