-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Κάποιος με έκλεβε και χρησιμοποιόσε συγχρόνως και μία εφημερίδα για να με αποπροσανατολίζει
Αυτό ακριβώς είναι ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
- Δε γνωρίζεις την υπόθεση κι όμως βρήκες ηθικούς αυτουργούς, έκανες δικαστήριο και τους καταδίκασες όλους.
- Δίκασες ως πολίτης (ενώ δεν είσαι αρμόδιος), και το αρμόδιο δικαστήριο αν βγάλει άλλο συμπέρασμα (που είναι αρμόδιο), θα είναι δεδομένα 'διαπλεκόμενο' εφόσον εσύ έχεις βγάλει απόφαση (1).
- Όλα αυτά προκύπτουν από ένα 'ρεπορτάζ' (το οποίο ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοιο, αφού χάσκει τόσο από δημοσιογραφικής όσο και δεοντολογικής πλευράς).
Έτσι, ο Μάκης (και κάθε Μάκης) γίνεται δικαστής, εσύ (και κάθε εσύ) ένορκος, και το 'θύμα' του ρεπορτάζ, όχι μόνο δεν έχει το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά είναι εκ των προτέρων ένοχος κι ακόμη κι αν αποδείξει την αθωότητά του (δεν είναι καν υποχρεωμένο, αφού είναι κατά ΤΕΚΜΗΡΙΟΝ αθώο), πάλι στα μάτια του κοινού ΕΝΟΧΟ θα είναι.
Αν αυτό δεν είναι φασισμός, τότε δεν ξέρω τι είναι...
Με αυτά και άλλα περί φασισμού και έλλειψης δημοκρατίας φτάσαμε εδώ που είμαστε. Με όλα αυτά το αποτέλεσμα είναι όλοι να λένε ότι στην ελλάδα κάποιοι κλέβουν τα λεφτά του δημοσίου και να μιλάνε για μίζες και όμως εδώ και 50 χρόνια να μην έχει καταδικαστεί κανένας. Και αν θέλουμε να αλλάξει αυτό πρέπει να ληφθούν μέτρα και να μην αναλώνονται όλοι στην ανάλυση αν είμαστε αρκετά δημοκρατικοί ή όχι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι νομίζουμε ότι είμαστε εμείς οι έλληνες, μας έχει φάει η στενοχώρια αν η χώρα είναι η πιο 'ελεύθερη' σε όλο τον κόσμο. Προτιμούμε να πληρώνουμε για μια ζωή και να είμαστε οι τελευταίοι συνέχεια από το να χαρακτηριστούμε ότι τάχα δεν σεβόμαστε τις ελευθερίες του ανθρώπου. Και στο κάτω κάτω νομίζουμε ότι είμαστε ελεύθεροι, αυτοί που τσιμπούν τα λεφτά του κόσμου έχουν τόσο χρήμα που καταστέλουν οποιαδήποτε αντίθετη φωνή. Και μην μου όχι γιατί όποιος τολμάει ας βγει να πει ότι είναι εναντίον ενός πολιτικού που φημίζεται για τα λεφτά που χάθηκαν επί υπουργίας του (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε) να δούμε πόσες μηνύσεις θα εισπράξει και αν μπορεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά με τόσα δικαστήρια.
Με καλύπτει απόλυτα το κείμενο σου.Με την άδεια σου το προσυπογράφω.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Αυτά είναι τα τεκμήρια ενοχής;;;;;;!!!!!!!!!!Tekmirio enoxis de me noiazei an einai. Apo tin alli me auto mporw na katalabw me poio apotero skopo arthografei i (ipotithetai sobari k egkriti) efimerida. Kai autos o skopos de mou aresei katholou, gia tin akribeia de mou aresei toso pou auti i efimerida de tha parei oute ena cent apo emena san anagnwsti.
