-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Ποιό καράβι; Τελωνείο από UK δεν υπάρχει.
Eνταξει το καραβι ηταν λαθος
Γενικα σε περιπτωσεις κλοπης του δεματος τι γινεται? Αυτο ρωταω
Ποιός να το κλέψει και πως; Δε μου έχει τύχει ποτέ αυτό που λες.. και αν άργησε καμιά φορά, πήρα τηλ ή έστειλα μεήλ και μου ήρθε το προιόν... άσε που έχει και insuranse, οποτε μη φοβασαι...
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
φυσικα και οχι , αφου εχεις ηδη χρεωθει και 2ον εσυ την αγορασες βλέποντας μια Α τιμη , δεν μπορει ο αλλος να σε τιμολογησει παραπανω
Kαι εγώ αυτό πιστεύω αλλά θέλω να δω πως θα εξελιχθεί το όλο θέμα...
ακομα και να μην ειχες χρεωθει,απο τη στιγμη που εχεις κανει την παραγγελια με τη συγκεκριμενη τιμη δεν θα μπορουσε να σου αλλαζε την τιμη μετα ειτε προς τα πανω ειτε προς τα κατω,εκτος αν κανεις νεα παραγγελια με τη νεα τιμη
το περιεργο ειναι οτι σου τραβηξε τα λεφτα ενω δεν εχει διαθεσιμο το προιον καθως ο 'κανονας' στα e-shop ειναι οτι σε χρεωνουν λιγο πριν το πακεταρουν για να στο στειλουν
πρεπει μαλλον η τηλεοραση να ηταν 'διαθεσιμη κατοπιν παραγγελιας'δε πάει έτσι, δεν δίνει την κάρτα στον έμπορο και του λέει πέρνα την. Πάνε μέσω αυτοματοποιημένων και ασφαλών διατραπεζικών συστημάτων, συνήθως eurobank, alpha και winbank (πειραιώς). Τα στοιχεία της κάρτας ΔΕΝ φτάνουν στον έμπορο για αυτόν ακριβώς το λόγο, να μη μπορεί να κάνει κάποια κίνηση. Αν λοιπόν πλήρωσες με την τιμή που έλεγε δε μπορεί να σε χρεώσει παραπάνω, και αν σου πει μα-μου τότε κάνεις άρνηση στην τράπεζα να πάρεις τα λεφτά σου πίσω, αν αρνηθεί να στα δώσει.
δεν καταλαβα που διαφωνεις.
στό ότι >ο 'κανονας' στα e-shop ειναι οτι σε χρεωνουν λιγο πριν το πακεταρουν για να στο στειλουν
αν το eshop δεν έχει ενεργό σύστημα για έλεγχο stock και να εμποδίζει τον πελάτη να κάνει checkout τότε αυτός κάνει κανονικά το checkout μέσω του συστήματος της τράπεζας, εάν επιλέξει πιστωτική, και ο έμπορος, εάν δεν έχει διαθέσιμο το στοκ εκείνη τη στιγμή, οφείλει να τον ενημερώσει για την καθυστέρηση για να πράξει αναλόγως.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Θελω να αγορασω μια βιντεοκαμερα απο amazon.uk. Η τιμη της ειναι 250 ευρω χαμηλοτερη απο τις τιμες των Ελληνικων καταστηματων στο skroutz.Το 'χω απορία: ποια είναι αυτή η κάμερα;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ο 'κανονας' στα e-shop ειναι οτι σε χρεωνουν λιγο πριν το πακεταρουν για να στο στειλουν
αν το eshop δεν έχει ενεργό σύστημα για έλεγχο stock και να εμποδίζει τον πελάτη να κάνει checkout τότε αυτός κάνει κανονικά το checkout μέσω του συστήματος της τράπεζας, εάν επιλέξει πιστωτική, και ο έμπορος, εάν δεν έχει διαθέσιμο το στοκ εκείνη τη στιγμή, οφείλει να τον ενημερώσει για την καθυστέρηση για να πράξει αναλόγως.
