-
Ο χρήστης niatskas έγραψε:
Σπύρο δεν διαφωνώ σ αυτά που λες, βάλε, όμως , και στο παιχνίδι τα της περίθαλψης.Στον ιδιωτικό ξυπνούσες στις 6.30 για να πιάσεις σειρά στο ΙΚΑ για να βγάλεις εισιτήριο για έναν μήνα αργότερα, στο δημοσιο έπαιρνες το βιβλιάριό σου και πήγαινες όπου ήθελες, οποτε ήθελες.Πόσο δίκιο έχεις σε αυτό....
οπότε πλέον τι έκαναν τα σαΐνια: εξαθλίωσαν ακόμα περισσότερο το συστημα υγείας, πετσόκοψαν τις παροχές και μας έριξαν όλους (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΔΗΜΟΣΙΟ-ΟΓΑ) στο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Με άλλα λόγια μας εξίσωσαν όλους μαζί...προς τα κάτω( Δόξα το Θεό ποτέ δεν αρρώστησα τα 5 χρόνια που είμαι στο Δημόσιο...άρα δεν ξέρω τι έχασα . Έχω πεντακάθαρο βιβλιάριο υγείας σαν καινούριο...
Ξέρω μόνο τι βλέπω να μας περιμένει εφεξής και σκιαζομαι) -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μιας και είχαμε την κουβέντα περί ωραρίου εργασίας, απ το συμβόλαιο που θα υπογράψει η κοπελιά μου στη NikeHours of Work
Working hours are based upon Nike’s current business needs and applicable regulations of Dutch Law. A fulltime workweek – Monday thru Friday is made up of 40 hours (8 hours a day, 5 days a week). Every employee can take a one-hour lunch break each day. A lunch break of half an hour each day is the minimum required by Dutch Law. Breaks (e.g. lunch) are not included in the 8 working hours and should be taken before the 8-hour working day ends.
Nike has a flexible daily working schedule. The objective is to help ensure that employees benefit from a better work life balance. In practice, this means that each working day can start and end at variable times:
The working day can start between 06:30 and 09:30
The working day can end between 15:00 and 18:30Στην Ελλαδα, θα σημαινε, εργαζεσαι απο 6:30 εως 18:30
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δεν είναι φίλε μου...απλά δεν είναι και ο δημόσιος τομέας όσο καλοπληρωμένος νομίζατε στο συνολο του. Κάποιοι πληρώνονταν παραπάνω και έχεις δίκιο...όχι όμως οι πολλοί!
το 'καλοπληρωμενος' ειναι πολυ σχετικο.
ειχα αναφερει παραδειγμα γνωστης, με απολυτηριο Δημοτικου, με 3 παιδια που δουλευει*** σε Υπουργειο με 650€. Πολλα ή λιγα;
*** δουλευει= απλα πηγαινει εκει και φευγει μετα απο 8 ωρες.
650 ευρώ τί, καθαρά? Πολύ αμφιβάλω αλλά και έτσι να είναι με 5μερο με 8ωρο όπως λές, με αργίες κλπ κλπ δεν είναι και πολύ άσχημα 650, ειδικά αν εργάζεται και ο άντρας της.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δεν είναι φίλε μου...απλά δεν είναι και ο δημόσιος τομέας όσο καλοπληρωμένος νομίζατε στο συνολο του. Κάποιοι πληρώνονταν παραπάνω και έχεις δίκιο...όχι όμως οι πολλοί!
ειχα αναφερει παραδειγμα γνωστης, με απολυτηριο Δημοτικου, με 3 παιδια που δουλευει*** σε Υπουργειο με 650€. Πολλα ή λιγα;
Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο το οποίο μπορούμε να το συζητήσουμε...τα χρήματα που παίρνει αν προσέφερε-εργαζόταν θα τα χαρακτήριζα ελάχιστα.
