-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εγω εχω δει πολλες φορες στιγμιαιες τιμες γυρω στα 70-80, αλλα δεν ειναι πραγματατικες προφανως. Με 1η και αποτομο ξεκινημα μιλαω.Με τερμα γκαζι και 5η κοντα στον κοφτη δειχνει περιπου 18-22.
Ωραια, καλα που εγραψες γιατι ενοιωθα τυψεις τις προαλλες που εφαγα 1 ντεποζιτο απο Αθηνα ως Λαμια! (ειναι κ μικρο το ρημαδι, μολις 40λ) Αληθεια, με τι ταχυτητα μετρανε οι κατασκευαστες την καταναλωση εκτος πολης; Γιατι κ γω καιω σαφως περισσοτερη βενζινη στην εθνικη απ'οτι στο αστικο δικτυο γενικα..
-
Παλιότερα, οι (περίφημες..) μετρήσεις κατά τις νόρμες της Ε.Ε. περιελάμβαναν την κατανάλωση/100 χλμ. με σταθερό γκάζι στα 90 και 120 km/h (αν θυμάμαι καλά) και μάλλον την τελευταία σχέση στο κιβώτιο, ενώ τώρα μετράνε εντός πόλης, εκτός αυτής και μια μέση κατανάλωση. Εγώ θεωρώ ως πλέον κοντά στην πραγματικότητα την μέση κατανάλωση, που αφορά την πόλη στις παραπάνω μετρήσεις. Τώρα, αν έχεις 'βαρύ' πόδι (ή και κινητήρα με turbo ή άπειρα κυβικά ή μεγάλο βάρος κλπ.) τότε μάλλον οι διαφορές προς τα πάνω είναι αναμενόμενες...
Πώς μετράτε την κατανάλωση του αυτοκινήτου σας;