A k episis otan akouw gia ton 'thaumasio' kirio Fintalidi tha mou erxetai anagoula, opws akribws mou erxetai anagoula gia ena swro allous tetoious 'thaumasious'.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ως απάντηση, δες την υπογραφή μου.
**
Είμαι αμετανόητος αριστερός (γι' αυτό δε θα δούμε ποτέ εξουσία), τι να κάνουμε;**Πέτρο.Στήν Γαλλία υπάρχουν αποδεδειγμένα ψηφοφόροι του ΚΚΓ που ψηφίζουν τον Λεπέν για πρόεδρο γιατί νοιώθουν ανασφαλείς!
Θέλω να πω ότι ο καθενας κρίνει σύμφωνα με τα προσωπικά κριτήρια.
Δεν ξέρω αν έχεις παιδιά (εγώ δεν έχω) αλλά πες μου ποιος αριστερός με παιδιά θα έβαζε την ασφάλεια τον παιδιών του πιο κάτω από τις ιδέες του για ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα; -
Ο Τριανταφυλλοπουλος απλα ο ανθρωπος την εχει 'ψωνησει'
Την στυνει σε ολους τους ξεφτιλιζει και δεν δινει λογαριασμο σε κανενα....
Μαζευει και μερικους μαιντανους στις εκπομπες του που δεν τολμουν να βγαλουν λαλια αν διαφωνουν με αυτα που λεει ο αρχηγος... και ολα ομορφα και ωραια.
Και μολις τελειωση το τηλεδικιο του , θα φυγει με το καγιεν του, και ολοι ζησαν καλα με τις 'αποκαλυψεις' του και αυτος καλυτερα.
Ζητω η Ελληνικη Δημοκρατια που πλεον εχει γινει ΑΣΥΔΟΣΙΑ.
-
Συμφωνώ με Greo
Απορίας Άξιο
Όλοι αυτοί οι τηλε-ένορκοι-γλάστρες που συνωστίζονται στις εκπομπές και κραυγάζουν κατά των κλεφτών που έχουν κατασπαταλήσει το δημόσιο χρήμα και μένουν ατιμώρητοι……έχετε αναλογιστεί ποτέ γιατί φωνάζουν και εκνευρίζονται ;
Νοιάζονται για αυτόν τον τόπο και για τον απλό πολίτη ,
ή γιατί οι ίδιοι δεν είχαν την ‘τύχη’ (και τις κατάλληλες διασυνδέσεις ) με το μέρος τους και δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βάλουν χέρι στην δημόσια περιουσία και εκνευρίζονται με τον κάθε π.χ. πρώην –άχρηστο-τεμπέλη-κομματόσκυλο και νυν πετυχημένο επιχειρηματία (από το πουθενά) γείτονα τους ; -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Ως απάντηση, δες την υπογραφή μου.
**
Είμαι αμετανόητος αριστερός (γι' αυτό δε θα δούμε ποτέ εξουσία), τι να κάνουμε;**Πέτρο.Στήν Γαλλία υπάρχουν αποδεδειγμένα ψηφοφόροι του ΚΚΓ που ψηφίζουν τον Λεπέν για πρόεδρο γιατί νοιώθουν ανασφαλείς!
Θέλω να πω ότι ο καθενας κρίνει σύμφωνα με τα προσωπικά κριτήρια.
Δεν ξέρω αν έχεις παιδιά (εγώ δεν έχω) αλλά πες μου ποιος αριστερός με παιδιά θα έβαζε την ασφάλεια τον παιδιών του πιο κάτω από τις ιδέες του για ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα;Φίλε μου, παρόλο που καταλαβαίνω τι εννοείς, πίστεψέ με σε επίπεδο κοινωνιολογικό ή κοσμοθεωρίας αν θες, κανένας -πραγματικός- αριστερός δε θα σκεφτόταν με δύο μέτρα και δύο σταθμά (αριστερός για τους άλλους, αλλά παρτάκιας για μένα και το σόι μου). Από εκεί και πέρα κατά πόσο θα πάρω -προσωπικά- το χασαπομάχαιρο για να σώσω το παιδί μου είναι άλλο θέμα. Έταιρον, εκάταιρον.
