-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Το τελευταίο άλμπουν του jARRE ποιό ήταν?
Δεν ξερω.
Δεν ειμαι λατρης της μουσικης που αναπαραγεται σχεδον αποκλειστικα απο μηχανηματα.
Βεβαια θα μπορουσα να το googlαρω.Αυτο τι σχεση εχει τωρα?
-
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Το τελευταίο άλμπουν του jARRE ποιό ήταν?
Δεν ξερω.
Δεν ειμαι λατρης της μουσικης που αναπαραγεται σχεδον αποκλειστικα απο μηχανηματα.
Βεβαια θα μπορουσα να το googlαρω.Αυτο τι σχεση εχει τωρα?
Ολη η μουσική αναπαράγετε απο μηχανήματα,είτε είναι συνθ είτε ηλεκτρική κιθάρα είτε......όμποε
googlάρισέ το και πέ με
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
:offtopicviii:μετακόμισέ μας στα μουσικά
Ασε που τώρα την κάνω για έξω.....αυριο πάλι -
Μας πιασανε.
Μακη, αν θες περαιτερω συζητηση, ανοιξε θεμα. Ευκαιρια να μου εξηγησεις τι σημαινει κουλτουρα και πολιτισμος, γιατι απ'οσο ξερω σαν λεξεις παρουσιαζουν εντονο προβλημα ορισμου.
Σχετικα με τη μουσικη: δε μ'αρεσει η μουσικη που εξαρταται 100% απο ηλεκτρονικα μηχανηματα και δεν μπορει να αναπαραχθει χωρις ρευμα. Η κιθαρα ειναι μηχανισμος και οχι μηχανημα.
Τι λεγαμε για τα supermarket?
-
Εφοσον το θεμα μας ειναι 'Σουπερμαρκετ', αρα το κυριο αντικειμενο αφορα , συνιστω ηρεμια, μη μας σταθει και η μπουκια στο λαιμο!!!
Καθε συμφορουμιτης εχει και τη δικη του αποψη, βλεποντας το θεμα απο διαφορετικη οπτικη γωνια, πχ; την οικονομικη, τη διατροφικη, μεχρι και υπο το πρισμα της 'παγκοσμιοποιησης' . Ομως την αποψη ενος εκαστου δυσκολα την αλλαζεις, οποτε τυχον αντεγκλησεις ειναι μαλλον ασκοπες.... -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
οποτε τυχον αντεγκλησεις ειναι μαλλον ασκοπες....έχουν πλάκα
-
Περί Βελγίου:
δεν είναι χώρα σαν τις άλλες ευρωπαϊκές, δεν έχει συγκεκριμένο λαό, δεν έχει συμπαγή κοινωνικό ιστό, δεν έχει εθνική ομοψυχία
εξ αυτών προκύπτει ο σταρχιδισμός για τους γύρω, γι' αυτό αλληλοταΐζονται με φαρμάκια και ψάχνουν οι μισοί να βρουν φόρμουλα για να σουτάρουν τους άλλους μισούς (και τούμπαλιν)
α, έχει ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό 'ξένων' που διαμένουν μόνιμα (ή μακροχρόνια έστω) στη χώρα
Νομίζω ότι με σχετικά ήπια προσπάθεια θα τους φτάσουμε εντός 10 ετών, βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο (προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση).
-
'Belgium: A country invented so that Britain and Germany have somewhere to settle their differences.'
J. Clarkson. -
γιατι δεν ανοιγετε ενα θεμα 'θαψτε μια χωρα καθε βδομαδα!'
-
:ninja:
Μας πιασανε.Μακη, αν θες περαιτερω συζητηση, ανοιξε θεμα. Ευκαιρια να μου εξηγησεις τι σημαινει κουλτουρα και πολιτισμος, γιατι απ'οσο ξερω σαν λεξεις παρουσιαζουν εντονο προβλημα ορισμου.
Σχετικα με τη μουσικη: δε μ'αρεσει η μουσικη που εξαρταται 100% απο ηλεκτρονικα μηχανηματα και δεν μπορει να αναπαραχθει χωρις ρευμα. Η κιθαρα ειναι μηχανισμος και οχι μηχανημα.
Τι λεγαμε για τα supermarket?
Αυριο,πρέπει να φύγω να ρίξω και κάτι χριστοπαναγίες το μωρό μου......θα στο αναλύσω καλύτερα να κάνουμε κουβέντα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ααα, μην τυχόν και ξεχάσετε για μήνες βιοδιασπώμενη σακούλα στο αυτοκίνητο, τον ήπιατε. Θα μαζεύετε εκατοντάδες κομμάτια κομφετί. Αν μάλιστα φυσάει.....
