-
Τι εννοεις?
Επισης, δεν ξερω αν εχει αναφερθει ποτε εδω μεσα ή σε αλλο τοπικ για τους λαθρομεταναστες (κ αν υπαρχει, ας γινει ενα cut&paste εκει), αλλα γιατι δεν δινουμε σε ΟΛΟΥΣ αυτους ελληνικη ιθαγενεια κ διαβατηριο μεσα σε μια μερα? Απ'οτι εχω καταλαβει οι προυποθεσεις κ οι διαδικασιες για παροχη ιθαγενειας ειναι θεμα εθνικης κ οχι κοινοτικης νομοθεσιας (κ για αυτο εχουμε βγαλει κατι γαματους νομους για αυτο), οποτε δεν μπορει να μας πει κανεις τιποτα.
Με κανονικοτατο ελληνικο διαβατηριο στα χερια, το πρωτο πραγμα που θα κανουν ειναι να φυγουν απο εδω για να πανε σε αλλες χωρες της Ευρωπης οπου ειναι καλυτερα τα πραγματα.
-
δείχνει πως είμαστε καλύτερη ράτσα
Στα 1000 αρνητικά σχόλια κατά των μεταναστών ζήτημα τα 100 να θέτουν θέμα ράτσας (φυλή των ΕΛ, πατρώον γένος, Μεγαλέξανδρος κλπ εκδόσεις bubucos). Όλοι οι άλλοι απλά έχουν απηυδήσει με την ανικανότητα του κράτους να ελέγξει μια κατάσταση που ξεκίνησε τη δεκαετία του '90 ως άσχημη, έγινε τραγική και τώρα πάει να πάρει προαγωγή σε επικίνδυνη.
Και εμείς αν ζούσαμε στις συνθήκες που ζουν οι λαθρομετανάστες σήμερα τα ίδια θα κάναμε. Ξεκάθαρο αυτό, οπότε και οποιαδήποτε κουβέντα περί ράτσας είναι άκυρη και περιττή.
Όποιος θεωρεί ότι η Αθήνα (παράδειγμα) εν έτει 2011 δεν έχει και καμιά φοβερή διαφορά από την Αθήνα του 1991 ή του 2001 έχει θέμα αντίληψης ή απλά κάλο στον εγκέφαλο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τι εννοεις?Επισης, δεν ξερω αν εχει αναφερθει ποτε εδω μεσα ή σε αλλο τοπικ για τους λαθρομεταναστες (κ αν υπαρχει, ας γινει ενα cut&paste εκει), αλλα γιατι δεν δινουμε σε ΟΛΟΥΣ αυτους ελληνικη ιθαγενεια κ διαβατηριο μεσα σε μια μερα? Απ'οτι εχω καταλαβει οι προυποθεσεις κ οι διαδικασιες για παροχη ιθαγενειας ειναι θεμα εθνικης κ οχι κοινοτικης νομοθεσιας (κ για αυτο εχουμε βγαλει κατι γαματους νομους για αυτο), οποτε δεν μπορει να μας πει κανεις τιποτα.
Με κανονικοτατο ελληνικο διαβατηριο στα χερια, το πρωτο πραγμα που θα κανουν ειναι να φυγουν απο εδω για να πανε σε αλλες χωρες της Ευρωπης οπου ειναι καλυτερα τα πραγματα.
σωστή η απορία σου.
-
γιατι δεν θελουν οι Ευπωπαιοι να το κανουμε, για ευνοητους λογους.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μάρκο, εννοώ η οικογένειά σου να μην έχει μία, να βγάζει μόλις κ με τα βίας αρκετά να σε ταΐσει, να ζεις σε χωριό χωρίς ηλεκτρικό κ το μέλλον να πρέπει να το φτιάξεις μόνος σου. Να φεύγει η αδελφή σου υπηρέτρια κ εσύ μετά το γυμνάσιο (όπου πήγαινες περπατώντας 1 ώρα ξυπόλητος για να μην χαλάσεις τα παπούτσια) μόνος για την μεγάλη πόλη, να κοιμάσαι σε παγκάκια μέχρι να βρεις μια δουλειά που να σου δίνει, απλά, να φας. Τέτοια ζόρια δεν είδατε και, ευτυχώς για όλους μας, δεν πρόκειται να δείτε. Τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, δίχως επιστροφή.