Π.χ. ακόμη κι αν σκότωναν τη μάνα μου ή το παιδί μου, προσωπικά πιθανότατα αν μπορούσα πιθανόν και να σκότωνα το δολοφόνο, αλλά δε θα απαιτούσα ποτέ από το δικαστήριο τη θανατική καταδίκη.
-
Ο χρήστης lanick73 έγραψε:
Όλοι αυτοί οι τηλε-ένορκοι-γλάστρες που συνωστίζονται στις εκπομπές και κραυγάζουν κατά των κλεφτών που έχουν κατασπαταλήσει το δημόσιο χρήμα και μένουν ατιμώρητοι……έχετε αναλογιστεί ποτέ γιατί φωνάζουν και εκνευρίζονται ;Gia ti dimosiotita. Omws ti simasia exei auto? File mou meine sto sokolataki k oxi sto peritiligma.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Όλοι αυτοί οι τηλε-ένορκοι-γλάστρες που συνωστίζονται στις εκπομπές και κραυγάζουν κατά των κλεφτών που έχουν κατασπαταλήσει το δημόσιο χρήμα και μένουν ατιμώρητοι……έχετε αναλογιστεί ποτέ γιατί φωνάζουν και εκνευρίζονται ;
Gia ti dimosiotita. Omws ti simasia exei auto? File mou meine sto sokolataki k oxi sto peritiligma.
Φίλε Go_For_Pole,
αυτό είναι το σοκολατάκι:*........ή γιατί οι ίδιοι δεν είχαν την ‘τύχη’ (και τις κατάλληλες διασυνδέσεις ) με το μέρος τους και δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βάλουν χέρι στην δημόσια περιουσία και εκνευρίζονται με τον κάθε π.χ. πρώην –άχρηστο-τεμπέλη-κομματόσκυλο και νυν πετυχημένο επιχειρηματία (από το πουθενά) γείτονα τους ; *
Γιατί οι περισσότεροι νοιάζονται για μια αρπαχτή
-
Auto pou lew einai oti de me noiazoun oi asteioi pou pan sto panel, oso de me noiazei to kata poso einai ithikos autos pou apokaliptei. Me noiazei omws i apodeiksei oti enas dimosiografos/efimerida/politikos/otidipote ekane kati paranomo i anithiko.
Poso mallon otan sti sigkekrimeni periptwsi i sigkekrimeni efimerida k o dieuthintis tis itan polemios - ipotithete - tis diaplokis.
Poso mallon otan auti i kota pou exei gia sizigo exei kseperasei kathe orio proklitikis, neoploutistikis simperiforas. K tetoies kotes (k antistoixa kokores) exw (k fantazomai) exeis sinantisei ena swro.
-
Ανεξάρτητα από τον τρόπο, ο Τριανταφυλλόπουλος μας ανοίγει τα μάτια!!!
Με ιδιοτελείς σκοπούς; Ναι!
Με υπερβολές; Ναι!
Με αλαζονεία; Ναι!
Επιλεκτικά; Ναι!Μας τα ανοίγει όμως! Και δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, εμένα ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ με ενδιαφέρει να είμαι (τουλάχιστον) υποψιασμένος!