ναι αλλα δεν σε χρεωνουν αμεσως με το που κανεις το checkout,πχ τις προαλλες πηρα 2 πραγματα απο αμαζον και πηραν τα λεφτα απο την καρτα μερικες ωρες μετα οταν τον το στατους της παραγγελιας εγινε 'dispaching soon' ή π.χ προιοντα που τα εχω κανει pre-order που δεν εχουν κυκλοφορησει στην αγορα τα χρεωνομαι οταν διαθεσιμα και οχι οταν κανω την παραγγελια
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Θελω να αγορασω μια βιντεοκαμερα απο amazon.uk. Η τιμη της ειναι 250 ευρω χαμηλοτερη απο τις τιμες των Ελληνικων καταστηματων στο skroutz.
Το 'χω απορία: ποια είναι αυτή η κάμερα;
panasonic sd900. Στο amazon.uk, 705ε και στο skroutz το πρωτο μαγαζι την εχει 920ε και το επομενο 1030ε
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Ποιό καράβι; Τελωνείο από UK δεν υπάρχει.
Eνταξει το καραβι ηταν λαθος
Γενικα σε περιπτωσεις κλοπης του δεματος τι γινεται? Αυτο ρωταω
Είχα παραγγείλει το 2din navi μου για το αυτοκίνητο από αγγλία. Ο αγγλάρας μου το έστειλε με οδικό κούριερ. Πέρασε από γερμανία και ενώ το παρακολουθούσα με το track number είδα ότι είχε κολλήσει εκεί. Τελικά είχε κλαπεί από τους πολιτισμένους γερμανούς. Ο άγγλος μου έστειλε άλλο μιας και ήταν ασφαλισμένο. Μην φοβάσαι, είσαι εξασφαλισμένος.
-
μια μικρή βοήθεια για το paypal.
έχω κανονίσει να πάρω κάτι απο έναν χρήστη σε Γερμανικό φόρουμ. το στέλνει Ελλάδα χωρίς γκρίνια και γενικά φαίνεται εντάξει τύπος. συμφωνήσαμε για πληρωμή μέσω paypal (μου ζητά +4 ευρώ σε σχέση με την τιμή που ζητά) και έχω τα εξής 2 ερωτήματα.1ον. απο τις επιλογές στο site του paypal διαλέγω την:
α.Purchase ή β.Personal2oν.θα μπορώ να κάνω dispute δεδομένου οτι δεν είναι κατάστημα/ebay αν κάτι δεν πάει καλά?
sorry για το noob του θέματος αλλά πρώτη φορά τυχαίνει να το χρησιμοποιήσω για τέτοιου είδους συναλλαγή.
-
2ον: ναι, αν επιλέξεις στο 1ον (α).
-
δε ξέρω αν έχει αλλάξει το σύστημα τώρα, αλλά παλιότερα ήξερα ότι πας στο Purchase goods, βάζεις το email αυτουνού που θες να παραλάβει τα λεφτά και το ποσό και ήταν οκ
-
ευχαριστώ τα μάλα.
-
Όπως είπαν και οι από πάνω. Στο personal δυσκολεύει πολύ η φάση για dispute, να ξέρεις. Επίσης, στο personal αν θυμάμαι καλά τα έξοδα είναι λιγότερα οπότε συνήθως οι scammers σου λένε να επιλέξεις αυτόν τον τρόπο ως πιο οικονομικό για να μην μπορείς να τους κυνηγήσεις τόσο εύκολα μετά.
-
εντύπωση μου έκανε τελευταία η πολύ γρήγορη διαδικασία των ΕΛΤΑ, πιο συγκεκριμένα:
- 24/6 παραγγελία + αποστολή αντικειμένων από Hong Kong (ebay) παραλαβή 4/7
- 30/6 παραγγελία + αποστολή αντικειμένων από Αγγλία (ebay) παραλαβή 5/7 ούτε 3 εργάσιμες δλδ!