ΥΓ. Βγαίνανε? Από το Λεχούρι Καλαβρύτων, ας πούμε, οι 20 - 30ρηδες να βγουν να πάνε ... που? Γιατί ερήμωσε, νομίζεις, η ύπαιθρος? Ή δεν θυμάσαι ότι μέχρι πριν από λίγα σχετικά χρόνια Ελλάδα ΔΕΝ ΗΤΑΝ μόνον η Αθήνα κ λίγες άλλες πόλεις?
Δεν αντιλεγω οτι ηταν δυσκολα εκεινα τα χρονια, αλλα τετοια βιωματα ειχαν οι γονεις μου, ειχαν συγγενεις μου, ειχαν φιλοι των γονιων μου απ τα χωρια τους ειτε φιλοι των γονιων μου που τους γνωρισαν αργοτερα στην πολη. Ολοι τους πλεον ειναι μια χαρα φτιαγμενοι. Οντως βασανιστηκαν, ψαχνανε να βρουν ρουχα, ψαχνανε να βρουν φαγητο πολλοι απ αυτους, ομως οταν ξεφυγαν λιγο απ τα πετρινα χρονια του χωριου ο δρομος τους ηταν στρωμενος και μια χαρα τα καταφερανε και πολλοι απ αυτους χωρις κοπο. Οσοι δε κοπιασαν πολουτισαν και μπραβο τους.
Τωρα ομως τι γινετε;
Και υπαρχει και η τεραστια διαφορα οτι εσεις τοτε απ το 1 πηγαινατε στο 2 μετα στο 3 και φτανατε στο 10. Εμεις γεννηθηκαμε στο 6 φτασαμε στο 10 και τωρα πεφτουμε...
Τι ονειρα και τι απαιτησεις μπορει να ειχε η μητερα μου που ειδε θαλασσα πρωτη φορα στη ζωης της στα 12; Η ο πατερας μου που ζουσε χωρις ηλεκτρικο και εβοσκε τα προβατα απ τα 6 του; Και ομως μια χαρα τα καταφερανε και ποτε δεν τους εχω ακουσει να μιλανε με πικρια για τα παιδικα τους χρονια και με κακια απεναντι στη νεα γενια, αντιθετως μαλιστα...Μαλιστα θα τολμησω να πω κιολας οτι εκεινα τα παιδικα σας χρονια αν και πιο δυσκολα στην πραγματικοτητα ηταν πιο ξεγνοιαστα και ευχαριστα απ τα αντιστοιχα των σημερινων παιδιων.
Μελοδραμα τελος...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τι εννοεις?
Επισης, δεν ξερω αν εχει αναφερθει ποτε εδω μεσα ή σε αλλο τοπικ για τους λαθρομεταναστες (κ αν υπαρχει, ας γινει ενα cut&paste εκει), αλλα γιατι δεν δινουμε σε ΟΛΟΥΣ αυτους ελληνικη ιθαγενεια κ διαβατηριο μεσα σε μια μερα? Απ'οτι εχω καταλαβει οι προυποθεσεις κ οι διαδικασιες για παροχη ιθαγενειας ειναι θεμα εθνικης κ οχι κοινοτικης νομοθεσιας (κ για αυτο εχουμε βγαλει κατι γαματους νομους για αυτο), οποτε δεν μπορει να μας πει κανεις τιποτα.
σωστή η απορία σου.
Αλλά...ελληνική.
Το πρώτο που θα γίνει ΑΜΕΣΑ θα είναι το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων για τους Έλληνες πολίτες, αδιακρίτως.
Μετά θα μας πετάξουν έξω από τη Σένγκεν και τέλος θα έχουμε καμιά 100 βουλευτές με περίεργα ονόματα στη Βουλή να ψηφίζουν νομοσχέδια για τη μπούρκα, τα τζαμιά και τη σαρία.Νομίζω ότι μετά θα ξυπνήσουμε.