-
Παλι λαθος! Το πραγματικο σοκολατακι ειναι:
Αυτος που κλεβει, γιατι κλεβει; Αν τον χωσουν μεσα και βαλουν στη θεση του καποιον αλλο, αυτος ο αλλος θα κλεβει; Και γιατι εξ'αρχης εβαλαν αυτον που κλεβει και οχι αυτον που δε θα εκλεβε; Και γιατι πρεπει να γινει φασαρια στα καναλια ενω οι πολιτικοι προϊσταμενοι που εχουν ιδία αποψη και δε χρειαζονται χειροπιαστες αποδειξεις για να αλλαξουν εναν κλεφτη δεν το κανουν; -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Συμφωνω σε πολυ μεγαλο βαθμο lanick. Βασικα τα κινητρα του Μακη ειναι ακομη ταπεινοτερα. Ο κυριος ρολος του εδω και 3 χρονια τουλαχιστον ειναι να ειναι προσωπικο φερεφωνο του πρωθυπουργου και ασκει πολιτικη αντ'αυτου. Και το κανει με υπουλο τροπο. Χρησιμοποιοντας στυλ, φρασεολογια και ηθικη 'αριστερας' στην ουσια προωθει πληρως τις αρχες της λαϊκης δεξιας.Τρεις ειναι οι βασικες διαφορες ενος αριστερο με εναν δεξιο:
- Ο αριστερος πιστευει οτι οι καταστασεις παραγουν τα προσωπα, ενω ο Μακης στις εκπομπες του πρεσβευει ακριβως το αντιθετο, που ειναι κλασσικη θεση της λαϊκης δεξιας (να κυβερνησουν οι αξιοι χωρις ιδεοληψιες επαναλαμβανει ο ανηψιος).
- Ο αριστερος πιστευει οτι ατομικες και συνταγματικες ελευθεριες ειναι πανω απο οποιοδηποτε δημοσιο συμφερον κλπ.
- Ο αριστερος σεβεται τον καθε πολιτη και τον κρινει για οτι κανει και οχι για οτι ειναι. Για παραδειγμα τον Φυντανιδη τον κρινει για κατι που ειναι (συζυγος της γυναικας του) και οχι για κατι που εχει κανει ο ιδιος.
Επισης μονιμως περναει την εικονα ενος αθωου πρωθυπουργου που ειναι κλεισμενος σε καποιο γραφειο και το μονο που κανει ειναι να εκπλησσεται για οτι κανουν καποια στελεχη του. Τα οποια στελεχη μαλλον κερδισαν τη θεση στο ΛΟΤΤΟ. Και μια που μιλαμε για ΛΟΤΤΟ γιατι δεν 'εψαξε' περισσοτερο την υποθεση της απευθειας αναθεσης της μηχανογραφησης του ΟΠΑΠ στον γιο της πρωην αντιπρυτανισσας του ΑΠΘ, η οποια τυγχανει να ειναι η καθηγητρια ιατρικης-μαγισσα Κιρκη που μεταμορφωνει τις νηπιαγωγους σε γιατρους;
Και ενα τελευταιο ερωτημα γιατι εχω μονιμως την απορια: Ποιο ειναι το σκαφος Celestina; Το 10μετρο φουσκωτο-σφηνα με το οποιο κανει διακοπες ο κυριος Τριανταφυλλοπουλος γιατι δεν εχει αριθμο νηολογιου δικο του, αλλα γραφει tender to Celestina; Επειδη ως σκαφατος τον εχω πετυχει 2-3 φορες εχω αυτην την απορια ;).
Όπως ακριβώς δίνει σήμερα άσυλο στον Καραμανλή, έτσι ακριβώς έδινε χτες άσυλο στον Σημίτη.
Και τις δυο φορές κακώς κατά την άποψή μου.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Όπως ακριβώς δίνει σήμερα άσυλο στον Καραμανλή, έτσι ακριβώς έδινε χτες άσυλο στον Σημίτη.
Και τις δυο φορές κακώς κατά την άποψή μου.
Αν προσεξες γραφω 'πρωθυπουργου' Δε λεω ποιανου πρωθυπουργου! Προφανως του εκαστοτε
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν προσεξες γραφω 'πρωθυπουργου' Δε λεω ποιανου πρωθυπουργου! Προφανως του εκαστοτεΣορρυ (απλά συνδυάζοντας και την 1η παράγραφο του ποστ σου νόμιζα πως εννοούσες μόνο τον Καραμανλή).
