-
Μονο καποιος εκ του ασφαλους μπορει να λεει τετοια πραγματα αυτη την εποχη. Η αλλη εκδοχη ειναι να ειναι ηλιθιος, αλλα την απορριπτω.
-
δεν καταλαβα γιατί θα πρέπει να κάνω εκπτώσεις (σε όποιο τομέα) στον κάθε μαλάκα σε όποια εποχή
όποιος βέβαια τις κάνει καλό είναι να μην κλαίγεται
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
.............
Δεν έχω την απαίτηση να βγάλουμε τα κέρδη τέτοιες εποχές. Αρκεί η επιβίωση και η συντήρηση. Τιμές δύσκολο να ανεβάσεις, οπότε προσπαθούμε να περικόψουμε από όπου μπορέσουμε.
Σκέφτομαι να προτείνω μειώσεις 10-15%. Και αν η σαιζόν πάει καλά, να τους δώσω ένα μέρος αυτών στο τέλος. Προφανώς ασφαλισμένοι, και κάποιες άλλες παροχές(θεωρώ αυτονόητη τη στέγαση σε μη ντόπιους π.χ.).Θεωρώ πως αυτή η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι αρκετά υγειής και ξεκάθαρη.
Θα μπορούσες το ποσοστό της μείωσης να το επιστρέψεις υπό μορφή bonus αν η σαιζόν πάει καλά (αν μιλάμε για προσωπικό το οποίο απασχολείς επί χρόνια).
Το 'πόσο καλά' βέβαια θα πάει η σαιζόν , αυτό είναι από μόνο του μια σπαζοκεφαλιά λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Από τη μια βλέπεις βέβαια αυτήν την κατάσταση, και από την άλλη πραγματικά οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι για φούντο.Είμαι έντονα προβληματισμένος, για το τι μισθούς-μεροκάματα να συμφωνήσω φέτος με τους υπαλλήλους. Το επόμενο 3ήμερο θα έχω συνατήσεις με κάποιους που τους έχω χρόνια.
Τα δεδομένα είναι άσχημα.. Το ΦΠΑ από 13 πήγε στο 23 στην εστίαση(ο τζίρος μας γίνεται κυρίως Ιούνιο-Αύγουστο) οπότε δεν αυξήσαμε τιμές και αποροφήσαμε την όποια αύξηση. Κάτι που δεν αντέχουμε να κάνουμε φέτος. Τα έξοδα έχουν ανέβει(ΔΕΗ 12%, χαράτσια κλπ). Και οι προβλέψεις για την φετινή τουριστική σαιζόν, δεν είναι οι καλύτερες. Κάτι ακούγεται και για το 6,5% των ξενοδοχείων στο 23%, για να κλείσουμε την ίδια μέρα...Δεν έχω την απαίτηση να βγάλουμε τα κέρδη τέτοιες εποχές. Αρκεί η επιβίωση και η συντήρηση. Τιμές δύσκολο να ανεβάσεις, οπότε προσπαθούμε να περικόψουμε από όπου μπορέσουμε.
Σκέφτομαι να προτείνω μειώσεις 10-15%. Και αν η σαιζόν πάει καλά, να τους δώσω ένα μέρος αυτών στο τέλος. Προφανώς ασφαλισμένοι, και κάποιες άλλες παροχές(θεωρώ αυτονόητη τη στέγαση σε μη ντόπιους π.χ.).αφού δεν θα εχετε τόση κίνηση, θα χρειαστεί ο ίδιος αριθμός υπαλλήλων με πέρσυ?
-
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα εταιριών που ο τζίρος μειώνεται αλλά ο φόρτος μένει ίδιος, για να μην πω αυξάνεται.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
δεν καταλαβα γιατί θα πρέπει να κάνω εκπτώσεις (σε όποιο τομέα) στον κάθε μαλάκα σε όποια εποχήόποιος βέβαια τις κάνει καλό είναι να μην κλαίγεται
Mπορεις να καταλαβεις οτι υπαρχουν εργαζομενοι που δεν εχουν καμια αλλη επιλογη κ οτι η Πακιστανοποιηση στην Ελλαδα ειναι γργονος .