-
Θα δουμε τι συμβαινει και θα ξανακοιμηθουμε.
-
η ξενοφοβία δεν αποβάλλεται ούτε με νόμους ούτε σε λίγα χρόνια...είναι μια φυσική άμυνα που χρειάζεται σελίδες ανάλυσης....υπάρχει, όπως πολλά άλλα χαρακτηριστικά κάθε λαικής ψυχοσύνθεσης.
η είσοδος, νόμιμη αλλά κυρίως παράνομη, αλλοδαπών στη χώρα έγινε με τη μορφή βιασμού...συμπιεσμένη χρονικά, αλόγιστη αριθμητικά και ανεξέλεγκτη ποιοτικά.
ο οικονομικός μετανάστης συμπεριφέρεται ανάλογα με το νέο περιβάλλον που θα βρεθεί.
για να μη μακρηγορώ η αφασία του ντόπιου πληθυσμού, η ανεπάρκεια των αρχών και η έλλειψη έστω και υποτυπώδους πολιτικού σχεδιασμού έφεραν τα άκρως δυσάρεστα αποτελέσματα που βιώνουμε. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
δείχνει πως είμαστε καλύτερη ράτσα
Και εμείς αν ζούσαμε στις συνθήκες που ζουν οι λαθρομετανάστες σήμερα τα ίδια θα κάναμε. Ξεκάθαρο αυτό, οπότε και οποιαδήποτε κουβέντα περί ράτσας είναι άκυρη και περιττή.
Όπως λες, ΚΑΝΕΙΣ μετριοπαθής άνθρωπος δεν θέτει θέμα 'ράτσας'. Απλώς, όπως και να το κάνουμε, ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ άλλους!
-
Το θέμα είναι ότι οι Πακιστανοί και οι Ιρακινοί και αυτοί οι Αραβομουσουλμάνοι έρχονται μόνο άντρες και στιβάζονται όλοι μαζί και ζουν σε τεταρτοκοσμικές συνθήκες. Και αυτό δεν κάνει καλό ούτε σε αυτούς, ούτε σε μας, ούτε στο κράτος και γενικά σε κανέναν. Οι Αλβανοί, Ουκρανοί, Ρουμάνοι, Μολδαβοί και άλλοι έρχονται (έρχονταν) και με τις γυναίκες τους και τέλος πάντων ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες και δουλεύουν κιόλας.
-
Για μενα το χειροτερο ηταν και ειναι οτι οι ξενοι που δουλευουν... σου στραγγιζουν το ρευστο που κυκλοφορει γιατι εσυ το δανιζεσαι σαν κρατος εδω και 15 χρονια και αυτοι το εξαγουν στις χωρες τους οποτε εδω μενει τιποτα... για να κινησει την οικονομια.... τοσο απλο.. και μετα το χρωστας και δεν εχεις να δωσεις αφου το χρημα στν ουσια 'περασε αλλα δεν κολλησε' στην περιοχη ωστε να κυκλοφορει και να παραγει κατι.... εξηχθει... και δεν ξαναγυριζει...... ετσι στεγνωσαμε απο λεφτα στην ευρωπη οπως ειχε στεγνωσει απολεφτα και η Ηπειρος που λεγαμε.....καποτε..