-
Πολλες φορες δεν διευκρινιζω οτι απο αποψη πολιτικης και εφαρμογης βρισκω ελαχιστες διαφορες μεταξυ των δυο κλικων (ουπς σοορυ κομματων ηθελα να πω ) που εναλλασσονται στην εξουσια.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αυτος που κλεβει, γιατι κλεβει; Αν τον χωσουν μεσα και βαλουν στη θεση του καποιον αλλο, αυτος ο αλλος θα κλεβει; Και γιατι εξ'αρχης εβαλαν αυτον που κλεβει και οχι αυτον που δε θα εκλεβε; Και γιατι πρεπει να γινει φασαρια στα καναλια ενω οι πολιτικοι προϊσταμενοι που εχουν ιδία αποψη και δε χρειαζονται χειροπιαστες αποδειξεις για να αλλαξουν εναν κλεφτη δεν το κανουν;Και να προσθέσω κάτι.
Επειδή, ειδικά αυτού του τύπου οι 'δημοσιογράφοι', μάλλον κάτι άλλο καλύπτουν. Γιατι ποσώς τους ένοιαξε αν πριν 2 χρόνια η γυναίκα του Φυντανίδη πήρε δημόσιο έργο. Κάποιο άλλο λαμόγιο τους βάζει συνήθως να κάνουν φασαρία για ένα θέμα, για να κερδίσει αυτός σε κάποιο άλλο.Και Δον Κιχώτες δεν υπάρχουν. Για τα λεφτά γίνονται όλα.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Πολλες φορες δεν διευκρινιζω οτι απο αποψη πολιτικης και εφαρμογης βρισκω ελαχιστες διαφορες μεταξυ των δυο κλικων (ουπς σοορυ κομματων ηθελα να πω ) που εναλλασσονται στην εξουσια.Εντάξει, μη γίνεσαι υπερβολικός! Οι άλλες κλίκες (ουπς σορρυ κόμματα ήθελα να πω) είναι καλύτερα σε αυτόν τομέα;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Πολλες φορες δεν διευκρινιζω οτι απο αποψη πολιτικης και εφαρμογης βρισκω ελαχιστες διαφορες μεταξυ των δυο κλικων (ουπς σοορυ κομματων ηθελα να πω ) που εναλλασσονται στην εξουσια.
Εντάξει, μη γίνεσαι υπερβολικός! Οι άλλες κλίκες (ουπς σορρυ κόμματα ήθελα να πω) είναι καλύτερα σε αυτόν τομέα;
Mπορει και οχι, αλλα δεν ξερουμε. Οχι πως ειμαι αισιοδοξος...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αυτος που κλεβει, γιατι κλεβει; Αν τον χωσουν μεσα και βαλουν στη θεση του καποιον αλλο, αυτος ο αλλος θα κλεβει; Και γιατι εξ'αρχης εβαλαν αυτον που κλεβει και οχι αυτον που δε θα εκλεβε; Και γιατι πρεπει να γινει φασαρια στα καναλια ενω οι πολιτικοι προϊσταμενοι που εχουν ιδία αποψη και δε χρειαζονται χειροπιαστες αποδειξεις για να αλλαξουν εναν κλεφτη δεν το κανουν;Και να προσθέσω κάτι.
Επειδή, ειδικά αυτού του τύπου οι 'δημοσιογράφοι', μάλλον κάτι άλλο καλύπτουν. Γιατι ποσώς τους ένοιαξε αν πριν 2 χρόνια η γυναίκα του Φυντανίδη πήρε δημόσιο έργο. Κάποιο άλλο λαμόγιο τους βάζει συνήθως να κάνουν φασαρία για ένα θέμα, για να κερδίσει αυτός σε κάποιο άλλο.Και Δον Κιχώτες δεν υπάρχουν. Για τα λεφτά γίνονται όλα.
Πολύ σωστά !!! Εύγε
-
Η σημειολογία μιας εκπομπής του Μάκη και ο Φασισμός...!!!