α και λέω εγώ τι έπαθαν ξαφνικά...
-
Δεν έχει να κάνει άμεσα με υπεραγορές ...εεε... supermarkets το παρακάτω, αλλά σχετίζεται με την 'επέλαση' των μεγάλων:
Εμπορικό κέντρο προκαλεί διαμάχη στο Ηράκλειο Κρήτης
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010, 20:15Μείζον πολιτικό θέμα έχει προκληθεί στο Ηράκλειο Κρήτης από την σχεδιαζόμενη ανέγερση εμπορικού κέντρου έκτασης 80.000 τμ και 145 καταστημάτων στα περίχωρα της πόλης. Η έκταση του εμπορικού κέντρου χαρακτηρίζεται από τον τοπικό Τύπο, ως «τερατώδης» αφού θεωρείται δυσανάλογη με τον πληθυσμό της πόλης.
Οι επικριτές του έργου τονίζουν ότι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, μίας πόλης με 25 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό από το Ηράκλειο έχει έκταση μόνο 58.500τμ.
«Σε μία πόλη που μαστίζεται από την οικονομική κρίση η οποία προκαλεί αλλεπάλληλες αυτοκτονίες επιχειρηματιών, μία τέτοια κατασκευή θα προκαλέσει οικονομική καταστροφή», τονίζει στη zougla.gr αναγνώστης που κατήγγειλε το γεγονός. «Θα επωφεληθούν μόνο ελάχιστοι επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο εμπορικό κέντρο» συνεχίζει ο καταγγέλλων, τονίζοντας ότι στο παρελθόν έχει απορριφτεί εμπορικό κέντρο πολύ μικρότερης έκτασης από το συγκεκριμένο.
Οι υποστηρικτές του έργου υποστηρίζουν ότι το εμπορικό κέντρο θα τονώσει την οικονομία της περιοχής.
Η προέγκριση του σχεδίου προκάλεσε την ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή της ΝΔ Μανόλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος υπαινίσσεται «επιλεκτικές» αδειοδοτήσεις πολυκατάστημάτων, αλλά και συζήτηση στη ΝΕ του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίαση με συμμετοχή βουλευτών, στελεχών της τοπικής Αυτοδιοίκησης και του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου.
-
Ανέκδοτο από την εποχή που αποκαλύφθηκε το τάισμα πουλερικών στο Βέλγιο με υποπροϊόντα με διοξίνες, συμπεριλαμβανομένων καμμένων λιπαντικών:
'-Κάθε πότε ταϊζουν οι Βέλγοι τα κοτόπουλά τους;
-Κάθε 10.000 χιλιόμετρα'Πέραν της συναισθηματικής αγανάκτησης και των όσων λέμε για πλάκα και εκτόνωση, και πέραν της σκανδαλώδους καπιταλιστικής μονοπωλιακής συγκέντρωσης κεφαλαίου και υπηρεσιών στο Βέλγιο, είναι γεγονός ότι για την κακοδαιμονία της 'μη-χώρας' αυτής, ευθύνεται η μη ύπαρξη εθνικής συνείδησης, αφού το κράτος αυτό είναι τεχνητό δημιούργημα των Άγγλων, το 1830.
Δεν υπάρχει 'εμείς' στο Βέλγιο, αλλά μία ανέαη γραφειοκρατική αντιπαράθεση μεταξύ 2 αλληλοϋποβλεπόμενων εθνοτήτων, των Φλαμανδών (υπο-Ολλανδών) και των Βαλλόνων (Γάλλων του ασχίστου είδους). Αμφότεροι έχουν αντιστοίχως όλα τα εθνικά ελλαττώματα των Γάλλων και των Ολλανδών, χωρίς κανένα εθνικό προτέρημα, αντιστοίχως.
Όλοι λένε ότι η διαφορά του Βελγίου από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι η επαρκής κοινωνική ασφάλιση, που επέτρεψε τη μη αιματοχυσία.