Οταν οι Ελληνες πηγαν μεταναστες εκει στην ευρωπη παρηγαγαν προιοντα που οι αλλοι εκει εξηγαγαν και κερδιζαν οποτε και τα λεφτα που εεβγαζαν οι δικοι μας δεν τους χαλουσαν τη σουπα... ομως οι δικοι μας εδω μεταναστες δεν δουλευαν σε παρομοιες δραστηριοτητες και πληρονοντουσαν απο λεφτα που σαν κρατος δανιζομασταν... οποτε... χρεοκοπια...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Εξαρτάται για τι ποσό μιλάμε. Αλλά και πες ότι το κεφάλαιο υπάρχει. Γιατί να τα βάλω στην Ελλάδα και όχι στην Βουλγαρία; Με εργατικό δυναμικό στο μισό και με φορολογικό σύστημα που δεν αλλάζει σε κάθε επίσκεψη της τρόικας.Α γεια σου... Όχι απαραίτητα στη Βουλγαρία... Αλλά σε οποιαδήποτε χώρα που δεν αλλάζει φορολογικό σύστημα κάθε φορά που αλλάζει υπουργός (ή και συχνότερα), που δεν κλείνουν δρόμοι, λιμάνια, κτλ όποτε καπνίσει στον κάθε πικραμένο, που υπάρχουν δίκτυα, όπου δεν θα σου κλείσει την είσοδο στο σπίτι σου ο κάθε μαλάκας (και αν το κάνει θα έρθει η αστυνομία να τον σκίσει και όχι να σου σπάσει τα @@ ατις 12 το βράδυ από τις 8 που τους ειδοποίησες) κτλ...
Με τον κίνδυνο να ακουστώ γραφικός:
Ξέρεις ποιό είναι το πραγματικό πρόβλημά σας? Ότι στη συντριπτική σας πλειοψηφία δεν ζοριστήκατε ποτέ στη ζωή σας...Συγνώμη Ηλία, αλλά είσαι τελείως φάουλ. Ναι πολλοί έζησαν ζωή και κότα με τα λεφτά του μπαμπά, αλλά οι περισσότεροι πήγαιναν από το πρωί στη δουλειά των 500-700 ευρώ (αν την έβρισκαν, αλλιώς έλιωναν παπούτσια για να την βρουν), μετά στη σχολή και το βράδυ να κάνουμε καμιά εργασία για το πανεπιστήμιο ή κάτι παρόμοιο... Ε, ναι... και Π/Σ/Κ βγαίναμε δεν είχαμε παιδιά, σκυλιά να μας περιμένουν, τόσο κακό είναι;;; Παλιότερα δεν βγαίνανε;;; Τώρα αν εννοείς ζόρι του να πεινάμε, όχι... ευτυχώς δεν το ζήσαμε, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω πλέον τόσο απόμακρο...
Μάρκο, εννοώ η οικογένειά σου να μην έχει μία, να βγάζει μόλις κ με τα βίας αρκετά να σε ταΐσει, να ζεις σε χωριό χωρίς ηλεκτρικό κ το μέλλον να πρέπει να το φτιάξεις μόνος σου. Να φεύγει η αδελφή σου υπηρέτρια κ εσύ μετά το γυμνάσιο (όπου πήγαινες περπατώντας 1 ώρα ξυπόλητος για να μην χαλάσεις τα παπούτσια) μόνος για την μεγάλη πόλη, να κοιμάσαι σε παγκάκια μέχρι να βρεις μια δουλειά που να σου δίνει, απλά, να φας. Τέτοια ζόρια δεν είδατε και, ευτυχώς για όλους μας, δεν πρόκειται να δείτε. Τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, δίχως επιστροφή.
ΥΓ. Βγαίνανε? Από το Λεχούρι Καλαβρύτων, ας πούμε, οι 20 - 30ρηδες να βγουν να πάνε ... που? Γιατί ερήμωσε, νομίζεις, η ύπαιθρος? Ή δεν θυμάσαι ότι μέχρι πριν από λίγα σχετικά χρόνια Ελλάδα ΔΕΝ ΗΤΑΝ μόνον η Αθήνα κ λίγες άλλες πόλεις?