δεν μου έχει ξανατύχει τόσο γρήγορη παράδοση
παρήγγειλα κ χθες κάτι από Σιγκαπούρη να δούμε πότε θα ρθει
-
Αποστολή 27/6 από Αγγλία - παράδοση 4/7 (5 εργάσιμες) - τυπικό άψογο Royal Mail.
Aποστολή 27/6 από Χογκ Κογκ - ακόμα αναμένω... συνήθως 2 εβδομάδες κάνει.
Αποστολή 6/6 από Πύργο Ελλάδα seller στο ebay.co.uk - παράδοση 22/6 - αθάνατα ΕΛΤΑ
(από τον έλληνα έχω ξαναψωνίσει, ίδιο χρόνο έκανε, δεν ήταν τυχαίο)Δεν είδα τίποτα διαφορετικό. Αψογοι Αγγλοι, ανυπόφοροι έλληνες.
-
Απο Amazon Αγγλιας προς Ιταλία (Ρωμη) παραγγελία 1/7 (Παρασκευή απόγευμα) , παράδοση Τριτη 5/7 πρωι (με προλαβε ο deliveras λιγο πριν φύγω)
non che male ...
Να δουμε η επόμενη ... (Εχω ένα άγχος , τους Ιταλούς τους φοβάμαι περισσοτερο απο τα Ελληνικά ΕΛΤΑ..)
Το καλυτερο μου στην Ελλάδα ειναι 4 εργάσιμες (κλασσικος τυπικός Αγγλάρας πωλητής ebay) , & 5 εργάσιμες (απο technikdirekt.de) και το χειρότερο ** 65 **(!) ημερες απο Χονγκ Κονγκ..
Προφανως το δέμα ειχε παει στα νησια Γκαλαπάγκος, γυρισε πισω στον αποστολέα , εγώ εν το μεταξύ είχα κάνει dispute, πηρα τα λεφτα μου πισω και μετα ηρθε και το πακέτο
-
12 ημερολογιακές μερες και ακομα περιμένω δεμα απο Αγγλια με royal mail. Να ανησυχώ?
-
Ο χρήστης swiftakias_ έγραψε:
12 ημερολογιακές μερες και ακομα περιμένω δεμα απο Αγγλια με royal mail. Να ανησυχώ?Οχι.. Μπορει να συμβει, συνηθως ο κανονας ειναι 5-10 εργάσιμες απο Ευρώπη
Απλό ή συστημένο ; -
Ο χρήστης babakos έγραψε:
12 ημερολογιακές μερες και ακομα περιμένω δεμα απο Αγγλια με royal mail. Να ανησυχώ?
Οχι.. Μπορει να συμβει, συνηθως ο κανονας ειναι 5-10 εργάσιμες απο Ευρώπη
Απλό ή συστημένο ;Απλο φανταζομαι αφου δεν μου εχει δωσει tracking no.
-
συνήθως τόσο κάνουν εντός ΕΕ. εγώ ανέφερα τα παραπάνω επειδή μου έκαναν εντύπωση το πόσο γρήγορα ήρθαν
-
+1 στους ανυπόφορους Έλληνες:
UPS: Παραλαμβάνει το δέμα 29/06 απόγευμα (USA)
01/07 (Παρασκευή) είχε φτάσει Ελ.Βελ και με πήραν τηλέφωνο να στείλω με φαξ την εξουσιοδότηση για τον εκτελωνισμό, ο οποίος έγινε τη Δευτέρα 04/07. 05/07 παραδόθηκε στην Γενική Ταχυδρομική, η οποία θα μου το φέρει.. αύριο..
Όσες εργάσιμες χρειάστηκε για να κάνει το μισό γύρο της γης ΚΑΙ να περάσει την ελληνική γραφειοκρατεία, τόσο θέλουν για να το περάσουν μια θάλασσα -
Mόνο 3 prepaid υπάρχουν? (Πειραιώς,Κύπρου,Εurobank)
http://www.moneyexpert.gr/gr/Χ�% ... %B5%CF%82/
Tο paypal δέχεται κανονικά prepaid κάρτες?
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)