Το γεγονός όμως ότι τεμπελιάζει και πληρώνεται με την ανοχή των υπολοίπων είναι απαράδεκτο και έχει να κάνει με αυτούς που προΐστανται σε αυτή. Προσωπικά αν εργαζόταν δίπλα μου θα την τσάκιζα. Δυστυχώς το γεγονός ότι υπάρχει ατιμωρησία σε παρασιτικές συμπεριφορές δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό του δημόσιου τομέα...θα έλεγα ότι χαρακτηρίζει εν γένει την σχέση του Έλληνα με το κράτος! -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο το οποίο μπορούμε να το συζητήσουμε...τα χρήματα που παίρνει αν προσέφερε-εργαζόταν θα τα χαρακτήριζα ελάχιστα.
Το γεγονός όμως ότι τεμπελιάζει και πληρώνεται με την ανοχή των υπολοίπων είναι απαράδεκτο και έχει να κάνει με αυτούς που προΐστανται σε αυτή. Προσωπικά αν εργαζόταν δίπλα μου θα την τσάκιζα. Δυστυχώς το γεγονός ότι υπάρχει ατιμωρησία σε παρασιτικές συμπεριφορές δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό του δημόσιου τομέα...θα έλεγα ότι χαρακτηρίζει εν γένει την σχέση του Έλληνα με το κράτος!η ιδια χαρακτηριζει τα λεφτα ως αρκετα καλα, οχι γιατι δεν δουλευει, αλλα γιατι με τις γνωσεις της, την ανυπαρκτη προυπηρεσια, και 3 παιδια, δεν θα εβρισκε πουθενα δουλεια στον ΙΤ με αυτα τα λεφτα.
-
Η μάζα στο δημόσιο δεν είχε ποτέ αποδοχές (πόσο μάλλον μισθούς) άξιες αναφοράς. Υπήρχαν υπουργεία με κόσμο (παιδείας, ασφάλειας, υγείας κ.α.) όπου έπρεπε να περάσουν δεκαετίες για να έφτανε κάποιος σε σχετικά καλές αποδοχές.
Και για αυτούς που ισχυρίζονται ότι οι μισθοί του δημοσίου έφτασαν πλέον στα επίπεδα που βρισκόταν ο ΙΤ εδώ και χρόνια, μια ερώτηση: σε ποια θέση στον ΙΤ, εργαζόμενος 10 χρόνια στον ίδιο εργοδότη, με απαιτούμενα τυπικά προσόντα ΠΕ (& MSc) έγγαμος, σε εργασία εκτός έδρας, θα λάμβανε καθαρές μηνιαίες αποδοχές 950 € & συνολικές ετήσιες 12.000 €? Επαναλαμβάνω, μετά από 10 χρόνια στον ίδιο εργοδότη... -
Προσωπικά αν εργαζόταν δίπλα μου θα την τσάκιζα.Και πως θα το έκανες αυτό ακριβώς;
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Η μάζα στο δημόσιο δεν είχε ποτέ αποδοχές (πόσο μάλλον μισθούς) άξιες αναφοράς. Υπήρχαν υπουργεία με κόσμο (παιδείας, ασφάλειας, υγείας κ.α.) όπου έπρεπε να περάσουν δεκαετίες για να έφτανε κάποιος σε σχετικά καλές αποδοχές.
Και για αυτούς που ισχυρίζονται ότι οι μισθοί του δημοσίου έφτασαν πλέον στα επίπεδα που βρισκόταν ο ΙΤ εδώ και χρόνια, μια ερώτηση: σε ποια θέση στον ΙΤ, εργαζόμενος 10 χρόνια στον ίδιο εργοδότη, με απαιτούμενα τυπικά προσόντα ΠΕ (& MSc) έγγαμος, σε εργασία εκτός έδρας, θα λάμβανε καθαρές μηνιαίες αποδοχές 950 €? Επαναλαμβάνω, μετά από 10 χρόνια στον ίδιο εργοδότη...καταλαβαινεις βεβαια οτι ο αντιλογος ειναι οτι κανεις δεν τον υποχρεωσε να μεινει ή να μπει στη δουλεια αυτη. Προφανως επελεξε την μονιμοτητα εναντι καλυτερης αμοιβης.
