-
Δεν αναφέρει ληγμένα η ανακοίνωση.
-
θεμα διατύπωσης (θα) ειναι
-
Άλλα τα προϊόντα με ημερομηνία λήξης και άλλα με 'ανάλωση κατά προτίμηση πριν από'. Το άρθρο στη δεύτερη κατηγορία αναφέρεται...
-
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Άλλα τα προϊόντα με ημερομηνία λήξης και άλλα με 'ανάλωση κατά προτίμηση πριν από'. Το άρθρο στη δεύτερη κατηγορία αναφέρεται......δε βαριέσαι... στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρώντα...
...και πάντως, πάρα πολύς κόσμος, ψωνίζει όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβύθια... θεωρούν ότι είναι πιο... 'βραστερά') από τις λαϊκές αγορές, που είναι χύμα μέσα σε σακιά ή σε... σκάφες!.. δεν έχω προσέξει να αναγράφεται κάπου ούτε ημερομηνία λήξης, ούτε 'ανάλωση κατά προτίμηση...'. -
Λιγο ασχετο, αλλα τα στρατιωτικα πρατηρια και σουπερμαρκετ γιατι εχουν ποιο φτηνες τιμες?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Λιγο ασχετο, αλλα τα στρατιωτικα πρατηρια και σουπερμαρκετ γιατι εχουν ποιο φτηνες τιμες?για τον πιο απλο λογο......πανε για πολυ μικροτερο κερδος
το μικρο μπουκαλι νερο εχει 10λεπτα και τα οινοπνευματωδη περιπου 1 εως 3ευρω φθηνοτερα για παραδειγμα -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Λιγο ασχετο, αλλα τα στρατιωτικα πρατηρια και σουπερμαρκετ γιατι εχουν ποιο φτηνες τιμες?είναι όπως τα ΚΨΜ.
πόσο έχει η τυρόπιτα ή το νερό σε αυτά και πόσο στα everest έξω?
έχουν μικρό κέρδος.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Λιγο ασχετο, αλλα τα στρατιωτικα πρατηρια και σουπερμαρκετ γιατι εχουν ποιο φτηνες τιμες?Στα περισσότερα είδη, δεν έχουν διαφορές. Ειδικά, συγκρινόμενα με τις μεγάλες αλυσίδες ΣΜ, το 50% των προιόντων έχουν ακόμα και ακριβότερες τιμές, ενώ μόνο στο 20-30% της ποικιλίας των προιόντων θα βρείς διαφορές πρός τα κάτω.
Φτηνά (απο 5-20%) είναι πχ: τα αναψυκτικά-χυμοί (κυρίως λόγω της μεγάλης κατανάλωσης στα ΚΨΜ που προμηθεύονται μέσω πρατηρίων), τα λαχανικά-φρούτα, και τα λάδια αυτοκινήτου (και όμως ναί, σε Shell-BP- ΑRAL, Μobil και 2-3 άλλες μεγάλες μάρκες έως και 20% ) και κάποια καθαριστικά αυτοκινήτου.
Χαρτικά-είδη καθαριότητας σπιτιού ( αλλά 'no name') και κάποια οινοπνευματώδη (όχι όλα) είναι επίσης φτηνά, αλλά αν αναφερθούμε γενικά σε επώνυμα προϊόντα διατροφής κλπ, φτηνότερα απ΄έξω ... τσού! -
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Άλλα τα προϊόντα με ημερομηνία λήξης και άλλα με 'ανάλωση κατά προτίμηση πριν από'. Το άρθρο στη δεύτερη κατηγορία αναφέρεται...Η αναλωση κατα προτιμηση αναφερεται στα ποιοτικα χαρακτηριστικα του προιοντος.Στα ευαλλοιωτα προιοντα και μονο υπαρχει η ημε5ρομηνια ληξης. Μπορει ενα προιον με περασμενη ημερομηνια αναλωσης κατα προτιμηση να μην ειναι επικινδυνο για την υγεια αλλα εχει απωλεσει πολλα απο τα ποιοτικα του χαρακτηριστικα.Γι αυτο το λογο μεχρι σημερα ολα αυτα τα προιοντα με την παρελευση της ημερομηνιας 'αναλωσης κατα προτιμηση' αποσυροντουσαν απο τα ραφια των καταστηματων.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Λιγο ασχετο, αλλα τα στρατιωτικα πρατηρια και σουπερμαρκετ γιατι εχουν ποιο φτηνες τιμες?
Στα περισσότερα είδη, δεν έχουν διαφορές. Ειδικά, συγκρινόμενα με τις μεγάλες αλυσίδες ΣΜ, το 50% των προιόντων έχουν ακόμα και ακριβότερες τιμές, ενώ μόνο στο 20-30% της ποικιλίας των προιόντων θα βρείς διαφορές πρός τα κάτω.
Φτηνά (απο 5-20%) είναι πχ: τα αναψυκτικά-χυμοί (κυρίως λόγω της μεγάλης κατανάλωσης στα ΚΨΜ που προμηθεύονται μέσω πρατηρίων), τα λαχανικά-φρούτα, και τα λάδια αυτοκινήτου (και όμως ναί, σε Shell-BP- ΑRAL, Μobil και 2-3 άλλες μεγάλες μάρκες έως και 20% ) και κάποια καθαριστικά αυτοκινήτου.
