-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
τα γυαλινα μπουκαλια ειναι πολλων χρησεων οποτε μια χαρα, η σε δικο σου γυαλινο... ειναι ομορφη ιδεα αρκει να εχεις γαλακτοπαραγωγη κοντα στο σημειο συγκεντρωσης οποτε δεν χανεις χρονο και χρημα + φρεσκο προιον.. win -win ενα πραγμα.Δεν νομίζω ότι έρχεται κατευθείαν απο την αγελάδα το γάλα.Πρέπει να παστεριωθεί (συν ότι άλλο ) πριν βγει στην κατανάλωση .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
τα γυαλινα μπουκαλια ειναι πολλων χρησεων οποτε μια χαρα, η σε δικο σου γυαλινο... ειναι ομορφη ιδεα αρκει να εχεις γαλακτοπαραγωγη κοντα στο σημειο συγκεντρωσης οποτε δεν χανεις χρονο και χρημα + φρεσκο προιον.. win -win ενα πραγμα.
Δεν νομίζω ότι έρχεται κατευθείαν απο την αγελάδα το γάλα.Πρέπει να παστεριωθεί (συν ότι άλλο ) πριν βγει στην κατανάλωση .
+1000
A. -
στα νιατα μου, περνουσε ξημερωματα ο γαλατας με το γκιούμι και το βραζαμε πριν την καταναλωση....(παστεριωση...)
σε σχεση με τον τροπο που πωλειται, η τιμη ειναι υψηλη...τη στιγμη που τα σουπερ (τριτο χερι) το διαθετουν σε παραπλησια τιμη...
-
50λ+ πανω δεν ειναι παραπλησια τιμη.....
-
μα μην λεμε αυτονοητα μαζευουν το γαλα στην εγκατασταση βασης-παστεριωσης κ.λ.π. μεχρι το μεσημερι και βγαινουν να γεμισουν τα μηχανηματα διανομης αυθημερον... + αυτο που λεει ο vice246. φυσικα μολις το επεαιρνες απο τον γαλατα το εβραζες για να το πιεις... δεκαετια του 50 αυτα.. πριν βγει η ΕΒΓΑ στη Αθηνα τουλαχιστον.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
50λ+ πανω δεν ειναι παραπλησια τιμη.....τους τελευταιους μηνες παιρνω καθημερινα σχεδον, ΣΕΡΓΑΛ κατω απο 1 € το λιτρο...
και το προτιμω οχι λογω τιμης αλλα προϊοντος...
υπαρχει βεβαια και το Δελτα μικρες φαρμες στο 1,5 € , αλλα δεν καταλαβα καποια διαφορα στην υφη και τη γευση....
η Μεβγαλ λχ περσυ ειχε για μεγαλο διαστημα το λιτρο στα 90 λεπτα στο ραφι...με την τιμη στα 90 λεπτα ως χυμα απο πρωτο χερι....δεν ειναι ανταγωνιστικη....
εκτος και αν η ποιοτητα δικαιολογει την τιμη αυτη.... -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
στα νιατα μου, περνουσε ξημερωματα ο γαλατας με το γκιούμι και το βραζαμε πριν την καταναλωση....(παστεριωση...)σε σχεση με τον τροπο που πωλειται, η τιμη ειναι υψηλη...τη στιγμη που τα σουπερ (τριτο χερι) το διαθετουν σε παραπλησια τιμη...
Το γάλα βράζει περίπου στους 101oC.
Άρα το βράσιμο δεν είναι παστερίωση.
Το βράσιμο καταστρέφει πολύ μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών συστατικών απ' ότι η παστερίωση.Τώρα, για την τιμή...η μόνη χαμηλότερη τιμή που 'χω δει για φρέσκο γάλα είναι στο Λιντλ, 89 λεπτά, ΓΑΛΠΟ.
Άρα είναι ανταγωνιστική η τιμή, αλλά θα 'πρεπε να 'ναι ακόμα χαμηλότερη καθώς δεν υπάρχουν μεσάζοντες. -
αναφερθηκα σε εποχες προ χουντας....
οποτε το μονο 'μικροβιοκτονο' μεσο ηταν το βρασιμο.... που να εβρισκαν θερμομετρα και χρονομετρα τοτε...
σε σχεση με εκεινο βεβαια τα σημερινα ειναι νερακι σκετο...αλλα λογω συνηθειας, αν εδινα στα παιδια μου απο εκεινο το γαλα, λογω γευσης και οσμης....θα ξερνοβολουσαν..... -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Το γάλα βράζει περίπου στους 101oC.
Άρα το βράσιμο δεν είναι παστερίωση.
Το βράσιμο καταστρέφει πολύ μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών συστατικών απ' ότι η παστερίωση.Σωστα αλλα αναφερομουνα στη δεκαετια 50.. οπου αυτη η δυνατοτητα για προστασια απο τα μικροβια υπηρχε, (στη περιοχη Αγ. Κωνσταντινου κεντρο αθηνας) μετα ηρθε η ΕΒΓΑ με τα γυαλινα μπουκαλια και παστεριωμενο..