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
δεν καταλαβα γιατί θα πρέπει να κάνω εκπτώσεις (σε όποιο τομέα) στον κάθε μαλάκα σε όποια εποχήόποιος βέβαια τις κάνει καλό είναι να μην κλαίγεται
Γιατι η εναλλακτικη της εκπτωσης ειναι πολυμηνη ανεργια, ειναι αρκετος λογος;
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
.............
Δεν έχω την απαίτηση να βγάλουμε τα κέρδη τέτοιες εποχές. Αρκεί η επιβίωση και η συντήρηση. Τιμές δύσκολο να ανεβάσεις, οπότε προσπαθούμε να περικόψουμε από όπου μπορέσουμε.
Σκέφτομαι να προτείνω μειώσεις 10-15%. Και αν η σαιζόν πάει καλά, να τους δώσω ένα μέρος αυτών στο τέλος. Προφανώς ασφαλισμένοι, και κάποιες άλλες παροχές(θεωρώ αυτονόητη τη στέγαση σε μη ντόπιους π.χ.).Θεωρώ πως αυτή η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι αρκετά υγειής και ξεκάθαρη.
Θα μπορούσες το ποσοστό της μείωσης να το επιστρέψεις υπό μορφή bonus αν η σαιζόν πάει καλά (αν μιλάμε για προσωπικό το οποίο απασχολείς επί χρόνια).
Το 'πόσο καλά' βέβαια θα πάει η σαιζόν , αυτό είναι από μόνο του μια σπαζοκεφαλιά λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί.Όλο το ποσό θα είναι αδύνατον να επιστραφεί. Αν η αύξηση του ΦΠΑ γίνει και στη διαμονή, τότε η διαφορά του ΦΠΑ είναι ίση με την ετήσια μισθοδοσία .
Για να καλύψουμε την απώλεια εισοδήματος από την αύξηση του ΦΠΑ(με ίδια τελική τιμή), πρέπει να κόψουμε τους μισθούς κάτω από το μισόαφού δεν θα εχετε τόση κίνηση, θα χρειαστεί ο ίδιος αριθμός υπαλλήλων με πέρσυ?
Το να μην προσλάβεις κάποιους εποχιακούς, δεν είναι αξιόλογη πτώση της μισθοδοσίας. Ίσα-ίσα θεωρώ ότι οι εποχιακοί υπάλληλοι αμοίβονται λίγο για το αποτέλεσμα που παράγουν. Ένας που δουλεύει ολόκληρη σαιζόν, θα πάρει αρκετά μεροκάματα 'αέρα'. Ο εποχιακός όχι.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα εταιριών που ο τζίρος μειώνεται αλλά ο φόρτος μένει ίδιος, για να μην πω αυξάνεται.
Ακριβώς. Ο τουρίστας θα έρθει. Το ότι θα παραγγείλει τα μισάή θα μείνει τις μισές ημέρες, δε σημαίνει ότι θα χρειαστείς λιγότερο προσωπικό. Π.χ. συχνότερες αλλαγές στο ξενοδοχείο σημαίνει συχνότερα γενική καθαριότητα, αντί της καθημερινής συντήρησης. Μικρές παραγγελίες στα τραπέζια, σημαίνει συχνότερες αλλαγές(στην καλύτερη περίπτωση), που σημαίνει εξτρά άτομα στο service. Χαραχτηριστικά θα σου πω για το 2010(που ήταν για την περιοχή μας άσχημη χρονιά), είχαμε αύξηση στα κουβερ σχεδόν 10% και μείωση στο τζίρο το διπλάσιο.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
το 'παπαρολογείς' εστω οτι είναι αποψητο 'εκ του ασφαλούς' απο που προκύπτει
απο το οτι εκ των πραγματων, αν εχεις αναγκη τοτε εργαζεσαι οπου κ οπως, κ αν δεν εχεις αναγκη ΔΕΝ εργαζεσαι οπου κ οπως. Εσυ που απ'οτι φαινεται δεν εργαζεσαι οπου κ οπως, εισαι απο αυτους που δεν εχουν αναγκη κ για αυτο θεωρουμε οτι μιλας εκ του ασφαλους.