Χαρτικά-είδη καθαριότητας σπιτιού ( αλλά 'no name') και κάποια οινοπνευματώδη (όχι όλα) είναι επίσης φτηνά, αλλά αν αναφερθούμε γενικά σε επώνυμα προϊόντα διατροφής κλπ, φτηνότερα απ΄έξω ... τσού!Άσχετη-σχετική ερώτηση: έχουν τα στρατιωτικά πρατήρια έξοδα μισθοδοσίας ή ενοικίου ;
-
Οχι και το πρωσοπικο τους αποτλειται απο αξιωματικους και οπλιτες συνηθως.
-
Ξέρετε αν υπάρχουν σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα όπου να μπαίνεις στο πάρκινγκ (υπαίθριο ή κλειστό) με ειδικά κάρτα;
Και με την ίδια κάρτα να μπορείς να παίρνεις και καρότσι από ειδικά ελεγχόμενο χώρο ώστε να ελέγχεσαι ότι θα το αφήσεις στην έξοδο και με την κάρτα να μπορείς να βγεις από το πάρκινγκ;Κάτι τέτοιες εργασίες ξεκίνησαν σε Carrefour Μαρινόπουλο στην περιοχή μου εδώ και μερικές μέρες.
Κάτι τέτοια μου έλεγαν, γιατί έχει ξεφύγει η κατάσταση με το πολύωρο παρκάρισμα εργαζομένων από δεκάδες παράπλευρες εταιρίες και με το μεγάλο πρόβλημα που έχουν με τις κλοπές καροτσιών από μετανάστες...Έχει γεμίσει η περιοχή με περιπλανώμενα καρότσια Μαρινόπουλου...
-
αυτο μου ετυχε στο lidl στον Περισσο,μπαινεις ελευθερα αλλα για να βγεις πρεπει να παρεις ενα κουπονι απο το ταμιο και φυσικα αφου εχεις ψωνισει
-
η αληθεια ειναι οτι με 50 λεπτα 'αγοραζες' σουπερ καροτσακι που ειναι χρησιμο για παρα πολλες εργασιες!
δυσκολα να βρουν λυση για το προβλημα, η οποια να μην ενοχλει/εξοργιζει τους πελατες -
Στο carrefour στο Βόλο έπαιξε αυτο το σύστημα (σου έδιναν ένα κέρμα στο ταμείο για να ανοιξει η μπάρα εξόδου του parking) πριν κανένα χρόνο, αλλά δε νομίζω να άντεξε πάνω από μήνα.
-
Περιμένω με ενδιαφέρον να δω τι τελικά θα υλοποιήσουν στον Μαρινόπουλο που πάω...
-
Εκει που παω εγω παντως τα καροτσια εχουν σχεδον εξαφανιστει,πολλες κλοπες οχι αστεια.
Επισης ο Σκλαβενιτης της γειτονιας νομιζω δεν εχει καν κερμα στα καροτσια αλλα δεν υποφερει τοσο πολυ... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εκει που παω εγω παντως τα καροτσια εχουν σχεδον εξαφανιστει,πολλες κλοπες οχι αστεια.
Επισης ο Σκλαβενιτης της γειτονιας νομιζω δεν εχει καν κερμα στα καροτσια αλλα δεν υποφερει τοσο πολυ...οντως ο Σκλαβενιτης τα εχειελευθερα τα καροτσια χωρις κερμα,ουτε καρτες ουτε τπτ.Εχει μονιμα υπαλληλο ομως που τα μαζευει οταν τα παρατανε στους γυρω δρομους.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
οντως ο Σκλαβενιτης τα εχειελευθερα τα καροτσια χωρις κερμα,ουτε καρτες ουτε τπτ.Εχει μονιμα υπαλληλο ομως που τα μαζευει οταν τα παρατανε στους γυρω δρομους.Ναι έχει van που κάνει γύρους και τα μαζεύει.... Το οποίο είναι τεράστια σπατάλη βενζίνης, χρόνου και εξόδων κατά την προσωπική μου άποψη.
Δηλαδή ο πελάτης που θέλει να πηγαίνει με τα πόδια στο σούπερ μάρκετ, τσιγγουνεύεται να πάρει ένα απλό καρότσι που σέρνεται, με όχι περισσότερα από 15 ευρώ; π.χ. http://www.amazon.co.uk/Shopping-Trolle ... B0088HYV84
αυτο μου ετυχε στο lidl στον Περισσο,μπαινεις ελευθερα αλλα για να βγεις πρεπει να παρεις ενα κουπονι απο το ταμιο και φυσικα αφου εχεις ψωνισει
Γιατί το θυμωμένο smiley; Δικαίωμά τους και καλά κάνουν κιόλας.
Και το Lidl στη Θηβών στον Κορυδαλλό είχε τέτοιο σύστημα, το οποίο το κατήργησαν κι αυτοί πλέον - δεν έχουν πια πρόβλημα με... 'παρείσακτους'.
Σούπερμαρκετ