Για όποιον έχει δοκιμάσει ψητά cevapcici από τη Βοσνία, ο συλλογισμός αυτός είναι ανεπαρκής. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Πέραν της συναισθηματικής αγανάκτησης και των όσων λέμε για πλάκα και εκτόνωση, και πέραν της σκανδαλώδους καπιταλιστικής μονοπωλιακής συγκέντρωσης κεφαλαίου και υπηρεσιών στο Βέλγιο, είναι γεγονός ότι για την κακοδαιμονία της 'μη-χώρας' αυτής, ευθύνεται η μη ύπαρξη εθνικής συνείδησης, αφού το κράτος αυτό είναι τεχνητό δημιούργημα των Άγγλων, το 1830.
Μπορείς να το δεις και ανάποδα
Το πρόβλημα είναι ότι ΕΧΟΥΝ εθνική συνείδηση και οι μεν και οι δε. Αν δεν είχαν, θα έβαζαν το ξερό τους να σκεφτεί ότι ζουν όλοι στη ίδια, οργανωμένη κοινωνία και δεν έχει νόημα να της γαμάνε τα πρέκια (όπως περιγράφετε τουλάχιστον). -
Άσχετη ερώτηση. Γνωρίζει κάποιος τι επιταχύνει τη διάσπαση μιας βιοδιασπώμενης σακούλας? Έχω κάποιες σακούλες που είναι δεν είναι 3-4 μήνων και άρχισαν να γίνονται ήδη κομφετί και κάποιες άλλες που είναι 8-9 μηνών και είναι μια χαρά. Η ενδεχόμενη υγρασία είναι ο πρώτος παράγοντας ή κάτι άλλο? Το φως ή η έλλειψη του παίζει ενδεχομένως κάποιο ρόλο?
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Άσχετη ερώτηση. Γνωρίζει κάποιος τι επιταχύνει τη διάσπαση μιας βιοδιασπώμενης σακούλας? Έχω κάποιες σακούλες που είναι δεν είναι 3-4 μήνων και άρχισαν να γίνονται ήδη κομφετί και κάποιες άλλες που είναι 8-9 μηνών και είναι μια χαρά. Η ενδεχόμενη υγρασία είναι ο πρώτος παράγοντας ή κάτι άλλο? Το φως ή η έλλειψη του παίζει ενδεχομένως κάποιο ρόλο?Yποπτεύομαι οτι γενικα ειναι ευαίσθητες στα παντα,στο φως,στην θερμοτητα,στην υγρασια.
-
Οργανική ύλη είναι οπότε το φώς κ το οξυγόνο το διασπά. Τώρα, αν το θάψεις θα έρθουν οι Ρομπέν της Greenpeace να τα βάλουν μαζί σου.
Πέρα βέβαια από το πλαστικό από πετρέλαιο, παράγεται πλαστικό από καλαμπόκι ( βιομάζα ) κ από πατάτα. Νομίζω στην Ελλάδα τα Βιοκαταστήματα έχουν τις τελευταίες.
-
μπορουν να διασπαστουν απο βακτηρια και μυκητες που βρισκονται στο νερο και απο διοξειδιο του ανθρακα. Σε 6 βδομαδες δεν υπαρχει τιποτα. -
Απο πλαστικο που κατασκευαζεται απο αμυλο καλαμποκιου. Αρκετα βιοδιασπωμενα κατασκευαζονται και απο πετρελαιο, αλλα εφοσον τα διαχειριστουμε σωστα (οχι ταφη) μπορουν να διασπαστουν απο βακτηρια και μυκητες που βρισκονται στο νερο και απο διοξειδιο του ανθρακα. Σε 6 βδομαδες δεν υπαρχει τιποτα.
Απο την αλλη, οι χαρτοσακκουλες για να 'ανακυκλωθουν' (οπως και το χαρτι, το γυαλι κτλ) επιβαρυνουν περισσοτερο το περιβαλλον.
Οι σακκούλες των Σ/Μ δεν παράγονται από άμυλο. Παράγωγο πετρελαίου συνυπάρχει με πρόσθετο που στη συνέχεια διασπάται σε 2 φάσεις. Πρώτα με οξυγόνο κ φώς διασπώνται σε μικρότερα κομμάτια κ στη συνέχεια παρουσία νερού διασπώνται από μικροοργανισμούς.
Αυτό θέλει κάτι περισσότερο από 2-3 χρόνια.Οι 6 βδομάδες που αναφέρεις απο όσο ξέρω αφορά στην οδηγία ΕΝ 13432 για την κομποστοποίηση του προϊόντος.
Η επιβάρυνση της ανακύκλωσης της χάρτινης σακκούλας ίσως δεν είναι δεδομένη μιας κ για να παραχθεί το χαρτί θέλει τη μισή ποσότητα πετρελαίου.
Σούπερμαρκετ