και αλλη μια διαφορα, ο εργοδοτης που αναφερεις, εχει χρεοκοπησει
-
Θα μου μείνει αξέχαστη μια επίσκεψη μου στα κεντρικά της τράπεζας της Ελλάδος - Πανεπιστημίου ή Σταδίου νομίζω - πριν 15-20 χρόνια.
Μπήκα σε μια τεράστια αίθουσα - το εννοώ - η οποία είχε την εξής διαρρύθμιση. Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ταμείων/ γκισέδων πίσω από τους οποίους υπήρχαν δεκάδες των δεκάδων γραφεία με ανθρώπους να κάθονται και στην κυριολεξία να τα ξύνουν ανεξαρτήτως φύλλου. Το λέω γιατί έκατσα αρκετή ώρα περιμένοντας να εξυπηρετηθώ και παρατηρούσα τι γινόταν πίσω από τα ταμεία. Κουβεντούλα, καφεδάκι, πειράγματα, γελάκια 'τί κάνεις το βράδυ μωρό μου', 'μη φοβάσαι κοπέλα μου η απιστία δεν είναι κάτι κακό ο άντρας σου δεν θα το μάθει ποτέ' κλπ κλπ. Στην πράξη οι μόνοι που δούλευαν ήταν οι υπάλληλοι στα ταμεία.Άσχετο, μετά που έφυγα από την τράπεζα πήγα πιο κάτω προς την Ομόνοια που είχε ένα Wendys και χτύπησα ένα χάμπουργερ γίγας και μου πέρασε κάπως η στεναχώρια από όσα είχα δει.
-
@spiros
Καλά και δεκτά όλα αυτά αλλά δεν απαντούν στην ερώτηση. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το γεγονός όμως ότι τεμπελιάζει και πληρώνεται με την ανοχή των υπολοίπων είναι απαράδεκτο και έχει να κάνει με αυτούς που προΐστανται σε αυτή. Προσωπικά αν εργαζόταν δίπλα μου θα την τσάκιζα. Δυστυχώς το γεγονός ότι υπάρχει ατιμωρησία σε παρασιτικές συμπεριφορές δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό του δημόσιου τομέα...θα έλεγα ότι χαρακτηρίζει εν γένει την σχέση του Έλληνα με το κράτος!η ιδια χαρακτηριζει τα λεφτα ως αρκετα καλα, οχι γιατι δεν δουλευει, αλλα γιατι με τις γνωσεις της, την ανυπαρκτη προυπηρεσια, και 3 παιδια, δεν θα εβρισκε πουθενα δουλεια στον ΙΤ με αυτα τα λεφτα.
αφού καμαρώνει να τεμπελιάζει και να πληρώνεται δημοσιοποιώντας το κιόλας εγώ καλύτερα να ...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Θα μου μείνει αξέχαστη μια επίσκεψη μου στα κεντρικά της τράπεζας της Ελλάδος - Πανεπιστημίου ή Σταδίου νομίζω - πριν 15-20 χρόνια.
Μπήκα σε μια τεράστια αίθουσα - το εννοώ - η οποία είχε την εξής διαρρύθμιση. Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ταμείων/ γκισέδων πίσω από τους οποίους υπήρχαν δεκάδες των δεκάδων γραφεία με ανθρώπους να κάθονται και στην κυριολεξία να τα ξύνουν ανεξαρτήτως φύλλου. Το λέω γιατί έκατσα αρκετή ώρα περιμένοντας να εξυπηρετηθώ και παρατηρούσα τι γινόταν πίσω από τα ταμεία. Κουβεντούλα, καφεδάκι, πειράγματα, γελάκια 'τί κάνεις το βράδυ μωρό μου', 'μη φοβάσαι κοπέλα μου η απιστία δεν είναι κάτι κακό ο άντρας σου δεν θα το μάθει ποτέ' κλπ κλπ. Στην πράξη οι μόνοι που δούλευαν ήταν οι υπάλληλοι στα ταμεία.Άσχετο, μετά που έφυγα από την τράπεζα πήγα πιο κάτω προς την Ομόνοια που είχε ένα Wendys και χτύπησα ένα χάμπουργερ γίγας και μου πέρασε κάπως η στεναχώρια από όσα είχα δει.