Όπως σου είπα, το ότι εμείς είχαμε τουλάχιστον να φάμε, να ντυθούμε και να κοιμηθούμε δεν σημαίνει ότι δεν ζοριστήκαμε και ότι όλα ήρθαν ρόδινα και χωρίς κόπο... Κι εγώ ξυπνούσα από τις 6 για να είμαι στη δουλειά 07:15 για να φύγω κατά τις 15:30 (υπό το υποτιμητικό βλέμα του αφεντικού γιατί είχα το θράσος να φεύγω στο 8ωρο περίπου και να μην πηγαίνω ΚΑΙ Σάββατο πρωί - απλήρωτο βέβαια... ), για να πάω στο μάθημα στις 16:30, να τελειώσω στις 21:30 και μετά να φάω το μεσημεριανό μου κατά τις 22:30 και τις μέρες που δεν είχα μάθημα να γράψω καμιά εργασία... Ναι, δεν κοιμήθηκα στο παγκάκι, αλλά δεν πέρασα και μπέικα... Και φυσικά δεν είμαι ο μόνος και μάλλον είμαι από τους τυχερούς... Και όλα αυτά για να πάρω ένα μάτσο σκατά σε μία αγορά εργασίας που είναι (από το 2002 που ξεκίνησα να δουλεύω) σε 'κρίση' και μία οικονομία που μια ζωή επιβραβεύει το λαμόγιο...
Το μέλλον κι εμείς το φτιάχνουμε μόνοι μας (εκτός από κάποιους - λίγους που είχαν ένα 'μαγαζί' από τους γονείς τους, αλλά αφενός αυτοί υπήρχαν και τότε και αφετέρου και αυτοί μπορούν ανετότατα να το τινάξουν στον αέρα, άμα θέλεις μπορώ να σου πω από κοντά μερικές ιστορίες για γέλια ή κλάμματα...). Δεν καταλαβαίνω το σχόλιό σου...
Σε ότι αφορά το βγαίνατε, αναφερόμουν στον πατέρα μου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πολύ κοντά σε αυτό που περιέγραψες εσύ, αλλά στη Θεσσαλονίκη. Εντάξει, εκτός πόλεων προφανώς έχεις δίκιο...
Το πρόβλημα είναι πως τώρα ΔΕΝ υπάρχει μέλλον. Αυτό αρνείστε να κατατανοήσετε. Τότε υπήρχαν δουλειές του στυλ οικοδόμος, γραμματέας, αχθοφόρος, κτλ... Τώρα απλούστατα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ή για να το θέσω πιο σωστά, υπάρχουν ελάχιστες σε σχέση με την ανεργία. Αν δεν έχεις ψάξει ο ίδιος για δουλειά τώρα πρόσφατα προφανώς δεν μπορείς να το καταλάβεις... Το βλέπω από τους γονείς μου, που ποτέ τους στην ηλικία μου δεν φοβήθηκαν ότι δεν θα έβρισκαν δουλειά και τώρα πραγματικά αδυνατούν να καταλάβουν το τι σημαίνει αυτό. Έχει 4-5 μήνες που πρέπει να έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν...
Κρίμα. Δώσαμε τα πάντα σε τούτη τη χώρα, δεν φοροδιαφύγαμε, δεν ενοχλούσαμε τους άλλους, δεν κερδίσαμε από την υπεραξία της ελληνικής οικονομίας και τώρα, που το κωλοκράτος χρεωκόπησε γιατί δανειζόταν συνέχεια για τη δημιουργία μιας πλαστής ευμάρειας, μας ζητάει λεφτά, οι δε πελάτες που μας έκαναν μάγκες δεν μπορούν πια να σκάνε για 1 καφέ κι 1 τόουστ 10 ευρώ.
Τον πούλο λοιπόν κωλοχώρα.Είναι προφανές πως ΟΛΟΙ φοροδιαφεύγαμε, κτλ... Πότε επιτέλους σε αυτό το κωλοχανείο θα μάθουμε να τιμωρούμε τον ένοχο και όχι να κρυβόμαστε πίσω από τη μαλακία ότι ΟΛΟΙ το κάνουν;;; Ε, όχι, δεν το κάνουν όλοι...
Ξερεις τι θα πει πατριδα;
Κύριε, κύριε, να πω εγώ;;; Πατρίδα θα πει ένα μέρος όπου δεν σου συμπεριφέρεται σα ζώο.
Απο κει κ περα, αν δεν καταλαβαινεις οτι περα απο οποιοδηποτε επιχειρημα ειτε υπερ ειτε κατα, κ ακομα κ αν ολοι τους ηταν αγγελακια, πολυ απλα ΤΟΣΟΙ ανθρωποι ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ σε μια χωρα του μεγεθους της Ελλαδας, κ ΕΙΔΙΚΑ οταν η χωρα εχει σοβαρο προβλημα, ε δεν μπορουμε να συζητησουμε παραπανω. Δεν χωρανε τοσοι ρε μαστορα, τι να κανουμε?