το μοναδικο αλλο σεναριο (να εχεις αναγκη - πραγματικη αναγκη ομως, να ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, οχι αποταμιευσεις ή γονεις - κ να επιλεγεις το που κ πως θα εργαστεις), λυπαμαι που το λεω αλλα σε κατατασσει στους ηλιθιους. Αν μπορεις να μου παρουσιασεις μια τριτη εναλλακτικη, τοτε ειμαι ολος αυτια.
-
καθένας κάνει τις επιλογές του και αξιολογεί τον εαυτό του με όποιο τρόπο νομίζει.
το σχόλιο ξεκίνησε απο την κλάψα 'δεν με πληρώνουν, δεν με ασφαλίζουν κλπ κλπ' και ο spiros σχολίασε λές και ξέρει την οικονομική μου κατάσταση
αν κάποιος πιστευει οτι οι αναγκες του, ο χρόνος του, οι επιδόσεις του και η αξία του είναι πχ. 300ευρώ και δεν έχει πρόβλημα να του φέρονται σκατα ας πάει να δουλέψει με τόσα ή και λιγότερα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
καθένας κάνει τις επιλογές του και αξιολογεί τον εαυτό του με όποιο τρόπο νομίζει.το σχόλιο ξεκίνησε απο την κλάψα 'δεν με πληρώνουν, δεν με ασφαλίζουν κλπ κλπ' και ο spiros σχολίασε λές και ξέρει την οικονομική μου κατάσταση
αν κάποιος πιστευει οτι οι αναγκες του, ο χρόνος του, οι επιδόσεις του και η αξία του είναι πχ. 300ευρώ και δεν έχει πρόβλημα να του φέρονται σκατα ας πάει να δουλέψει με τόσα ή και λιγότερα
Και εσυ και ξερεις την οικονομικη τους κατασταση ;
-
την οικονομική κατάσταση ποιου να ξέρω??
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
την οικονομική κατάσταση ποιου να ξέρω??Αυτουνού που προτεινεις να μην παει για δουλεια,να τους πει οτι αν ηθελε χαρτζιλικι θα το ζηταγε απο την γιαγια του πχ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτουνού που προτεινεις να μην παει για δουλεια,να τους πει οτι αν ηθελε χαρτζιλικι θα το ζηταγε απο την γιαγια του πχ.
αμα θεωρεί οτι του φτάνουν ή οτι τόσο αξίζει ας πάει
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Αυτουνού που προτεινεις να μην παει για δουλεια,να τους πει οτι αν ηθελε χαρτζιλικι θα το ζηταγε απο την γιαγια του πχ.
Ενω αν μεινει ανεργος κανα χρονο θα παρει παραπανω
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δεν του φτανουν ρε μαστορα, αλλα απο το να καθεται σπιτι κ να βαζει ΜΗΔΕΝ στη τσεπη του, ειναι καλυτερα. Η δικια σου η λογικη δεν στεκει.
-
μην ξαναγράφω τα ίδια
ο καθένας βλέπει πως είναι τα πράγματα και αποφασίζει. ετσι απλά
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
μην ξαναγράφω τα ίδιαο καθένας βλέπει πως είναι τα πράγματα και αποφασίζει. ετσι απλά
αυτο φανταζομαι πως ισχυει μονο για εργενηδες.
γιατι αν εχει καποιος παιδια του μπαινει το αγγουρι μεχρι το λαιμο.. η θεωρια παει περιπατο φιλε... -
Η αγορα ειναι αμειλικτη...κανεις δεν ειναι πανω απο την αγορα, και αν ειναι δεν ειναι για πολυ καιρο.
Καουμποϊλικια και τσαμπουκαδες δεν εχουν θεση,θυμηθειτε πχ τους κατασκευαστες σπιτιων που μας δηλωναν οτι δεν πουλανε φτηνα (οπου φτηνα ηταν πχ -15% απο τα ιστορικα υψηλα),σημερα ειτε εχουν ήδη πουλησει χαμηλοτερα ειτε τους εχουν μεινει τα σπιτια για να τα κανουν υπόθετα,ειτε τους κυνηγαει η τραπεζα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....