όταν γράφεις ότι είδες αυτό το θέαμα και δεν σε αμφισβητώ...πως να σε πείσω ότι σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου σκίζονται στην δουλειά για τα μισά χρήματα από δαύτους; Πως να σε κάνω να πιστέψεις ότι δεν είναι όλα τα ...δάκτυλα του χεριού όμοια;
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
@spiros
Καλά και δεκτά όλα αυτά αλλά δεν απαντούν στην ερώτηση.Το ότι μέχρι πρίν πολύ λίγο καιρό ήταν όνειρο κάθε Έλληνα να μπεί στο δημόσιο τί να σημαίνει άραγε?
-
αφού καμαρώνει να τεμπελιάζει και να πληρώνεται δημοσιοποιώντας το κιόλας εγώ καλύτερα να ...
εδω εκαναν 3 μηνες να της βρουν καρεκλα για να καθεται και συ γκρινιαζεις;
βασικα προσεληφθει για να μεταφερει φακελους απο γραφειο σε γραφειο, αλλα πλεον υπαρχει το email (!!!), οποτε δεν εχει αντικειμενο. Φυσικα θα μπορουσε καποιος να της αναθεσει καποια αλλη εργασια, αλλα ποιος θα το κανει;
-
όταν γράφεις ότι είδες αυτό το θέαμα και δεν σε αμφισβητώ...πως να σε πείσω ότι σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου σκίζονται στην δουλειά για τα μισά χρήματα από δαύτους; Πως να σε κάνω να πιστέψεις ότι δεν είναι όλα τα ...δάκτυλα του χεριού όμοια;
Εγώ το ξέρω ότι τα δάχτυλα δεν είναι όμοια, εσύ γιατί δεν παραδέχεσαι ότι ένα τεράστιο ποσοστό του δημοσίου τομέα εδώ και δεκαετίες έτρωγε με χρυσά κουτάλια ενώ ο ιδιωτικός τομέας πήγαινε κωλοφερέντζα?
-
@spiros
Καλά και δεκτά όλα αυτά αλλά δεν απαντούν στην ερώτηση.Το ότι μέχρι πρίν πολύ λίγο καιρό ήταν όνειρο κάθε Έλληνα να μπεί στο δημόσιο τί να σημαίνει άραγε?
Τα έχουμε ξαναπεί/διαβάσει αυτά χρόνια τώρα. Κάποια απάντηση?
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
@spiros
Τα έχουμε ξαναπεί/διαβάσει αυτά χρόνια τώρα. Κάποια απάντηση?
Σου έχουμε απαντήσει απλά δεν σου αρέσει η απάντηση!!!
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Προσωπικά αν εργαζόταν δίπλα μου θα την τσάκιζα.
Και πως θα το έκανες αυτό ακριβώς;
...σε υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με κοινό αυτό είναι εύκολο.
Απλά την φέρνεις απέναντι τους και αφήνεις να την φάνε οι συνταξιούχοι- πιστοί ...μαθητές του Αυτιά!
Μόλις φάει τις πρώτες χριστοπαναγίες από τα παπούδια δικαίως ή αδίκως θα παρακαλάει να βρεθεί σε εσωτερική θέση με λογικό φόρτο εργασίας! -
Πληροφοριακά, τα ένσημά μου στον ΙΤ είναι διπλάσια από αυτά στο ΔΤ. Μη βιάζεσαι να διαγνώσεις τι μου αρέσει και τι όχι φίλε μου
ps. απάντηση δεν έχει υπάρξει... -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Πληροφοριακά, τα ένσημά μου στον ΙΤ είναι διπλάσια από αυτά στο ΔΤ. Μη βιάζεσαι να διαγνώσεις τι μου αρέσει και τι όχι φίλε μου
ps. απάντηση δεν έχει υπάρξει...οκ
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....