Αυτό που πολύς κόσμος δεν θέλει να καταλάβει είναι ότι ΠΟΤΕ στην ανθρώπινη ιστορία ένα μεταναστευτικό ρεύμα (και αυτό που ζούμε τώρα είναι ένα τεράστιο κύμα μετακίνησης πληθυσμών) δεν σταμάτησε με διοικητικά μέτρα. Πολύ απλά δεν γίνεται να σταματήσει. Η Ρώμη πχ τους έσφαζε όσο μπορούσε, προσπάθησε να τους ενσωματώσει (μάλλον αποτυχημένα) και στο τέλος κατέρρευσε. Είτε λοιπόν δεχόμαστε την πραγματικότητα και προσπαθούμε να βρόυμε τρόπο αν όχι να την κάνουμε να δουλέψει υπέρ μας, τουλάχιστον να συμβιώσουμε μαζί της, είτε (η μόνη άλλη λύση) είναι να τους σφάξουμε ΟΛΟΥΣ. Επειδή προφανώς δεν γίνεται να σφάζουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε έτος, μάλλον θα πρέπει να δούμε το πρώτο... Μην με ρωτήσεις τι προτείνω, απλά μία διαπίστωση κάνω, δεν είμαι σε θέση να κάνω πρόταση (πιο συγκεκριμένη τουλάχιστον).
-
Τελικά, μάλλον πρέπει κάποιες φορές να κάνω πιο χονδρή την ειρωνεία μου.
-
-edit-
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γιατι δεν θελουν οι Ευπωπαιοι να το κανουμε, για ευνοητους λογους.Ε και? Εχουμε δικαιωμα να αποφασιζουμε εμεις, το πως θα δινουμε ελληνικη υπηκοοτητα? Απο αυτα που καταλαβαινω, το εχουμε. Οποτε? Να μην σου πω οτι θα επρεπε να πουμε 'ελατε εδω κα. Ευρωπη, αν δεν μας βοηθησετε ΚΑΙ χρηματοδοτησετε στο να ελεγχουμε τα συνορα μας τα οποια ειναι κ συνορα ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, θα δωσουμε σε ολους διαβατηριο κ μετα κοψτε το λαιμο σας'. Ετσι εκβιαστικα μαλιστα (κ πρεπει να το εχει πει κ ο Καρατζαφερης - μη μου πει κανεις τωρα οτι ειμαι ακροδεξιος, ανεφερα κατι που εχω ακουσει)
Αλλά...ελληνική.
Το πρώτο που θα γίνει ΑΜΕΣΑ θα είναι το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων για τους Έλληνες πολίτες, αδιακρίτως.
Μετά θα μας πετάξουν έξω από τη Σένγκεν και τέλος θα έχουμε καμιά 100 βουλευτές με περίεργα ονόματα στη Βουλή να ψηφίζουν νομοσχέδια για τη μπούρκα, τα τζαμιά και τη σαρία.Νομίζω ότι μετά θα ξυπνήσουμε.
Τι σημαινει 'το κλεισιμο των ευρωπαικων συνορων για τους Ελληνες πολιτες αδιακριτως'?
Αυτο δεν μπορει να γινει. Εδω καποιες χωρες εντος Σενγκεν αποφασισαν - απο τη δικη τους μερια ομως - να επαναφερουν τους ελεγχους, κ εγινε χαμος. Ξαναλεω, απο τη δικη τους μερια. Δηλαδη να ελεγε η Ελλαδα πχ 'εγω θα σε ελεγχω κ ας ερχεσαι απο εντος Σενγκεν'.