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
τα γυαλινα μπουκαλια ειναι πολλων χρησεων οποτε μια χαρα, η σε δικο σου γυαλινο... ειναι ομορφη ιδεα αρκει να εχεις γαλακτοπαραγωγη κοντα στο σημειο συγκεντρωσης οποτε δεν χανεις χρονο και χρημα + φρεσκο προιον.. win -win ενα πραγμα.
Δεν νομίζω ότι έρχεται κατευθείαν απο την αγελάδα το γάλα.Πρέπει να παστεριωθεί (συν ότι άλλο ) πριν βγει στην κατανάλωση .
Δεν βάζεις δηλαδή τη VISA και πιάνεις το βυζί; Δεν είναι η αγελάδα μέσα στο θάλαμο του ΑΤΜ για ανάληψη;
Μόνο μην δοκιμάσει κάποιος να κάνει Κατάθεση εκεί πέρα...
@vice2468
Πού βρίσκεις ΣΕΡΓΑΛ κάτω από ευρώ; Στην καλύτερη 1,06€ έχω πετύχει, πλην των προσφορών καρφούρ που όλα ήταν 0,99€. -
Οπως το βλεπω εγω,το γαλα αυτο φτηνο δεν ειναι,και χανονται δουλειες στην αλυσιδα της οικονομιας.
Το οφελος ειναι οτι οι παραγωγοι παιρνουν περισσοτερα λεφτα. -
Χαλάει την πιάτσα στο καρτέλ...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οπως το βλεπω εγω,το γαλα αυτο φτηνο δεν ειναι,και χανονται δουλειες στην αλυσιδα της οικονομιας.Άμα δεν είναι φτηνό, τότε δεν θα το αγοράσουν και θα κλείσει το 'μαγαζί', οπότε 'δεν θα χάνονται δουλειές'...
Δηλαδή μια δουλειά την κάνουμε με κριτήριο 'μην χάσουν κάποιοι τις δουλειές τους'; Τάιγκερ, μας κούφανες.
-
Iσως και λογω ηλικιας,εχω βαρεθει λιγο αυτο το στυλ με τις προσωπικες επιθεσεις.
Αν σε κουφανα,να πας σε γιατρο να σε ξεκουφανει.Αν παλι η ζημια ειναι μονιμη και δεν γινεται τιποτα πια,πηγαινε στους Ανωνυμους Κουφούς.Ο καθεις εχει καποια επιχειρηματικα κριτηρια για να κανει μια δουλεια,οι επιπτωσεις της δραστηριοτητας του στο κοινωνικο και οικονομικο συνολο ειναι ενα διαφορετικο θεμα,πιστευω οτι αυτο μπορεις να το κατανοησεις καθοτι ειναι γραπτο και αρα δεν εμπίπτει σε θεματα ακοής.
-
Δεν είχα καμιά πρόθεση να σου κάνω προσωπική επίθεση και δε νομίζω να σου έκανα.
Ήθελα να πω ότι το να λαμβάνεις υπόψιν σου σε μια δουλειά τις επιπτώσεις της στους ανταγωνιστές σου...ε πώς να το κάνουμε, είναι, επιεικώς...παράξενο.
Νόμιζα ότι ο ανταγωνισμός είναι βασικό στοιχείο του καπιταλισμού...Με αυτή τη λογική, κι αυτοί που ασχολούνται με αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα, δεν έπρεπε να το κάνουν γιατί 'έκοψαν τη δουλειά κάποιων άλλων'...
Και γενικώς, δεν θα 'πρεπε να ασχολούμαστε με τίποτα για να 'μην χάνουν άλλοι τις δουλειές τους'...
-
Αν μπορουν και τα καρτελ να προσφερουν το ιδιο σερβις στον καταναλωτη μια χαρα θα πεσουν και εκει οι τιμες... αν πιασει ομως αυτο σαν προσφορα υπηρεσιας στο κοσμο τοτε για ολους θα ειναι καλυτερα..
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οπως το βλεπω εγω,το γαλα αυτο φτηνο δεν ειναι,και χανονται δουλειες στην αλυσιδα της οικονομιας.
Το οφελος ειναι οτι οι παραγωγοι παιρνουν περισσοτερα λεφτα.Απο το να πεταχτει καλύτερα δεν είναι;
Οι παραγωγοί αποφάσισαν να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη ιδέα καθώς παρά τα συμβόλαιά τους με δύο γαλακτοκομικές εταιρείες, τα οποία ισχύουν, είχαν πλεόνασμα γάλακτος, οπότε αποφάσισαν να το διαθέσουν στην κατανάλωση με αυτό τον τρόπο.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63898032 -
Μια χαρα κινηση στον εκβιασμο των καρτελ στο θεμα ποσοτητα...δεν την αγοραζετε Ο.Κ. την πουλαμε εμεις.. μονοι μας..σε καλυτερη τιμη...
-
O tiger μάλλον είναι μεσαζον σε γαλακτοβιομηχανιες.. ....
Εμείς στο σπίτι πλέον μόνο ΕΒΟΛ Απίστευτη γεύση -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
O tiger μάλλον είναι μεσαζον σε γαλακτοβιομηχανιες.. ....Μαλλον;Σιγουρα.
Τα βραδια παω και κατουραω στο ΑΤΜ της Λαρισας.
Σούπερμαρκετ