Απο κει κ περα, η συνθηκη Σενγκεν εχει να κανει με τον ελεγχο του ταδε ενος ανθρωπου. Δηλαδη οτι αφου ελεγχηκα στη Γερμανια, δεν χρειαζεται να με ξαναελεγξεις οταν προσγειωνομαι στο ΕλΒενιζελος (πραγμα που γινεται κιολας). Δεν ειναι 'σε αφηνω - δεν σε αφηνω να μπεις μεσα'.
Δηλαδη σε καθε περιπτωση μιλαμε για ΕΛΕΓΧΟ κ οχι ΜΠΛΟΚΟ = ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ. ΚΑΝΕΝΑ ευρωπαικο κρατος δεν μπορει να απαγορεψει την εισοδο ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ πολιτη στο εδαφος της, για κανενα λογο. Ευρωπη = ενα συνορο. Αρα η ΕΕ δεν μπορει να πει 'ριχνω μπλοκο στους Ελληνες', δηλαδη ανθρωπους που ειναι ευρωπαιοι πολιτες.
-
Αν κατσεις να διαβασεις στο wikipedia για την Ευρωπαικη Ενωση (δεν παιζει να παραθεσω ολοκληρα κατεβατα, αλλα μου πηρε 5 λεπτα οπως βλεπεις απο τη χρονικη διαφορα των απαντησεων μου), θα δεις οτι η ελευθερια μετακινησης κ κατοικησης ειναι η μια απο τις 4 βασικες ελευθεριες που απολαμβανει οποιοσδηποτε Ευρωπαιος πολιτης, ελευθεριες που οριζονται στην βασικη συνθηκη της ΕΕ. Οποτε, αν καποιος πιο ειδικος μπορει να εξηγησει εμπεριστατωμενα το αν κανω λαθος, ειναι ετσι οπως τα λεω.
Η συνθηκη Σενγκεν εχει να κανει με την υπαρξη φυσικων συνορων κ ελεγχων σε αυτα, δηλαδη σε ελεγχω ή οχι κατα την εισοδο, αλλα ΔΕΝ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΩ.
Οταν πχ πηγαινα στην Γερμανια (εντος Σενγκεν), απλα κατεβαινα απο το αεροπλανο κ εβγαινα απο το αεροδρομιο. Οταν πηγαινα στην Αγγλια (που ειναι εκτος Σενγκεν), ελεγχαν τα στοιχεια μου στο Heathrow κ μετα εβγαινα απο το αεροδρομιο, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν μπορουσαν να μου πουν 'δεν μπαινεις στην Αγγλια'. Κ κανεις δεν μπορει να αποκλεισει μια χωρα-μελος απο το ενιαιο συνορο.
-
Καταρχην η ΕΕ εχει δωσει λεφτα για τους λαθρομεταναστες,βεβαιως αυτα τα λεφτα εως επι το πλειστον καταληξανε στις τσεπες Ζαχοπουλων κτλ.Κατα δευτερον η FRONTEX ειναι εδω και ελεγχει τα συνορα.Ετσι κανεις δεν μπορει να πει οτι η ΕΕ αδιαφορησε ή δεν εδωσε χρηματα.Αλλο τωρα οτι εμεις βολευομασταν κιολας να εχουμε λαθρομεταναστες για φτηνα εργατικα χερια.
Τελος,μια χωρα κανει οτι γουσταρει,αν θελει η Αγγλια μπορει να πει οτι ο kacey και η φαρα του ειναι ανεπιθυμητοι και να γραψει την Σεγκεν στα παλια της τα παπουτσια,ηδη φετος ειχαμε μερικη απενεργοποιηση της Σεγκεν σε καποιες χωρες (πχ Δανία) .
-
Πρώτα θα μας πουν ότι η ιδέα μας δεν είναι καλή.
Μετά θα μας ρίξουν την ευθύνη, λέγοντας ότι δεν φυλάξαμε καλά τα σύνορά μας και γεμίσαμε λαθρομετανάστες και θα μας ζητήσουν ρητά να μην προχωρήσουμε.
Εφόσον επιμείνουμε, θα κάνουν αυτό που σου έγραψα kacey.
Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουν σε δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες να φτάσουν στο έδαφός τους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Γιατί είναι κράτη, όχι περιοδεύοντες θίασοι.Νομικά ερείσματα βρίσκουν όσα χρειάζονται. Ακόμα και γενικόλογα, τύπου 'δημόσιο συμφέρον', 'εθνική ασφάλεια', 'ευρωπαϊκό κεκτημένο', 'τρομοκρατία', 'δημόσια υγεία', διάλεξε... Δεν θα σκάσουν ιδιαίτερα, εμείς θα σκάσουμε, όταν δεν θα μπορούμε να απελάσουμε 'Έλληνες πολίτες'. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.
ΥΓ: η ιδέα αυτή δεν είναι καινούρια, έχει ριχτεί από κάτι αριστερούς, που, ως γνωστόν, δεν αντιλαμβάνονται πολύ καλά την πραγματικότητα.
-
Πάντως αυτό που δεν κατάφερε να κάνει το εντελώς ανοργάνωτο (ξέφραγο αμπέλι) σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Ελληνικό κράτος,δείχνει να το καταφέρνει η κρίση.Φεύγουν σιγά-σιγά μόνοι τους, για πιο παχιές αγελάδες.Εδώ δεν έχει άλλο άρμεγμα, ψήφισε το ζωντανό...
Δεν ξέρω τι νόημα μπορει να έχει αυτούς να ειναι άνεργοι σε ένα ξένο κράτος αντί στο δικό τους.Η εικόνα με τον ΟΑΕΔ και τα δημοτικά σισίτια να κατακλύζονται από κάθε λογής μετανάστες ,ειναι ενδεικτική της παράδοξης αυτής κατάστασης. -
Φευγουν οι Βαλκανιοι που μπορουν ευκολα να γυρισουν στις πατριδες τους (κ αν θελουν, να επιστρεψουν εδω με πλαγιους τροπους). Οι ΑφρικανοΑσιατες δεν πανε πουθενα.
@ Tiger
Η συνθηκη Σενγκεν εχει να κανει με την υπαρξη ή οχι ελεγχου κατα την εσωτερικη εντος της ΕΕ μετακινησης, κ οχι με το αν 'επιτρεπουν' να μπεις, γιατι πολυ απλα δεν μπορουν να μην επιτρεπουν. Η ελευθερια της μετακινησης των πολιτων ειναι μια εκ των βασικων ελευθεριων που προβλεπεται στη συνθηκη ιδρυσης της ΕΕ κ υπαρχουν κ μετεπειτα αποφασεις ευρωπ.δικ. που λεει οτι ακομα κ οικονομικα ανενεργοι πολιτες μπορουν να πανε κ να εγκατασταθουν οπου γουσταρουν.
manosk
Ως εκ τουτου, θελω επιχειρημα που να αναιρει αυτο το απλο που λεω πιο πανω. Οτι κανενα κρατος δεν μπορει να πει 'δεν σε βαζω μεσα', γιατι πολυ απλα δεν προβλεπεται τετοια αρνηση. Σε παρακαλω μη μου απαντας 'δεν υπαρχει περιπτωση να το δεχτουν', 'θα βρουν τροπο' κ διαφορα αλλα τετοια μονο κ μονο επειδη εσενα δεν σου φαινεται πιθανο.Κ για του λογου το αληθες, οταν το 2007 μπηκε η Ρουμανια κ η Βουλγαρια στην ΕΕ, η Αγγλια που μαλιστα ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ Σενγκεν, ειχε πει οτι θα βαλει ποσοστωσεις στο ποσοι ΡουμανοΒουλγαροι θα μπαινουν στην Αγγλια, κατι ειπαν κ για κριτηρια κλπ κλπ, με βασικο επιχειρημα την απωλεια θεσεων εργασιας απο μεταναστες ΡουμανοΒουλγαρους κ γενικα 'οτι θα γεμισουμε κ δεν χωρανε αλλοι'. Κ εφαγαν ενα κωλοδαχτυλο απο την ΕΕ κ το βουλωσαν κ οποιος ΡουμανοΒουλγαρος θελει μπορει να μπαινοβγαινει στην Αγγλια οποτε θελει. Ψαξ'το.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....